6.500 απολύσεις. Από Δευτέρα » κλειδώνουν » όλες οι προγραμματισμένες απολύσεις στο δημόσιο

Βήμα πίσω δεν κάνει η Κυβέρνηση στο θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Κ. Μητσοτάκης λέει πως η τήρηση των δεσμέυσεων είναι αυτή που απέτρεψε και επιπλέον απολύσεις το 2015…

Κάπως έτσι λοιπόν θα πρέπει να … είμαστε ευτυχισμένοι που μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνουν… μόλις 6.000 απολύσεις!

Βάσει Μνημονίου η χώρα πρέπει να απομακρύνει από τις θέσεις τους οριστικά μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο 6.500 υπαλλήλους.

Πρώτοι στη σειρά για απόλυση όσοι είναι σε διαθεσιμότητα.

Με βάση τα όσα διαρρέουν, καθώς οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις μεγάλες κατηγορίες εργαζόμενων στο δημόσιο που κινδυνεύουν από τη μια μέρα στην άλλη να βρεθούν χωρίς δουλειά.

Παρά τις αντιδράσεις από μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι η Αθήνα θα πρέπει να είναι απολύτως συνεπής ως προς την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει τον υπουργό στην αντιπαράθεση που έχει με το ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου επιμένουν ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί όλη η πολιτική της κυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι η υλοποίηση των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί θα αποτελέσει σοβαρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του Πρωθυπουργού.

Κίνδυνος απόλυσης για χιλιάδες εργαζόμενους σε Νομικά Πρόσωπα

Έτσι στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναμένεται να επαναβεβαιωθεί η απόφαση της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης έχει περιγράψει σε δηλώσεις τους ποιοι και από που θα απολυθούν.

Η κυριότερη δεξαμενή απολύσεων θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Πολλοί θα είναι εκείνοι που θα απολυθούν από τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από το πόσοι θα είναι τελικά οι επίορκοι υπάλληλοι που θα εντοπιστούν ως το τέλος του έτους.
Τελευταία μεγάλη δεξαμενή δεν είναι άλλη από τους εργαζόμενους που παρέμεναν στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Αύγουστος, 2014, 12:16 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr