Αρχείο για : Ιούλιος, 2012

Άρχισαν αντίποινα σε χωριά του Γράμμου

Μετά την είδηση μετακίνησης 200 αστυνομικών από Καστοριά σε Έβρο σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν ξεσπάσει κλοπές σε αρκετά σπίτια. Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν πως όλα αυτά γίνονται διότι η αστυνομία έχει συλλάβει αρκετούς και έχει κατασχέσει πολλά μηχανήματα που τα χρησιμοποιούν για παράνομο κόψιμο ξύλων.

Τελευταία μέρα για τις φορολογικές δηλώσεις – “Σιωπηρή” παράταση από το υπουργείο

Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην αποστολή των δηλώσεων, καθώς έως τώρα εκκρεμεί η αποστολή άνω των 750.000 φορολογικών δηλώσεων
Τελευταία μέρα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων η σημερινή τουλάχιστον επίσημα! Όμως σε «σιωπηρή» παράταση, λίγων ημερών, στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Η παράταση αυτή φαίνεται πως θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 5 Αυγούστου. Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην αποστολή των δηλώσεων, καθώς έως τώρα εκκρεμεί η αποστολή άνω των 750.000 φορολογικών δηλώσεων.
Μάλιστα, χθες για αρκετές ώρες βραχυκύκλωμα είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει το σύστημα TAXIS με αποτέλεσμα λογιστές και φορολογούμενοι να μην μπορούν να κάνουν την δήλωση τους.

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους δήμους να ενταχθούν σε πρόγραμμα απασχόλησης

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους δήμους που θα εκτελέσουν έργα αυτεπιστασίας με ιδίους πόρους, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στο διαδικτυακό τόπο www.oaed.gr, αφού προηγουμένως παραλάβουν από τα αρμόδια ΚΠΑ2 του οργανισμού τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης.

Η πρόσληψη του προσωπικού θα διενεργηθεί βάσει του οριστικού ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης ανέργων έτους 2012 (σύμφωνα με το άρθρο 209 του ν. 3584/2007, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 6 του άρθρου 40 του ν. 4024/2011, την υπ’ αριθμ. 3152/2012 ΚΥΑ (ΦΕΚ 57/Β/25.1.2012) και την με αριθμ. Β104880/06.02.2012 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ) και έχει αναρτηθεί από την Πέμπτη 26/7/12 στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ www.oaed.gr και του ΑΣΕΠ www.asep.gr.

 

 

Απαράδεκτη η κατάσταση σχεδόν σε όλο τον νομό Καστοριάς από τις συνεχόμενες επιθέσεις αρκούδων

Σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει και ένα σοβαρό περιστατικό. Σήμερα αποκαλύπτουμε και σας δείχνουμε foto από νέα επίθεση σε οικία λίγο πριν την Κορησό

Η αδιαφορία και η έλλειψη δραστικών μέτρων έχουν εξοργίσει όλη την κοινωνία. Εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα που τελικά δεν έχουν να δώσουν τίποτα το ουσιαστικό.

» Χρειαζόμαστε άμεση εγκατάσταση ηλεκτροφόρου φράχτη ώστε να επιστρέψουμε σπίτι μας. » Δηλώνουν οι πολίτες οι οποίοι τρομοκρατημένοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην οικία τους

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, Σαββόπουλου-Χαρούμενου για την μετακίνηση των συνοριοφυλάκων

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν από κοινού, χθες Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 , οι Αντιπεριφερειάρχες, Δημήτρης Σαββόπουλος και Πασχάλης Χαρούμενος σχετικά με την έκτακτη απόφαση μετακίνησης 195 συνοριοφυλάκων της Περιφερειακής μας Ενότητας στον Έβρο, στον Πρωθυπουργό της Χώρας και στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του (περισσότερα…)

Από τη φρουρά στο πεζοδρόμιο

Μειώσεις και καταργήσεις αστυνομικών φρουρών σε πολιτικούς και κόμματα και τη διάθεση 1.500 υπαλλήλων για περιπολίες με στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας αποφάσισαν σε χθεσινή τους συνάντηση ο Πρωθυπουργός…
Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Οπως αποκάλυψε ο τελευταίος, αμέσως μετά τις εκλογές είχε ήδη συσταθεί ειδική επιτροπή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία ανατέθηκε να μελετήσει το θέμα των αστυνομικών που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων στόχων. Το πόρισμα παραδόθηκε χθες στον Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προέκυψε πως περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί απασχολούνται χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός ή προφανής λόγος στη φύλαξη προσώπων!
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως παρόμοια εξαγγελία είχε πραγματοποιήσει με την ανάληψη των καθηκόντων του και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε θεωρητική λοιπόν βάση ήδη από το 2009 οι αστυνομικοί που ασχολούνται με πάρεργα είχαν μειωθεί στους 1.500. Το πόρισμα όμως των ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε πως όχι μόνο δεν είχε υπάρξει μείωση, αλλά αντιθέτως είχαν αυξηθεί κατά πολύ και είχαν φτάσει τους 4.412 αστυνομικούς.
Πολλοί από αυτούς βρέθηκαν να φυλάνε πολιτικούς και επιχειρηματίες οι οποίοι δεν είχαν καν το δικαίωμα φύλαξης. Μέσα στα τραγελαφικά που ανακάλυψε η Επιτροπή είναι η περίπτωση πρώην υπουργών με αστυνομικές φρουρές των 25 και 30 φρουρών ανά βάρδια, γεγονός που ανέβαζε τον αριθμό των απασχολουμένων σε αυτούς στους 70 με 90 ημερησίως.
Πρώην αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν όχι μόνο να έχουν αστυνομικό φρουρό, αλλά και να κατέχουν παράνομα αυτοκίνητα συνοδείας την ώρα που στα περισσότερα τμήματα της χώρας οι αστυνομικοί βάζουν ρεφενέ τη βενζίνη ή συνεννοούνται δύο και τρία αστυνομικά τμήματα για να βγάζουν από κοινού περιπολίες. Πολλές φορές ένα περιπολικό αντιστοιχεί σε 300.000 – 400.000 πολίτες, ειδικά τις βραδινές ώρες, ενώ υπηρεσίες αιχμής όπως η Αντιτρομοκρατική, έχουν φτάσει στο σημείο να νοικιάζουν οχήματα.

«ΚΟΥΡΕΜΑ» ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ. Από την εξέταση των φακέλων βρέθηκαν όχι μόνο να περισσεύουν 1.500 ένστολοι αλλά και 100 αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. και 60 μηχανές οι οποίες είχαν διατεθεί στη φύλαξη ατόμων, χωρίς αυτό να ήταν απαραίτητο, αλλά μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ρουσφετιών. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα αξιωματικού που συμμετείχε στην επιτροπή πως «όποιος ήθελε έπαιρνε αστυνομικό για αυτοκίνητο».
Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, για το οποίο έδωσε το πράσινο φως ο κ. Σαμαράς, η πρωθυπουργική φρουρά μειώνεται κατά 25 αστυνομικούς, η φρουρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μειώνεται κατά 20 αστυνομικούς και κατά 15 μειώνονται οι αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι στη φύλαξη ανά πολιτικό αρχηγό και κόμμα. Οι υπουργοί που σήμερα φυλάσσονται από οκτώ αστυνομικούς θα δικαιολογούν πλέον μόνο πέντε αστυνομικούς για τη φύλαξή τους, ενώ σε τρεις από τέσσερις μειώνονται και οι αστυνομικοί των υφυπουργών.
Η επιτροπή πρότεινε να κοπούν τελείως οι αστυνομικοί φρουροί από τους βουλευτές. Πλέον αστυνομικό φρουρό θα δικαιολογούν μόνο όσοι βουλευτές θεωρούνται στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων. Με τα σημερινά δεδομένα οι βουλευτές της Αττικής είχαν έναν αστυνομικό, αν και σε πολλές περιπτώσεις αυτό είχε καταστρατηγηθεί, ενώ οι βουλευτές της επαρχίας δικαιολογούσαν δύο. Μείωση θα υπάρξει και στον αριθμό των αστυνομικών της Βουλής.

Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Στον Δένδια σήμερα η Μαρία Αντωνίου μαζί με αντιπροσωπεία των συνοριακών

Στόχος όπως μαθαίνουμε να μειωθεί ο αριθμός των αστυνομικών που θα φύγουν για Έβρο.Από τους 200 περίπου γίνεται προσπάθεια να φύγουν τελικά περίπου 90 με 100

Ψήφισμα στον Γιώργο Δακή για την απόφαση να μετακινηθούν ξαφνικά προς ΕΒΡΟ 1800 συνοριακοί φύλακες. 471 αστυνομικοί από Δ. Μακεδονία

Το ψήφισμα :

«Στην Κοζάνη σήμερα 30 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε Έκτακτο Κοινό (περισσότερα…)

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο επέρχονται αλλαγές στο προηγούμενο νομοσχέδιο της Άννας Διαμαντοπούλου για την ανώτατη εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί την Τρίτη στην αρμόδια Επιτροπή και θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πατήστε εδώ και διαβάστε το νομοσχέδιο

zougla.gr

Ερώτηση στην Βουλή του Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με την εμφύλια σύρραξη στην Σύρια

Δείτε την : (περισσότερα…)

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr