Αρχείο για : Οκτώβριος, 2013

H NAFA ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά νέα ημερομηνία για τις δημοπρασίες στον ΚΑΝΑΔΑ 28/4 με 3/5/2014. Η απόλυτη απαξίωση της έκθεσης του ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ραγδαίες οι εξελίξεις στο εσωτερικό του Δ.Σ του ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ το οποίο μάλλον θα πρέπει να αλλάξει και πάλι την ημερομηνία της έκθεσης που θέλει να διοργανώσει στην Καστοριά.

Μια καλή ημερομηνία για να τελειώνουμε είναι ίσως προς το τέλος του Σεπτέμβρη όπου και στην ευρύτερη περιοχή του νέου κτιρίου σας θα υπάρχει και μεγάλη κίνηση……….( Ά. Ορεστικό)

 

Δείτε την ανακοίνωση . ΕΔΩ

Απίστευτο, δεν μπαίνει διοικητής του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ο Ζήσης Τζηκαλάγιας. Τοποθέτησαν πριν λίγο τον κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΤΖΙΟΥΜΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ –

Παρεμβάσεις,παρασκήνιο,εντάσεις και ήρθε η αλλαγή μόλις σε 5-6 ώρες.

Πριν λίγο και εντελώς ξαφνικά έγινε αλλαγή και ο Ζήσης Τζηκαλάγιας τοποθετήθηκε από το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ στο ΓΝΘ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Απίστευτο, ίσως θα πρέπει να αλλάξει και πάλι ημερομηνία η έκθεση γούνας του » ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ » – Ρεπορτάζ σε λίγα λεπτά, νέα σοβαρή εξέλιξη θρίλερ…..

Αυτό είναι το νομοσχέδιο Βρούτση για την εξεύρεση 500 εκατ. ευρώ

Στο 95% η προσωρινή σύνταξη – Η ΗΔΙΚΑ θα ελέγχει και τα προνοιακά επιδόματα – Σύνταξη στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς για τους αγρότες – Ρύθμιση χρεών για τους οφειλέτες του ΟΕΚ

Αναρτήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης για διαβούλευση στην ιστοσελίδα opengov το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και αναμένεται να κατατεθεί  τη Δευτέρα στη Βουλή, με καθυστέρηση τριών ημερών.

Τα ίχνη του σχεδίου νόμου «χάθηκαν» κάπου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το ΓΛΚ, το οποίο ανέλαβε να ποσοτικοποιήσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια την απόδοση των μέτρων, ώστε να μην αμφισβητηθεί από την Τρόικα η δυνατότητα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο νόμου, με τίτλο «Αύξηση προσωρινής σύνταξης, Βελτίωση όρων συνταξιοδότησης αγροτών, Ρύθμιση τραπεζικών επιδοτούμενων δανείων πρώην ΟΕΚ, Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, Πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» ολοκληρώνει, όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, τον κύκλο «νοικοκυρέματος» στην οργάνωση του ασφαλιστικού, εξοπλίζει τα ταμεία με θεσμικά εργαλεία που βελτιώνουν δραστικά την εισπρακτική ικανότητα του συστήματος και διασφαλίζει ότι, εάν τηρηθούν αυτά, δεν πρόκειται να θιγεί απολύτως καμία σύνταξη.

Το νομοσχέδιο, ουσιαστικά, εξευρίσκει πόρους 500 εκατ. ευρώ και περιέχει μια σειρά συνεκτικών διατάξεων, που αποσκοπούν πρωτίστως στην άμβλυνση ανισοτήτων και αδικιών του ασφαλιστικού συστήματος, στην ουσιαστική ενδυνάμωση της εισπρακτικής ικανότητας των Ταμείων, αλλά και στη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών των δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, καθώς δίνεται το δικαίωμα επέκτασης έως και δέκα έτη της αποπληρωμής του δανείου, με ταυτόχρονη διατήρηση της επιδότησης επιτοκίου.

Επίσης, θα χορηγείται κύρια σύνταξη σε αγρότες με τη συμπλήρωση 40 χρόνων προϋπηρεσίας στα 62, ενώ αυξάνεται το ποσό της προσωρινής σύνταξης στο 95% της κατά περίπτωση κατώτερης, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το σύστημα, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων της απονομής της οριστικής σύνταξης.

Τελευταία στιγμή εντάχθηκε στο νομοσχέδιο διάταξη που επεκτείνει το εργόσημο και σε όσους απασχολούνται σε αθλητικές εκδηλώσεις ενώ θεσπίζεται έλεγχος στα καταβαλλόμενα προνοιακά επιδόματα, μέσω της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Τα κυριότερα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο προβλέπουν:

– Από την 1η Νοεμβρίου θα γίνονται, σε μηνιαία βάση, διασταυρώσεις μεταξύ των δηλώσεων τις οποίες υποβάλλουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ και στην «Εργάνη» για την ασφάλιση του προσωπικού τους  και των πληρωμών, ώστε να εντοπίζεται όποιος δηλώνει χαμηλότερο μισθό και αποδίδει χαμηλότερες εισφορές, ζημιώνοντας το ΙΚΑ. Στόχος η εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

– Από την 1η Δεκεμβρίου υποχρεωτικά όλοι οι εργοδότες θα καταβάλλουν μηνιαία και ηλεκτρονικά τις ΑΠΔ στις οποίες θα αναγράφονται οι εισφορές για κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου από  αυτό το «νοικοκύρεμα» -που αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη ότι στο ταμείο εμπορουπαλλήλων οι επικουρικές συντάξεις δίνονταν με μοναδικά στοιχεία τις υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών -θα εξοικονομηθούν ετησίως 70 εκατ. ευρώ.

– Θα επαλειφθεί η φοροδιαφυγή των συνταξιούχων με την καταγραφή όλων των συντάξεων μέσω του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» (ήδη εντοπίστηκαν οι πολυσυνταξιούχοι), αλλά και με την  αποστολή προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων, όπου θα αναγράφεται το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων από την ΗΔΙΚΑ. Εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 80 εκατ. ευρώ.

– Ενεργοποίηση του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), στο οποίο θα διαβιβάζονται στο εξής οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, με στόχο να προχωρήσει σε κατασχέσεις για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

Η εντολή που έχει  δοθεί είναι «τρέξτε, κυνηγήστε, μαζέψτε λεφτά, για να γλιτώσουμε τις συντάξεις».

Στο υπουργείο Εργασίας ελπίζουν ότι θα εξοικονομηθούν 200-300 εκατ. ευρώ από τη ρύθμιση για την είσπραξη παλαιών και νέων οφειλών στα ταμεία μέσω των αναγκαστικών μέτρων και των κατασχέσεων.

Αναλυτικά, με τις διατάξεις του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Αναπροσαρμόζεται, από το 80% στο  95%, το ύψος της προσωρινής σύνταξης από φορείς κύριας ασφάλισης και σε καμία περίπτωση η προσωρινή σύνταξη δεν μπορεί να υπολείπεται από το 95%, του εκάστοτε προβλεπομένου κατώτατου ορίου σύνταξης. Πρόκειται για ένα μέτρο που αμβλύνει την ταλαιπωρία αναμονής των συνταξιούχων, μέχρι να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της άμεσης απονομής συντάξεων μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ». (άρθρο 1)

2. Δικαίωμα σύνταξης γήρατος από τον ΟΓΑ αποκτούν και όσοι συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης  και το 62ο έτος της ηλικίας  τους σύμφωνα με τους όρους  και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, διασφαλίζοντας για πρώτη φορά την ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με τους λοιπούς ασφαλισμένους. (άρθρο 2)

3. Παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης  των οφειλών των δανειοληπτών  του πρώην ΟΕΚ χωρίς να χάνουν την επιδότηση επιτοκίου. Παρέχεται εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να καθορίζουν, με απόφασή τους, τους όρους, τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, τον τρόπο και το χρόνο υπαγωγής δικαιούχων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, σε ρύθμιση των οφειλών τους που προκύπτουν από τα δάνεια που έλαβαν από Πιστωτικά Ιδρύματα, με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην ΟΕΚ. Με την απόφαση αυτή δύναται να προβλεφθεί και η υποχρεωτική για τα πιστωτικά ιδρύματα επιμήκυνση των δανείων μέχρι, κατ΄ ανώτατο όριο, δέκα (10) έτη ως μονομερές δικαίωμα του δανειολήπτη. (άρθρο 3)

4. Θεσπίζεται υποχρέωση στους  εργοδότες, από 1-12-2013, στην Αναλυτική  Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) προς το  ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να δηλώνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΕΤΕΑ, του ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας ρυθμίζεται ο τρόπος είσπραξης και απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών στα ανωτέρω ταμεία. (άρθρο 4)

5. Επεκτείνεται το πρόστιμο για  την αδήλωτη εργασία (10.550 ευρώ) για τον εργοδότη που δεν συμπεριέλαβε εργαζόμενο στη μηνιαίως υποβαλλόμενη Α.Π.Δ., ακόμη και εάν έχει δηλώσει αυτόν τον εργαζόμενο στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη». (άρθρο 5)

6. Αυστηροποιείται το υφιστάμενο  πλαίσιο του ελέγχου των δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με καθιέρωση μηνιαίων διασταυρώσεων ενώ προβλέπεται ταυτόχρονα και η άμεση επίδοση βεβαίωσης οφειλής όταν και εφόσον διαπιστωθούν αποκλίσεις. (άρθρο 6)

7. Όταν στην επικουρική σύνταξη  συμμετέχει και αντίστοιχο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης, από εκείνα που μετατράπηκαν σε ν.π.ι.δ. με το άρθρο 36 παρ.4 του ν.4052/2012, επέρχονται από 1-3-2013 οι εξής μεταβολές:

– Ο χρόνος που διανύθηκε στην ασφάλιση των ανωτέρω Ταμείων, καθώς  και στην επικουρική ασφάλιση Δημοσίου και των λοιπών αντίστοιχων φορέων του άρθρου 2 του ν.2084/92, συνυπολογίζεται για τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης (ισχύει και σήμερα).

– Κάθε συμμετέχων φορέας καταβάλλει απευθείας στο συνταξιούχο το αναλογούν ποσό, με βάση το χρόνο  που διανύθηκε στην ασφάλισή του.(άρθρο 7)

8. Καθορίζεται ενιαίο ποσοστό  εισφορών και ενιαία βάση υπολογισμού  τους για όλους τους ασφαλισμένους  του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής  Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ανεξαρτήτως αν  έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση  πριν ή μετά την 1/1/1993 (παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι). (άρθρο 8)

9. Επεκτείνεται η εφαρμογή του  εργοσήμου σε μια ακόμη κατηγορία  εργαζομένων και συγκεκριμένα  στο απασχολούμενο προσωπικό  αποκλειστικά και μόνο κατά  τη διεξαγωγή παντός είδους  αθλητικών αγώνων. (άρθρο 9)

10. Απαλλάσσονται από κρατήσεις για το δημόσιο και για τρίτους τα ποσά των εκπαιδευτικών επιδομάτων που καταβάλλονται σε ανέργους, μέσω δράσεων που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Επίσης, απαλλάσσονται από φόρο εισοδήματος, εφόσον το άθροισμα των λοιπών εισοδημάτων τους δεν υπερβαίνει τα 30.000 Ευρώ ετησίως. Τα ποσά των επιδομάτων αυτών, δεν εκχωρούνται και δεν κατάσχονται. (άρθρο 10)

11. Θεσπίζεται  έλεγχος στα καταβαλλόμενα προνοιακά  επιδόματα, μέσω της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., και ανατίθεται στην ίδια εταιρεία η υποχρέωση να αποδίδει τον ΑΜΚΑ με την υποβολή της αίτησης για χορήγηση πιστοποιητικού γέννησης. Τέλος, ορίζεται η έναρξη ισχύος των ανωτέρω ρυθμίσεων. (άρθρα 14-16)

Μήνυμα στην ΑΝΤΩΝΙΟΥ η τοποθέτηση Τζηκαλάγια ( προσωπική του επιτυχία)

Πολιτικό μήνυμα και στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ φυσικά, απευθείας από το Μαξίμου –

 

Μαρία Αντωνίου - Βουλευτής Καστοριάς Ν.Δ

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας μετά τα γεγονότα με τα μέτρα και τα μνημόνια που δεν ψήφισε , αποπέμφθηκε από τον Αντ. Σαμαρά, μετά τον επέστρεψαν, έχασε στην Καστοριά την εκλογική αναμέτρηση και ενώ σε πολλά νοσοκομεία μπαίνουν μάνατζερ τον τοποθετούν σήμερα σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας ως διοικητή.

Το ΜΑΞΙΜΟΥ θέλει Τζηκαλάγια δεν θέλει και πολύ σκέψη, το μήνυμα το λάβαμε.

ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ » Φέρτε πίσω τα κλεμμένα καυσόξυλα » . Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς το σκάνδαλο με τα ξύλα. Σε αμηχανία ο Δήμος….

Να εντοπισθούν άμεσα οι δράστες, να μάθουμε επιτέλους απο που δόθηκε η εντολή να κοπούν δεκάδες τόνοι σε καυσόξυλα.

Να μιλήσουν οι μάρτυρες,οι κάτοικοι οι πάντες. Ένα ακόμη τοπικό σκάνδαλο. Απαράδεκτο έχουν αγανακτήσει οι πάντες με την ξεδιαντροπιά ορισμένων.

 

Στις 19.00 απόψε το καυτό θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς

 

 

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ »Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ζήση Τζηκαλάγια »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία της Χώρας θέλω καταρχήν να συγχαρώ τον κ. Γ. Ορφανό για την τοποθέτησή του στο Γ.Ν Καστοριάς. Πιστεύω πως η εμπειρία του στο χώρο της Διοίκησης Νοσοκομείων, θα είναι πολύ χρήσιμη για την παρουσία του στο Γ.Ν. Καστοριάς και θα αποτελέσει την βάση για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Ζ. Τζηκαλάγια για την τοποθέτησή του στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης ‘‘Γ. Παπανικολάου’’ και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του.

Μεγάλη επιτυχία για τον Ζήση Τζηκαλάγια – Διοικητής στο » Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης με απόφαση της κυβέρνησης

Η πρώτη αντίδραση με δελτίο τύπου του π. Βουλευτή Ν.Δ κ. Ζήση Τζηκαλάγια ήρθε με δελτίο τύπου πριν (περισσότερα…)

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας διοικητής στο ΓΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Άλλαξαν διοικήσεις σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση για την τοποθέτηση του Ζήση Τζηκαλάγια σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας

Ο Γιώργος Ορφανός νέος διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς – Δείτε όλη την λίστα

Οι αλλαγές έγιναν, όπως είχαμε αποκαλύψεις μέρες πριν στην Καστοριά τοποθετήθηκε ο κ. Γ. Ορφανός

Ανακοίνωση των νέων διοικήσεων σε νοσοκομεία

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr