Αρχείο για : Αύγουστος, 2012

Εξιχνίαση κλοπής μηχανήματος έργου, κατόπιν συνεργασίας με την Αλβανική Αστυνομία.

Εξιχνιάστηκε η κλοπή μηχανήματος έργου (εκσκαφέα) που έλαβε χώρα τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 17/18-08-2012 στο Χιονάτο Καστοριάς και συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, από την Αλβανική Αστυνομία, στο χωριό PARDHE στην περιοχή της Κορυτσάς, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο δράστες που διαφεύγουν τη σύλληψη.

Συγκεκριμένα, επειδή από τις πρώτες έρευνες προέκυψε η έξοδος του εν λόγω οχήματος προς Αλβανία, ενημερώθηκαν άμεσα οι όμορες Αλβανικές Αρχές για την αναζήτηση του οχήματος, με αποτέλεσμα την 21-08-2012 να ενημερωθεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (η οποία είχε συνεχή επαφή με ανώτατα στελέχη της Αλβανικής Αστυνομίας) για την ανεύρεση του μηχανήματος και την σύλληψη δύο Αλβανών δραστών.

Την όχημα από την 22-08-2012 βρίσκεται στο Αλβανικό Τελωνείο και θα αποδοθεί στον 53χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη του, αφού περαιωθούν οι σχετικές διαδικασίες από τις Αλβανικές Αρχές.

Προτάσεις για την στήριξη της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στην Δυτική Μακεδονία

Κύριε υπουργέ

Η εκτροφή των γουνοφόρων στην Ελλάδα άρχισε μόλις το 1965 σε περιοχές της Β. Ελλάδας όπου τόσο οι κλιματικές συνθήκες, όσο και οι συνθήκες εμπορίας και συρραφής, ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξή της.

Μικρές μονάδες εκτροφής σε περιοχές όπως η Καστοριά, η Σιάτιστα, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα τα πρώτα χρόνια αναπτύσσονταν με πολύ αργό ρυθμό. Την τελευταία δεκαετία όμως σημειώθηκε σημαντική αύξηση της παραγωγής και έτσι φτάσαμε σήμερα να λειτουργούν περίπου 40 εκτροφεία γουνοφόρων ζώων, συνολικής δυναμικότητας εκτροφής περίπου 200.000 θηλυκών, με ικανότητα παραγωγής περίπου 1.000.000 δερμάτων.

Καταλυτικός παράγοντας των εξελίξεων είναι η διαρκής και επίμονη προσπάθεια των εκτροφέων και των γουνοποιών της Δυτικής Μακεδονίας να αναπτύξουν τον κλάδο της γούνας. Αρχικά η προσπάθεια αυτή οδήγησε στην δημιουργία ενός εργοστασίου παραγωγής νωπής τροφής για εκτρεφόμενα γουνοφόρα ζώα. Στη συνέχεια λειτούργησαν τα εκτροφεία, καθώς και το ξηραντήριο δερμάτων, το οποίο και αποτελεί βασικό εργαλείο για την εξαγωγή των δερμάτων στα δημοπρατήρια του εξωτερικού.

Για να κατανοήσει κανείς τη σημασία της προόδου, θα πρέπει να σημειωθεί από τη μια πλευρά ότι η Ελλάδα εισάγει 2 εκατομμύρια γουνοδέρματα, μέγεθος το οποίο μεταφράζεται σε εξαγωγή χρήματος ύψους 100 – 120 εκατομμυρίων ευρώ. Από την άλλη πλευρά όμως, με την λειτουργία του κλάδου της εκτροφής των γουνοφόρων ζώων και με στοιχεία που αφορούν την παραγωγή και τις πωλήσεις του έτους 2009, η συνολική παραγωγή δερμάτων ανήρθε στις 650.000 δέρματα, γεγονός το οποίο οικονομικά μεταφράζεται σε ποσό 22.000.000 €. Πρόκειται για ποσό το οποίο εισήχθηκε στην Ελλάδα με τη μορφή συναλλάγματος μιας και κατά κύριο λόγο οι πωλήσεις δερμάτων γίνονται μέσω δημοπρατηρίων του εξωτερικού και απευθύνονται σε κινέζους και ρώσους εμπόρους και πελάτες λιανικής.

Έχοντας κανείς υπόψη του τα παραπάνω, μπορεί εύκολα να εκτιμήσει τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζονται από την ανάπτυξη του κλάδου αυτού σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Πέραν όμως των οικονομικών μεγεθών, πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι με την ανάπτυξη του κλάδου υπάρχει μια γενικότερη άνθηση και σε περιφερειακές παρεμφερείς επιχειρήσεις, όπως βυρσοδεψεία, εταιρείες κατασκευής κλουβιών και υπόστεγων, βιοτεχνίες επεξεργασίας γουνοδερμάτων και εταιρείες που ασχολούνται με την προμήθεια πρώτων υλών για τις μονάδες αυτές. Επίσης δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στα εκτροφεία και στις περιφερειακές επιχειρήσεις.

Γίνεται επομένως κατανοητό ότι ο κλάδος διαθέτει μια έντονη δυναμική – και μάλιστα σε εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Μπορεί λοιπόν, η εκτροφή γουνοφόρων ζώων να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση, με το σκεπτικό της διοχέτευσης πρώτων υλών στις γουνοποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής που μέχρι τώρα ήταν αναγκασμένες να εισάγουν τα γουνοδέρματα από τα δημοπρατήρια του εξωτερικού.

Ο κλάδος εκτροφής των γουνοφόρων ζώων μπορεί επίσης να αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας και μια από τις τελευταίες λύσεις αντιμετώπισης της ανεργίας που μαστίζει την περιφέρεια. Αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση ενασχόλησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής προκειμένου να αντληθεί συμπληρωματικό εισόδημα. Επιπλέον, σημειώνεται ότι η διάθεση και πληρωμή των δερμάτων είναι εξασφαλισμένη, αφού οι πωλήσεις γίνονται μέσω των δημοπρατηρίων του εξωτερικού και απευθύνονται σε κινέζους (κατά κύριο λόγο), αλλά και ρώσους πελάτες.

Ο ρόλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σ’ αυτή τη δυναμική που αναπτύσσεται στη Δυτική Μακεδονία είναι καθοριστικός αφού μπορεί να πραγματοποιήσει ολοκληρωμένη παρέμβαση για την οργάνωση και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών του κλάδου των γουνοφόρων ζώων.

Ειδικότερα το Υ.Π.Α.Α.Τ., θα μπορούσε, προωθώντας δυναμικές και άμεσες λύσεις, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ανάπτυξης του κλάδου με την υλοποίηση δράσεων όπως οι εξής:

  1. Άμεση εφαρμογή ευνοϊκών κινήτρων του Αναπτυξιακού Νόμου και χρηματοδότηση όχι μόνο των παγίων εγκαταστάσεων αλλά και του ζωικού κεφαλαίου.

  2. Απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης και λειτουργίας των εκτροφείων γουνοφόρων ζώων.

  3. Στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών με κτηνιάτρους για την υποστήριξη των εκτροφείων γουνοφόρων ζώων.

  4. Λειτουργία ινστιτούτου γουνοφόρων ζώωνs στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας

  5. Τροποποίηση των ΚΥΑ του προγράμματος LEADER για άμεση υπαγωγή και ενίσχυση μικρών εκτροφείων στις περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών.

Βαγγέλης Σημανδράκος

Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ &

Περιφεριακός Σύμβουλος

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης

Η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης κάνει απαγορευτική την αγορά του και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν νέους τρόπους για να ζεσταθούν, ή να μπορέσουν να εξασφαλίσουν επίδομα θέρμανσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος δεν είναι ακόμα βέβαιο πως το επίδομα θα δοθεί τον Οκτώβριο, καθώς αναμένεται να καθυστερήσει η εκταμίευση του ποσού και οι δικαιούχοι θα λάβουν το βοήθημα τον Ιανουάριο.

Δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης είναι οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζουν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή.

Επιπλέον οι πολίτες αυτοί θα πρέπει να μένουν σε σπίτι μικρότερο από 100 ή 150 τετραγωνικά. Ο τρόπος καταβολής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, ενώ αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο

Εισοδηματικά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια

Περιουσιακά κριτήρια

Σχέση με το φυσικό αέριο

Η καταβολή του επιδόματος

Όλοι οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ του νομού Καστοριάς. Δείτε όλη την λίστα

Κρατείστε την στο αρχείο σας. Κατεβάστε τις λίστες από κάθε λύκειο (περισσότερα…)

Eγγραφή – δικαιολογητικά Πρωτοετών φοιτητών των Τμημάτων του Παραρτήματος Καστοριάς

Σας γνωρίζουμε ότι οι ημερομηνίες εγγραφής των πρωτοετών σύμφωνα με Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας είναι 11 Σεπτεμβρίου – 28 Σεπτεμβρίου 2012.  Στις ανωτέρω ημερομηνίες θα πραγματοποιηθούν όλες οι εγγραφές.

 

Οι εγγραφές θα (περισσότερα…)

» ΑΛΕΞΙΑΔΑ » Παιχνίδι Βυζαντινής Κατασκοπείας

Να το διαβάσουν οι ΓΟΝΕΙΣ

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει και θεατρικά δρώμενα θα λάβει χώρα στα πλαίσια του μεσαιωνικού φεστιβάλ «Αλεξιάδα» του Δήμου Καστοριάς.

Τα παιδιά για δύο περίπου ώρες θα περιηγηθούν στην πόλη (περισσότερα…)

Παιδική πορνογραφία. Ρεπορτάζ από την »Μακεδονία» αναφορές και στις συλλήψεις φερόμενων δραστών από την Καστοριά

Γιατροί, δικηγόροι, στρατιωτικοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, καθηγητές, δάσκαλοι, φοιτητές, επιφανείς πολίτες ακόμη και αστυνομικοί διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου!

Οι ιστοσελίδες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, όπως και ο αριθμός των διεφθαρμένων χρηστών που υπολογίζεται ότι σήμερα ξεπερνούν τις 2.000. Η συγκεκριμένη μορφή εγκληματικότητας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις ενώ, εκτός από την ικανοποίηση του αρρωστημένου πάθους των δραστών, φαίνεται να αποδίδει οικονομικά οφέλη. Στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εντοπιστεί πλέον των δέκα ατόμων που επιδίδονταν σε διακίνηση τέτοιου υλικού.
Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ένας 54χρονος, ιδιωτικός υπάλληλος, πατέρας τεσσάρων παιδιών από τη Θεσσαλονίκη, που φέρεται ότι κατείχε στον υπολογιστή του 469 αρχεία με φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Την ίδια ώρα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έκανε γνωστό ότι ο 42χρονος καθηγητής Μαθηματικών από τη Θεσσαλονίκη, που δίδασκε σε γυμνάσιο της Πιερίας και συνελήφθη το 2010 για διακίνηση πορνογραφικού υλικού, βιντεοσκοπούσε στη διάρκεια του μαθήματος τα απόκρυφα σημεία των εφήβων κοριτσιών.
Ο 42χρονος καθηγητής Μαθηματικών είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2010 στο σπίτι του στον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης. Είχαν κατασχεθεί ένας φορητός υπολογιστής, πέντε σκληροί δίσκοι, 42 DVD και 3.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Όπως ανακοίνωσε χθες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, έπειτα από ανάλυση που έγινε στα εργαστήρια, εντόπισε στα αρχεία του καθηγητή 80 διαφορετικά βίντεο, τα οποία είχε εγγράψει μέσα στην τάξη όπου δίδασκε.
Ο καθηγητής τοποθετούσε κάθε φορά την κάμερα σε σημεία, ώστε ο φακός να εστιάζει στα απόκρυφα σημεία των εφήβων κοριτσιών, που ήταν ανυποψίαστα για το τι συμβαίνει. Οι σκηνές καταγράφονταν σε υπολογιστή μαζί με την… παράδοση του μαθήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ενδεχομένως οι εικόνες να διακινήθηκαν στο διαδίκτυο, καθώς στα αρχεία του 42χρονου είχε βρεθεί λογισμικό ανταλλαγής εικόνων με άλλους.
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο καθηγητής απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του για πέντε μήνες και είχε διαταχθεί ΕΔΕ από το υπουργείο Παιδείας. Ο εισαγγελέας του έθεσε περιοριστικούς όρους και είχε αφεθεί ελεύθερος. Όπως έγινε γνωστό χθες, ο καθηγητής συνεχίζει να εργάζεται σε γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας.
Κατά τη χθεσινή ημέρα οδηγήθηκε στην ανακρίτρια ο 54χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Θεσσαλονίκη, που εντοπίστηκε να κατέχει πρόγραμμα με το οποίο διακινούσε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του βρέθηκαν συνολικά 469 αρχεία που περιείχαν φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας.
Απολογούμενος στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να «κατεβάσει» πορνογραφικές ταινίες ενηλίκων, όχι όμως υλικό παιδοφιλίας, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, παρεισέφρησε εν αγνοία του στον υπολογιστή του. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 3.000 ευρώ και υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Αύξηση 150%
Η συγκεκριμένη μορφή εγκληματικότητας συνεχώς φουντώνει, παρουσιάζονται συνεχώς νέες υποθέσεις, ιστοσελίδες ξεφυτρώνουν από παντού και από το 2001 παρουσιάζουν αύξηση 150% ετησίως σύμφωνα με αξιωματικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Η συγκεκριμένη υπηρεσία στο παρελθόν ασχολούνταν με δύο έως τρεις υποθέσεις το χρόνο, ενώ τα τελευταία χρόνια με δεκάδες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο υπολογίζονται στους 2.000 οι χρήστες από την Ελλάδα που παρακολουθούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι συλλήψεις τα τελευταία οκτώ χρόνια ξεπέρασαν τις 800 και στα ίχνη των δραστών έφθασε η αστυνομία είτε από καταγγελίες είτε από πληροφορίες που φθάνουν από διωκτικές αρχές άλλων χωρών, είτε από ιστοσελίδες που εντοπίζουν οι αστυνομικοί με αναζήτηση στο διαδίκτυο. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, εκτός αυτών, έχει προμηθευτεί ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο ανιχνεύει ό,τι κινείται μέσα στο διαδίκτυο και αφορά παιδική πορνογραφία.
Επιχείρηση «Spider & Sea»
Η τελευταία επιχείρηση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την πάταξη κυκλωμάτων διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου έγινε από τις 25 Ιουνίου 2012 μέχρι τις 26 Ιουλίου 2012, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Ηράκλειο και Χανιά. Από τη διαδικτυακή έρευνα διαπιστώθηκε ακόμα και η προσέλκυση ανήλικων, μέσω forums, chat-rooms και των social media, με σκοπό να τους αποσπάσουν ερωτικές φωτογραφίες. Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχείων παιδικής πορνογραφίας. Συνολικά συνελήφθησαν επτά 7 άτομα για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας, ενώ σε βάρος ακόμα οχτώ 8 ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα. Πρόκειται συνολικά για 13 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς, ηλικίας από 18 έως 69 ετών. Ανάμεσά τους ένας στρατιωτικός, δύο κομμωτές, ένας τραπεζικός υπάλληλος και ένας ασκούμενος δικηγόρος.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Interpol και τη Europol διαπιστώθηκε ότι πέντε από τους συλληφθέντες είχαν καταβάλει μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε για την αγορά ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας είτε για την απευθείας παρακολούθηση υλικού κακοποίησης ανηλίκων, από «κρυφή» ιστοσελίδα του εξωτερικού. Παράλληλα, διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδων και προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).
Επιχείρηση «EGMA»
Στα μέσα του περασμένου Μαρτίου ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια από τις πιο διεστραμμένες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, στην οποία φέρεται μπλεγμένος και ένας γιατρός από την Καστοριά. Εντοπίστηκαν εννέα άτομα που διακινούσαν μέσω ίντερνετ βίντεο και φωτογραφίες με μωρά με ζώα.
Οι δράστες διακινούσαν το υλικό μέσω του «e DONKEY 2000» και οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «EGMA» για την καταπολέμηση της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.
Από την έρευνα εντοπίστηκαν 26 ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer «e DONKEY 2000», που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Αθώα βρέφη ηλικίας μέχρι 18 μηνών έγιναν πρωταγωνιστές του πιο σκληρού πορνογραφικού υλικού, στο οποίο φαίνεται να συμμετέχουν και ζώα στις σεξουαλικές πράξεις! Στην κατοχή του γιατρού από την Καστοριά βρέθηκε υλικό με φρικτές παραστάσεις. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ελληνικής καταγωγής για «πορνογραφία ανηλίκων», ενώ για άλλους πέντε σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με την ίδια κατηγορία σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Μοσχάτο, Ραφήνα, Πάτρα και Καστοριά.
Επιχείρηση «Ikarus»
Σε επιχείρηση που έγινε στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου με την κωδική ονομασία Ikarus συνελήφθησαν εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας στρατιωτικός, ένας διπλωμάτης και ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου. Έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος υπό το συντονισμό της Ιντερπόλ εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Κατά την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εντοπίστηκαν τα ίχνη και ελλήνων χρηστών από Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης, Η Ikarus ήταν μια οπό τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επέφερε σημαντικά «χτυπήματα» στα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, με εκατοντάδες συλλήψεις και κατασχέσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης .
Το προφίλ των δραστών
Στην Ελλάδα η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου δεν έχει λάβει ακόμη χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος, καθώς οι δράστες λειτουργούν στη συντριπτική τους πλειονότητα, μεμονωμένα. Σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί από την αστυνομία διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ήταν οι ίδιοι παιδόφιλοι. Χαρακτηρίζονται ως διεστραμμένα άτομα που ηδονίζονται στη θέα των παιδιών και έχουν ως αρχικό κίνητρο να ικανοποιήσουν τη διαστροφή τους. Στην πορεία, ωστόσο, πολλοί από αυτούς εκμεταλλεύονται οικονομικά τη διαφθορά τους, πουλώντας υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου. Προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, είναι και άνθρωποι υπεράνω υποψίας που πιστεύουν ότι το διαδίκτυο τους εξασφαλίζει την ανωνυμία, για να εκδηλώσουν το πάθος τους.
Το φαινόμενο της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας γίνεται μέσω χιλιάδων ιστοσελίδων διεθνώς και ο οικονομικός τζίρος υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και προωθούν υλικό παιδικής πορνογραφίας με σκοπό το κέρδος.
ΔΙΑΦΘΟΡΑ Οι υποθέσεις της Θεσσαλονίκης
Από τις υποθέσεις διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας που απασχόλησαν τις αστυνομικές αρχές Θεσσαλονίκης οι κυριότερες είναι:
10 Νοεμβρίου 2010. Συλλαμβάνεται 48χρονος ψυχίατρος στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ, σε συνεργασία των τοπικών αρχών με την Interpol. Στο ιατρείο του στο κέντρο βρέθηκε υπολογιστής που περιείχε αρχεία με βίντεο παιδικής πορνογραφίας.
18 Απριλίου 2011. Υπήκοος Ρουμανίας συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. Σε έρευνα στο σπίτι του στην Καλαμαριά βρέθηκαν 11 βίντεο στον υπολογιστή του.
3 Ιουνίου 2011. Αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη εντοπίζουν έναν 24χρονο στην Καβάλα που διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Στο σπίτι του βρέθηκε υπολογιστής με περισσότερα από 20 βίντεο παιδικής πορνογραφίας και πέντε σκληρούς δίσκους.
8 Ιουλίου 2011. Οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν στα ηλεκτρονικά ίχνη ενός 36χρονου από την Καβάλα, έκαναν έφοδο στο σπίτι του και εντόπισαν ηλεκτρονικό υπολογιστή με περισσότερα από 100 αρχεία παιδικής πορνογραφίας.
10 Αυγούστου 2011. Πρωτοφανές σε όγκο αλλά και σε σκληρότητα υλικό παιδικής πορνογραφίας κατείχε και διακινούσε στο διαδίκτυο 35χρονος από τη Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από έρευνες. Αστυνομικοί εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του άνεργου δράστη και διαπίστωσαν ότι είχε εξειδικευμένο διαδικτυακό πρόγραμμα διακίνησης αρχείων παιδικής πορνογραφίας. Στο σπίτι του είχε τέσσερις σκληρούς δίσκους και έντεκα DVD.
25 Αυγούστου 2011. Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη ενός 19χρονου από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε εγκαταστήσει στον υπολογιστή του ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα μέσω του οποίου κατέβαζε από το ίντερνετ αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας υπολογιστής.
21 Ιουνίου 2012. Συλλαμβάνεται 46χρονος γυμναστής του ΓΑΣ Βασιλικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος έκρυβε στον υπολογιστή του ένα ροζ βίντεο με νεαρό άτομο που φέρεται να τράβηξε ο ίδιος. Αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, αφού εντόπισαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, κατόρθωσαν να τον συλλάβουν και να τον παραδώσουν στη δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, που είχε την κωδική ονομασία «Shadow Dash», συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, ένας 17χρονος από την Κατερίνη και ένας 42χρονος υπαξιωματικός του στρατού στην Κομοτηνή. Ο 17χρονος, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο σε ελληνικό ιστότοπο, διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε άλλα μέλη. Ο υπαξιωματικός είχε κατεβάσει μέσω διαδικτύου μεγάλο αριθμό φωτογραφιών από το διαδίκτυο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
9 Αυγούστου 2012. Ένας 23χρονος άνεργος χρησιμοποιούσε εξειδικευμένο διαδικτυακό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων παιδικής πορνογραφίας. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης βρέθηκαν αποθηκευμένα σε φορητό υπολογιστή και σε σκληρό δίσκο πάνω από 1.500 αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Ο δράστης ήταν στο εξωτερικό και δεν ήταν δυνατή η σύλληψή του.
Κεντρική Μακεδονία
Έντονη ήταν η δράση διεφθαρμένων ατόμων και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι κυριότερες υποθέσεις είναι:
24 Ιανουαρίου 2011. Στις Σέρρες ένας 25χρονος φοιτητής κατείχε έντεκα σκληρούς δίσκους με 200 βίντεο που είχαν πρωταγωνιστές παιδιά κάτω των 10 ετών, αλλά δεν τα διακινούσε στο διαδίκτυο.
26 Ιανουαρίου 2011. Ένας 25χρονος συλλαμβάνεται στην Κατερίνη. Στο σπίτι του βρέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας σκληρός δίσκος με αρχεία παιδικής πορνογραφίας.
13 Ιουλίου 2011. Συλλαμβάνεται αστυνομικός που υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας και κατηγορήθηκε ότι διακινούσε υλικό και φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε άλλους χρήστες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν στο σπίτι του τέσσερις σκληρούς δίσκους και έναν φορητό υπολογιστή με περισσότερα από 2.500 αρχεία με πορνογραφικό υλικό.
17 Αυγούστου 2011. Στη σοφίτα του σπιτιού του στην Κοζάνη έκρυβε ένας 43χρονος δημοτικός υπάλληλος έναν υπολογιστή με εκατοντάδες βίντεο ανηλίκων. Η αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του και τον συνέλαβαν αφού ερεύνησαν τους χρήστες διαδικτύου που χρησιμοποιούσαν προγράμματα ανταλλαγής αρχείων.
Ρεπορτάζ από ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το πετρέλαιο θέρμανσης θα κάψει τη γούνα μας στην Καστοριά.

Κ.Μηταλίδης - Εκπρόσωπος τύπου Τ.Ο

Τα ψέματα τελείωσαν, πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για το πετρέλαιο θέρμανσης και τα μηνύματα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι. Η τιμή έχει κλειδώσει στο 1,40 και αν συνεχίσουν το ράλι οι διεθνής τιμές του πετρελαίου μάλλον θα το δούμε και σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Η λογική της εξίσωσης των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, στην οποία συμφωνούν όλα τα κόμματα, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, έχει να κάνει με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου από το οποίο το ελληνικό κράτος χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Σαν βάση συζήτησης θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όλοι και να αποδεχτούμε την εξίσωση των τιμών, ωστόσο γεννούνται διάφορα ερωτήματα στα οποία δεν πήραμε και μάλλον δεν θα πάρουμε ποτέ απάντηση.

  1. Γιατί η εξίσωση να γίνει προς τα πάνω; Και προς τα κάτω αν γινόταν πάλι τα ίδια θα ήταν τα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.
  2. Γιατί να πληρώνουμε εμείς την αδυναμία του κράτους, και των μηχανισμών ελέγχου του, να κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Υπάρχουν τόσοι υπάλληλοι χωρίς αντικείμενο ας αξιοποιηθούν δημιουργικά και ας  γίνουν χρήσιμοι για το συμφέρον όλων μας.
  3. Πραγματικά πιστεύουν οι επιτελείς του οικονομικού επιτελείου ότι τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν από τη νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα; Προσωπικά πιστεύω πως όταν θα δουν το πόσο μειωμένα θα είναι τα έσοδα τους, θα αρχίσουν να μας λένε για την αβάσταχτη τιμή του και ότι από τη νέα σεζόν θα το δουν το όλο ζήτημα σε νέα βάση.

Αυτό που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι «αρμόδιοι» είναι ότι το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι ετεροβαρές. Έχει δηλαδή διαφορετικές επιπτώσεις, κυρίως με βάση τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, καθώς άλλες ανάγκες για θέρμανση υπάρχουν στην Καστοριά και κατ’ επέκταση στη Δυτική Μακεδονία και άλλες στην Πελοπόννησο ή στα νησιά.

Το θέμα ήταν και παραμένει φλέγον, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στη λογική της επιδοματικής πολιτικής. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σημασία καθώς θα μετατραπεί σε κοινωνικό ζήτημα, πολλές οικογένειες δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες θέρμανσης. Δεν θα πρέπει να παραβλέπουν το γεγονός ότι  το ευρύτερο διαμορφούμενο οικονομικό σκηνικό, με τα νέα μέτρα, αναγκαία ή μη, έχει στραγγίσει τις τσέπες και τις τελευταίες οικονομίες του κόσμου.

Δεν είναι ευχή αλλά απαίτηση μια ολόκληρης κοινωνίας, η οποία ήταν στους δρόμους για πρώτη φορά, το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης για την Καστοριά αλλά και για νομούς με τα ίδια χαρακτηριστικά, να τεθεί στο τραπέζι από μηδενική βάση και οι περιοχές αυτές να εξαιρεθούν από την εξίσωση.

Από βδομάδα αρχίζουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών και στον Ν. Καστοριάς

Πίστωση τέλος για τα φάρμακα από 1η Σεπτεμβρίου – Από Δευτέρα ξεκινούν και στον Ν. Καστοριάς όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Δεκαήμερο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι ένστολοι

Τα Σώματα Ασφαλείας από σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου και για τις επόμενες δέκα ημέρες μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο περικοπής του μισθού τους.

Σήμερα οι συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστών και Λιμενικών στις 11.30 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Να σημειωθεί πως θα επιδιώξουν να συναντήσουν και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ενώ θα ζητήσουν και συνάντηση με την τρόικα.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα πραγματοποιήσουν άλλη μια διαμαρτυρία την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρών και στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου, δεν μπορούν να δεχθούν άλλες μειώσεις ούτε καν στο επίπεδο 1 ευρώ, ενώ υπογράμμισαν ότι αρνούνται κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό «ειδικά μισθολόγια».

Πάντως οι εκπρόσωποι των ενστόλων διαβεβαιώσουν ότι όποιες κινητοποιήσεις και αν επιλεγούν, ο πολίτης δεν θα μείνει απροστάτευτος.

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr