Αρχείο για : Δεκέμβριος, 2010

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2011 ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ

Από : Δίκτυο1,Alpha 94,7, Am radio 95,7 και φυσικά alphafm.gr, καλή χρονιά σε όλους μας, πολύ αγάπη, υγεία και πίστη στον Θεό.

Ομάδα του alphafm.gr

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ 2011 ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΔΕΙΤΕ VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ

Μπορείτε μέσα από το alphafm.gr και το Δίκτυο1 να δείτε σε ολόκληρο τον κόσμο σε video την παρέλαση των καρναβαλιστών στο ξεκίνημα όπως πάντα του έτους. Άργος Ορεστικό 2010.Παρέλαση καρναβαλιστών, παρουσίαση Μ.Μπατσάρας.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Rp3encG8ic[/youtube]

Καρναβάλια στο Άργος Ορεστικό. Πολλαπλές εκδηλώσεις και εντυπωσιακή υποδοχή του νέου έτους

Όλοι στο Άργος Ορεστικό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με την υποδοχή του νέου χρόνου ξεκινούν τα μεγάλα γλέντια με Καρναβάλια και πολλές εκδηλώσεις.

Ανοίγουν τα διόδια Πολυμύλου παραμονή Πρωτοχρονιάς

Κινητοποιήσεις στα διόδια Πολυμύλου, στην Εγνατία Οδό, θα πραγματοποιηθούν παραμονή Πρωτοχρονιάς, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και αίτημα την κατάργηση των διοδίων.

«Διοργανώνουμε συμβολική κατάληψη και άνοιγμα των διοδίων Πολυμύλου, στην Εγνατία Οδό, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, από τις 3μ.μ έως τις 5μ.μ.», ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, κ. Άρης Κουρκούτας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η διέλευση των οχημάτων θα διεξάγεται ελεύθερα, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι θα σηκώσουν τις μπάρες των διοδίων.

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, HΠΕΙΡΟΥ-Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΑΣΤΑ

Αποφασίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατόπιν της σχετικής εισήγησης για τον διορισμό τους από τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούση.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ Δ.ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ – ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ

Μια πρώτη γεύση από την εκδήλωση ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δ.Νεστορίου.

Δείτε σε video απόσπασμα από την ομιλία του δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JL6xCgczWuE[/youtube]

Νομοσχέδιο βάζει τέλος στην Αγροφυλακή

Καταργείται η Ελληνική Αγροφυλακή και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής ενώ θα ασκούνται πλέον από τις τοπικές δασικές υπηρεσίες. Αυτό προβλέπεται από το νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την σύσταση και λειτουργία ειδικής υπηρεσίας αντιμετώπισης περιστατικών Αυθαιρεσίας με δράστες μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας. Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται τα θέματα των εποχικών πυροσβεστών, σύμφωνα και με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδικότερα:

ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ

Προβλέπεται με το σχέδιο νόμου ότι το προσωπικό της Αγροφυλακής:

– μετατάσσεται στις Δασικές Υπηρεσίες του τόπου που υπηρετεί, στις οποίες συνιστώνται αντίστοιχες οργανικές θέσεις, ανάλογα με τα προσόντα του.

– Συγκροτείται με αυτό ενιαίος μηχανισμός ελέγχου και προστασίας των δασικών και αγροτικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος.

– Εξασφαλίζεται έτσι καλύτερος συντονισμός και αποτελεσματικότερος έλεγχος της άσκησης των αρμοδιοτήτων αυτών, αλλά και σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Το Γραφείο Αντιμετώπισης Αστυνομικής Αυθαιρεσίας θα υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στα καθήκοντά του θα είναι:

1) να δέχεται καταγγελίες για περιστατικά προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή βασανιστηρίων ή άλλων περιστατικών αυθαιρεσίας από το ένστολο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό Σώμα, Λ.Σ.) σε βάρος κάθε ατόμου που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, κατά τα πρότυπα άλλων χωρών της ΕΕ.

2) να οδηγεί σε λογοδοσία υπεύθυνους για τέτοια περιστατικά από το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και να αποδείξει ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται στις υποδείξεις και τις κατευθυντήριες αρχές των Ευρωπαϊκών Οργάνων που διαμορφώθηκαν με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη διερεύνηση καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

3)να επιλαμβάνεται και αυτεπαγγέλτως ιδίως σε περιπτώσεις που υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο ή σε ΜΜΕ τα οποία περιέχουν επαρκή στοιχεία ώστε να γίνει έρευνα.

4) να μην διερευνά σε καμία περίπτωση το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αλλά αν η καταγγελία αφορά αξιόποινη πράξη να την αποστέλλει αμέσως στον αρμόδιο εισαγγελέα

Το Γραφείο λειτουργεί υπό την ευθύνη Τριμελούς Επιτροπής υψηλού κύρους και συγκροτείται από έναν επίτιμο αρεοπαγίτη, ως πρόεδρο και ως μέλη τον Νομικό Σύμβουλο του κράτους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από έναν επίτιμο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή Εφετών.

Ο πειθαρχικός έλεγχος των δραστών παραμένει στα πειθαρχικά όργανα των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά θα εξετάζεται κατά απόλυτη προτεραιότητα και θα ενημερώνεται και ο καταγγέλλων ιδιώτης για το τελικό πόρισμα.

Η επιτροπή θα υποβάλει κάθε χρόνο αναλυτική έκθεση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η έκθεση αυτή διαβιβάζεται από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής προς ενημέρωση των μελών της.zougla.gr

Προσοχή!!! Κυκλοφορούν πολλά πλαστά χαρτονομίσματα

Πλαστά χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ έχουν κατακλύσει την Ελληνική αγορά. Το φαινόμενο βέβαια γνωστό… αλλά την συγκεκριμένη περίοδο φαίνεται η έξαρση του φαινομένου. Στις αρχές Ιανουαρίου 2011, η Τράπεζα της Ελλάδος, θα εκδώσει το Δελτίο τύπου που αφορά στην παραχάραξη, για το 2ο εξάμηνο του 2010.
Το πρώτο εξάμηνο του 2010 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία συνολικά 387.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ. Συγκεκριμένα : (περισσότερα…)

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα «καρναβάλια» της Πρωτοχρονιάς

Σε ρυθμούς προετοιμασιών για το μοναδικό καρναβάλι στην Ελλάδα, που δεν γίνεται τις Απόκριες βρίσκονται οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού που αναβιώνουν και φέτος τα «ραγκουτσάρια». «Η προέλευση του εθίμου βρίσκεται στα αρχαία χρόνια. Πρόκειται για κατάλοιπο των Διονυσιακών γιορτών ενώ η ημερομηνία του συμπίπτει και με τις ρωμαϊκές καλένδες» λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο απερχόμενος δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Τσαμίσης. Κάνει δε λόγο για το αρχαιότερο ελληνικό καρναβάλι που ζει μέχρι τις μέρες μας και τονίζει ότι σύμφωνα με όσα λένε οι παλιοί, δεν έχει αλλάξει τίποτε σε σχέση με το παρελθόν. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n_R2QirwXOs[/youtube]

«Το δικό μας καρναβάλι δεν έχει μεταλλαχθεί. Το γιορτάζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το γιόρταζαν και πριν από πολλά χρόνια. Χρησιμοποιούμε απλές στολές, μασκαρευόμαστε με μπογιά και παλιά ρούχα, με οτιδήποτε βρίσκουμε στο σπίτι μας και όλο το έθιμο στηρίζεται στο στοιχείο του απρόοπτου» προσθέτει.

Τον κύκλο των εκδηλώσεων θα ανοίξει το Άργος Ορεστικό στις 31 Δεκεμβρίου. Το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς τα «μπουλούκια» θα ξεχυθούν στους δρόμους, τραγουδώντας, χορεύοντας και παρακινώντας τον κόσμο να συμμετέχει στη γιορτή. Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς θα γίνει η παρέλαση του καρναβαλιού ενώ την επομένη, οι γυναίκες μεταμφιεσμένες σε άνδρες θα βγουν στους δρόμους κρατώντας μπαστούνια, τις γνωστές «πατερίτσες» για να ξεφαντώσουν.

Μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης, το γλέντι θα «μεταφερθεί» στην Καστοριά. Την ημέρα των Θεοφανίων ο Αϊ-Βασίλης θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά μετά από τον αγιασμό των υδάτων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ξεκινήσει το καρναβάλι ενώ τα «μπουλούκια» θα βγουν στους δρόμους συνοδεία πολλών μουσικών χάλκινων οργάνων. Στις κεντρικές πλατείες θα προσφέρονται εδέσματα και κρασί στον κόσμο και τους επισκέπτες ενώ στις 7 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί το γλέντι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η αποκορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου με την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών.

«Αυτές τις μέρες η πληρότητα των ξενοδοχείων της Καστοριάς που υπερβαίνουν τις 3.500 κλίνες, φτάνει το 100%» σημειώνει ο κ. Τσαμίσης και καλεί όλο τον κόσμο να συμμετέχει στη μεγάλη αυτή γιορτή.ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Δείτε video με ρεπορτάζ από το Δίκτυο1 από την χθεσινή εκδήλωση – ορκομωσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ορεστίδος.

Η ομάδα Κεπαπτσόγλου είναι έτοιμη να αρχίσει την δύσκολη δουλειά από 1.1.2011.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αίθουσα του πολιτιστικού ήταν κατάμεστη σε αντίθεση με την εκδήλωση του δήμου Καστοριάς.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DSU3akHzC4g[/youtube] (περισσότερα…)

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr