Αρχείο για : Μάρτιος, 2014

Απίστευτη ταλαιπωρία μαθητών της Καστοριάς σε σχολική εκδρομή στη Κέρκυρα – Δεν μπορούν να επιστρέψουν λόγω απεργίας του ΝΑΤ.

 

Εικόνα αρχείου

Το σχολείο από την Καστοριά έχει εγκλωβιστεί στην Κέρκυρα. Από νωρίς το πρωί η Ιωάννα Αλβανού σε επαφές με Σαββόπουλο, Κενανίδη, Χατζησυμεωνίδη προσπαθεί να βρει την λύση αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι θετικό με αποτέλεσμα ανήσυχοι οι γονείς να μην μπορούν ακόμη και την ώρα αυτή να γνωρίζουν το τι τελικά θα γίνει.

Δημοσκόπηση για τις περιφερειακές εκλογές στη Δ. Μακεδονία διενεργεί η GPO – Aπό τη φύση των ερωτημάτων προκύπτει το συμπέρασμα πως πρόκειται για δημοσκόπηση που παρήγγειλε η ΝΔ και ο Γιώργος Δακής

Σε ερωτήματα που σχετίζονται με τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στη Δ. Μακεδονία, καλούνται να απαντήσουν, το τελευταίο 24ωρο, πολίτες απ’ όλη την περιφέρεια. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, τη δημοσκόπηση διενεργεί η εταιρεία GPO κι από τη φύση των ερωτημάτων, εικάζεται πως γίνεται για λογαριασμό της ΝΔ και του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Δακή. Μερικά από τα ερωτήματα του τίθενται σ’ όσους συμμετέχουν, είναι τα ακόλουθα:

– Με βάση ποια κριτήρια θα ψηφίσετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές;
– Πώς θα αξιολογούσατε το έργο του Γιώργου Δακή;
– Τι κόμμα ψηφίσατε στις προηγούμενες εκλογές;
– Ποια είναι η γνώμη σας για όλους τους υποψηφίους περιφερειάρχες (σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνεται και τ’ όνομα τού υποψηφίου της Ελληνικής Αυγής, Νίκου Κουρκούτα)
– Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής, αν στο δεύτερο γύρο βρεθούν αντιμέτωποι οι Γιώργος Δακής και Θοδωρής Καρυπίδης ;
– Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής, αν στο δεύτερο γύρο βρεθούν αντιμέτωποι οι Γιώργος Δακής και Θέμης Μουμουλίδης ;

Παρουσιάζει τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες η ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Μέσα στην βδομάδα η υποψήφια περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπελιάδου παρουσιάζει την λίστα με τους τέσσερις υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες.

Με τον Πασχάλη Γκέτσιο υποψήφιος Δ.Σ ο Γιάννης Ελευθερίου;

Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν υπάρχει ομάδα Ελευθερίου για τον Δήμο Νεστορίου, φαίνεται πως δεν κατάφερε να δημιουργήσει υποψήφιο συνδυασμό και οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε συνάντηση Ελευθερίου – Γκέτσιου και συμφωνήθηκε ο κ. Ελευθερίου να είναι υποψήφιο δημοτικός σύμβουλος με τον ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΚΕΤΣΙΟ.

Πολλοί συνεργάτες του Ελευθερίου είναι ενοχλημένοι με την ατομική απόφαση να είναι υποψήφιος χωρίς να συζητήσει με κανέναν.

Τώρα και δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια – Ποιοί τα δικαιούνται και πώς θα τα αποκτήσουν

Ξεκινούν από αύριο 1η Απριλίου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα για τους φοιτητές «Κοντά στους νέους» της Aegean Airlines, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους  νεοεισαχθέντες φοιτητές των ακαδημαϊκών ετών 2013 & 2014, που φοιτούν σε ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και, άρα, αντιμετωπίζουν την ανάγκη μετακίνησης. Μετά την υποβολή σχετικών αιτήσεων συνολικά 500 φοιτητές (250 εισαχθέντες το 2013 &  250 εισαχθέντες το 2014) θα λάβουν από την AEGEAN δωρεάν 8 εισιτήρια ανά έτος για όλη τη τετραετή ή πενταετή διάρκεια  των σπουδών τους.
Η πρωτοβουλία αυτή της AEGEAN, που, αρχικά, θα υλοποιηθεί τα ακαδημαϊκά έτη 2013 και 2014, αφορά, για κάθε ένα από αυτά τα δυο έτη, σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές που εντάσσονται στις άγονες γραμμές (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος) και σε 150 νεοεισαχθέντες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα κριτήρια για να ενταχθεί κανείς στο πρόγραμμα είναι κυρίως κοινωνικοοικονομικά, καθώς η εταιρεία αντιλαμβάνεται την ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικογένειας και στοχεύει να ελαφρύνει το βεβαρυμμένο προϋπολογισμό των οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα και στα νησιά των άγονων γραμμών.
Οι φετινοί πρωτοετείς δεν έχουν παρά να επισκεφθούν, από την 1η Απριλίου 2014, το ειδικό microsite www.kontastousneous.gr, όπου θα βρουν όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή τους και θα μπορέσουν να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά έως τις 15 Απριλίου 2014. Η ανακοίνωση των δικαιούχων θα γίνει στις 2 Μαΐου 2014.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και για τους πρωτοετείς της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς 2014- 2015 και στο σύνολό του θα προσφέρει περισσότερα από 18.000 εισιτήρια σε 500 φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Φθηνές διακοπές για 200.000 Έλληνες – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Και 6ήμερες και διακοπές και επισκέψεις σε ιαματικές πηγές και 2ήμερες εκδρομές και ημερήσιες. Από όλα έχει το πρόγραμμα του 2014. Αρκεί να πληροί κάποιος τις προϋποθέσεις. Και αρκεί να μάθει εγκαίρως τις ημερομηνίες του προγράμματος ώστε να ανταποκριθεί εγκαίρως. Το πρόγραμμα, άνοιξε και περιμένει 200.000 δικαιούχους. Το fpress.grδημοσιεύει όλη την απόφαση για να γνωρίζετε από τώρα αν είστε μέσα ή έξω.

Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2014 καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:

• Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) άτομα εκ των οποίων:

α) εκατό δέκα πέντε χιλιάδες (115.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις).

β) δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις (4)απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.

• Στο εκδρομικό πρόγραμμα πενήντα χιλιάδες (50.000) άτομα, εκ των οποίων, πέντε χιλιάδες (5.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές, επτά χιλιάδες (7.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές και τριάντα οκτώ χιλιάδες (38.000) άτομα μονοήμερες εκδρομές.

• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, ενενήντα τρείς χιλιάδες (93.000) άτομα.

• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, τριακόσιες χιλιάδες (300.000) άτομα εκ των οποίων διακόσιες  χιλιάδες (200.000) άτομα θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκατό χιλιάδες (100.000) άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.

• Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες τριακόσια (300) άτομα.

• Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς χίλια διακόσια πενήντα (1250) άτομα.

• Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών δέκα χιλιάδες (10.000) άτομα

Οι προϋποθέσεις:

1. Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού διακοπών, εκδρομών, εισιτηρίων θεάτρων και δωρεάν παροχής βιβλίων σε 200.000 άτομα που θα προμηθευτούν βιβλία απευθείας από τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία, έτους 2014

− Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως

ισχύει, ή

− Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή

− Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.

Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα κάτοχοιβιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

2. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, σε (100.000) άτομα, τα οποία θα παραλάβουν βιβλία από τον ΛΑΕ/ΟΓΑ.

− Να είναι άμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

3. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού:

−Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.

− Να είναι, τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης .

4. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες:

− Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες καθώς και οι σύζυγοί τους ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή

− Να έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω ανεξαρτήτου ηλικίας, κατά το

χρόνο υποβολής της αίτησης.

− Να είναι, όλοι οι ανωτέρω, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

5. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς:

− Να είναι τουλάχιστον ο ένας γονέας συνταξιούχος του ΟΓΑ ή ασφαλισμένος του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση παροχής.

− Να είναι το τέκνο για το οποίο ζητείται η παροχή κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής, ηλικίας από ενός (1) έτους μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, έμμεσα ασφαλισμένο στον ΟΓΑ.

− Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

6. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών:

− Να είναι οι συμμετέχοντες ηλικίας από 22 έως 40 ετών, άμεσα ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή.

Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2014, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014

Για την επιλογή των δικαιούχων των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2014, ορίζονται τα παρακάτω κριτήρια:

1. Στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού Διακοπών και Εκδρομών, να περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει, καθώς και οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτά και, σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων πέραν του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών έχουν και οι σύζυγοι αυτών, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.

2. Στα προγράμματα Ιαματικού Τουρισμού καθορίζεται να περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και οι συνταξιούχοι σύζυγοι αυτών, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής.

Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

Εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού ή Ιαματικού Τουρισμού ή Εκδρομών, οι δικαιούχοι του ΛΑΕ, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι

λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωïδρυματικό επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας.

3. Στα προγράμματα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων και δωρεάν παροχής βιβλίων τα οποία θα προμηθευτούν οι δικαιούχοι απευθείας από τα βιβλιοπωλεία, καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσης, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτά και σε περίπτωση πουεκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων τα οποία θα παραλάβουν οι δικαιούχοι από τον ΛΑΕ/ΟΓΑ καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της παρούσης, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτό και σε περιπτώσεις που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο καθορίζεται η επιλογή, με διαδικασία που θα ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

4. Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 4 του άρθρ. 2 της παρούσης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτό και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

5. Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 5 του άρθρ. 2 της παρούσης, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ ’αυτό και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

6. Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 6 του άρθρου 2 της παρούσης οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτό και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο καθορίζεται η επιλογή, με διαδικασία που θα ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

Στα 50 ευρώ αναμένεται το κόστος για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ μέσω των πιστοποιημένων φορέων

Η ΕΑΣ Καστοριάς έχασε και το ΟΣΔΕ……Η διοίκηση Ελευθερίου τον Νοέμβριο άλλα δήλωνε και σήμερα οδηγούν την ΕΑΣ στην εκκαθάριση.

Στα 50 ευρώ κατά μέσο όρο αναμένεται να κυμανθεί φέτος η «εισφορά» των αγροτών που θα καταθέσουν δηλώσεις ΟΣΔΕ στους φορείς (Α΄ βαθμού) που πιστοποιήθηκαν από το ΥπΑΑΤ μετά τον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Μιλώντας με προέδρους συνεταιριστικών οργανώσεων που έλαβαν την ανάλογη πιστοποίηση, συμπεραίναμε ότι θα ισχύσει κλιμακωτή χρέωση η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 80 ευρώ ανάλογα με την δήλωση καλλιέργειας που πρέπει να υποβάλλει ο αγρότης. Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα ένας παραγωγός κάνει μια απλή δήλωση η οποία στην ουσία είναι η ίδια με αυτή που υπέβαλε πέρσι θα πληρώσει το ελάχιστο ενώ αν έχει πολλές αλλαγές το μέγιστο.

Όσον αφορά τις χρεώσεις των φορέων Α΄ και Β΄ βαθμού οι οποίοι συνεργάζονται με την «Γαία-Επιχειρείν» οι συνεταιρισμοί αναμένουν τις τιμές που θα ανακοινώσει η κοινοπραξία.

Πιστοποιημένοι Φορείς Α’ Βαθμού

Οι πιστοποιημένοι Φορείς Α’ Βαθμού (Φορείς Υποδοχής και Υποβολής της Αίτησης) δραστηριοποιούνται σε μία γεωγραφική περιοχή και αναλαμβάνουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

 • Διατηρούν σε πλήρη λειτουργία τις εγκαταστάσεις τους, για την υποβοήθηση των δικαιούχων (π.χ. παραλαβή αιτήσεων) σε όλη τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, τηρώντας πλήρες ωράριο λειτουργίας για τις εργάσιμες ημέρες του έτους.
 • Διατηρούν κατάλληλα εκπαιδευμένο και μόνιμο προσωπικό, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου.
 • Ενημερώνουν τους δικαιούχους της γεωγραφικής περιοχής δραστηριοποίησής τους που τους επιλέγουν για την έγκαιρη και εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων, ήτοι 15/5 της κάθε χρονιάς.
 • Ταυτοποιούν τα δηλωθέντα στοιχεία των δικαιούχων (που τους επιλέγουν για την πρόσβασή τους στο σύστημα υποβολής των αιτήσεων) με τα υποβληθέντα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
 • Κάνοντας εξουσιοδοτημένη χρήση των προσωπικών λογαριασμών πρόσβασης των δικαιούχων καταχωρούν και αποστέλλουν προς ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω του φορέα Β, πάντοτε παρουσία και σύμφωνα με τις υποδείξεις των δικαιούχων, τα αλφαριθμητικά και γεωχωρικά στοιχεία των αιτήσεων, καθώς και όποιο άλλο ηλεκτρονικό έγγραφο απαιτείται, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
 • Εφόσον, τόσο κατά όσο και μετά την αποστολή των αιτήσεων στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ υπάρξει ανάγκη διόρθωσης σφαλμάτων, προβαίνουν κατόπιν υπόδειξης του υπεύθυνου Φορέα Β’ βαθμού της γεωγραφικής περιοχής δραστηριοποίησής τους και με τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων δικαιούχων, σε τροποποίηση και εκ νέου αποστολή προς ΟΠΕΚΕΠΕ των αιτήσεων.
 • Ενημερώνουν τους δικαιούχους, που τους έχουν εξουσιοδοτήσει, για την κατάσταση των αιτήσεων τους (π.χ., ολοκληρωμένες προς πληρωμή, σε εκκρεμότητα λόγω σφαλμάτων, κοκ).
 • Παραλαμβάνουν εκπρόθεσμες αιτήσεις, τις οποίες καταχωρούν στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία και επί πλέον ενημερώνουν τους δικαιούχους για το εάν η αίτηση υποβάλλεται με ποινή ή είναι πλήρως μη επιλέξιμη ανάλογα με τις ημέρες καθυστερημένης υποβολής.

Πιστοποιημένοι Φορείς Β’ Βαθμού

Οι Φορείς Β’ βαθμού οφείλουν να αποτελούν μέλη ενός σχήματος, το οποίο καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Οι εν λόγω φορείς διοικούνται και εκπροσωπούνται από κεντρικό Φορέα Συντονισμού με τον οποίο οι Φορείς Β’ βαθμού θα έχουν συνάψει σχετικές συμβάσεις συνεργασίας επταετούς διάρκειας (2014-2020) ο οποίος διασφαλίζει την κανονιστική συμμόρφωση της όλης διαδικασίας συλλογής των αιτήσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και τη διαδικασία του κόστους παροχής των υπηρεσιών.

Οι πιστοποιημένοι Φορείς Β’ Βαθμού (Φορείς Υποδοχής & Αποσφαλμάτωσης Αίτησης) αναλαμβάνουν επιπρόσθετα των ανωτέρω υποχρεώσεων των Φορέων Α’ βαθμού (καθώς θα λειτουργούν ταυτόχρονα ως Φορείς Α’ Βαθμού) και τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

 1. Παραλαμβάνουν τις αιτήσεις των δικαιούχων της γεωγραφικής περιοχής δραστηριοποίησής τους που έχουν υποβληθεί διαδικτυακά από τους ίδιους τους δικαιούχους δίχως τη διαμεσολάβηση Φορέων Α’ Βαθμού και τις ενσωματώνουν στο γεωχωρικό σύστημα για την περιοχή αρμοδιότητας τους πριν αποσταλούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
 2. Πραγματοποιούν τους απαραίτητους, ενδεδειγμένους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διασταυρωτικούς ελέγχους όλων των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στη γεωγραφική περιοχή δραστηριοποίησής τους και όπου απαιτηθεί σε συνεργασία με τον Φορέα Συντονισμού.
 3. Σε συνεργασία με τους Φορείς Α’ Βαθμού της περιοχής ευθύνης τους, ενημερώνουν τους παραγωγούς ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων και τους καλούν να προβούν στις διορθώσεις που επιβάλλονται για την ασφαλή πληρωμή. Σε περίπτωση αδυναμίας κάποιου ή κάποιων εκ των Φορέων Α’ Βαθμού να εκπληρώσουν την εν λόγω υποχρέωση, αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη εξυπηρέτησης των δικαιούχων.
 4. Σε συνεργασία με τους Φορείς Α’ Βαθμού της περιοχής ευθύνης τους, διορθώνουν και αποστέλλουν προς ΟΠΕΚΕΠΕ αποσφαλματωμένες αιτήσεις για την οριστικοποίησή τους. Σε περίπτωση αδυναμίας κάποιου ή κάποιων εκ των Φορέων Α’ Βαθμού να εκπληρώσουν την εν λόγω υποχρέωση, αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη εξυπηρέτησης των δικαιούχων.

On line

Να σημειωθεί ότι αν και η on line διαδικτιακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται διαδικτυακά αιτήσεις για το ΟΣΔΕ που υποβάλλονται απευθείας από τους αγρότες, οι πύλες εισόδου των φορέων ανά την Ελλάδα παραμένουν ακόμα ανενεργές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα 10ήμερο έως ότου ξεκινήσουν να δέχονται τους αγρότες. Πάντως στόχος τόσο των φορέων όσο και του ΥπΑΑΤ είναι να πραγματοποιηθεί η έναρξη πριν το Πάσχα.

Συνολικά οι πύλες εισόδου έτσι όπως προέκυψαν από τον διαγωνισμό για το ΟΣΔΕ φέτος φθάνουν τις 239 (έναντι των 60 περίπου που λειτούργησαν το 2013) ενώ σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήδη κατά τις πέντε πρώτες ημέρες λειτουργίας τους συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, αιτήθηκαν και έλαβαν κωδικούς για την υποβολή on-line αιτήσεων ΟΣΔΕ 1.187 δικαιούχοι στην πλειοψηφία τους νέοι αγρότες.

Επιπλέον οι αγρότες που θα προσέλθουν στους κατά τόπους φορείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Όλοι οι δικαιούχοι ενίσχυσης μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα κάποιον από τους πιστοποιημένους φορείς, ανεξάρτητα εάν κάποια στιγμή εξουσιοδότησαν κάποιον άλλο φορέα για τη διεκπεραίωση της αίτησής τους.
  • Η πιστοποίηση των φορέων δεν τελειώνει το 2014. Με βάση τη διαδικασία μπορούν και άλλοι φορείς να πιστοποιηθούν ως Α’ και Β’ βαθμού τα επόμενα χρόνια (έως το 2020).
  • Οι πιστοποιημένοι φορείς αξιολογούνται και ελέγχονται για τις υπηρεσίες που παρέχουν και η πιστοποίησή τους ανακαλείται εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντα τους.

agrotypos.gr

 

 

 

 

Κοιτάξτε κόσμο που μάζεψε η ΝΟΔΕ κατά την προχθεσινή επίσκεψη του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη……

» Χαμός » από κόσμο στην επίσκεψη του κ. Κεφαλογιάννη, δείτε εικόνα από τα γραφεία της ΝΟΔΕ………


Α, το ξεχάσαμε, από την εικόνα βγάλτε εκτός και τους υπαλλήλους από το γραφείο της Μαρίας Αντωνίου.

Την πρώτη ανεπίσημη συνάντηση του ψηφοδελτίου πραγματοποίησε ο Νίκος Βασιλειάδης

Το περασμένο Σάββατο σε γνωστό ξενοδοχείο και σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ολόκληρου του υποψήφιου ψηφοδελτίου όπου μεταξύ άλλων αποφασίσθηκαν οι δράσεις των υποψηφίων σε αυτές τις κρίσιμες 6 βδομάδες πριν τις εκλογές

Διαβάστε τις αλλαγές στην πληρωμή του ΦΠΑ

Καταργείται η προσαύξηση του 2% για τους φορολογούμενους που πληρώνουν το ΦΠΑ σε δύο δόσεις.Διαβάστε τις νέες ημερομηνίες για τις εκκαθαριστικές.

Τελείωσε τα μεσάνυχτα, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η προσαύξηση του 2% για όσους πλήρωναν το ΦΠΑ σε δύο δόσεις, κάτι που σημαίνει πολύ απλά πως όσοι έχουν απλογραφικά βιβλία θα πληρώνουν την δεύτερη δόση στο τέλος του επόμηνου μήνα γλιτώνοντας το πρόστιμο.

Το πότε βέβαια θα καταβάλλεται ο φόρος συνδέεται με το πότε υποβάλλεται η δήλωση.
Αυτό σημαίνει πως όποιοι τηρούν βιβλία 2ης κατηγορίας θα πρέπει να καταβάλλουν τον φόρο το αργότερο εως την 20η ημέρα που ακολουθεί το τρίμηνο.
Για όσους τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας η ημερομηνία καταβολής του φόρου είναι η 20η ημέρα του επόμενου μήνα.
Σύμφωνα με το νέο νόμο:
»Η διαφορά φόρου που προκύπτει από τις παραπάνω δηλώσεις, αν είναι θετική και άνω των τριάντα (30) ευρώ καταβάλλεται στο Δημόσιο, αν είναι θετική μέχρι τριάντα (30) ευρώ μεταφέρεται για καταβολή στην επόμενη φορολογική περίοδο, και αν είναι αρνητική μεταφέρεται για έκπτωση ή επιστρέφεται, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34.

Η υποχρέωση καταβολής του οφειλόμενου ποσού λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα της εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης. Ειδικά για εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση και με την προϋπόθεση ότι το οφειλόμενο ποσό υπερβαίνει το ποσό ύψους εκατό (100) ευρώ, ο υποκείμενος στο φόρο μπορεί να επιλέξει την καταβολή του οφειλόμενου ποσού σε δύο (2) ισόποσες δόσεις. Στην περίπτωση αυτή, το ποσό της δεύτερης δόσης καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την υποβολή της εμπρόθεσμης δήλωσης».

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr