Αρχείο για : Νοέμβριος, 2010

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Νέα Υόρκη, μέρες και νύχτες γλεντιού και χαλάρωσης για δήμαρχο και βουλευτή Ν.Δ της Καστοριάς.

ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ – ΤΣΑΜΙΣΗ

Το θέμα που απασχολεί κάποιους και λογικά γιατί οι δήμαρχος και βουλευτής δεν ενημέρωσαν ότι επισκέπτονται την Ν.Υ.

Δεν το ανακοίνωσαν πουθενά, σαν να έφυγαν κρυφά. Τέλος πάντων, εμείς σας δείχνουμε foto από ωραίες στιγμές ξενοιασιάς.

Σε ότι έχει σχέση με αποτελέσματα επαφών συναντήσεων και τέτοιων θεμάτων που έχουν πραγματοποιήσει φαντάζομαι πως θα μας ενημερώσουν αναλυτικά όταν επιστρέψουν.

Απλά καλό θα είναι να δουν μόλις επιστρέψουν : TEI, πανεπιστήμιο,ανεργία, οικονομκή δυσπραγία του δήμου Καστοριάς.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ – ΤΣΑΜΙΣΗ

Το alphafm.gr παντού, χαμός στην Αμερική, Νέα Υόρκη στο ταξίδι Τσαμίση Τζηκαλάγια. Δείτε foto, έρχονται και άλλες……

Μαθαίνουμε για πολλά γλέντια,χορούς, και πολύ διασκέδαση….Καλή συνέχεια


Ευτυχώς υπάρχει και το διαδίκτυο και όλα τα βλέπουμε και τα μαθαίνουμε γρήγορα. Thanks για τις foto…..Συμβασιούχοι δημ. επιχειρήσεων: Αποζημίωση «ναι», αορίστου «όχι»

Το δικαίωμα αποζημίωσης όχι όμως και μετατροπής της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου έχουν οι συμβασιούχοι των δημοτικών επιχειρήσεων οι οποίοι παρείχαν την εργασία τους και μετά τη λήξη της σύμβασής τους. 

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της γνωστής δικηγορικής εταιρείας «Αναστάσιος Π. Πετρόπουλος και Συνεργάτες», συνεργάτη της aftodioikisis, που μεταξύ άλλων εξειδικεύεται σε εργασιακά θέματα δημοσίων υπαλλήλων και ειδικότερα υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (OTA)», σε συμβασιούχο δημοτικής επιχείρησης ο οποίος από το 2005 και μετά τη λήξη της τετράμηνης σύμβασής του εργάζεται χωρίς διακοπή αλλά και χωρίς να υπογράψει άλλη σύμβαση έως σήμερα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης και της απάντησης είναι το εξής: (περισσότερα…)

ΤΣΑΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ……

foto αρχείου

Στην Αμερική βρίσκονται χωρίς βέβαια να το έχουν ανακοινώσει πουθενά, οι Τζηκαλάγιας και Τσαμίσης προσκεκλημένοι σε ετήσιο χορό του δραστήριου συλλόγου » ΟΜΟΝΟΙΑ» .

Άντε στείλτε καμιά foto να δούμε τι γίνεται στην αγαπημένη μας Ν.Υ.


Το Περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

σύνθεση του πρώτου άμεσα εκλεγμένου Περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας ολοκληρώθηκε με την δημόσια ανακοίνωση ενώπιον του ακροατηρίου από τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Κοζάνης των μελών του, καθώς και των μελών όλων των Δημοτικών και Τοπικών συμβουλίων στους τέσσερις Δήμους του Νομού Κοζάνης.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικής Μακεδονίας είναι 51 στους οποίους περιλαμβάνονται και οι επικεφαλής ή οι αντιπεριφερειάρχες, αν βγάζει έδρα ο συνδυασμός, των επιλαχόντων συνδυασμών. Δεν είναι μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες του νικητή συνδυασμού.


Πιο συγκεκριμένα: (περισσότερα…)

Πότε θα βγει το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Καστοριά;;;;; Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά 2011!

Άντε παιδιά φτάνουμε προς τα Χριστούγεννα, οι εκλογές έχουν τελειώσει. Πρόγραμμα ακόμη πουθενά.

Καταργούνται σχολεία, γραφεία Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις

Η   εφαρμογή του «Καλλικράτη» στη διοίκηση, στην εκπαίδευση και στο υπουργείο με τους αναρίθμητους οργανισμούς του θα στείλει τη νέα χρονιά δεκάδες εκπαιδευτικούς σε άλλο πόστο ή στο σπίτι τους
Ριζικές ανατροπές στην «πυραμίδα της εκπαίδευσης» φέρνει νέος νόμος για την απλούστευση της οργανωτικής δομής των σχολείων, που έρχεται τον Ιανουάριο στη Bουλή. Η πρωθυπουργική εντολή για «Καλλικράτη στις δημόσιες υπηρεσίες» οδηγεί στο κλείσιμο των Γραφείων Εκπαίδευσης, στην κατάργηση δεκάδων ολιγοθέσιων σχολείων, στη συγχώνευση Οργανισμών του Υπ. Παιδείας, στη δραστική μείωση των διευθύνσεων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου καθώς και στην πλήρη ανακατανομή του προσωπικού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Eθνους της Κυριακής»:
1. Καταργούνται τα 295 Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής και Τεχνικής Εκπαίδευσης κι ενοποιούνται σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο οι περιφερειακές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σε κάθε περιφέρεια.
2. Συγχωνεύονται ή καταργούνται περισσότερα από 300 ολιγοθέσια σχολεία της ηπειρωτικής Ελλάδας.
3. Κόβονται στις μισές οι γενικές διευθύνσεις του υπ. Παιδείας, κι από τις 40 που λειτουργούν θα μείνουν 20.
4. Συγχωνεύονται ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ) και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Eρευνας (ΚΕΕ) με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών παιδείας βασίζεται στα συμπεράσματα μελέτης του Ιδρύματος Τσάτσου, που παραγγέλθηκε από το ΥΠΕΠΘ. Σε αυτή κρίνεται αναγκαίος και άμεσος ο «Καλλικράτης» στη διοίκηση, στα σχολεία και στο ίδιο το υπουργείο με τους αναρίθμητους Οργανισμούς του. Δεκάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε άλλο πόστο ή και στο σπίτι τους τη χρονιά που έρχεται.
Κλονίζεται συθέμελα ύστερα από 30 χρόνια που υφίσταται ως έχει το οικοδόμημα της διοίκησης των σχολείων, σπρώχνονται στη συνταξιοδότηση δεκάδες διευθυντές των Γραφείων Εκπαίδευσης των οποίων οι θητείες λήγουν οσονούπω, ενώ επιστρέφουν στα σχολεία τους όλοι οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές που ήταν αποσπασμένοι σε αυτά.
Η ηγεσία του υπουργείου φέρεται αποφασισμένη να «συμμαζέψει» τη διοικητική πυραμίδα. Γι’ αυτό και προχωρά στην κατάργηση μιας ολόκληρης διοικητικής βαθμίδας, που θα της αποφέρει τεράστια εξοικονόμηση χρήματος από ενοίκια κτιρίων, μισθούς, λειτουργικά έξοδα κ.ά. Ηδη σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, ενημερώθηκαν για την ανάγκη εξορθολογισμού της διοίκησης οι περιφερειακοί διευθυντές από τους οποίους ζητήθηκαν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του νέου συστήματος.

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Από τους 40 διευθυντές θα μείνουν οι μισοί
Χάνουν τις θέσεις τους τουλάχιστον 20 διευθυντές του υπουργείου Παιδείας, αφού οι 40 γενικές διευθύνσεις μειώνονται στις μισές. Μελετώνται ήδη εσωτερικές μετακινήσεις και ανακατανομή του προσωπικού, ανάλογα με τις ανάγκες των διευθύνσεων. Το μεγάλο πρόβλημα του υπουργείου Παιδείας, όπως και σχεδόν όλης της δημόσιας διοίκησης, είναι η μη εξειδίκευση των υπαλλήλων, η έλλειψη υπαλλήλων ΠΕ Εκπαίδευσης καθώς και η έλλειψη επιμόρφωσης πάνω στα νέα δεδομένα διοίκησης των γραφείων.
Χαρακτηριστικά μας αναφέρουν ότι από τους 545 διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΠΘ είναι ζήτημα εάν γνωρίζουν τον χειρισμό του Η/Υ οι 45!
Στο υπ. Παιδείας υπηρετούν 442 μόνιμοι υπάλληλοι, 545 διοικητικοί, 707 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων και 100 αορίστου χρόνου (ειδική κατηγορία).
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πέφτουν «τίτλοι τέλους» για ολιγοθέσια της περιφέρειας
Η συγχώνευση των σχολείων θα γίνει με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια, σύμφωνα με την ηγεσία του υπ. Παιδείας. Η κατασκευή νέων δρόμων, όπως για παράδειγμα, η Εγνατία, ή η Ολυμπία οδός που κατασκευάζεται, δημιουργούν νέα δεδομένα, κι εκεί που κάποιες ορεινές περιοχές ήταν απομονωμένες, τώρα έρχονται πιο κοντά σε μεγάλες πόλεις και κεφαλοχώρια. Οπου λοιπόν η πρόσβαση για τους μαθητές σε σχολεία μεγάλων χωριών καθίσταται καλύτερη, εκεί θα υπάρξει και κατάργηση του μικρού κι απομονωμένου σχολείου.
Περίπου 2.000 είναι τα ολιγοθέσια σχολεία σε όλη τη χώρα, τα περισσότερα των οποίων όμως βρίσκονται διάσπαρτα στο Αιγαίο και στα μικρονήσια. Ακριβώς πριν από 10 χρόνια ήταν 2.963, ενώ στη δεκαετία του ΄60, έφθαναν τα 8.956, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε για τα λειτουργικά προβλήματα των μικρών σχολείων, ο κ Χρήστος Σαΐτης, επικ. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο ίδιος, αναλύοντας τον προβληματισμό περί της κατάργησης αυτών των μικρών σχολείων, αναφέρει:
«Τα ολιγοθέσια και περισσότερο τα μονοθέσια κοστίζουν περισσότερο στο κράτος, αφού τα συνολικά έξοδα λειτουργίας τους (συντήρηση κτιρίων, αναλώσιμα υλικά, μισθοί δασκάλων) κατανέμονται σε λιγότερους μαθητές. Τα ολιγοθέσια μπορούν να χαρακτηρισθούν ως αντιοικονομικοί και αναποτελεσματικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί, αφού το υψηλό κόστος λειτουργίας τους παρέχει χαμηλό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Με αυτή την έννοια, τα «ατροφικά» κυρίως σχολεία με 5-12 μαθητές, είναι πανάκριβοι δημόσιοι οργανισμοί».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Με βάση τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας κ.α Διαμαντοπούλου περί συγχώνευσης Τμημάτων στα Ιδρύματα και ειδικότερα για το Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και γνωρίζοντας τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό συνολικά κατά 40%, το Παράρτημα Καστοριάς καλείται να αντιμετωπίσει τα παραπάνω μέσα στο κλίμα της γενικής υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας.
Βιώνοντας ήδη τις επιπτώσεις του μειωμένου προϋπολογισμού 2010 κατά 10% και αντιλαμβανόμενoι το τι μέλει γενέσθαι με τη μείωση του προϋπολογισμού 2011 κατά 30% δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας. Το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας, αφού ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση, αποφάσισε να ασκήσει πιέσεις μέσω των Μ.Μ.Ε. αλλά και συναντήσεις με τους:

Πρόεδρο της Βουλής: Πετσάλνικο Φίλιππο
Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς: Τζηγκαλάγια Ζήση
Εκλεγμένο Περειφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας: Δακή Γιώργο
Εκλεγμένο Αντιπερειφερειάρχη Καστοριάς: Σαββόπουλο Δημήτρη
Εκλεγμένο Δήμαρχο Καστοριάς: Χατζησυμεωνίδη Μανώλη
με σκοπό την ουσιαστική συζήτηση και την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Τέλος, εάν η συζήτηση γίνει ατέρμονη, θα προβούμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Η Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Φοιτητών Παραρτήματος Καστοριάς
Σεφαλίδη Αλεξάνδρα

Δόθηκε παράταση στην περαίωση. Αναλυτικά η εγκύκλιος

Παράταση στην περαίωση μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για τις υποθέσεις που στα εκκαθαριστικά σημειώματα διαπιστώθηκαν λάθη και οι διορθώσεις έγιναν χειρόγραφα, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών με εγκύκλιο του ενώ όπως έγινε γνωστό οι εφορίες θα δέχονται σιωπηρά για δύο ακόμη ημέρες πληρωμές από φορολογούμενους παρ΄ότι τυπικά η προθεσμία έληξε σήμερα.


Η ανταπόκριση των φορολογουμένων στην περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητική και σήμερα, επικράτησε το αδιαχώρητο σε πολλές Εφορίες και τράπεζες, από φορολογουμένους που προσήλθαν την τελευταία στιγμή για να προκαταβάλλουν το 20% του φόρου και να μπουν στην ρύθμιση.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τα αιτήματα τα παραγωγικών φορέων, επιχειρήσεων και υπηρεσιακών στελεχών, για περαιτέρω παράταση των προθεσμιών περαίωσης «έπεσαν βροχή».

Υπενθυμίζεται πως η περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι προαιρετική, ωστόσο αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους φορολογούμενους να γυρίσουν οριστικά σελίδα στις σχέσεις τους με την Εφορία.

Αναλυτικά η εγκύγκλιος για τη περαίωση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr