» Θα επιστρέψουν τις προκαταβολές επιδόματος θέρμανσης όσοι δεν τις χρησιμοποίησαν γι αυτό το σκοπό »

Να επιστρέψουν χρήματα στην εφορία καλούνται χιλιάδες πολίτες που εισέπραξαν προκαταβολή επιδότησης για αγορά πετρελαίου θέρμανσης και δεν το έπραξαν. Το ίδιο καλούνται να κάνουν και όσοι εισέπραξαν προκαταβολή για το επίδομα τέκνων, το οποίο όμως δεν δικαιούνται βάσει εισοδημάτων του 2013.

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν επίσης και όσοι άφησαν απλήρωτες τις δόσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ οι οποίοι θα παραλάβουν “ραβασάκι” προκειμένου να τις πληρώσουν μαζεμένες ενώ όσοι έχουν ανασφάλιστο το αυτοκίνητό τους θα κληθούν να πληρώσουν και ασφάλιστρα και πρόστιμα, ώστε να «σώσουν» άδεια και δίπλωμα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, χιλιάδες φορολογούμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι από το φθινόπωρο με συσσωρευμένες εκκρεμότητες μηνών ή και ετών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι βασικότερες είναι:

– Απλήρωτες μία ή περισότερες δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ κατά την περίοδο Μαΐου 2013 – Απριλίου 2014. Τα στοιχεία εστάλησαν ήδη από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών και πλέον καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν αλλιώς θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις.

– Φορολογούμενοι που εισέπραξαν προκαταβολή επιδότησης για πετρέλαιο θέρμανσης (αντιστοιχούσε στο 25% του συνολικού ποσού ή περίπου 8,75 λεπτά ανά λίτρο) αλλά δεν αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα.

– Οικογένειες που πήραν προκαταβολή επιδόματος τέκνων (και πάλι δόθηκε το 25% του ετήσιου ποσού) με βάση τα εισοδήματα του 2012 θα υποστούν έλεγχο. Αν διαπιστωθεί ότι δεν το δικαιούνται με βάση τα εισοδήματα του 2013 θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρηματικά ποσά.

– Ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν επιστολή με την οποία καλούνται να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας ως «ποινή» παράβολο 250 ευρώ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Αύγουστος, 2014, 10:17 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr