Αρχείο για : Ιούνιος, 2012

Ο Πατριάρχης στην Καστοριά. Η υποδοχή έγινε μετά τις 19.15 από τις τοπικές αρχές και 100δες πολίτες

Προσφώνηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή προς την Α.Π.Θ. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά το επίσημο Δείπνο

Παναγιώτατε, Μετά την πνευματική ευωχία κατά τη Θεία Λειτουργία, επιτρέψτε μου σε τούτο το δείπνο, που παραθέτουμε προς τιμήν σας και της εκλεκτής συνοδείας σας, να ευχηθούμε εκ βαθέων να είναι πολλά τα έτη σας!

Είστε ο Προκαθήμενος της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος με το παράδειγμά σας διδάσκετε σε όλους την υπομονή, την προσδοκία, την αγωνιστικότητα, την επιμονή στο όραμα και την αδιασάλευτη προσήλωση στην πίστη και την ελπίδα.

Στην Περιφέρειά μας οι ξεριζωμένοι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες και οι Θρακιώτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εδώ μετά τον μεγάλο διωγμό, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη έφεραν ολοζώντανο μέσα στις μνήμες τους.

Παναγιώτατε,

Οι Δυτικομακεδόνες αποδίδουμε την τιμή και το σεβασμό μας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όχι μόνον μέσα στα όρια της γενέτειράς μας, αλλά και απανταχού της γης, όπως ιστορικά κατεγράφη από τους προγόνους μας κατά την περίοδο του Οθωμανικού ζυγού, στις παροικίες της Μεσευρώπης, όπου το πρώτο μέλημά τους ήταν να κτίσουν ναό της πνευματικής σας δικαιοδοσίας.

Η ιστορία της περιοχής μας έχει βαθιές τις ρίζες της μέσα στο χρόνο και τα μνημεία του πολιτισμού μας μιλούν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων και τη σημασία της αργότερα για το Ανατολικό Ρωμαϊκό Κράτος.

Εύγλωττοι σιωπηλοί ενδεικτικοί μάρτυρες η περιοχή Καστρί των Γρεβενών, η αρχαία Διοκλητιανούπολη στο Άργος Ορεστικό, τα τείχη του Ιουστινιανού στην Καστοριά, ο αρχαιολογικός χώρος της Ελίμειας και τα κάστρα των Σερβίων, ο Άγιος Γερμανός στις Πρέσπες, οι Ελληνιστικές πόλεις στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα στην πόλη της Φλώρινας και στις Πέτρες, καθώς και ο ομώνυμος αρχαιολογικός χώρος στο Αμύνταιο.

Επιπροσθέτως η χορεία των νεομαρτύρων, η αφθονία των βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών, καθώς και των προσκυνημάτων, δηλώνουν την ευλάβεια των Δυτικομακεδόνων και τους άρρηκτους δεσμούς μας με την Μητέρα Εκκλησία.

Οι ισχυροί αυτοί δεσμοί αναζωπυρώνονται και με τις δικές σας επισκέψεις Παναγιώτατε, όπως και με τους προσκυνητές από τη Δυτική Μακεδονία στο Σεπτό Οικουμενικό Κέντρο στο Φανάρι.

Παναγιώτατε,

είμαστε υπερήφανοι για τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας και εγείροντας τούτο το ποτήριο, ολόψυχα ευχόμαστε υγεία, μακροημέρευση και καρποφόρο ορθόδοξη μαρτυρία «επί πάντα τα έθνη».

ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για τις 9 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας, ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος. Ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι θα επιδιωχθεί να επανέλθει η μετενέργεια στο εξάμηνο.  «Δεν θα καταργηθεί καμιά νομοθετική πράξη. Εκείνο (περισσότερα…)

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα θα ανοίξουν το απόγευμα οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν η αντιπολιτευτική τακτική και η νέα οργανωτική δομή του κόμματος. Στο μεταξύ, άρχισαν (περισσότερα…)

Από την ερχόμενη εβδομάδα πρόγραμμα για 90.000 νέους ανέργους

Πρόγραμμα για 70.000-90.000 ανέργους νέους, θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης όπως είπε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό flash.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι, η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει με ευρωπαϊκά κονδύλια που βρίσκονται ήδη στη διάθεση του υπουργείου Εργασίας.

Ερωτηθείς για τα «μαϊμού» προνοιακά επιδόματα, ο υπουργός σημείωσε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί οριστικά μόνον μέσω της διασταύρωσης στοιχείων, με ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ανέφερε ότι με βάση την ενημέρωση που έχει από τον διοικητή του ΟΓΑ, ο Οργανισμός διαθέτει τη μηχανογραφική δυνατότητα για να ελέγξει τους παραλήπτες των επιδομάτων αλλά διατήρησε ορισμένες επιφυλάξεις έως ότου διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.newsit.gr

 

Σχέδιο για πληρωμή των φόρων σε περισσότερες από 3 δόσεις για να αποφύγουν το κίνημα «ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ»

– Φόβοι για κατάρρευση του Taxisnet εάν οι πολίτες καταθέσουν φορολογική δήλωση την τελευταία στιγμή
– Πρόσθετος φόρος 1,5%  για κάθε μήνα για όσους υποβάλλουν δήλωση εκπρόθεσμα
– Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 1,9 εκατ. δηλώσεις από τις συνολικά 5,7 εκατομμυρίων
– Στις 16 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολης δηλώσεων ηλεκτρονικά

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς λόγω και των εκλογών και της γενικότερης αβεβαιότητας στη χώρα, η υποβολή φορολογικών δηλώσεων φαίνεται πως έχει πάει πολύ πίσω.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις 17 ημέρες πριν την οριστική λήξη της προθεσμίας για ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων έχουν υποβληθεί μόλις 1,9 εκατομμύρια δηλώσεις από τις συνολικά 5,7 εκατομμύρια, που σημαίνει πως ένας στους τρεις Έλληνες δεν έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση.

Το οικονομικό λοιπόν επιτελείο φοβάται πως μετά το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μπορεί να υπάρξει ένα αντίστοιχο κίνημα “ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ”, κάτι που θα τινάξει στον αέρα τα κρατικά έσοδα από τον φόρο του εισοδήματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία.

Με σκοπό να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το νέο οικονομικό επιτελείο φέρεται να σχεδιάζει ειδική ρύθμιση για την εξόφληση των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων από τα εκκαθαριστικά σημειώματα σε περισσότερες από τρεις δόσεις, προκειμένου να δώσει ανάσα στους πολίτες και φυσικά να αποτρέψει τη δημιουργία περίεργων κινημάτων.

Έτσι, προκειμένου να αποτρέψουν μία στάση πληρωμών από τους πολίτες προς το δημόσιο ή ακόμα και να αρνηθούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, σχεδιάζουν να κάνουν τις τρεις δόσεις έξι δόσεις, έτσι ώστε να μειωθεί το ποσό του φόρου.

Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται οι κυρίως οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, όπως χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, αλλά και τα νοικοκυριά που εκτός από τον φόρο εισοδήματος θα κληθούν να πληρώσουν τους φόρους στην ακίνητη περιουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φόρος εισοδήματος που φέτος περιλαμβάνει και την έκτακτη εισφορά του 2011 για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος καταβάλλεται σε μία έως τρεις δόσεις το πολύ ανάλογα με την ημερομηνία εκκαθάρισης. Αν δηλαδή ο φόρος βεβαιωθεί μέχρι τον Ιούλιο τότε εξοφλείται σε τρεις δόσεις, ενώ εάν βεβαιωθεί τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο τότε θα υπάρχουν δύο δόσεις. Για φόρους που βεβαιώνονται από τον Οκτώβριο και μετά τότε η καταβολή θα είναι εφάπαξ τον επόμενο βήμα της βεβαίωσης.

Πέρα από τα μεγάλα αυτά προβλήματα, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν ανησυχίες για το γεγονός ότι μαζικά οι πολίτες θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας στις 16 Ιουλίου, με αποτέλεσμα το σύστημα Taxisnet να μην αντέξει τέτοιο φόρτο και να καταρρεύσει το σύστημα.newsit.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Θύμιος Καρακατσάνης

– Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας τα οποία είχαν επιδεινωθεί λόγω του σακχάρου
– Η σύζυγος του Θύμιου Καρακατσάνη δηλώνει ότι ο άντρας της έφυγε από τη νόσο του Πάρκινσον
– Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα από το νεκροταφείο στην Παιανία
– Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά

Πέθανε το Σάββατο, 30 Ιουνίου, ο Θύμιος Καρακατσάνης. Ο 72χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετώπιζε χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία είχαν επιβαρυνθεί τον τελευταίο καιρο απο το σάκχαρο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα (9/7) στις 11.30 το πρωι απο το νεκροταφείο Παιανίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΕΙΡΗΝΗ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΙΡΗΝΗ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει συντετριμμένη η σύζυγος του Θύμιου Καρακατσάνη εκτός από τα χρόνια προβλήματα με τον καρκίνο και το σάκχαρο, τελικά ο άντρας της έσβησε από τη νόσο του Πάρκινσον που εξελίχθηκε ραγδαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργαζόταν συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΜΙΟ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΜΙΟ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Σκηνοθεσίες για το θέατρο

Πλούτος του Αριστοφάνη

Όρνιθες του Αριστοφάνη

Μικροί Φαρισαίοι του Δημήτρη Ψαθά

Oύρσουλα του Μπάμπη Τσικλιρόπουλου (1995)

Ο Τελευταίος Να Κλείσει την Πόρτα του Γιώργου Κωνσταντίνου

Νεφέλες του Αριστοφάνη

Ταρτούφος του Μολιέρου

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη

Μία από τις συνεντεύξεις του Θύμιου Καρακατσάνη που μιλάει για την παράσταση Λυσιστράτη


Ερμηνείες στο θέατρο

Πλούτος του Αριστοφάνη (στο ρόλο του Καρίωνα)

Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ του Γιάροσλαβ Χάσεκ (στο ρόλο του Σβέικ)

Ξανά μαζί του Νιλ Σάιμον

Μικροί Φαρισαίοι του Δημήτρη Ψαθά (στο ρόλο του Ανδρέα Ντελλή)

Ειρήνη του Αριστοφάνη

Αρμένικο Φεγγάρι στο Θέατρο Σμαρούλα

Γυναίκα στοιχείο του Πέντρο Καλντερόν (Pedro Calderon) στο Θέατρο Αμιράλ

Όρνιθες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν (1959) στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Ο Ταρτούφος στο θέατρο Άλαφα

Λυσιστράτη στο ρόλο της Λυσιστράτης

Ο θάνατος του εμποράκου του Άρθουρ Μίλερ (2010)

Ο Τελευταίος Να Κλείσει την Πόρτα

Οι Νταντάδες του Γιώργου Σκούρτη

Νεφέλες του Αριστοφάνη

Ερμηνείες στον κινηματογράφο

Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)

Η χαρτορίχτρα (1967)

Μπουμ Ταρατατζούμ (1972)

Η γυναικοκρατία (1973) …. Παμίνος

La faille (1975) …. κομμωτής

Οι νταντάδες (1979) …. Πέτρος

Ιδού η Μήλος, ιδού και το πήδημα (1979)

Καραβάν Σαράι (1986) …. Μαργαρίτης

Μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του Θύμιου Καρακατσάνη στον Λάκη Λαζόπουλο


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ.newsit.gr

Με ψήφους ρεκόρ ο Ευ.Μεϊμαράκης εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής!

Mε 229 ψήφους υπέρ – αριθμό ρεκόρ από την μεταπολίτευση και μετά – ο κ.Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής.

Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές και από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι ο κ.Μεϊμαράκης ψηφίστηκε και από τα άλλα κόμματα. Επί της ουσίας, προτάθηκε από τη Ν.Δ. και στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΔΗ.ΜΑΡ., ενώ έλαβε ψήφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι το αποτελεσμα ήταν:

Επι 290 ψηφισάντων

Μεϊμαράκης 223
Λευκά 66
Ακυρα 1

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Απόντες και οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Χατζηδάκης λόγω της Συνόδου Κορυφής. Οι προαναφερόμενοι δεν έχουν δώσει ακόμη το νενομισμένο όρκο για το βουλευτικό αξίωμα.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός προτεινόμενος για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και για τον λόγο αυτό στους βουλευτές είχαν από νωρίς διανεμηθεί δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα ήταν τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και το άλλο λευκό.

ΑΠΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝ:

Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ
Ελ. Γερασιμου, ΚΚΕ
Θοδ. Παραστατίδης, ΠΑΣΟΚ

Ο κ.Μεϊμαράκης είπε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για εκείνον να εκλέγεται με τέτοια πλειοψηφία.
«Είμαι στέλεχος μιας μεγάλη δημοκρατικής παράταξης και είμαι περήφανος για όσα έχει προσφέρει στη χώρα.
Και τώρα προτίθεμαι να ασκήσω τα καθήκοντα του Προέδρου όλης της Βουλής με υπευθυνότητα, υπηρετώντας πολίτη που με έφερε εδώ. Είπε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων κομμάτων και απευθυνόμενος στην Χρυσή Αυγή ζήτησε να μην υπάρξουν ακραίες συμπεριφορές.

Εντύπωση έκανε ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος όταν πήγε να ψηφίσει και μετά από αστεϊσμούς που έκαναν δυο συνάδελφοί του, έδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ.Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταία στιγμή και μετά από συνάντηση του B.Μειμαράκη με τον Πάνο Καμμένο αποφεύχθηκε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να προτείνουν τον Βύρωνα Πολύδωρα. Ετσι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν μοναδικός προτεινόμενος. Τον πρότεινε η Ν.Δ.newsit.gr

Ηλεκτρονική Σήμανση Αιγοπροβάτων &Νέο Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Ιουνίου από το τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση του καινούργιου Μητρώου Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων και του τρόπου συμπλήρωσής του από τους κατόχους αιγοπροβάτων, με αφορμή την έναρξη της ηλεκτρονικής σήμανσης τους.

Ο Πατριάρχης στην Δ.Μακεδονία. Αύριο στην Καστοριά. Έτοιμοι όλοι για φωτογραφίες και πανάκριβα γεύματα……

Βγαίνουν φωτογραφίες, παραθέτουν πανάκριβα γεύματα, πραγματοποιούν εκδηλώσεις με 100δες καλεσμένους και όλα πηγαίνουν καλά στην περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη για κάποιους είναι μια ευκαιρία να προβληθούν με χρήματα του Ελληνικού κράτους. Οι πλειοψηφίες του περιφερειακού συμβουλίου ολόκληρης της Δ. Μακεδονίας απλά συμμετέχει στα γεύματα και στις εκδηλώσεις για να τιμηθεί ο Πατριάρχης ο οποίος κάποια στιγμή θα έπρεπε να ρωτήσει για το κόστος όλων των ανούσιων εκδηλώσεων

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr