Αρχείο για : Αύγουστος, 2013

Τη Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία δήλωσης αυθαιρέτων κτισμάτων

Έκκληση στους πολίτες που έχουν αυθαίρετο κτίσμα ή κάποια αυθαιρεσία σε νόμιμο κτίσμα να το δηλώσουν σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) Σταύρος Καλαφάτης.

Η σχετική υπουργική απόφαση, που υπεγράφη την Παρασκευή προβλέπει την έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος του νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Αυτή η πρώτη απόφαση, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, είναι απαραίτητη για την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013.

Ειδικότερα, η απόφαση του υπουργείου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για:

-την ανάθεση του πληροφοριακού συστήματος στο TEE.

-τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για την περαίωση της διαδικασίας.

-τις προθεσμίες πληρωμών, εκπτώσεων και προσαυξήσεων.

-τη διεκπεραίωση των υπαγωγών που έχουν πραγματοποιηθεί με προγενέστερες του νόμου 4178/2013 διατάξεις.

-τη χορήγηση στοιχείων σε τρίτους και τη δυνατότητα πρόσβασης (αποκλειστικά) σε στοιχεία του συστήματος από συγκεκριμένες δημόσιες αρχές και λειτουργούς.

Παράλληλα, στην υπουργική απόφαση προβλέπονται οι ακόλουθες προθεσμίες Πληρωμών – Εκπτώσεων – Προσαυξήσεων:

1. Κατά την πρώτη υποβολή της δήλωσης ο αρμόδιος μηχανικός, κατόπιν εντολής του ιδιοκτήτη δηλώνει στο πληροφοριακό σύστημα τον τρόπο πληρωμής. Ανάλογα με την ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου, η δήλωση κατατάσσεται σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

Α. Δηλώσεις με πληρωμή παραβόλου που θα πραγματοποιηθεί έως και 7/2/2014, εντάσσονται στην περίπτωση της παρ 2α του άρθρου 21 του ν. 4178/2013 και παρέχονται οι εξής τρόποι εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου:

i) Εφάπαξ εξόφληση (έκπτωση 20%) με προθεσμία καταβολής έως και την 10/2/2014.

ii) Εξόφληση του 30% (έκπτωση 10%) με προθεσμία καταβολής έως και την 10/2/2014. Οι επόμενες προς εξόφληση δόσεις δύναται να είναι μηνιαίες ή τριμηνιαίες.

iii) 102 μηνιαίες δόσεις (ελάχιστο ποσό δόσης 50 ευρώ) με προθεσμία καταβολής των πρώτων 6 δόσεων έως και την 10/2/2014.

iv) 17 εξαμηνιαίες δόσεις (ελάχιστο ποσό δόσης 300 ευρώ) με προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης έως και την 10/2/2014.

Β. Δηλώσεις με πληρωμή παραβόλου που θα πραγματοποιηθεί από 8/2/2014 μέχρι και 7/8/2014 εντάσσονται στην περίπτωση της παρ 2β του άρθρου 21 του ν. 4178/2013 και παρέχονται οι εξής τρόποι εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου:

i) Εφάπαξ εξόφληση (έκπτωση 20%) με προθεσμία καταβολής έως και την 8/8/2014.

ii) Εξόφληση του 30% (έκπτωση 10%) με προθεσμία καταβολής έως και την 8/8/2014. Οι επόμενες προς εξόφληση δόσεις δύναται να είναι μηνιαίες ή τριμηνιαίες.

iii) 84 μηνιαίες δόσεις (ελάχιστο ποσό δόσης 50 ευρώ) με προθεσμία καταβολής των πρώτων 6 δόσεων έως και την 8/8/2014.

iv) 14 εξαμηνιαίες δόσεις (ελάχιστο ποσό δόσης 300 ευρώ) με προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης έως και την 8/8/2014

Γ. Δηλώσεις με πληρωμή παραβόλου που θα πραγματοποιηθεί από 8/8/2014 μέχρι και 6/2/2015 εντάσσονται στην περίπτωση της παρ 2γ του άρθρου 21 του ν. 4178/2013 και παρέχονται οι εξής τρόποι εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου:

i) Εφάπαξ εξόφληση (έκπτωση 20%) με προθεσμία καταβολής έως και την 9/2/2015.

ii) Εξόφληση του 30% (έκπτωση 10%) με προθεσμία καταβολής έως και την 9/2/2015. Οι επόμενες προς εξόφληση δόσεις δύναται να είναι μηνιαίες ή τριμηνιαίες.

iii) 60 μηνιαίες δόσεις (ελάχιστο ποσό δόσης 50 ευρώ) με προθεσμία καταβολής των πρώτων 6 δόσεων έως και την 9/2/2015.

iv) 10 εξαμηνιαίες δόσεις (ελάχιστο ποσό δόσης 300 ευρώ) με προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης έως και την 9/2/2015.

Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστη μηνιαία δόση ορίζεται το ποσό των πενήντα (50) ευρώ και ως ελάχιστη εξαμηνιαία δόση το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.

Επίσης για τις δηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με προγενέστερες του παρόντος διατάξεις η υπουργική απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπει:

Οι δηλώσεις του Ν. 4014/2011 δεν τροποποιούνται μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης.

Δηλώσεις που έχουν υπαχθεί και ολοκληρωθεί κατά τις διατάξεις του Ν. 4014/2011 υπάγονται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου στις διατάξεις του Ν.4178/2013 μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία που προβλέπεται. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ. Τα στοιχεία της δήλωσης, οι πληρωμές καθώς και τα ήδη υποβληθέντα σχέδια μεταφέρονται σε νέα δήλωση τα στοιχεία της οποίας συμπληρώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 4178/2013, όπου απαιτείται.

Στις δηλώσεις του Ν. 4014/2011 που μεταφέρονται επιτρέπεται η μεταβολή του τρόπου εξόφλησης από εφάπαξ πληρωμή σε μηνιαίες ή εξαμηνιαίες δόσεις με απώλεια του δικαιώματος έκπτωσης 20%.

Στις περιπτώσεις που έχει εξοφληθεί μέσω μηνιαίων ή τριμηνιαίων δόσεων τουλάχιστον το 30% του ενιαίου ειδικού προστίμου των δηλώσεων του Ν. 4014/2011 εφαρμόζεται αυτόματα η έκπτωση 10% κατά τη διαδικασία μετάβασης.

Σύλληψη τριών ημεδαπών για παράνομο έρανο στην Κοζάνη

Συνελήφθησαν χθες (30-08-2013) τις μεσημεριανές ώρες, στην Κοζάνη τρεις ημεδαπές 21, 30 και 32 χρονών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, γιατί διενεργούσαν έρανο χωρίς την απαραίτητη από το νόμο άδεια.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • είκοσι τρία (23) ημερολόγια συλλόγου και

  • δύο (2) μπλοκ αποδείξεων.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Ακριβή η δωρεάν Παιδεία – 3.500 ευρώ δίνουν ετησίως οι γονείς για φροντιστήρια

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε δείγμα 1.044 μαθητών και γονέων της Αττικής, προκύπτει ότι το 61% των γονιών δίνει το χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ

Μόνο δωρεάν δεν είναι.. η παιδεία στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως και αφορούν τα ετήσια έξοδα μίας οικογένειας για την εκπαίδευση των παιδιών της.

Προκειμένου ένα παιδί να διεκδικήσει μία θέση σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ η οικογένειά του σπαταλά τον χρόνο περίπου 3.500 ευρώ γεγονός που σημαίνει πως το 1/9 του οικογενειακού εισοδήματος πηγαίνει για αυτό τον σκοπό.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε δείγμα 1.044 μαθητών και γονέων της Αττικής, προκύπτει ότι το 61% των γονιών δίνει το χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ για φροντιστήριο προετοιμασίας των παιδιών στα σχολικά μαθήματα.

Μάλιστα, ο ένας στους τέσσερις (ακριβές ποσοστό 23%) δίνει από 3.000 έως 4.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο ένας στους πέντε (19%) ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στην επιφάνεια την ώρα που στην Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο το οποίο αλλάζει σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σχετικά τώρα με την αντίληψη των γονέων όσον αφορά την ανάγκη φροντιστηριακής υποστήριξης των παιδιών τους, το συντριπτικό ποσοστό του 68% έχει συνδυάσει το φροντιστήριο με την επιτυχία στις Πανελλαδικές.

Πληρώσαμε τον φόρο και όμως τον …χρωστάμε

Αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη θα βρεθούν όσοι πλήρωσαν μέσω internet τις φορολογικές υποχρεώσεις του Αυγούστου. Όσοι κατέβαλαν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος, τον ΦΠΑ ή τις δόσεις του ΦΑΠ μέσω διαδικτύου, εμφανίζονται στο Taxis να… χρωστούν ακόμη.

Βροχή τα μηνύματα στο twitter. Τι απαντά ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων.

Από τα μηνύματα των followers στο twitter, προκύπτει ότι ηλεκτρονικές πληρωμές που έγιναν ακόμη και στις αρχές της εβδομάδας (27/08 ή και 28/08) δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στην ιστοσελίδα του Taxis. Έτσι, οι χρήστες που μπαίνουν στην «πρωσοποποιημένη πληροφόρηση» για να διαπιστώσουν ποιες είναι οι «οφειλές εκτός ρύθμισης» με έκπληξη συνειδητοποιούν ότι εξακολουθούν να χρωστούν στην εφορία.

Το θέμα τέθηκε ήδη –μεσω twitter- στον γενικό γραμματέα φορολογικών εσόδων. Οι διάλογοι ενδεικτικοί της ταλαιπωρίας:

$1·         Σήμερα πήγα στην εφορία και ενώ φαίνεται ότι έχουμε κάνει πληρωμή, η τράπεζα δεν έχει στείλει τα λεφτά και δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερότητα.

$1·         Και εγώ πλήρωσα στις 28/08 και με δείχνει ληξιπρόθεσμη και μου ήρθε συμφορά

$1·         Φόρος εισοδήματος 1η δόση πληρώθηκε εμπρόθεσμα, τελικά δόθηκε παράταση. Γιατί το βλέπω ως ληξιπρόθεσμο στο Taxis;

Οι πληρωμές δεν εμφανίζονται ούτε για τον φόρο εισοδήματος, ούτε για τον ΦΑΠ ούτε για τον ΦΠΑ. Για τις πληρωμές του φόρου εισοδήματος και για την 1η δόση του ΦΑΠ ανακοινώθηκε παράταση. Για τη δεύτερη δόση του ΦΠΑ όχι. Ο αρμόδιος γραμματέας φορολογικών εσόδων, ισχυρίστηκε μέσω twitter ότι υπήρχε ένα τεχνικό ζήτημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί μέχρι τη Δευτέρα.

Μπροστά με διαφορά … στήθους η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Με 0,1% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Για ακόμη μια φορά τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή ενώ το ΚΚΕ καταγράφει αύξηση στα ποσοστά του.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis η ΝΔ εξασφαλίζει πολύ μικρό προβάδισμα, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Αναλυτικά τα ποσοστά με αναγωγή στα έγκυρα

ΝΔ 29,1%
ΣΥΡΙΖΑ 29%
ΠΑΣΟΚ 6,8%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 11,7%
ΔΗΜΑΡ 3,1%
ΚΚΕ 6,9%

Με μια πρώτη ματιά η ΔΗΜΑΡ οριακά φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδό της στη Βουλή, ενώ το ΚΚΕ εμφανίζει ποσοστά που το φέρνουν στην τέταρτη θέση πιο ψηλά από ΠΑΣΟΚ και ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ανάμεσα στους Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός προηγείται με 31% έναντι 11% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ 40% των ερωτηθέντων απαντούν «κανένας».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, 2 στους 3 λένε όχι, καθώς σε ποσοστό 64% επιθυμούν να συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 34% επιθυμεί να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Το μεγάλο «κόλπο» της εφορίας με τους αριθμούς του ρολογιού της ΔΕΗ

«Παγίδα» σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι «μοιράζονται» την ιδιοκτησία του ακινήτου στήνει η εφορία. Όπλο της θα αποτελέσει ο αριθμός του ρολογιού της ΔΕΗ τον οποίο το υπουργείο Οικονομικών θέλει να αξιοποιήσει για να εντοπίσει (και να φορολογήσει) τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων

Στο υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζουν ότι πρακτικά το περιουσιολόγιο αυτή τη στιγμή είναι απενεργοποιημένο. Σε μια χώρα που η ιδιοκτησία ενός ακινήτου σπάει σε χίλια κομμάτια (επικαρπίες, ψιλές κυριότητες, διαφορετικά ποσοστά πλήρους κυριότητας μεταξύ συγγενών, διαζευγμένων, γονιών και παιδιών) ουδέποτε υπήρξε η δυνατότητα να βρεθεί σε ποιον πραγματικά ανήκει το κάθε ακίνητο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα:

1.       Να χάνονται έσοδα από φόρους ενοικίων καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να διασταυρωθεί αν ο ένας συνιδιοκτήτης εμφάνιζε το δικό του μερίδιο του ενοικίου και ο άλλος όχι.

2.       Να απαιτείται τεράστιος κόπος του ελεγκτικού μηχανισμού για να εισπραχθεί το χαράτσι της ΔΕΗ. Ακόμη δεν έχει κλείσει ο φάκελος με τον φόρο του 2011.

3.       Να μην γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών σε ποιον ανήκει το 100% ενός ακινήτου ώστε να επιβάλλει φόρο τύπου «ενιαίου φόρου» όπως αυτόν που προωθεί για το 2014.

Πώς θα γίνει ο έλεγχος

Όλα αυτά τα χρόνια, οι διοικούντες που επιχείρησαν να στήσουν μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα ακίνητα, έκαναν ένα ολέθριο λάθος  (σ.σ το ήταν λάθος αποτελεί υπόθεση εργασίας). Δεν συνέδεσαν το κάθε ακίνητο (κτίσμα ή οικόπεδο) με έναν σταθερό αριθμό μητρώου (τύπου ΑΦΜ) ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να παρακολουθούν τον ιδιοκτήτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σε κάθε μεταβίβαση, να χάνονται τα ίχνη και τελικώς το σύστημα να μην λειτουργεί. Τι θα γίνει τώρα;

Μέσω του ρολογιού της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να βρει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τουλάχιστον για τα κτίσματα. Γι’ αυτό μας ζητήθηκε και μας ζητείται:

$11.       Να δηλώσουμε το ρολόι στο Ε2 (εισόδημα από ενοίκια)

$12.       Να δηλώσουμε το ρολόι στο Ε1 (τεκμήρια)

$13.       Να δηλώσουμε το ρολόι στο Ε9 (φόροι ακινήτων)

Με το ρολόι της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών θα συνδέσει το ρολόι του κάθε κτίσματος με τουλάχιστον έναν ιδιοκτήτη. Αν ηλεκτρονικά μπορέσει να βρει και τους υπόλοιπους, έχει καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση, θα οργανωθεί εκστρατεία εντοπισμού όσων έχουν πλήρη ή ψιλή κυριότητα ανά ηλεκτροδοτούμενο κτίσμα και έως ότου φτάσει το υπουργείο Οικονομικών στο πολυπόθητο 100%

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό στην πράξη (σ.σ θα ζητηθεί από τον έναν ιδιοκτήτη να γνωστοποιήσει και τους υπόλοιπους ή σε διαφορετική περίπτωση θα επωμιστεί ολόκληρο τον φόρο του 2014;) θα αποφασιστεί μετά την υποβολή των δηλώσεων Ε9.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα περίφημα σεμινάρια ( αμοιβή 3.000 ευρώ) για τον κάθε άνεργο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ξεκινούν την ερχόμενη βδομάδα οι αιτήσεις ανέργων για τα περίφημα σεμινάρια.

Όλες οι λεπτομέρειες πρώτα από τον alphafm.gr τις επόμενες ώρες

 

 

Τελευταίο τριήμερο για την »Αλεξιάδα» . Δείτε το πρόγραμμα

Οι εκδηλώσεις του Β’ Μεσαιωνικού-Βυζαντινού φεστιβάλ του Δήμου Καστοριάς «Αλεξιάδα» 2013, θα κορυφωθούν κατά το τριήμερο Παρασκευή 30/8 , Σάββατο 31/8 και Κυριακή 1/9 με τα εξής δρώμενα :

 

  • Παρασκευή 30/8 -21:30 μ.μ. – αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ντολτσού.

“Μπρανταμάντε και Μαρφίσα- ο αιωρούμενος χρόνος”

θεατρική παράσταση βασισμένη στο έπος του Λουντοβίκο Αριόστο “Μαινόμενος Ορλάνδος” , από το Research Theatre Group FraCTals,

  • Σάββατο 31/8 -21:30μ.μ.-Κήποι Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς

«Η έλαφος επί της πηγής»-Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Μία σύγχρονη λειτουργία βασισμένη στα κείμενα του Αγίου Μάρκου .Από την χορωδία και ορχήστρα του τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας .

  • Κυριακή 1/9 – 21:30μ.μ. – Ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριωτίσσης

Ιστορική Αναπαράσταση της Παράδοσης της Καστοριάς στον Αυτοκράτορα Αλέξιο Α’ Κομνηνό: πανηγυρικό θεατρικό δρώμενο με κουστούμια εποχής και την συμμετοχή εθελοντών .

Αμέσως μετά ακολουθεί Γιορταστική συναυλία με την Μαρία Φωτίου.

Παρατείνεται ως την ερχόμενη Παρασκευή η προθεσμία πληρωμής φόρου και ΦΑΠ

Καθώς, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «αρκετοί υπόχρεοι ειδοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες»

Στην παράταση της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και της πρώτης δόσης του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012 έως την ερχόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία και για τις δύο πληρωμές έληγε σήμερα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, «η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων».

Το υπουργείο υπενθυμίζει, επίσης, ότι οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν το σύνολο του φόρου που τους αναλογεί δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται.

Ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων και ο φόρος φυσικών προσώπων πληρώνεται σε 3 δόσεις.

Υποψήφιος με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ο Δ.Σαββόπουλος; Λέω μήπως…..

Το Βίτσι, η »γιορτή μίσους» και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς – Η παρακάτω ανακοίνωση εστάλη χθες στα τοπικά ΜΜΕ ολόκληρης, παρακαλώ, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου: «Ανακοινώνεται ότι, την 1η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή, και ώρα 0900, θα τελεστεί  Επετειακή  εκδήλωση Μνήμης, για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες και Λοιπό Πληθυσμό της Πατρίδας μας, στις επιχειρήσεις 1946-1949, κατά τους αγώνες, για την ελευθερία του Έθνους μας.  Η οργάνωση της τελετής γίνεται από την  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και η  Σας προσκαλεί Όπως παρευρεθείτε  και τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο   ΒΙΤΣΙ, αποτίοντες ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, προς τους υπερασπιστές της ελευθερίας στα ιστορικά περάσματα, της Πατρίδας μας. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καστοριάς Θα αναχωρήσει από την πλατεία Μακεδονομάχων, πρώην Πλατεία  Στρατηγού  ΒΑΝ-ΦΛΗΤ  στις  08:00 π.μ.»
Ναι, σωστά καταλάβατε: Πρόκειται για μια ακόμη από τις γνωστές «Γιορτές Μίσους», ένθεν κακείθεν, σε Γράμμο και Βίτσι. Η οποία, όμως, και αυτή τη φορά τίθεται υπό την «ομπρέλα» της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και, κατ’ επέκταση, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας! Δημιουργείται, λοιπόν, η εύλογη απορία για τους λόγους που οδήγησαν τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο να δώσει εντολή να σταλθεί η εν λόγω πρόσκληση από το προσωπικό του γραφείο! Με τη σημείωση πως αυτό συμβαίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την εν λόγω εκδήλωση!!! Αλήθεια, δεν έχουν mailστην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της Καστοριάς; Ας έστελναν μόνοι τους την πρόσκληση με φαξ ή με… ότι τέλος πάντων τους έχει μείνει από την εποχή που η πλατεία της πόλης τους ονομαζόταν Βαν Φλιτ!
Προφανώς, λοιπόν, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς (μέσα στην ατέλειωτη περισυλλογή του για να παραιτηθεί  -αλήθεια το θυμάται κανείς αυτό;- ή όχι, καθώς η Αρχιτεκτονική μάλλον έχει ήδη τελειώσει για την πόλη του) είπε να κάνει μια ακόμη «εξυπηρέτηση» στην Ένωση και στα πολλά μέλη της, ειδικά σε μια προεκλογική χρονιά. Χωρίς να σκεφτεί και να υπολογίσει πως με ανάλογες κινήσεις και πράξεις ρίχνει νερό και στο μύλο της «Χρυσής Αυγής», η οποία ακμάζει περισσότερο και στην Καστοριά, σε σχέση με άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας! Ή, ακόμη χειρότερα, υιοθετώντας εν έτει 2013 τις διχαστικές λογικές των ανάλογων «εκδηλώσεων», σε μια Ελλάδα που έχει ανάγκη όσο ποτέ εκείνα που μας ενώνουν στο σήμερα.  Και όχι όσα μας χώρισαν στο παρελθόν.
Δυστυχώς, όμως, κάποιοι στη Δυτική Μακεδονία συνεχίζουν να ζουν και να πολιτεύονται με όρους και συνθήκες του παρελθόντος. Διαιωνίζοντας, με τη στάση τους, τις νοσηρές αυτές εκδηλώσεις, δίνοντας και στην πλευρά του ΚΚΕ το δικό της άλλοθι να συνεχίζει και εκείνη, με τη σειρά της, να «γιορτάζει» τους πεσόντες του «Δημοκρατικού Στρατού». Και το μεγάλο ερώτημα, εν προκειμένω, είναι εάν και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής συμφωνεί και ενθαρρύνει ανάλογες κινήσεις, όπως αυτή του στενού του συνεργάτη Δημήτρη Σαββόπουλου…
Του Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος» 28-8-2013
 kozanimedia.gr

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr