ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΑΛΛΑΓΕΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αυτές τις αλλαγές ζητά το Εργατικό κέντρο Καστοριάς από την διοίκηση του ΟΑΕΔ σχετικά με τα τελευταία προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί.

Αποκαλύπτουμε το έγγραφο που έχει στείλει η διοίκηση του Εργατικού κέντρου:


Μετά την συνάντηση μας, την δημιουργική συζήτηση που είχαμε για την πορεία του Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος στο νομό Καστοριάς, σας στέλνουμε και γραπτώς, όπως έχουμε συνεννοηθεί τα προβλήματα που εντοπίσαμε και συζητήσαμε, προκειμένου να δοθούν από τον Ο.Α.Ε.Δ οι αντίστοιχες οδηγίες για την ομαλή και γρήγορη εξέλιξη του παραπάνω προγράμματος.

Δράση Ι : Νέων Θέσεων Εργασίας:

 1. Να προβλεφθεί ώστε οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να προσλάβουν επιδοτούμενο άνεργο, από την στιγμή που ο ίδιος μετά της 19/04/2010 ( ανακοίνωση προγράμματος ) έχει αποχωρήσει οικειοθελώς από την επιχείρηση.

 2. Να μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις στην παραπάνω δράση του προγράμμα- τος ακόμη και αν έχουν απολύσεις για λόγους συνταξιοδότησης, ( υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις όπως είναι οι συνεταιρισμοί, που είναι υποχρεωμένες να απολύσουν τον εργαζόμενο προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί αυτός .

Δράση ΙΙ: Ενίσχυση Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών:

 1. Να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα, την οποία και έχουν σταματήσει πριν 3 τουλάχιστον χρόνια και δεν είχαν επιδοτηθεί για την προηγούμενη δραστηριότητα τους από κανέναν φορέα.

 2. Να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, ενδιαφερόμενοι που έχουν υποβάλλει αντίστοιχη αίτηση σε άλλο παρόμοιο πρόγραμμα που τρέχει την ίδια περίοδο, ( γυναικεία επιχειρηματικότητα κ.λ.π ), εφόσον με υπεύθυνη δήλωση τους, δηλώσουν ότι δεν ενδιαφέρονται για το προηγούμενο πρόγραμμα ή έχουν απορριφθεί και δεν άσκησαν το δικαίωμα της ένστασης για θεραπεία.

Δράση ΙΙΙ: Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας :

 1. Να μπορούν να ενταχθούν άνεργοι εφόσον αλλάζουν ειδικότητα.

 2. Να μπορούν να ενταχθούν άνεργοι στην συγκεκριμένη δράση ακόμη και αν έχουν ένσημα που αθροιστικά δεν ξεπερνούν το εξάμηνο.

Επίσης θα πρέπει :

α. Να οριστικοποιηθούν τα φύλλα ελέγχου ώστε οι προεγκρίσεις να μετατραπούν σε οριστικές εγκρίσεις.

β. Να οριστικοποιηθούν οι επιτροπές της Δομής ώστε να επιταχυνθούν τα προγράμματα και τέλος να δοθούν οδηγίες για την τέταρτη δράση που αφορά την κατάρτιση και επανακατάρτιση.ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε Κ ΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Οκτώβριος, 2010, 12:07 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr