Αρχείο για : Νοέμβριος, 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ – Απαγορεύουν την πώληση γούνας για πρώτη φορά στις ΗΠΑ

Και η Καστοριά μαλώνει ( ΣΕΓ και Προφήτης Ηλίας ) για απλά διαδικαστικά θέματα –

Την πώληση ρούχων που φτιάχνονται από γούνα ζώων απαγόρευσε το δημοτικό συμβούλιο του Δυτικού Χόλιγουντ στην ψηφοφορία της Δευτέρας, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Ο νέος νόμος, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2013, υιοθετήθηκε με 3 ψήφους υπέρ και μια κατά.

Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική απαγόρευση τέτοιου είδους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε δηλώσεις της σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό η Shannon Keith, ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας «Δυτικό Χόλιγουντ Χωρίς Γούνες», τόνισε ότι πρόκειται για σωστή κίνηση.

«Τα ζώα υποφέρουν απίστευτα για να πάρουμε τη γούνα τους», επισήμανε, εξηγώντας ότι γδέρνονται ζωντανά, τα χτυπούν και τα σκοτώνουν με αέριο.

Σημειώνεται ότι ο δημοτικός σύμβουλος John D’Amico πρότεινε για πρώτη φορά της απαγόρευση τον Μάιο.

Λίγο αργότερα η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για τις γούνες δημοσίευσε έρευνα που δείχνει ότι από τα 209 καταστήματα της πόλης, τα 91 πωλούν γούνινα ρούχα και αξεσουάρ.

26 Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του εμπορίου γούνας.

Μεγάλες διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη –

Η Παγκόσμια Παρασκευή Κατά της Γούνας (WFFF) είναι μία από τις πιο σημαντικές παγκόσμιες ημέρες δράσης στην ιστορία των δικαιωμάτων των ζώων, με περισσότερες από 120 κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ SMS ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Επείγουσα προειδοποίηση στους κατόχους κινητών τηλεφώνων για την δράση κυκλώματος που εξαπατά πολίτες με παραπλανητικά μηνύματα τα οποία αποστέλλονται με σκοπό την συλλογή προσωπικών δεδομένων απευθύνει η (περισσότερα…)

10.000 θέσεις εργασίας με τα επιδόματα ανεργίας

«Επιταγή επανένταξης» και άλλα δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ τον Δεκέμβριο Του Θοδωρή Βγενή

«Φρένο» στην καλπάζουσα ανεργία με την επιδότηση χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας ευελπιστεί να βάλει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μέσω τριών νέων προγραμμάτων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προγράμματα θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τις αρχές έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Και τα (περισσότερα…)

1.500 νέες θέσεις σε τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου

Περισσότερες από 1.500 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν τρεις νέες Εταιρείες Παροχής Αερίου που θα λειτουργήσουν εντός του 2012 σε Στερεά Ελλάδα – Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία και (περισσότερα…)

Πρόσληψη εποχικών σε φορείς του δημόσιου τομέα

Θέσεις εποχικού προσωπικού προκηρύσσουν οι παρακάτω φορείς του δημόσιου τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες και ιδίως για να μάθετε την ακριβή προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, απευθυνθείτε στον αντίστοιχο φορέα στην διεύθυνση που αναγράφουν οι προκηρύξεις.

Οι θέσεις παρουσιάζονται κατά φορέα, κλάδο – ειδικότητα και διάρκεια απασχόλησης. Πατώντας πάνω τους κατεβάζετε την προκήρυξη.

 

Δήμος Ξάνθης
* 1 ΠΕ Δασολόγων ή ΤΕ Δασοπόνων (8 μήνες)
* 1 ΔΕ ή ΥΕ Οδηγών (8 μήνες)
* 2 ΥΕ Φυλάκων (8 μήνες)
* 1 ΥΕ Καθαριότητας (8 μήνες
)
Αιτήσεις εντός των προσεχών 10 ημερών.

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής
* 4 ΠΕ Νηπιαγωγών (2 μήνες)
Αιτήσεις εντός των προσεχών 10 ημερών.

Δήμος Φαρκαδόνας Τρικάλων
* 3 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας – Συνοδών Απορριμματοφόρων
* 7 ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων – Πρασίνου
* 3 ΔΕ ή ΥΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου
Αιτήσεις εντός των προσεχών 10 ημερών.

Δήμος Σερβίων – Βελβεντούς
* 2 ∆Ε ∆ιοικητικής υποστήριξης (8 μήνες)
Αιτήσεις εντός των προσεχών 10 ημερών.

Δήμος Καλαβρύτων
* 7 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας (8 μήνες)
Αιτήσεις εντός των προσεχών 10 ημερών.

18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Άρτα)
* 1 ΠΕ Αρχιτέκτονα Μηχανικό (12 μήνες+)
Αιτήσεις εντός των προσεχών 10 ημερών.

 

Νέο “ΟΧΙ” δικαστηρίου στο χαράτσι της ΔΕΗ . . .

Μετά (από) τα δικαστήρια της επαρχίας, η πρώτη απόφαση δικαστηρίου Αττικής που δικαιώνει μία 55χρονη γυναίκα η οποία προσέφυγε για το χαράτσι της ΔΕΗ εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε απαγορεύσει, τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2012 που θα συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων να προχωρήσει η ΔΕΗ στην διακοπή ηλεκτροδότησης στην οικία της 55χρονης.

Η γυναίκα επικαλείται στην αίτησή της που κατατέθηκε με τη συνδρομή του Σωματείου Έλληνες Φορολογούμενοι και του Erga Omnes ότι έχει υποστεί δύο περικοπές στο μισθό τους τελευταίους μήνες και με τα χρήματά της συντηρεί τον σύζυγό της ,ο οποίος είναι κατά 80% ανάπηρος, αλλά και τον γιό της ,ο οποίος είναι φοιτητής. capital.gr

Αποσύνδεση του ειδικού τέλους ζητά η ΕΣΕΕ

Επιστολή, στον υπουργό οικονομικών, ανάπτυξης και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, απέστειλε η εθνική συνομοσπονδία ελληνικού εμπορίου ζητώντας την αποσύνδεση του ειδικού τέλους από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών, η καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, λίγο πριν τα δεύτερα «μνημονιακά Χριστούγεννα». Οι Έλληνες αγωνίζονται να περισώσουν ό,τι μπορούν, κάνοντας στην ουσία αιματηρές οικονομίες, στην προσπάθειά τους να αντισταθμίσουν απώλειες μισθών, συντάξεων, οικονομιών, εργασιών, ακόμη και ζωών, όπως δυστυχώς καταδεικνύει το ανησυχητικά αυξανόμενο φαινόμενο των αυτοκτονιών.

Συνακόλουθα, η ύφεση βαθαίνει την κρίση και την οικονομική δυσπραγία στην αγορά, οδηγώντας πολύ μεγάλο αριθμό Μμε επιχειρήσεων στα πρόθυρα αναστολής της λειτουργίας τους.

Η επιβολή του ειδικού έκτακτου τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) ήρθε να κλείσει το φαύλο κύκλο του επιχειρηματικού παραλόγου της αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης, της έλλειψης ρευστότητας, του διαρκώς μειούμενου τζίρου, της άναρχης αγοράς που έχει ξεχάσει προ πολλού τον υγιή ανταγωνισμό, των Τραπεζών που υπερβάλουν στις απαιτήσεις χωρίς να παρέχουν τίποτα, των αποσπασματικών τελών «αλληλεγγύης» ή «επιτηδεύματος», της ασυνέπειας του Δημοσίου να καταβάλλει τις υποχρεώσεις του ή να τις συμψηφίσει, όπως με νόμο δεσμεύτηκε! Ακόμη περισσότερο, το ΕΕΤΗΔΕ, συνδυαζόμενο με τις φημολογούμενες αυξήσεις 15% του τιμολογίου της ΔΕΗ, ανοίγει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα ανάμεσα στο εμπορικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, που είναι ήδη αδίκως διογκωμένο σε σχέση με το βιομηχανικό, βιοτεχνικό και οικιακό. Αντί, λοιπόν, να επιτυγχάνεται η κοινωνικά και οικονομικά δίκαιη σύγκλιση του εμπορικού τιμολογίου με τα λοιπά τιμολόγια, η αναλογικά εφαρμοζόμενη υπέρογκη αύξηση θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη απόκλιση.

Μοιραία, θα προσθέσει ένα ακόμη λειτουργικό βάρος στην χειμαζόμενη εμπορική επιχείρηση, πλήττοντας περαιτέρω την ήδη μειωμένη ανταγωνιστικότητά της. Την κατάσταση βεβαίως χειροτερεύει το αλαλούμ που, εντωμεταξύ, έχει προκύψει με τα πάμπολλα λάθη που έχουν διαπιστωθεί στον υπολογισμό επιβολής του τέλους, τα οποία, κατά διαβολική σύμπτωση, κινούνται μόνο προς τα επάνω και ποτέ προς τα κάτω.

Σύμφωνα με τα μηνύματα αγωνίας, που λαμβάνει η ΕΣΕΕ από το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της επικράτειας, πάρα πολλές επιχειρήσεις μέλη μας, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν το ειδικό τέλος. Οι διευκρινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν διορθώσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ενώ η παράταση των 40 ημερών δεν λύνει το πρόβλημα της αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η ΕΣΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ήδη, μία στις τρεις εμπορικές επιχειρήσεις παρουσιάζει καθυστερούμενες οφειλές προς την ΔΕΗ. Η λήξη της προθεσμίας καταβολής των συνδυασμένων λογαριασμών ΔΕΗ – ΕΕΤΗΔΕ θα διογκώσει τον αριθμό αυτό, ξεπερνώντας, κατ’ εκτιμήσεις, ακόμη και αυτό το 50% και συρρικνώνοντας τελικά και τα έσοδα της ΔΕΗ. Παράλληλα, η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα δώσει την χαριστική βολή στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις, οδηγώντας στη βέβαιη πλέον αναστολή της λειτουργίας τους και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, τόσο εμπόρων όσο και υπαλλήλων.

Όλοι οι παραπάνω κίνδυνοι δεν αποτελούν δυστυχώς εικασίες αλλά έχουν περάσει στο στάδιο της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, οδηγώντας σε αλλεπάλληλες και αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα επιταχύνουν την ύφεση και θα επιτείνουν την κρίση στην αγορά και στην κοινωνία. Για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο, θεωρούμε ότι ήρθε πλέον η ώρα να προχωρήσετε στον άμεσο διαχωρισμό του ειδικού τέλους των ακινήτων από τους λογαριασμούς κατανάλωσης της ΔΕΗ, απαλλάσσοντας καταναλωτές και επιχειρηματίες από τον εκβιασμό της διακοπής του ρεύματος, όταν δεν μπορούν να το καταβάλλουν και επιτρέποντας, παράλληλα, στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν την ηλεκτροδότησή τους, που αποτελεί και το βασικότερο εργαλείο για την συνέχιση της λειτουργίας τους.

Έχοντας την βεβαιότητα ότι, ενόψει των δυσμενών εξελίξεων, θα λάβετε αυτή τη φορά σοβαρά υπόψη σας την πρότασή μας, διατελούμε

zougla.gr

»Καταστρέψατε» την καθημερινότητα μας. Πρωτόγνωρη η εγκατάλειψη του νομού μας κ. Πρόεδρε

Μπράβο, ειδικά στους πολιτικούς του νομού μας πρώτα για τον Κ. Πετσάλνικο και μετά για  Ζ. Τζηκαλάγια, για την καθημερινότητα που μας έχουν δώσει με τα χαράτσια και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κ. Πετσάλνικε. Ξεχάσατε μήπως πως έχουμε 7-8 μήνες χειμώνα κ. Πρόεδρε;

 

Απεργία σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας

Χωρίς ενημερωτικές εκπομπές. Αύριο στις 10.00 κανονικά στον ALPHA 94,7 θα είμαστε μαζί.

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr