Μειώνουν τους φόρους – Αυξάνεται το αφορολόγητο και πέφτει η έκτακτη εισφορά

Τελικά δεν πάει… με άδεια χέρια στη Θεσσαλονίκη ο Α. Σαμαράς. Αρκετά χρόνια μετά τις τελευταίες εξαγγελίες αυτή τη φορά ο Πρωθυπουργός ετοιμάζει πακέτο μέτρων, αλλά όχι φόρων. Αυτή τη φορά το πακέτο περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις κυρίως για μισθωτούς και συνταξιούχους, τόσο έμμεσες όσο και άμεσες.

Δεν είναι μόνον η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο που θα έχει άμεσα αποτελέσματα στην τσέπη των καταναλωτών που επί δύο χρόνια κυριολεκτικά ματώνουν με το πετρέλαιο θέρμανσης κάθε χειμώνα, αλλά και ελαφρύνσεις άλλων φόρων που θα δώσουν ανάσα στα νοικοκυριά.

Το Μαξίμου ετοιμάζει … επίθεση αγάπης προς τους πολίτες με μείωση της έκτακτης εισφοράς που κρατείται κάθε μήνα από μισθωτούς και συνταξιούχους.
Η μείωση θα φτάσεις ως και το 50% και έτσι ανάλογη θα είναι και η μείωση στις μηνιαίες κρατήσεις.

Παράλληλα θα αυξηθεί το αφορολόγητο όριο από τις 9.550 ευρώ που είναι σήμερα στις 11.500 ευρώ και έτσι θα είναι χιλιάδες οι πολίτες που δεν θα έχουν φορολογική επιβάρυνση, ενώ παράλληλα μειώνονται κατά δύο μονάδες οι φορολογικοί συντελεστές, μια μείωση που θα σημάνει ακόμη μικρότερο φόρο για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν μέσο, κυρίως, εισόδημα.

Σήμερα για το κλιμάκιο εισοδήματος 25.000 ο φόρος είναι στο 22% και αναμένεται να πέσει στο 20%. Με τον τρόπο αυτό ο φόρος που αναλογεί θα πέσει από τις 5.500 ευρώ στα 5.000 ευρώ και έτσι οι φορολογούμενοι θα έχουν ένα όφελος της τάξης των 5000 ευρώ.

Στο κλιμάκιο των 42.000 ευρώ αντίστοιχα ο φόρος είναι 32% και οι πολίτες επιβαρύνονται με 10.940 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα που προωθείται ο φόρος θα πάει στο 30% και οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονται με 10.100 ευρώ, δηλαδή ο φορολογούμενος θα έχει μια μείωση στον φόρο του της τάξης των 840 ευρώ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Αύγουστος, 2014, 1:31 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr