Αρχείο για : Ιούλιος, 2013

Έρχονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από το 2014

«Θα υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια» λέει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς

Τη σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Οπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια και εξήγησε ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν παράγοντες όπως αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.

Η ρύθμιση που ψηφίστηκε πέρυσι προβλέπει έως το τέλος του 2013 την απαγόρευση των πλειστηριασμών με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα, αλλά και των ακινήτων που αποτελούν πρώτη κατοικία, ανεξαρτήτως ποσού. Αυτό το καθεστώς προστασίας υπάρχει από το 2008, ωστόσο η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις από την Τρόικα ώστε να μη δοθεί νέα παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν τεθεί τα εξής κριτήρια που θα καθορίζουν ποια ακίνητα θα μπαίνουν από το νέο έτος στη διαδικασία των πλειστηριασμών:

Κοινωνικά κριτήρια(άνεργοι, πολύτεκνοι)
Εισοδηματικά κριτήρια
Χρονική διάρκεια «παγώματος» πλειστηριασμού
Έκταση ακινήτου
Ύψος δανείου

Περισσότεροι εκπαιδευτικοί σε κινητικότητα – Διαβάστε ποιοί αναγκάζονται να μετακομίσουν

Ενώ ξεκίνησαν οι μετατάξεις 4.933 καθηγητών, από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, άλλοι 2.000 εκπαιδευτικοί μπαίνουν στο πρόγραμμα κινητικότητας.Διαβάστε ποιοί εξαιρούνται.

Με τη βαλίτσα στο χέρι, και όχι για διακοπές, βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών.Αυτό θα σημάνει και αναγκαστική μετακόμιση σε άλλη πόλη για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Γιατί παρά τις 4.933 μετατάξεις 4.933 καθηγητών, τώρα στο πρόγραμμα κινητικότητας προστίθενται άλλοι 2.000, που προορίζονται για να καλύψουν διοικητικές θέσεις του υπ. Παιδείας.
Σύμφωνα μάλιστα με την Καθημερινή, αυτό θα σημάνει και αναγκαστική μετακόμιση σε άλλη πόλη για χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
»Κόφτης» των εξαιρέσεων τα 12.000 ευρώ μεικτά ετησίως.Όσοι αμείβονται ετησίως παραπάνω από το ποσό των 12.000 ευρώ, μεικτά, ακόμα και αν πληρούν κοινωνικά κριτήρια θα μπουν κανονικά και με το νόμο στο πρόγραμμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας.

Αυτοί που είναι πρώτοι υποψήφιοι, ως πλεονάζον προσωπικό, είναι οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής, ξένων γλωσσών και καλλιτεχνικών

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπ. Παιδείας οι καθηγητές που θα μπουν στην κινητικότητα θα προκύψουν ανά Διεύθυνση και Περιφέρεια Εκπαίδευσης με βάση τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής και αφού προηγουμένως αυξηθεί κατά 2 ώρες το εβδομαδιαίο ωράριο.

Όπως προκύπτει αυτοί που είναι πρώτοι υποψήφιοι, ως πλεονάζον προσωπικό, είναι οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής, ξένων γλωσσών και καλλιτεχνικών.

Από την κινητικότητα – διαθεσιμότητα θα εξαιρεθούν:

– Εκπαιδευτικός ανάπηρος σε ποσοστό από 67% (η αναπηρία πιστοποιείται από γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή επιτροπή κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας και διακριβώνεται από το ακριβές αντίγραφο δήλωσης Ε1).

– Εκπαιδευτικός πολύτεκνος και εφόσον τα τέκνα συνοικούν και είναι εξαρτώμενα μέλη (ανήλικα, σπουδάζοντα και υπηρετώντας τη στρατιωτική θητεία). Απαραίτητη είναι η προσκόμιση πρόσφατου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και αντιγράφου δήλωσης Ε1 του εκπαιδευτικού.

– Μόνο ένας από τους δύο συζύγους (εκπαιδευτικός) εφόσον έχουν και οι δύο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δεν εξαιρούνται από την κινητικότητα – διαθεσιμότητα (με ετήσιο εισόδημα υψηλότερο από 12.000 ευρώ μεικτά) :

– Εκπαιδευτικός με σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας από 67%.

– Εκπαιδευτικός με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και είναι εξαρτώμενο μέλος με ποσοστό αναπηρίας από 67%.

– Εκπαιδευτικός που ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου που συνοικεί με αυτόν και είναι εξαρτώμενο μέλος (δηλαδή περιπτώσεις χηρείας ή μονογονεϊκής οικογένειας).

– Εκπαιδευτικός που έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης με δικαστική απόφαση και συνοικεί

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- Σοβαρό τροχαίο στο ζαχαροπλαστείο του Καλαμπούκα.Τραυματισμός νεαρής κοπέλας

Ασθενοφόρο έσπευσε στην Μητροπόλεως

»Σνομπάρουν» το επίδομα τέκνων οι πολίτες;

Μεγάλος αριθμός γονέων, παρότι δικαιούται τα νέα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων, δεν έχει υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21, προκειμένου να λάβει το επίδομα.Αυτό προέκυψε μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους των αρμόδιων Υπηρεσιών των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και σε σχετική ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εργασίας καλεί τους δικαιούχους να σπεύσουν να καταθέσουν την αίτηση.

Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι ανέρχονται συνολικά σε 300.000.
Σημειώνεται ότι, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, ύψους 480 ευρώ ετησίως, ανά τέκνο, καταβάλλεται για πρώτη φορά και καλύπτει οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά.

Το ενιαίο επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χορηγείται εφάπαξ και ενδεικτικά, για οικογένεια με 4 παιδιά, φθάνει τα 3.920 ευρώ το χρόνο.

H εγκύκλιος για ΦΠΑ στην εστίαση 13%

Πτώση των λιανικών τιμών στον κλάδο της εστίασης και τον τουρισμό κατά 8,1% αναμένει το υπουργείο Οικονομικών από τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% από 23% που τίθεται σε εφαρμογή από αύριο και αποτελεί κρίσιμο τέστ για την αντίδραση της αγοράς, καθώς αν δεν περάσει το όφελος στον καταναλωτή το μέτρο θα ακυρωθεί.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε χθες την εγκύκλιο με τις οδηγίες για την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ από 23% σε 13% στον κλάδο της εστίασης, η οποία περιέχει σημεία που ενδεχομένως θα προκαλέσουν σύγχυση στους καταναλωτές και τους καταστηματάρχες, αλλά και ορισμένα ευτράπελα όπως:

Το αναψυκτικό που σερβίρεται στην καφετέρια θα υπάγεται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%. Ομως, το αναψυκτικό που παραλαμβάνεται delivery μαζί με την πίτσα στο σπίτι ή το γραφείο θα χρεώνεται με ΦΠΑ 23%. Η κατανάλωση αναψυκτικού από το μίνι μπαρ του ξενοδοχείου επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%. Αν το αναψυκτικό σερβιριστεί στο δωμάτιο (room service), τότε θα χρεωθεί με ΦΠΑ 13%.

Οι πλέον κερδισμένοι είναι τα ξενοδοχεία που προσφέρουν πακέτα all inclusive στους πελάτες τους, καθώς μόλις το 10% της ενιαίας τιμής από το 30% που ήταν μέχρι σήμερα, υπάγεται στον συντελεστή 23%.

Το αναψυκτικό που σερβίρεται στην καφετέρια θα έχει ΦΠΑ 13%. Ομως, το αναψυκτικό που παραλαμβάνεται delivery θα χρεώνεται με ΦΠΑ 23%

Το αναψυκτικό που σερβίρεται στην καφετέρια θα έχει ΦΠΑ 13%. Ομως, το αναψυκτικό που παραλαμβάνεται delivery θα χρεώνεται με ΦΠΑ 23%

Σύμφωνα με το υπουργείο, «η μείωση των τελικών τιμών είναι προς όφελος των επιχειρήσεων, καθώς θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους με αποτέλεσμα την αύξηση του τζίρου τους». Η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

1 Μειώνεται για τους τελευταίους 5 μήνες του 2013 ο ΦΠΑ στο 13% στην εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών επιχειρήσεων. Επίσης με ΦΠΑ 13% θα πωλούνται τα έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά στα σούπερ μάρκετ (π.χ. ψητό κοτόπουλο).

H εγκύκλιος για ΦΠΑ στην εστίαση 13%

2 Μειώνεται ο ΦΠΑ από 23% σε 13% στα μη αλκοολούχα ποτά, όπως νερό (αεριούχο ή μη), έτοιμα ροφήματα, χυμοί και γενικά αναψυκτικά, εφόσον σερβίρονται. Στην περίπτωση που παραδίδονται στο σπίτι ή στο γραφείο σε πακέτο (take away), τότε θεωρούνται παράδοση αγαθών και θα επιβάλλεται ΦΠΑ με συντελεστή 23%. Εξακολουθεί να εφαρμόζεται ΦΠΑ 23% και στην πώληση αναψυκτικών, χυμών στα σούπερ μάρκετ.

3 Στην παράδοση φαγητών στο σπίτι (delivery) θα ισχύει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13%.

4 Τα αλκοολούχα ποτά, ανεξαρτήτως του τρόπου διάθεσής τους, παραμένουν στο 23%.

5 Τα ροφήματα και αναψυκτικά στο μίνι μπαρ των ξενοδοχείων θα φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 23%, ενώ στο room service των ξενοδοχείων (παράδοση στο δωμάτιο) ο ΦΠΑ μειώνεται στο 13%.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών
Οι συντελεστές ΦΠΑ ανάλογα με τα αγαθά και τις υπηρεσίες

Με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι συντελεστές ΦΠΑ ανάλογα με τα αγαθά και τις υπηρεσίες διαμορφώνονται ως εξής:

Στον συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγονται από 1/8/2013 έως 31/12/2013:

 • Τρόφιμα έτοιμα για φαγητό σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, πιτσαρίες, οβελιστήρια, ταχυφαγεία, αναψυκτήρια, σνακ μπαρ, γαλακτοπωλεία και καταστήματα διάθεσης ειδών διατροφής για επιτόπια κατανάλωση, όπως λουκουμάδων, μπουγάτσας και κάθε είδους πιτών, παγωτών κλπ.
 • Σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ποτά, όπως νερό (αεριούχο ή μη), έτοιμα ροφήματα, χυμοί και αναψυκτικά.
 • Φαγητά σε πακέτο (delivery), αλλά και φαγητά που διατίθενται από καντίνες, κυλικεία. Επιχειρήσεις παρασκευής και διανομής γευμάτων (π.χ. κινέζικα, διαίτης ή υγιεινής διατροφής), πώληση σάντουιτς, τυροπιτών, σαλατών και λοιπών παρόμοιων πρόχειρων γευμάτων ή σνακ.
 • Ετοιμα μαγειρεμένα φαγητά που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.
 • Υπηρεσίες εστίασης στα ξενοδοχεία και το room service.
 • Catering εφόσον δεν πρόκειται για απλή παράδοση φαγητού.
 • Στον συντελεστή ΦΠΑ 23% παραμένουν:
 • Κατανάλωση φαγητών και μη αλκοολούχων ποτών στα κέντρα διασκέδασης
 • Ποτά που περιέχουν οινόπνευμα σε οποιαδήποτε αναλογία
 • Μη αλκοολούχα ποτά όπως χυμοί, ροφήματα, αναψυκτικά που παραδίδονται κατ΄ οίκον delivery ή σε πακέτο (take away) το οποίο παραλαμβάνεται από τον ίδιο τον πελάτη.
 • Ροφήματα και αναψυκτικά στα μίνι μπαρ που υπάρχουν εντός των δωματίων στα ξενοδοχεία.

Ξενοδοχειακά πακέτα:

1. Διαμονή με πρωινό: 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται σε ΦΠΑ 13%

2. Διαμονή με ημιδιατροφή: 15% της ενιαίας τιμής υπάγεται σε ΦΠΑ 13%

3. Διαμονή με πλήρη διατροφή : 25% της ενιαίας τιμής σε ΦΠΑ 13%

4. Αll inclusive:

 • 65% της ενιαίας τιμής στον ΦΠΑ 6,5%
 • 25% της ενιαίας τιμής στον ΦΠΑ 13%
 • 10% της ενιαίας τιμής στον ΦΠΑ 23%

Μαρία Βουργάνα-ΕΘΝΟΣ

Σήμερα «κληρώνει» για 4.260 υπαλλήλους

Τα υπουργεία δίνουν σήμερα τα στοιχεία – Ολοκληρώνεται η διαδικασία για το πρώτο κύμα.

Οι λίστες της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο – Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες – Την Παρασκευή η απόφαση για τα κριτήρια και τη μοριοδότηση της κινητικότητας

Μέχρι το μεσημέρι όλα τα υπουργεία πρέπει να έχουν στείλει αναλυτικές καταστάσεις με τις θέσεις που καταργούνται και τον αριθμό των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σήμερα «κληρώνει» για 4.260 υπαλλήλους που θα αποτελέσουν το πρώτο κύμα κινητικότητας καθώς στις 31 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σύνταξη των σχετικών καταλόγων.Σε αυτό το πρώτο «κύμα» αναμένεται να ενταχθούν σχολικοί φύλακες και πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι εξελίξεις στον τομέα είναι ραγδαίες καθώς έχουν τεθεί ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ώστε να προλάβει η χώρα τις ημερομηνίες για τις οποίες έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικας.

Έτσι οι γραμματείς των υπουργείων θα πρέπει να στείλουν στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών όλα τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα, ώστε να προχωρήσει άμεσα και η σύνταξη των προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία θα ορίζονται και οι θέσεις που καταργούνται. Ως γνωστό για να συμβεί αυτό αρκούν οι υπογραφές των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και του αρμόδιου υπουργού.

Αθροιστικά πάντως και όπως προβλέπει η συμφωνία της Τρόικας με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα θα ανέλθει στους 12.556 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και στους 25.000 μέχρι το τέλος του 2013.

Στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας, για το οποίο οι λίστες από όλα τα υπουργεία θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 23 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι «θα απορροφηθούν από την Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ένα ποσοστό της τάξης του 80-90% από τους 12.556 διαθέσιμους θα απορροφηθεί σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο ύστερα από αξιολόγηση.

Την Παρασκευή η απόφαση για τα κριτήρια και τη μοριοδότηση της κινητικότητας

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι την Παρασκευή (02/08) αναμένεται να έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα αφορά στην κατάρτιση των κριτηρίων και στη μοριοδότηση όσων υπαλλήλων μπουν στο πρόγραμμα κινητικότητας και διαθεσιμότητας.

Επιταχύνονται δε οι διαδικασίες για έκδοση των αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων, ώστε όσοι διώκονται ποινικά και οι κοπανατζήδες να αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμένη για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

«Υπήρχε μια αδικαιολόγητη χαλάρωση στην εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου στο δημόσιο. Θα τολμούσα να πω ότι υπήρχε μία ομερτά στο δημόσιο η οποία είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται ανεκτές συμπεριφορές οι οποίες είναι επιεικώς απαράδεκτες. Είχαμε περιστατικά δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι είχαν καταδικαστεί ποινικά, ήταν στη φυλακή, κι εξακολουθούσαν να πληρώνονται επειδή η πειθαρχική διαδικασία στο δημόσιο δεν είχε κινηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε:«Εμείς λέμε κάτι απολύτως σαφές. Εχουμε μια στρατηγική πάρα πολύ ξεκάθαρη η οποία επιταχύνει τη διαδικασία πειθαρχικής αξιολόγησης στο δημόσιο. Τα πειθαρχικά εκδικάζονται πολύ γρηγορότερα απ’ ότι εκδικάζονταν, έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των αδικαιολογήτως απόντων με ελέγχους οι οποίοι γίνονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη παρουσιαστεί στους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι καλούνται στη συνέχεια να πράξουν τα δέοντα και έχουμε ήδη ζητήσει την επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων έτσι ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, πλαστά δικαιολογητικά».

Σύλληψη 22χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Μεσοποταμία Καστοριάς

Χθες (30-07-2013) τις βραδινές ώρες στη Μεσοποταμία Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, συνέλαβαν22χρονο ημεδαπό, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σύλληψη 29χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Μεσοποταμία Καστοριάς

Χθες (30-07-2013) τις απογευματινές ώρες στη Μεσοποταμία Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, συνέλαβαν29χρονο ημεδαπό, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Ολη η λίστα με τους 9.820 υπαλλήλους που πλεονάζουν ανά υπουργείο

Από όλα υπουργεία θα βρεθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συμπληρωθεί το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, όπως αποφασίστηκε τη Τρίτη στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Θα πρόκειται πρωτίστωςγια υπαλλήλους χαμηλών προσόντων.

Οι περισσότεροι θα είναι οι υπάλληλοι από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας σε αυτήν τη φάση, καθώς ο υπουργός Υγείας έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την κινητικότητα 1.342 υπαλλήλων νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και γιατρών, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε άλλες μονάδες.

Αντίστοιχα, το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή, για να επισπευθεί η αξιολόγηση δομών στα μεγάλα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας όπου υπηρετούν 10.200 διοικητικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 900 -1.500 εργαζόμενοι.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλοι εκπαιδευτικοί με το κύμα του Σεπτεμβρίου, μετά τους 2.000 καθηγητές των τεχνικών λυκείων.

Παράλληλα, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζητήθηκε η εφαρμογή των σχεδίων στελέχωσης των υπόλοιπων υπουργείων, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε έμφαση στο νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απ΄ όπου εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα περισσότεροι από 600 διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς και από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απ΄ όπου εκτιμάται ότι θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες περισσότεροι από 700 διοικητικοί υπάλληλοι.

Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν από το σύνολο των υπουργείων, κυρίως, υπάλληλοι χαμηλών προσόντων.

Ο αριθμός των πλεοναζόντων υπαλλήλων, που δημοσίευσε το «Εθνος¨προκύπτει από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων, η οποία διεξήχθη με τη συνεργασία του γγ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Στεφάνου με συναδέλφους του από όλα τα υπουργεία.

Αναλυτικά η λίστα

Υπουργείο Παιδείας: 1.500

Υπουργείο Εσωτερικών (Δ. Αστυνομία): 3.000

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 500

Υπουργείο Υγείας: 1.500

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: 500

Υπουργείο Εργασίας: 600

Υπουργείο Οικονομικών: 400

Υπουργείο Δικαιοσύνης: 50

Υπουργείο Ναυτιλίας: 50

Υπουργείο Πολιτισμού: 500

Υπουργείο Υποδομών: 750

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 130

Υπουργείο Εξωτερικών 20

Υπουργείο Ανάπτυξης: 100

Υπουργείο Τουρισμού: 100

Υπουργείο Περιβάλλοντος: 100

Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης: 20

ΟΑΕΔ, φεύγει ο Καραμπέρης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κανελλίδης

Νέος περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ από Δευτέρα ο Δημήτρης Κανελλίδης με ανάθεση ( απόφαση) του διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Καραμπέρης θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απόφασης του κ. Αμπατζόγλου

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr