Αρχείο για : Μάιος, 2011

ΠΟΥ: Τα κινητά ίσως είναι καρκινογόνα για τον άνθρωπο

Η Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εκτίμησε σήμερα ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να θεωρείται «‘ισως καρκινογόνα για τον άνθρωπο».

(περισσότερα…)

ΚΑΙ ΕΠIΣΗΜΑ Η ΠΑΡAΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤHΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛHΨΕΙΣ – ΠΡOΓΡΑΜΜΑ » LIFE »

Μετά τα ρεπορτάζ του alphafm.gr και τις διαμαρτυρίες πολιτών η ΚΑΛΛΙΣΤΩ ανακοίνωσε την παράταση τριών ημερών για τις τέσσερις θέσεις, τις οποίες προκλητικότατα καθυστέρησε να ανακοινώσει η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

Το όλο θέμα λαμβάνει διαστάσεις μεγάλες, ακούγονται διάφορα για την επιλογή των ατόμων.

Τις επόμενες ώρες θα έχετε ρεπορτάζ αναλυτικά με όλο το παρασκήνιο.

ΚΑΛΛΙΣΤΩ:

Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής βιογραφικών μέχρι την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι. Η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» ζητά συνεργάτη μερικής απασχόλησης, με έδρα στην «Καστοριά», που θα απασχοληθεί στο πλαίσιο του έργου LIFE ARCTOS/KASTORIA («Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Ν. Καστοριάς, Ελλάδα – Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών» – LIFE09 NAT/GR/000333) στα εξής κύρια αντικείμενα-καθήκοντα:  Συντονισμός, διαχείριση και παρακολούθηση υλοποίησης του έργου  Υποστήριξη υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου και δράσεων του έργου  Προετοιμασία τεχνικών δελτίων, εκθέσεων και αναφορών  Πιστοποίηση προόδου υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του έργου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ βλέποντας τις αντιδράσεις για το μικρό χρόνο της διαδικασίας αιτήσεων για την πρόσληψη τεσσάρων συνεργατών για το πρόγραμμα LIFE πριν λίγο αποφάσισε την μικρή παράταση στην όλη διαδικασία.

Οι αιτήσεις σας λοιπόν μέχρι 09 Ιουνίου

Αποστολή Βιογραφικών στο e-mail spyros@callisto.gr

Kαταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων

Ξεκινά από σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου 2011, η καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, του διμήνου Μαρτίου-Απριλίου, από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται στην αρμόδια υπηρεσία του 2ου ορόφου, για την είσπραξη των χρημάτων, από σήμερα το πρωί μετά τις 11:00.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, κα. Δεληχάτσιου Ζωή, τηλ. 24673 50221.


 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ –

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ομάδα παλαιμάχων Ελβετών κωπηλατών του RUDERCLUB GREIFENSEE, φιλοξενούμενη του αντίστοιχου Συλλόγου Παλαιμάχων Κωπηλατών Καστοριάς, βρέθηκε στην πόλη μας την προηγούμενη εβδομάδα. Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 μετά την πρωινή τους προπόνηση στη λίμνη, επισκέφτηκαν εθιμοτυπικά τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την φιλοξενία στο ΔΗΝΑΚ..

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Ελβετοί κωπηλάτες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την φιλοξενία και ότι αναχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη της Καστοριάς δεσμευόμενοι πώς θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις αυτές στην πατρίδα τους.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ.

Εισήγηση του περιφερειακού συμβούλου Δ.Εμμανουηλίδη προς το περιφερειακό συμβούλιο  –

Η Εκτροφή γουνοφόρων ζώων στην Ελλάδα, αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη του κλάδου της Γούνας.

Σήμερα, που η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στην ανταγωνιστικότητα και τη διαρκή εξεύρεση χαμηλού κόστους παραγωγής, η αγορά πρώτων υλών από το εξωτερικό (Δανία, Η.Π.Α., Καναδάς κλπ) για την παραγωγή, θεωρείται πολυτέλεια και είναι υψηλού κόστους.

Αυτό σημαίνει ότι εάν συνεχίσουμε να λειτουργούμε κατά τον ίδιο τρόπο στα επόμενα χρόνια, θα επέλθει σημαντική μείωση πωλήσεων και αντίστοιχη οφέλους.

 

Ο μεγάλος ανταγωνιστής μας, η Κίνα, παράγει σήμερα περίπου 13.000.000-14.000.000 γουνοδέρματα βιζόν ετησίως.

Αντίστοιχα στην ευρύτερή μας περιοχή, λειτουργούν μικρός αριθμός εκτροφείων με ετήσια παραγωγή 600.000-650.000 γουνοδερμάτων βιζόν.

Το έτος 2007, με προτροπή του Επιμελητηρίου Καστοριάς και του Κέντρου Ελληνικής Γούνας, καθώς και τη στήριξη όλων των Φορέων, ο τέως Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κος Χρήστος Φώλιας, σε συνεργασία με τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπέγραψαν την Υπουργική απόφαση Αρ.Πρωτ.31054 /12-7-2007 (συνημμένο 1) και εξέδωσαν τον καθορισμό των επενδυτικών σχεδίων που υπήχθησαν στις ενισχύσεις του Ν.3299/2004 και αφορούσαν την παραγωγή, μεταποίηση, και εμπειρία των γεωργικών προϊόντων.

 

Μέσα σε αυτόν και συγκεκριμένα στο άρθρο 2, παράγραφος 2.1.3.2 Στ ενισχύθηκαν οι «Μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων» στο σύνολο τους (υποδομές, κατασκευή, αγορά ζωικού κεφαλαίου).

 

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει, σε ένα μόλις χρόνο εγκρίθηκαν και ενισχύθηκαν 10 επενδυτικά σχέδια, σημερινής δυναμικότητας 350.000 γουνοδερμάτων.

 

Το έτος 2008 και συγκεκριμένα την Αρ.Πρωτ.36976 /31-7-2008, τροποποιήθηκε η ανωτέρω Υπουργική απόφαση στο άρθρο 1 παράγραφος δ, όπου καταργήθηκαν oι δαπάνες για την αγορά ζωικού κεφαλαίου αναπαραγωγής, (συνημμένο 2) μειώνοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ίδρυση εκτροφείων γουνοφόρων ζώων, αλλά διατηρώντας αυτό σε ένα βαθμό έως και το προηγούμενο έτος, που σταμάτησε οριστικά η ισχύς του Αναπτυξιακού Νόμου.

 

Ο λόγος βέβαια της ανωτέρω απόφασης, ήταν ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1857/2006 της επιτροπής της 15ης Δεκεμβρίου 2006, όπου στο Κεφάλαιο 2 (Κατηγορίες Ενισχύσεων) Άρθρο 4 παράγραφος 7 α) «την αγορά δικαιωμάτων παραγωγής, ζώων και μονοετών φυτών», καταργούσε την ενίσχυση ζωικού κεφαλαίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (συνημμένο 3).

 

Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι,

 

η εκτροφή γουνοφόρων ζώων με ή χωρίς την ενίσχυση του ζωικού κεφαλαίου (καλύτερα φυσικά με την ενίσχυση αυτού), είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των Γουνοποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής Δυτικής Μακεδονίας και πρέπει απαραίτητα να ενταχθεί η ενίσχυση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και συγκεκριμένα στα Προεδρικά Διατάγματα και αποφάσεις αυτού, τα οποία θα εκδοθούν λίαν συντόμως.

 

Οι λόγοι που χρήζει υποστήριξης αυτή η δραστηριότητα είναι πολλοί και αναφέρονται στο έγγραφο του Επιμελητηρίου Καστοριάς, τον Ιανουάριο του 2011 κατά την επίσκεψη του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας κ. Χρυσοχοίδη, εξειδικευμένα για τον κλάδο της γούνας και τη στήριξη αυτού, και πιο συγκεκριμένα στο κεφάλαιο –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- και την παράγραφο με τίτλο ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ- ΕΚΤΡΟΦΗ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ (συνημμένο 4).

 

Έχοντας βάση όλα τα ανωτέρω ζητείται από το Περιφερειακό συμβούλιο της Δυτικής Μακεδονίας η απόφαση για υπαγωγή στον νέο αναπτυξιακό νόμο της ενίσχυσης της εκτροφής γουνοφόρων ζώων με το μεγαλύτερο δυνατόν ποσοστό, τόσο για τις εγκαταστάσεις όσο για και το ζωικό κεφάλαιο.

 

Η Ελληνική Γουνοποιϊα μπορεί να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της ως εξής:

 

Στη Γουνοποιία η κύρια πρώτη ύλη είναι τα ακατέργαστα γουνοδέρματα (κυρίως ΜΙΝΚ).

 

Οι πρώτες ύλες των επιχειρήσεων γούνας αποτελούν το συντομότερο σε αξία προσδιορισμό, παράγοντα διαμόρφωσης του τελικού κόστους των προϊόντων γούνας το οποίο αγγίζει τα ποσοστά του 60% έως 70% του κόστους παραγωγής του τελικού προϊόντος.

 

Ο κλάδος της γούνας στην Ελλάδα επεξεργάζεται περίπου 4.000.000 γουνοδέρματα ετησίως, άρα παράγουμε μόνο το 15% της πρώτης ύλης που χρειαζόμαστε.

 

Είναι σκόπιμο λοιπόν η προσπάθεια για την υποκατάσταση μεσοπρόθεσμα μέρους των εισαγωγών των γουνοφόρων ζώων να καλυφθεί από ίδια παραγωγή. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται σημαντικά το κόστος παραγωγής του τελικού προϊόντος, καθιστώντας το πιο ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά.

 

Η ένταξη της εκτροφής γουνοφόρων ζώων, με την ενίσχυση του ζωικού κεφαλαίου, το οποίο καλύπτει το 65% του κόστους επένδυσης, καθώς επίσης και του κόστους των υποδομών μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου ή ενός τομεακού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι μονόδρομος.

 

Πρέπει απαραίτητα να ενταχθεί ο κλάδος σε ειδικό καθεστώς Αγροτών, όπως σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Δύο είναι τα προβλήματα που απασχολούν τους εκτροφείς και αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξή τους :

 

α) το ποσοστό κάλυψης που ισχύει για την εκτός σχεδίου δόμησης και επιτρέπει στα κτίρια (εγκαταστάσεις θερμοκηπιακού τύπου) να καταλαμβάνουν το 30% της ιδιοκτησίας , οπότε και απαιτούνται μεγάλες ιδιοκτησίες για τη δημιουργία μεγαλύτερων μονάδων ή επέκτασης των υφισταμένων, το οποίο λύνεται ανεβάζοντας το ποσοστό σε 80% – 90% όπως ισχύει στις Ευρωπαϊκές χώρες ( συννημένο 4 α,β), μετά από πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/7-6-10) Πρόγραμμα Καλλικράτης, άρθρο 186 παρ. 37.

 

β) η χρονοβόρα διαδικασία αδειοδότησης των εκτροφείων από τις Κρατικές και Πολιτειακές Υπηρεσίες δεδομένου ότι ο χρόνος έγκρισης μόνο των τυπικών εντύπων είναι περίπου ένα έτος ( συννημένο 5).

 

Με τιμή

 

Δημήτριος Εμμανουηλίδης

 

«Διαύγεια» κατόπιν εορτής.Οι ανακοινώσεις που δημοσιεύονται καθυστερημένα είναι άκυρες

Αυξάνονται κατά πολύ οι ανακοινώσεις φορέων που δημοσιεύονται στο πρόγραμμα «Διαύγεια» κατόπιν εορτής, δηλαδή μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Το φαινόμενο πλέον είναι τόσο συχνό που απειλεί να καταστήσει τη διαφάνεια που διατείνεται το εν λόγω πρόγραμμα όνειρο θερινής νυκτός.

Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις που δημοσιεύονται καθυστερημένα είναι άκυρες και οι πολίτες μπορούν να τις προσβάλλουν. Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει είναι γιατί οι διαχειριστές του προγράμματος επιτρέπουν τη δημοσίευση ληγμένων ανακοινώσεων.

 

ΚΕΑΥΜ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Τα επίμαχα ΦΕΚ, τα κατασκευασμένα πρακτικά των Δ.Σ που δεν έγινα ποτέ.

Έρχονται παραιτήσεις από το περίεργο Δ.Σ της ΚΕΑΥΜ.

Αμήχανοι πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της Καστοριάς προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει γίνει αλλά και πως είναι δυνατόν να έχουν γίνει τόσα πολλά εσκεμμένα λάθη.

Ο κ. Χατζησυμεωνίδης προσπαθεί να ρίξει τους τόνους αλλά οι αντιδράσεις και οι αποκαλύψεις που έρχονται είναι πολλές.

Δείτε μερικά από τα επίμαχα, κατασκευασμένα πρακτικά Δ.Σ που δεν έγιναν ποτέ. Τις επόμενες ώρες θα παραιτηθούν τουλάχιστον τρία άτομα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

Σας προσκαλούμε στο Κατάστημα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., οδό Μεγ. Αλεξάνδρου 15, 1ος όροφος, σε Τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα   31 Μαΐου 2011,  ώρα  19:00 π.μ. για συζήτηση  των κατωτέρω θεμάτων:

–  Ανακοινώσεις

  1. Επικύρωση των πρακτικών Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, από συνεδριάσεις στις 27/04/2011- 23/05/2011.
  2. Έγκριση ένταξης της ΔΕΥΑΚ στο υβριδικό ταχυδρομείο (χωρίς τα ταχυδρομικά τέλη) και εξουσιοδότηση Προέδρου για υπογραφή της σύμβασης.
  3. Έγκριση ένταξης της ΔΕΥΑΚ στο σύστημα διανομής λογαριασμών – αλληλογραφίας των ΕΛΤΑ και εξουσιοδότηση Προέδρου για υπογραφή της σύμβασης.
  4. Ερωτήσεις.
Ο  Πρόεδρος της   Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

 

Γεώργιος Πετκανάς

ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τις τέσσερις θέσεις για το πρόγραμμα » LIFE ».

Μιλώντας πριν λίγο στο ΔΙΚΤΥΟ και στην Μ. Αναγνωστοπούλου από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ ο εκπρόσωπός της, Σπύρος Ψαρούδας ξεκαθάρισε πως μάλλον πρέπει να δοθεί παράταση ώστε όλοι να ενημερωθούν

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr