Αρχείο για : Ιανουάριος, 2013

Βατερλό για τον νομό Καστοριάς ΣΟΚ το ΣΧΕΔΙΟ »ΑΘΗΝΑ»

Με ένα τμήμα ο νομός Καστοριάς από τρία τμήματα που είχε σήμερα…..Χάος σε όλο τον νομό

Νέα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από τον alphafm.gr σε λίγο……

Ορίστηκαν οι νέοι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες από τον Γιώργο Δακή

Ότι σας είχαμε πει μέρες πριν ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας.Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, ορίζονται για το χρονικό διάστημα από 1-2-2013 έως 31-8-2014, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και οι αρμοδιότητές τους ως εξής: (περισσότερα…)

ΤΕΙ – Ένα τμήμα από τρία που είχαμε στην Καστοριά. Σας δίνουμε κρίσιμες λεπτομέρειες στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ μας ρεπορτάζ

Ένα υπερτμήμα με οικονομική κατεύθυνση (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Συστημάτων και Οργανισμών) είναι αυτό που δημιουργείται στην Καστοριά μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας του σχεδίου »ΑΘΗΝΑ».

Σε αυτό το υπερτμήμα εντάσσεται το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων που ήδη λειτουργούν στο νομό και προστίθενται το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Κοζάνη και το Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου από την Φλώρινα.

Παρελθόν αποτελεί το Τμήμα Πληροφορικής που «μετακομίζει» πλέον στα Γρεβενά.

Αυτό σημαίνει ότι από την Καστοριά φεύγουν 180 εισακτέοι και έρχονται περίπου 160-170 (100 εισακτέοι από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και 60-70 εισακτέοι από Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου).

Με μια πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε κανείς να πει ότι η περιοχή μας μετά τον «Καλλικράτη» στην παιδεία κρατά την ίδια δύναμη με πριν, αφού στην ουσία χάνει 10-20 φοιτητές. Με μια δεύτερη ανάγνωση όμως καταλαβαίνει κανείς ότι το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων που αποτελούσε για το Παράρτημα Καστοριάς το ισχυρότερο χαρτί στην προσέλκυση νέων φοιτητών αποδυναμώνεται και ουσιαστικά εξαφανίζεται. Κι αυτό γιατί πλέον εντάσσεται στο 5ο επιστημονικό πεδίο και όχι στο 1ο επιστημονικό πεδίο που παραδοσιακά αποτελούσε τη δεξαμενή αυξημένου αριθμού φοιτητών. Χάνει δηλαδή τα χαρακτηριστικά εκείνα που του έδιναν ισχυρό προβάδισμα.

Μην πανηγυρίζει κανείς τα πράματα είναι σοβαρά για τον νομό Καστοριάς…..

Παρατείνεται η προθεσμία για την πληρωμή των Φόρων Ακίνητης Περιουσίας του 2010

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη.

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2013 και της τρίτης δόσης έως και τις 29 Μαρτίου 2013, αντίστοιχα.
Για την καταβολή των ποσών αυτών αποστέλλεται ατομική ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αντωνίου »Το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Καστοριά αποκτά ταυτότητα».

 

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ » Το σχέδιο »ΑΘΗΝΑ» , το οποίο δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση, κινείται σε θετική κατεύθυνση.Η σχολή Διοίκησης και Οικονομίας με 4 κατευθύνσεις, που ακουμπάνε στους τομείς του εμπορίου,τουρισμού αλλά και των αγροτικών προϊόντων θα έχει έδρα την Καστοριά. Ασφαλώς υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διεκδικήσουμε και θα τα διεκδικήσουμε ενωμένοι όλοι οι Καστοριανοί, και αναφέρομαι στη μεγάλη παραφωνία του σχεδίου. Το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής, το οποίο ενώ ανήκει στη σχολή διοίκησης και οικονομίας, παραμένει στην Κοζάνη ενώ με βάση την φιλοσοφία του ίδιου του σχεδίου »ΑΘΗΝΑ» θα έπρεπε να έχει έδρα την Καστοριά.

Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας στην Καστοριά – Έφυγε το τμήμα πληροφορικής

Ριζικές είναι οι αλλαγές, στην Καστοριά δημιουργείται μια νέα σχολή διοίκησης και οικονομίας με 4 κατευθύνσεις :

  1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  2. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  3. ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  4. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟ’Ι’ΟΝΤΩΝ
  5. ( πατήστε πάνω στις εικόνες 2 φορές και δείτε τα όλα αναλυτικά)

Αυτό είναι το περίφημο σχέδιο »ΑΘΗΝΑ» δείτε το πρώτοι από όλους

Αυτός είναι ο περίφημος σχεδιασμός της κυβέρνησης για ΑΕΙ & ΤΕΙ : (περισσότερα…)

Τι ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά»

Ενα «ομοσπονδιακό» πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί στην Αθήνα και στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, περιλαμβάνεται στα σχέδιο «Αθηνά» που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Δημιουργείται, επίσης, ένα ομόσπονδο Τεχνολογικό Ιδρυμα Αθήνας (ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤ ενώνονται)ενώ αναβαθμίζεται το διεθνές πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο θα επικοινωνεί με έδρες ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, το Ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο θα διοικείται και θα ελέγχεται από ένα Δ.Σ, ενώ οι νυν αρχές (πρυτανικές και Συμβούλια) δεν καταργούνται αλλά θα λειτουργούν κανονικά.

«Εντάσσουμε όλα τα τμήματα σε σχολές, προχωράμε σε συγχωνεύσεις τμημάτων, αλλά και Ιδρύματα με διοικούσες επιτροπές η λιγότερα από 4 τμήματα» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα 150 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ καταργούνται (δηλαδή δεν θα δέχονται στο μέλλον εισακτέους), καθώς είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν καν μόνιμο διδακτικό προσωπικό.

«Από την πρώτη στιγμή βάλαμε συγκεκριμένες προτεραιότητες. Συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε την εφαρμογή ενός νόμου που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία. Τα νέα ΔΣ έδωσαν μια ψήφο εμπιστοσύνης στα Ιδρύματά μας. Σ αυτό το ψηφιδωτό τη ανώτερης εκπαίδευσης θα κάνουμε σήμερα το επόμενο βήμα για να αντιμωτωπίσουμε τις παθογένειες της», είπε. «Τα τελευταία 25 χρόνια αναπτύχθηκε χάρτης στην ανωτάτη εκπαίδευση που δεν υπάκουε σε αναπτυξιακά κριτήρια, κατακερματισμό γνωστικών αντικειμένων, εξήγαγε άνεργους.

Κάθε κρίση ενέχει κίνδυνους, αλλά δίνει και ευκαιρίες. Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, δεν έχουμε πολυτέλεια χρόνου, παρόλα αυτά ακολουθήσαμε πολιτική διαλόγου με όλους εμπλεκόμενους φορείς. Εκθέσαμε κριτήρια και κανόνες στα κόμματα. Καταθέτουμε το νομοσχέδιο, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται. Θα το στείλουμε στην ακαδημαϊκοί κοινότητα. Είναι μια εθνική υπόθεση, πρέπει να γίνει συζήτηση ουσίας χωρίς περιχαράκωση από κομματικές ιδιότητες. Στόχοι μας η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, η αναβάθμιση πανεπιστημίων και τη σύνδεση με αναπτυξιακό χάρτη. Η γνώση βέβαια είναι πολύ περισσότερα, αλλά δεν μπορεί και να αποκοπεί από ανάπτυξη και κοινωνία.

Απευθυνόμαστε στους φοιτητές μας, την ελληνική οικογένεια, τις τοπικές κοινωνίες, τους παραγωγικούς φορείς», τόνισε ο υπουργός.

Δεν έχουν μπει ακόμη τα χρήματα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο για τους 5μηνίτες

Τέλος του μήνα ήταν η δέσμευση του Εργατικού κέντρου και του ΙΝΕ. Ακόμη και τώρα τα χρήματα δεν έχουν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
» Δεν υπάρχει άλλη υπομονή» δηλώνουν »ωφελούμενοι» του προγράμματος στον alphafm.gr

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι κατηγορούνται ότι βίασαν 14χρονη μαθήτρια!

Οι τρεις 13χρονοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα –

Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλεί η είδηση του βιασμού μίας 14χρονης μαθήτριας από συμμαθητές της! Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης, 29 Ιανουαρίου, στο σπίτι του ενός εκ των φερόμενων δραστών.
Στους γονείς των τριών 13χρονων μαθητών ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραμέληση ανηλίκου.
Σύμφωνα με τη καταγγελία της ανήλικης, χθες στις 14:00 κι αφού είχαν σχολάσει από το Γυμνάσιο Νέων Επιβατών, πήγε με τη θέληση της στο σπίτι του ενός όπου όπως παραδέχτηκε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday, συνευρέθηκε ερωτικά με τους δύο από τους τρεις, κατ’ εξακολούθηση και παρά φύση, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο ιατροδικαστής.
Στη συνέχεια αφού αποχώρησε, μετάνιωσε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, για την πράξη της και εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση από διερχόμενο περιπολικό της αστυνομίας, να κάθεται σε ένα πεζοδρόμιο έξω από το σχολείο.
Αμέσως οι άνδρες της αστυνομίας, την πλησίασαν και την ρώτησαν τι της συμβαίνει, αλλά εκείνη φοβισμένη δεν τους απάντησε. Αμέσως οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον διοικητή τους ο οποίος έδωσε εντολή να την μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα.
Εκεί η 14χρονη ξέσπασε σε κλάματα και παραδέχτηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Thesstoday, τι ακριβώς είχε συμβεί, αμέσως της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε και η καταγγελία του περιστατικού.
Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος κι έδωσε εντολή για τη σύλληψη των τριών.
Οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Στους δύο 13χρονους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό και συνελήφθησαν,ενώ στον τρίτο, στο σπίτι του οποίου συνέβη το περιστατικό, απαγγέλθηκε η κατηγορία της συνέργειας κι αφέθηκε ελεύθερος.
Δίωξη θα ασκηθεί και στους γονείς των δραστών.

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr