Αρχείο για : Φεβρουάριος, 2012

Αναδρομικά από 14 Φεβρουαρίου σε ισχύ οι αποφάσεις για τα εργασιακά. Ας καταλάβουν επιτέλους ορισμένοι τι έχουν ψηφίσει

Δείτε αναλυτικά για παράδειγμα τι έχει περάσει χθες από την βουλή : (περισσότερα…)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Δημοκρατική Αριστερά »ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΟΥΝΑΣ»

Έρχονται εκλογές και θέλουμε να υπάρχει για όλους σας καλή ενημέρωση. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να βρίσκεται πολύ ψηλά, ας δούμε τις θέσεις του κόμματος στο θέμα της γουνοποιίας…..

Δημοκρατική Αριστερά : (περισσότερα…)

Παρέμβαση Μηταλίδη για την ψήφιση των μέτρων από Τζηκαλάγια και όχι μόνο

Κίμων Μηταλίδης - Οικονομολόγος

Το «ΝΑΙ» των 5 κατά την ψηφοφορία του εφαρμοστικού, άνοιξε και πάλι την πόρτα της επιστροφής τους στη Νέα Δημοκρατία. Η ανάγκη για τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση είναι επιβεβλημένη, γίνεται όμως προς τη σωστή κατεύθυνση; Και κατά πόσο είναι ουσιαστική η συσπείρωση όταν το κόμμα στρέφεται στους «μετανοημένους»;

Εδώ γεννάται ένα ακόμα ζήτημα. Οι δηλώσεις των 5, και όχι μόνο, που ακολούθησαν την καταψήφιση του δεύτερου μνημονίου, κατά πόσο αυτές ακυρώνονται με μία θετική ψήφο σε μια ψηφοφορία, πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να εμπνεύσουν αυτοί που σε 15 μέρες αλλάζουν ριζικά τη θέση και τη στάση τους πάνω στο ίδιο ζήτημα;

Αναμφίβολα το «ΟΧΙ» ήταν η σωστή επιλογή, ήταν τα 21+1 ΟΧΙ της αξιοπρέπειας μια παράταξης, μιας παράταξης όμως που για ακόμα μία φορά καταρρακώνεται από παλινωδίες. Η συνέπεια είναι το ζητούμενο και η αλήθεια το απαιτούμενο και στην συγκεκριμένη περίπτωση και οι δύο προϋποθέσεις αναιρούνται.

Από την άλλη, σωστή αλλά για τους λάθους λόγους, ήταν η διαγραφή των 22 από τη Νέα Δημοκρατία. Η προσπάθεια για να περιοριστούν οι απώλειες ήταν άμεση με τις «μεταγραφές» των Βορίδη και Γεωργιάδη, που αν και ο καθένας μπορεί να διαφωνεί, αποτελεί ένα εκ δεξιών άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η παράταξη δεν μπορεί να περιορίζεται χωροταξικά. Η διεύρυνση πρέπει να είναι αμφίδρομη και πρέπει να απευθύνεται στο σύνολο όλων όσων υπηρέτησαν το κόμμα και την παράταξη. Σε διαφορετική περίπτωση, η δημοσκοπική κατρακύλα θα συνεχιστεί και θα εκφραστεί και στην κάλπη με ολέθρια αποτελέσματα.

Η παράταξη έχει oδηγηθεί στον κατακερματισμό της γιατί δεν επέδειξε συνέπεια, έχασε την επαφή με τον κόσμο και τις βασικές της αρχές. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να αλλάξει αυτό το σκηνικό, αν ακόμα μπορεί να αλλάξει, πρέπει να πείσει ουσιαστικά σήμερα ότι όλοι δεν είναι ίδιοι.

Πολλά τα πρέπει τα οποία μένει να αποδειχθούν. Διαφορετικά ο κύκλος του πολιτικού – κομματικού συστήματος κλείνει οριστικά και μένει να δούμε κατά πόσο τις ελπίδες και τα όνειρα ενός έθνους θα μπορέσουν να εκφράσουν οι νέοι σχηματισμοί.

Βόμβα από την Bundestag. «Είπαμε να σας βοηθήσουμε, αλλά πείτε μας τί γίνεται με τα εμβάσματα πολιτικών»!

Με όλες τις καθημερινές αποκαλύψεις και την πολιτική των πολιτικών μας αλλά και ο τρόπος διοίκησης της χώρας μας δείχνει απλά πως όλοι μας θα πρέπει να στείλουμε σπίτι τους πάντες, νέα πρόσωπα, νέες καταστάσεις. Οι άνθρωποι έχουν αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Τέρμα, τέλος….

Διαβάστε το νέο ρεζιλίκι για την χώρα μας, χωρίς φυσικά οι Γερμανοί να έχουν άδικο.

Επιστολή από τον πρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ δέχθηκε ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος με τον οποία ζητά εξηγήσεις για την υπόθεση των χρηματικών εμβασμάτων που φέρονται να έστειλαν έλληνες πολιτικοί στο εξωτερικό!

Στην ουσία, αυτό που αναφέρει ο Γερμανός πρόεδρος είναι πως «την ώρας που εμείς ψηφίζουμε υπερ της στήριξης της χώρας σας ακούμε τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να μιλά για εμβάσματα πολιτικών στο εξωτερικό. Τι ακριβώς συμβαίνει;».

Ειδικότερα, ο κ. Λάρμετ επισημαίνει ότι πρόσφατα το γερμανικό κοινοβούλιο έλαβε με μεγάλη πλειοψηφία την απόφαση για την στήριξη της ελληνικής οικονομία. Προσθέτει όμως ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις για εμβάσματα εκατομμυρίων ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό «έχει δημιουργήσει σύγχυση» τόσο στο γερμανικό κοινοβούλιο όσο και τους πολίτες.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Λάρμετ αναφέρει προς τον κ. Πετσάλνικο ότι «θα ήμουν ευγνώμων για κάθε επισήμανση που θα βοηθούσε να αντικρούσω την σύγχυση που δημιουργεί αυτό το θέμα στην Γερμανία»…

Θυμίζουμε εδώ ότι χτες έγινε γνωστό πως στη Βουλή βρίσκεται λίστα με τα εμβάσματα ποσών άνω των 100.000 ευρώ από Έλληνες πολιτικούς στο εξωτερικό (διαβάστε εδώ σχετικά) ενώ την ίδια ώρα στην επικαιρότητα κυριαρχεί η υπόθεση με το ένα εκατομμύριο δολάρια της οικογένειας Ντόρας Μπακογιάννη – Ισίδωρου Κούβελου.

Ζητούν από τον Παπουλίδη να είναι υποψήφιος βουλευτής;

Πολλά ακούγονται για τους υποψήφιους βουλευτές από την Δημοκρατικά Αριστερά του κ. Φώτη Κουβέλη. Τις τελευταίες μέρες ακούμε και μια πρώτη συζήτηση να γίνεται και με τον πρώην δήμαρχο Καστοριάς Δημήτρη Παπουλίδη για υποψήφιο βουλευτή

Σε λίγο όμως θα σας αποκαλύψουμε κάτι πολύ πολύ ενδιαφέρον για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη…

 

Κι άλλη σφαλιάρα! Εξηγήσεις ζητά από τον Πετσάλνικο ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής για τα χρήματα που βγάζουν Έλληνες βουλευτές στο εξωτερικό!

– Έστειλε επιστολή – καταπέλτη με την οποία επι της ουσίας εγκαλεί το ελληνικό κοινοβούλιο
– Δεν μπορεί να δανείζουμε χρήματα στην χώρα σας κι εσείς να τα βγάζετε στο εξωτερικό
– Δημιουργείτε σύγχιση στην κοινή γνώμη της Γερμανίας και στους βουλευτές

Και όμως, φτάσαμε ακόμα και σε αυτό το σημείο. Δηλαδή, να βρισκόμαστε απολογούμενοι στους δανειστές μας και μάλιστα στους Γερμανούς για το τι κάνουμε ακόμα και μέσα στο εθνικό μας κοινοβούλιο!

O πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ ζητεί εξηγήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι πολιτικοί έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Σε επιστολή του στον Έλληνα ομόλογό του Φίλιππο Πετσάλνικο, αφού αναφέρεται στη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα η Γερμανική Βουλή, εγκρίνοντας, μετά από ψηφοφορία, τη βοήθεια προς την Ελλάδα, επισημαίνει με νόημα…: «Θα ήμουν ευγνώμων για κάθε επισήμανση που θα βοηθούσε να αντικρούσω τη σύγχυση που δημιουργεί αυτό το θέμα στη Γερμανία»!!!

Στο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα πως ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ τονίζει στην επιστολή του ότι οι «Γερμανοί βουλευτές έχουν αναστατωθεί» με την είδηση περί διαφυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό από Έλληνες βουλευτές και υπενθυμίζει στην επιστολή του ότι η χώρα του συμμετέχει στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, γεγονός το οποίο, όπως επισημαίνεται, αντικρούει την εντύπωση ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη. newsit.gr

Οι πιο καλοπληρωμένοι του Δημοσίου…

Οι αποδοχές τους αρχίζουν από 5.000 ευρώ μεικτά το μήνα –

Αναλυτική λίστα όσων έχουν μεικτές αποδοχές άνω των 5.000 ευρώ μηνιαίως και κατέχουν θέση δημόσιου λειτουργού ή εργάζονται στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δημοσιοποίησε ο (περισσότερα…)

Απίστευτη ανακοίνωση Τζηκαλάγια » Ψήφισα ΝΑΙ γιατί θέλω να δώσω χαρά στους χιλιάδες φίλους μου »

ΝΑΙ στα σκληρά μέτρα,μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις –   » Λέω ΝΑΙ στους εφαρμοστικούς νόμους »  : (περισσότερα…)

Σύλληψη αλλοδαπού για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή κάνναβης και ημεδαπού για προμήθεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν πέντε κιλά και τριακόσια ογδόντα εννέα γραμμάρια κάνναβης.

Σήμερα (28-02-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν στο 10 χλμ. Ε.Ο. Κρυσταλλοπηγής – Φλώρινας, έναν 27χρονο αλλοδαπό για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα, που έγινε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και κατασχέθηκαν εννέα (9) συσκευασίες αεροστεγώς κλεισμένες, οι οποίες περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους πέντε κιλών και τριακόσια ογδόντα εννέα γραμμαρίων.

Στη συνέχεια στα πλαίσια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, όπου και συνέλαβαν 25χρονο ημεδαπό, για τον οποίο προορίζονταν η ανωτέρω ποσότητα κάνναβης. Ακολούθως σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα κάνναβης και μέρος από χάπι υπαγόμενο στο νόμο περί ναρκωτικών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • κάνναβη συνολικού βάρους πέντε κιλών και τριακόσια ογδόντα εννέα γραμμαρίων

  • ένα (1) ΙΧΕ αυτοκίνητο

  • πέντε (5) κινητά τηλέφωνα

  • υπολείμματα κάνναβης

  • μέρος χαπιού υπαγόμενο στο νόμο περί ναρκωτικών ουσιών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Ολοκλήρωση εργαστηριακού ελέγχου του ρυπογόνου υγρού που εντοπίστηκε στη λίμνη της Καστοριάς

Ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος της σύνθεσης του επιπλέοντος υγρού που εντοπίστηκε στη λίμνη της Καστοριάς την 23η Φεβρουαρίου 2012 από πιστοποιημένο εργαστήριο χημικών αναλύσεων. Το υγρό φέρει ελάχιστη ποσότητα ορυκτέλαιου (παράγωγα πετρελαϊκά) που επικάθησαν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην επιφάνεια της λίμνης. Η ποσότητα του ρυπογόνου αυτού υγρού σε αναλογία μεγέθους και πυκνότητας δεν ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει περιβαλλοντική ζημία. Μετά την άντληση της αναγκαίας ποσότητας δείγματος, από εξειδικευμένο συνεργείο λήψης δειγμάτων της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς, το υπόλοιπο υγρό διασπάσθηκε με οικολογικά συστατικά αντιμετώπισης ρυπάνσεων υδάτων.
Παράλληλα διενεργήθηκε χημική ανάλυση ποσότητας αλατιού που χρησιμοποιήθηκε ως αντιολισθητικό υλικό κατά τις ημέρες των χιονοπτώσεων και παγετού ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σχέση μεταξύ του υγρού που εντοπίστηκε στη λίμνη και του αλατιού που χρησιμοποιήθηκε. Στα αποτελέσματα του ελέγχου δεν διαπιστώθηκε αντίστοιχο παράγωγο υλικό (ορυκτέλαιο), παρά μόνο μικρή ποσότητα άμμου.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, στην περίπτωση που αντιληφθούν οποιαδήποτε ενέργεια ρύπανσης ή επιβάρυνσης της λίμνης να επικοινωνούν άμεσα με το Γραφείο Επιτροπής Λίμνης του Δήμου Καστοριάς στα τηλέφωνα:

24673 51157,

κιν. 6970142425.

Η λίμνη μας, αποτελεί στολίδι και σύμβολο του Δήμου Καστοριάς και είναι ένα ζωντανό οικολογικό σύστημα, η προστασία του οποίου αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του καθενός μας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ –

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr