οι ψίθυροι στις Βρυξέλλες

Η επανεκτίμηση από τη Εurostat του ελλείμματος της ελληνικής οικονομίας για το 2009 που θα το εκτινάξει στο 15,5% είναι μια καθαρά πολιτική και όχι μια οικονομική απόφαση.

Οι κοινοτικοί εταίροι μας βλέπουν ότι η προσπάθεια που κάνουμε έχει αποτελέσματα. Ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται, γιατί αλλιώς ξέρουν ότι δε θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, πως πρέπει να μας χορηγήσουν τη διετή περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή του δανείου των 110 δις. Και αυτό γιατί τη διετία 2013-2014 οι ληξηπρόθεσμες δανειακές απαιτήσεις σε ομόλογα είναι μεγάλες. Αρα εαν πρέπει στο ίδιο διάστημα να αποπληρώσουμε και το μνημόνιο… απλώς δε θα μπορέσουμε.

Φοβούνται λοιπόν ότι το καλό έως τώρα αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη μετάθεση αποπληρωμής του μνημονίου, που μπορεί επισήμως να μην έχει αποφασιστεί αλλά θεωρείται δεδομένη, μπορεί να χαλαρώσουν την απόδοση των μέτρων και τη δημοσιονομική τρομοκρατία που έχει επιβληθεί. Τρέμουν το περιβόητο ελληνικό πολιτικό κόστος που μπορεί να οδηγήσει μια κυβέρνηση ειδικά μετά από ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα ακόμα και σε περιφεριακές εκλογές στην πολιτική των παροχών.

Θέλουν επίσης «ξεθάβοντας» τα greek statistics του Καραμανλή να δώσουν το μήνυμα πως δεν πρέπει να υπάρξει και άλλη περίπτωση…Ελλάδας στην Ε.Ε.. Οτι δηλαδή το μαγείρεμα των στοιχείων που όλες ανεξαιρέτως οι χώρες της Ενωσης κάνουν πρέπει να σταματήσει. Και για μία ακόμη φορά χρησημοποιούν ως πειραματόζωο τον πιο αδύναμο και άτακτο κρίκο δηλαδή εμάς.

Και επειδή τίποτα δε γίνεται χωρίς να κρύβει πίσω του μιά σκέψη για «χρήμα και δουλειές» ίσως το αναθεώρημένο έλλειμα να μη γίνει αιτία για νέα μέτρα αφού όλοι αναγνωρίζουν ότι …στεγνώσαμε! Θα μπορούσε όμως να γίνει κάλλιστα μοχλός πίεσης για περισσότερες και ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις σε ακόμη πιό πολλούς τομείς.

Ολοι όσοι έβλεπαν εδώ και χρόνια την Ελλάδα σαν μια κλειστή και στρεβλή αγορά τώρα μπορουν να αποκτήσουν ένα fast track και να κάνουν ότι δεν φαντάζονταν εως πριν μία διετία.

Και οι ψίθυροι στις Βρυξέλλες λένε ότι είναι ήδη έτοιμοι. Αλλωστε τους περιμένει ένα πιό φθηνό και απογοητευμένο εργατικό δυναμικό και μια ηγεσία αποφασισμένη για όλα…


http://www.newsit.gr/default.php?pname=nikosBlogComment&post=192

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Οκτώβριος, 2010, 12:32 πμ. στις Κατηγορίες ΔΙΕΘΝΗ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr