Αρχείο για : Ιανουάριος, 2014

Οι 13 υποψήφιοι Περιφερειάρχες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Δ. Μακεδονία Θόδωρος Καρυπίδης

Η Βουλευτής Β’ Αθηνών Ρένα Δούρου θα είναι τελικά η υποψήφια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων θα είναι o 34χρονος οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. [ΕΔΩ]

Τις προτάσεις έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Kόμματος, σημειώνοντας την ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, «ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού» όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά την ομιλία του.

Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή, με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του Kόμματος.

Κατά τη συνεδρίαση, επίσης, αποφασίστηκε να υποστηριχθούν οι εξής υποψηφιότητες για τις άλλες δώδεκα Περιφέρειες της Χώρας:

Κεντρική Μακεδονία, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κα. Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Δυτική Μακεδονία, ο δημοσιογράφος, κ. Θόδωρος Καρυπίδης.

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας, κ. Κώστας Μορφίδης.

Ιόνια Νησιά, ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. το 2010 και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεφαλονιάς.

Πελοπόννησο, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Οδυσσέας Βουδούρης.

Νότιο Αιγαίο, ο κ. Σταύρος Μπενέτος νυν Δήμαρχος Λειψών.

Βόρειο Αιγαίο, η δημοσιογράφος κα. Αγλαΐα Κυρίτση.

Κεντρική Ελλάδα, ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δυτική Ελλάδα, ο Βουλευτής Αχαΐας, κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Θεσσαλία, η Βουλευτής Λαρίσης, κα. Ηρώ Διώτη.

Κρήτη, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Ήπειρο, η Βουλευτής Άρτης, κα. Όλγα Γεροβασίλη.

Τις επόμενες μέρες η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2013

Επιχορήγηση Δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2014 με ποσό 109.752.738,62 € προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2013.

5 Φεβρουαρίου, η Καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  Καστοριάς γνωστοποιείται ότι η καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013, θα γίνει την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014.

Οι 93 πλέον συμπολίτες μας, δικαιούχοι του επιδόματος, μπορούν από την ανωτέρω ημερομηνία να παραλαμβάνουν τα χρήματά τους, μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσαν κατά την τελευταία απογραφή.

 

Eξέλιξη-σοκ για την παράταξη Γ. Δακή-Γ. Δασταμάνης – Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών: «Aποφάσισα να απέχω από τις ερχόμενες Περιφερειακές εκλογές»

Η αστείρευτη διάθεσή μου να προσφέρω στον τόπο μου σε περιφερειακό επίπεδο δυστυχώς εξαντλείται από μικροκομματικές σκοπιμότητες που δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υφίστανται ακόμα και σήμερα!

Η υποψηφιότητά μου ως Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών αποτελεί προσωπική μου επιλογή και δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση από το Βουλευτή και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γρεβενών (αν και στην ουσία πρόκειται για μία και την αυτή βούληση). Η προσφορά μου στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας δεν δέχομαι να αξιολογείται από τοπικούς παράγοντες όταν  τα κριτήριά τους δεν συμβαδίζουν με αυτά της κοινωνίας!

Για το λόγο αυτό αποφάσισα να απέχω από τις ερχόμενες Περιφερειακές εκλογές. Εύχομαι την υποψηφιότητά μου στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών να διαδεχθεί αυτή ενός ατόμου καλόβολου και πειθαρχημένου (όπως απαιτείται) στην σαφή αλυσίδα προσώπων που έχει καταφέρει να αλυσοδέσει την κοινωνία των Γρεβενών τουλάχιστον μέχρι και τις αναμενόμενες εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε κόμμα με όραμα και γι’ αυτό αγωνίζομαι και υπηρετώ στο πλευρό της. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να καπηλεύεται το όνομά της και το όραμά της για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων. Σε μια περίοδο που οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τους χειρότερους εφιάλτες τους, οφείλω να στρατευτώ με την κοινωνία. Η άσβεστη φλόγα της προσφοράς με καθιστά παρών σε κάθε νέα πρόκληση.

Γρεβενά 31 Ιανουαρίου 2014

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

kozanimedia.gr

Κουνάβι έπνιξε 20 κότες και 2 πάπιες στην Πεντάβρυσο

Κουνάβι έπνιξε 20 κότες και 2 πάπιες στην Πεντάβρυσο και ο ιδιοκτήτης κατάφερε να το σκοτώσει και να γλυτώσει τις υπόλοιπες κότες. Πολλά παρόμοια κρούσματα στην περιοχή του Δήμου Αγίας Τριάδας τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των μονάδων παραγωγής γουνοφόρων ζώων.

Συνελήφθη 53χρονος γουνοποιός στην Καστοριά για οφειλές προς το Δημόσιο 370.142 ευρώ

 Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο

περίπου τριακοσίων εβδομήντα χιλιάδων ευρώ.

Σήμερα (31.01.2014) το πρωί στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς συνέλαβαν 53χρονο ημεδαπό, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς ως γουνοποιός, όφειλε προς το δημόσιο χρέη, ύψους 370.142,49 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Σύλληψη δύο ατόμων στην Καστοριά για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μη νόμιμης μετανάστριας

Χθες (30.01.2014) τις μεσημβρινές ώρες στην Καστοριά, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας συνέλαβαν 49χρονο ημεδαπό και 54χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, γιατί διευκόλυναν την είσοδο 27χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Αλβανίας, μη νόμιμης μετανάστριας προς το εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες διευκόλυναν την παράνομη κίνηση και παραμονή στη χώρα της 27χρονης, η οποία στερούνταν νομίμων εγγράφων παραμονής, εξασφαλίζοντας την μετάβασή της στη Θεσσαλονίκη (με την αγορά – προμήθεια εισιτηρίου υπεραστικού λεωφορείου).

Το εισιτήριο καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Νέα «επιτυχία» της Εφορίας: Ξαναπληρώστε το χαράτσι που έχετε ήδη… πληρώσει, λέει η Εφορία!

Σοκ για δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

Χιλιάδες ειδοποιητήρια για ληξιπρόθεσμα χρέη στα ακίνητα – «Λυπητερή» και σε ιδιοκτήτες αν οι ενοικιαστές «ξέχασαν» να πληρώσουν τη ΔΕΗ

Σοκ για δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους που βλέποντας στο taxisnet τι χρωστάνε, διαπιστώνουν ότι από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου έχει βεβαιωθεί προς είσπραξη και ΕΕΤΗΔΕ του 2012 που, όμως, το έχουν ήδη πληρώσει!

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από διασταύρωση που διενήργησε στις 2 και 3 Ιανουαρίου με βάση τα στοιχεία  που απέστειλε η ΔΕΗ, εντόπισε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες που φαίνεται να έχουν αφήσει απλήρωτο το ΕΕΤΗΔΕ από το 2012 για περίπου 1,6 εκατομμύρια ακίνητα.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων που είτε από επιλογή, είτε από οικονομική αδυναμία, δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν πελάτες σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος  που παρακράτησαν τα χρήματά τους και δεν τα απέδωσαν στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν ξανά οι ίδιοι το «χαράτσι».

Όσο περνούν όμως οι ημερες, όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν μπαίνοντας στο taxisnet ότι… χρωστούν ΕΕΤΗΔΕ και πρέπει να το πληρώσουν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2014, αν και οι ίδιοι πλήρωναν όλους τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ που τους έρχονταν κάθε μήνα.

Μετά από διαμαρτυρίες και τον απαραίτητο έλεγχο, στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνουν τώρα ότι πρόκειται για μια μεγάλη κατηγορία καταναλωτών που πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος με λίγες ημέρες  καθυστέρησης μετά την λήξη της προθεσμίας του ειδοποιητηρίου. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτές, ήταν οι ενοικιαστές εκείνοι που καθυστέρησαν να πληρώσουν το λογαριασμό και, έτσι, και το ΕΕΤΗΔΕ του ιδιοκτήτη.

Η καθυστέρηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να τους περιλάβει και αυτούς η ΔΕΗ στην  σχετική λίστα με όσους χρωστούν το ΕΕΤΗΔΕ, έστω και αν νόμιζαν ότι πληρώθηκε ή αν το πλήρωσαν οι ίδιοι με λίγες ημέρες καθυστέρησης.

Ειδικά για τους τελευταίους, η ΔΕΗ εισέπραξε τα χρήματα αλλά τα αφαίρεσε από τις χρεώσεις για την κατανάλωση  ρεύματος, χωρίς να ειδοποιήσει τους πελάτες της ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν εισπράχθηκε και ότι έχει στείλει ήδη κατάλογο οφειλετών στην εφορία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Συνεδρίαση Οικονομικής επιτροπής ΠΔΜ. Δείτε τα θέματα και θα καταλάβετε.

Έτσι μας βλέπει ο Γ.Δακής και η τοπική του ομάδα. Θέματα και αποφάσεις συνέχεια για τρεις διαφορετικούς νομούς και οι Σαββόπουλος,Ταλίδης,Χαρούμενος,Οικονομίδου,Τζιώτζης και οι άλλοι οι τοπικοί περιφερειακοί σύμβουλοι, απλά κοιτούν και » χαϊδεύουν »

Δ.Τ – Κατά την 4η συνεδρίαση για το έτος 2014 της  Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος και τα μέλη της, καλούνται την Τρίτη 04/02/2014 και ώρα 10:00 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής) να συζητήσουν τα παρακάτω θέμα: (περισσότερα…)

ΣΥΡΙΖΑ: Μετ’ εμποδίων κλείνουν οι υποψήφιοι για τις περιφέρειες – όλα τα ονόματα

Στις 3 το μεσημέρι ξεκινάει η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της οποίας  θα διαμορφωθεί η πρόταση με τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει το Σάββατο και την Κυριακή.  Τα ονόματα για τους δήμους άνω των 60.000 κατοίκων θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο 15θημερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά τη δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων που οδήγησε στην αναβολή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την Τετάρτη,  o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περάσε μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας κάνοντας επαφές για να οριστικοποιηθούν τα ονόματα.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην επικοινωνία του με βουλευτές και στελέχη του κόμματος που δείχνουν απροθυμία να αφήσουν την κεντρική πολιτική σκηνή ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μία κρίσιμη πολιτική μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να κατέβουν πολιτικά στελέχη σε πάνω από τις μισές περιφέρειες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr τα ονόματα που «παίζουν» ανά περιφέρεια είναι:

Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:  Η επιλογή φαίνεται ότι θα γίνει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Λάζαρο Βασιλειάδη και το βουλευτή Δράμας Xρήστο Καραγιαννίδη, ενώ τις τελευταίες ημέρες ακούγεται και το όνομα του πρόεδρος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστα Μορφίδη.

Αττικής:  Η βουλευτής της Β΄Αθήνας Σοφία Σακοράφα, για την οποία στην Κουμουνδούρου δηλώνουν αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα δεχθεί. Εναλλακτικά πάντως, τις τελευταίες ώρες ακούστηκε και το όνομα του υπεύθυνου του τομέα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Πουλάκη.

Βορείου Αιγαίου:  Μετά την άρνηση του δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή λόγω οικογενειακού κωλύματος, η πιο πιθανή υποψηφιότητα είναι αυτή τη, καταγόμενης από τη Χίο και προερχόμενης από το ΚΚΕ, δημοσιογράφου της πρώην ΕΡΤ Αγλαίας Κυρίτση.

Δυτικής Ελλάδας:  Ο πιο πιθανός υποψήφιος είναι ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος αν και διατηρεί επιφυλάξεις προεξοφλείται ότι στο τέλος θα δεχθεί.

Δυτικής Μακεδονίας:  Πιθανότατα, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης, ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς στην περιοχή, του Flash TV και πολιτικός φίλος του Πάνου Καμμένου.

Θεσσαλίας: Υποψήφια θα είναι πιθανότατα η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη.

Ηπείρου:  Η Κουμουνδούρου, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, είχε καταλήξει στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος όμως αρνήθηκε. Έτσι, επιστρέφει στις παλιές υποψηφιότητες των βουλευτών Όλγας Γεροβασίλη (Άρτας), Χρήστου Μαντά (Ιωαννίνων) και του υποψήφιου του 2010, Γιάννη Παπαδημητρίου.

Iονίων Νήσων:  Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλλονιάς Θεόδωρος Γαλιατσιάτος, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εκ νέου υποψήφιος.

Κεντρικής Μακεδονίας:   Το βέτο των τοπικών οργανώσεων στην υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη, φαίνεται ότι οδηγεί στη βουλευτίνας της Α΄Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Λιγότερες πιθανότητες έχει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος.

Κρήτης:  Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης, «που κερδίζει» θα είναι ο υποψηφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νοτίου Αιγαίου:  Φαίνεται ότι υιοθετείται η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  του δημάρχου Λειψών και παλαιού «Ιταλού» του ΠΑΣΟΚ, Μπενέτου Σπύρου. Κάποιοι, εφόσον δεν προχωρήσει η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, δεν αποκλείουν και τον (καταγόμενο από τη Νάξο) Γιάννη Θεωνά ή  το συντονιστή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Μανιό.

Πελοποννήσου: Η υπόθεση περιεπλάκη μετά το βέτο των τοπικών οργανώσεων και κυρίως αυτής της Μεσσηνίας, όπου διετέλεσε βουλευτής, για τον Οδυσσέα Βουδούρη. Τις τελευταίες ημέρες, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, βρίσκεται το όνομα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από Αρκαδία και Κορινθία, επιλογή η οποία θα σηματοδοτήσει και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το κόμμα του κ. Κουβέλη. Αν τελικώς δεν περπατήσει αυτή η επιλογή στη λογική του λόγω των αντιδράσεων που προακαλούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι νωρίς ακόμη για ανοίγματα στη ΔΗΜΑΡ», τότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάει με τον αντικαταστάτη του βουλευτή Πετράκου στο περιφερειακό συμβούλιο, Νίκο Πατσαρίνο.

Στερεάς Ελλάδας:  Φαίνεται ότι η Κουμουνδούρου καταλήγει στο όνομα του βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος έχει σχετικά καλές επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις.

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr