Αρχείο για : Σεπτέμβριος, 2012

Αντωνίου » Το υπουργείο οικονομικών να ξαναδεί οπωσδήποτε την απόφαση του για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, μεγάλη η αδικία για την Καστοριάς

Μαρία Αντωνίου - Βουλευτής Καστοριάς Ν.Δ

Με αφορμή τη ρύθμιση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου δήλωσε: « Τον Ιούνιο του 2011 ρυθμίστηκε με Νόμο η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς να έχει προβλεφθεί η καταβολή επιδόματος θέρμανσης και χωρίς να έχει εγγραφεί αντίστοιχο κονδύλιο στον προϋπολογισμό του 2012. Η σημερινή κυβέρνηση, δια του Υπουργείου Οικονομικών συγκρότησε επιτροπή η οποία προχώρησε στην επεξεργασία της διαδικασίας και των κριτηρίων για την καταβολή επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης. Η ρύθμιση στην οποία όμως φαίνεται να καταλήγει λόγω του οριζόντιου χαρακτήρα στην εφαρμογή της, είναι ανεπαρκής και άδικη για την Καστοριά. Επειδή σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους όπως σήμερα, οι κοινωνικές μεταβιβάσεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχευμένες για να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι απολύτως απαραίτητο το Υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει την απόφαση του ».

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύνταξη στους βουλευτές στα 55 χρόνια με 8 χρόνια στην Βουλή

Η Ελλάδα »πέθανε» μας χρεοκόπησαν, και οι πολιτικοί που μας διοίκησαν ως βουλευτές,υπουργοί,πρόεδροι βουλής, κοιτάξτε τι νόμους έφτιαξαν.

Ο κάθε βουλευτής θεμελίωνε συνταξιοδοτικό δικαίωμα εφόσον συμπλήρωνε δύο πλήρεις θητείες.

Δηλαδή μια προϋπηρεσία οκτώ ετών. Ως το 2009 το όριο ήταν τα 55 έτη και αυξήθηκε στα 60 έτη.

Σήμερα τονίζει η κυβέρνηση και αυτά αλλάζουν. Αφού τα δούμε όμως θα σας πούμε……

 

 

Ακούστε, δείτε, που ζούσαμε και που ζούμε. » Ευχαριστούμε » και τον Πετσάλνικο για το μεγάλο νοικοκύρεμα που έκανε ως πρόεδρος της Βουλής

Έξτρα εφάπαξ σε κάθε υπάλληλο 212.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου εκτός από το εφάπαξ που λαμβάνουν κατά την συνταξιοδότηση τους όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνουν και ένα δεύτερο εφάπαξ που ισούται με δυόμιση μισθούς για κάθε χρόνο υπηρεσίας

Δηλαδή κάθε υπάλληλος του κοινοβουλίου όταν συνταξιοδοτείται με 35 χρόνια υπηρεσίας δικαιούται επιπλέον εφάπαξ περίπου 212.000 ευρώ.

 

Εκατοντάδες προσλήψεις για τη στήριξη ρομά και ευπαθών ομάδων

Εκατοντάδες προσλήψεις εποχικού προσωπικού αναμένεται να γίνουν τους προσεχείς μήνες σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της δράσης «Παρεμβάσεις για την Κοινωνικοοικονομική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων» και για την υλοποίηση των πράξεων «Κέντρα Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων».

Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι από την έναρξη λειτουργίας του Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων έως και τη λήξη του προγράμματος στις 31 Μαρτίου 2015, με δυνατότητα παράτασης εφόσον το πρόγραμμα συνεχισθεί και πέρα από την παραπάνω ημερομηνία.

Τα Κέντρα θα στελεχωθούν με προσωπικό των ακόλουθων κατηγοριών: ΠΕ Κοινωνικού Λειτουργού ή ΠΕ Κοινωνιολόγου ή ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης ή ΠΕ Ψυχολογίας ή ΠΕ Κοινωνικής Πολιτικής, ΠΕ ή ΤΕ Εκπαιδευτικών ή Ειδικών Παιδαγωγών, ΠΕ ή ΤΕ Νοσηλευτών ή ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών ή ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, ΥΕ Διαμεσολαβητών (Ρομά και Ευπαθείς Ομάδες), ΥΕ Καθαριότητας.

Με απόφαση του δημάρχου Ορεστίδος την Τρίτη 2 Οκτωβρίου θα είναι κλειστά σε όλο τον δήμο νηπιαγωγεία δημοτικά γυμνάσια λύκεια όπως κάθε χρόνο.

Κλειστά τα σχολεία την τελευταία μέρα της εμποροπανήγυρης του Άργους (περισσότερα…)

Έρχονται προσλήψεις 2000 μόνιμων υπαλλήλων….Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

Ανοίγει τον δρόμο η συμφωνία με την τρόικα.

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις διοριστέων τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2016, από το κύμα μαζικής φυγής που καταγράφεται στο Δημόσιο. Οπως ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία του ο αρμόδιος υπουργός Αν. Μανιτάκης, οι αποχωρήσεις το 2012 εκτιμώνται ότι θα φτάσουν τις 40.000, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια θα αποχωρήσουν με το πρόγραμμα της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης περίπου 35.000 υπάλληλοι.

Η συμφωνία με την τρόικα θα ανοίξει τον δρόμο για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο. Ο προγραμματισμός θα γίνει παράλληλα με την κατάρτιση του προϋπολογισμού (το πρόσχέδιό του θα κατατεθε

Η συμφωνία με την τρόικα θα ανοίξει τον δρόμο για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο. Ο προγραμματισμός θα γίνει παράλληλα με την κατάρτιση του προϋπολογισμού (το πρόσχέδιό του θα κατατεθεί στη Βουλή την 1η Οκτωβρίου) με βάση την αναλογία 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις. Οι περισσότερες θα γίνουν από τη δεξαμενή διοριστέων του ΑΣΕΠ, ενώ θα χρειαστεί να καλυφθούν με διαγωνισμούς θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού

Με βάση μόνο τις 75.000 αποχωρήσεις και την αναλογία 1:5 θα μπορούν να πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια περίπου 15.000 προσλήψεις. Ακόμα και στην περίπτωση που η αναλογία θα αυξηθεί σε 1:10, τότε θα μπορούν να πραγματοποιηθούν 7.500 προσλήψεις στο Δημόσιο, όπου προτεραιότητα θα έχουν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και έχουν «παγώσει» οι διαδικασίες πρόσληψής τους.

Με δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν 40.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο το 2012 υπάρχουν δύο σενάρια για τις προσλήψεις την επόμενη χρονιά: το πρώτο αφορά την εφαρμογή της αναλογίας 1:5, οπότε θα προσληφθούν περίπου 8.000 υπάλληλοι. Το δεύτερο αφορά την εφαρμογή της αναλογίας 1:10, οπότε θα μπορούν να προσληφθούν 4.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 2.000 θα είναι νέες προσλήψεις και οι υπόλοιποι 2.000 θα αφορούν τους επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι από το 2013, με τη σύσταση των νέων οργανογραμμάτων στο Δημόσιο θα καταγραφούν ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό, όπου θα προταχθούν οι επιτυχόντες παλαιοτέρων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην «ουρά» για πρόσληψη στο Δημόσιο βρίσκονται περίπου 7.557 διοριστέοι όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης έδωσε αισιόδοξες προοπτικές για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το 2013

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης έδωσε αισιόδοξες προοπτικές για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το 2013

Η μεγαλύτερη κατηγορία είναι των επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ των οποίων τα οριστικά αποτελέσματα έχουν ανακοινωθεί από το 2010 και αριθμούν 4.207 άτομα. Επίσης αναμένουν την πρόσληψή τους 659 διοριστέοι στους ΟΤΑ. Υπολογίζονται επίσης 1.000 άτομα που ανήκουν στην κατηγορία του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ και έχουν επιλεγεί από τις διαδικασίες που προβλέπονται για τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ατζέντα 2.000 προσλήψεων για μονίμους στο Δημόσιο

Εξειδικευμένο προσωπικό
Η διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους οργανισμούς, παρά το γεγονός ότι θα περικοπούν αισθητά οι οργανικές μονάδες μέχρι και 50%, αναμένεται να καταγράψουν την ανάγκη απασχόλησης στο Δημόσιο εξειδικευμένου προσωπικού με υψηλά προσόντα. Για τη λειτουργία του επιτελικού κράτους θα αξιοποιηθούν οι διοριστέοι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, των οποίων οι διορισμοί θα προταχθούν σε σχέση με τους υπόλοιπους διοριστέους.

Από τον Πίνακα που καταγράφεται ο αριθμός των «παγωμένων» προσλήψεων από την κατηγορία των διορισμών βάσει ειδικών διατάξεων και λόγω αναπηρίας έχουν ενεργοποιηθεί από τις αρχές του χρόνου οι μισές προσλήψεις (περίπου 1.000) σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα έχουν υλοποιηθεί οι προσλήψεις των ένστολων από τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Στο επίκεντρο των μελλοντικών προσλήψεων θα τεθούν από το 2013 αρχικά οι διοριστέοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
nbtsitsas@pegasus.gr – ΕΘΝΟΣ

Αναστάτωσε χθες η επείγουσα μεταφορά κρατούμενου από τις φυλακές Γρεβενών στο νοσοκομείο Καστοριάς

Κρίθηκε για παθολογικούς λόγους πως ο κρατούμενος θα έπρεπε να κάνει αξονική τομογραφία. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη ( αστυνομικά οχήματα ασθενοφόρο) και αρκετοί πίστεψαν πως πρόκειται για τον φερόμενο δολοφόνο της 22χρονης Ανδριάννας.

Η επείγουσα μεταφορά του κρατούμενου επιβεβαιώνει και την απόφαση συγχώνευσης των δυο νοσοκομείων Καστοριάς – Γρεβενών.

 

 

Χωρίς προβλήματα η παρουσία ομάδας χθες στην εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η ομάδα του κόμματος μοίρασε φυλλάδιο » Προτιμήστε Ελληνικά προϊόντα- Με τη στήριξη των τοπικών αγορών δημιουργείς θέσεις εργασίας- Μία από αυτές ψάχνει ένας δικός σου άνθρωπος.

 

 

Ερώτηση της Μαρίας Αντωνίου στην Βουλή » Έγκριση ημερασθενειών των Μισθωτών της Περιοχής Καστοριάς της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ »

Η ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο : (περισσότερα…)

Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Με 28,3 λεπτά ανά λίτρο θα επιδοτήσει το υπουργείο Οικονομικών τους δικαιούχους που σε λίγες ημέρες θα διαπιστώσουν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα κοστίζει περίπου 1,40 ευρώ ανά λίτρο όταν πέρυσι δεν ξεπερνούσε το 1,04 ευρώ ανά λίτρο. Χιλιάδες νοικοκυριά που δεν πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για να λάβουν επιδότηση ενοικίου θα χρειαστεί εφέτος το Χειμώνα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ξοδεύοντας επιπλέον έναν μισθό από την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει επιστροφή φόρου με βάση την κατανάλωση των νοικοκυριών σε λίτρα, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η επιδοτούμενη κατανάλωση να ξεπερνάει τα 3.000 λίτρα ετησίως για όσους ζουν στην Α΄Ζώνη, τα 1.800 λίτρα για όσους ζουν στην Β΄ζώνη, τα 960 λίτρα για όσους ζουν στη Γ΄ζώνη και τα 600 λίτρα. Μάλιστα επειδή η μέγιστη κατανάλωση υπολογίζεται ανά τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας με μέγιστο εμβαδόν τα 120 τετραγωνικά γι΄ αυτό και προκύπτει ότι στην Α΄ζώνη η ανώτατη ετήσια επιστροφή φόρου θα είναι 850 ευρώ, στη Β΄ζώνη 510 ευρώ, στη Γ΄ζώνη (270 ευρώ) και στη Δ΄ζώνη 170 ευρώ.

Από υπολογισμούς προκύπτει ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα επιστρέφει στο σύνολό του τον ΕΦΚ + ΦΠΑ που προστέθηκε εφέτος στον περυσινό φόρο αλλά περίπου 5 λεπτά λιγότερα. Αυτό διότι, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει από την Τρόικα μεγαλύτερο κονδύλι καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη στον εφετινό προϋπολογισμό.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, το επίδομα θέρμανσης θα χορηγείται με τέσσερα κριτήρια: εισοδηματικό, οικογενειακής κατάστασης, τετραγωνικά και αξία κατοικίας και γεωγραφική ζώνη που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου.

 

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) να ξεκινήσει την προετοιμασία για την υποστήριξη της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους που αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός προβλέπει:

• Να χορηγείται αποζημίωση έπειτα από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.

• Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.

• Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.

• Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.

• Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.

• Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

• Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.

• Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).

 

Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:

 

Κλιματική ζώνη Ανώτατη κατανάλωση /m2 (lt)
Α΄ ΖΩΝΗ 25
Β΄ΖΩΝΗ 15
Γ΄ ΖΩΝΗ 8
Δ΄ΖΩΝΗ 5

 

Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120.

Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται:

 

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΝΟΜΟΙ
ΖΩΝΗ Α  

Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας

 

 

ΖΩΝΗ Β  

Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου

 

 

ΖΩΝΗ Γ  

Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας

 

 

ΖΩΝΗ Δ  

Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr