Αρχείο για : Ιούνιος, 2014

Πανελλαδικές 2014: Τέλος η αγωνία για τους μαθητές – Την Τρίτη οι βαθμολογίες

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμοί των γραπτών θα αναρτηθούν στα σχολεία αύριο, Τρίτη (1/7).

Πιο συγκεκριμένα:
1. Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) θα αναρτηθούν την Τρίτη 1-7-2014 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Αντίστοιχα, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν την Τετάρτη 2-7-2014 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

2. Όλοι οι υποψήφιοι και των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (ομάδες Α΄ και Β΄) θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Τρίτης, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

3. Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετεινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 4-7-2014 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Τέλος, επισημαίνεται ότι μέχρι την Πέμπτη 3-7-2014 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρα μηχανογραφικά δελτία (προσωρινή αποθήκευση). Από την Πέμπτη 3-7-2014 ως τη Δευτέρα 14-7-2014 όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr .

«Ελευθέρας» στα φάρμακα αποκτούν οι ανασφάλιστοι

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποιοι υποχρεούνται να συνταγογραφούν – Από πού θα προμηθεύονται τα φάρμακα

«Ανοίγει» πλέον και η φαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους κατοίκους της χώρας, μετά την πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, με την υπουργική απόφαση που εξέδωσαν οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας, κκ Μάκης Βορίδης και Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ανασφάλιστος πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα της θετικής λίστας (όσα αποζημιώνονται από τους ασφαλιστικούς φορείς) υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτει ΑΜΚΑ και ότι απευθύνεται σε γιατρούς του συστήματος δημόσιας υγείας,  δηλαδή του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ειδικότερα, ως δικαιούχοι των δωρεάν φαρμάκων ορίζονται οι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες, οι νομίμως διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια ομογενείς, οι υπήκοοι κρατών − μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι υπήκοοι τρίτων χωρών, νόμιμα και μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα, που στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφαλίστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα καθώς και οι ασφαλισμένοι που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία ασφαλιστικά ταμεία. Δικαιούχοι είναι και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας τους.

Η συνταγογράφηση γίνεται μόνον με ειδικές ηλεκτρονικές συνταγές στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και δημιουργείται ή χρησιμοποιείται υπάρχον ειδικό μητρώο για ανασφάλιστους στην πλατφόρμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) και τροποποιείται το λογισμικό ώστε να αναγνωρίζει τους ανασφάλιστους ως ένα επιπλέον ταμείο. Αυτό σημαίνει ότι είναι υποχρεωτική για όλους όσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία η έκδοση/ύπαρξη ΑΜΚΑ.

Ποιοι υποχρεούνται να συνταγογραφούν

Αρμόδιοι για τη συνταγογράφηση φαρμάκων στους συγκεκριμένους δικαιούχους είναι αποκλειστικά και μόνον ιατροί των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των δημοσίων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΠΕΔΥ.

Τα φάρμακα τα οποία καλύπτονται, ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στον θετικό κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων του ν. 3816/2010.

Η συνταγογράφηση των αναγκαίων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για τους ανασφάλιστους θα γίνεται από τις δημόσιες δομές μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με την έκδοση ηλεκτρονικών συνταγών επί των οποίων θα προβλεφθεί ειδική ένδειξη.

Από πού θα προμηθεύονται τα φάρμακα

Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και όλα τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά φαρμακεία.
Στην περίπτωση φαρμάκων που χορηγούνται εντός νοσοκομείων κατά τη διάρκεια νοσηλείας ή σε ημερήσια και εξωτερική βάση, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων της παραγράφου 2α του άρθρου 12 του ν. 3816/2010, ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις των παραγράφων της παρούσης κοινής υπουργικής απόφασης και της κείμενης νομοθεσίας.

Στην περίπτωση φαρμάκων που ελέγχονται από επιτροπές του ΕΟΠΥΥ και η χρήση τους προεγκρίνεται στην περίπτωση των ασφαλισμένων, εφαρμόζονται αναλογικά ίδιες ρυθμίσεις για την περίπτωση των ανασφάλιστων.

Αντίστοιχα στην περίπτωση φαρμάκων που συνταγογραφούνται σύμφωνα με τους όρους της παρούσης για χρήση εκτός νοσοκομείων, η χορήγηση τους δύναται να γίνεται είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, είτε από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Φάρμακα υψηλού κόστους που εμπίπτουν στο πλαίσιο της παραγράφου 2α του άρθρου 12 του ν. 3816/2010, χορηγούνται αποκλειστικά και μόνον από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και η προμήθεια τους από τους Κατόχους Αδείας Κυκλοφορίας γίνεται σύμφωνα με τα ισχύοντα στην κείμενη νομοθεσία

Η συμμετοχή των ασθενών σε περιπτώσεις φαρμάκων υψηλού κόστους είναι μηδενική. Στην περίπτωση των φαρμάκων που δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις της παραγράφου 2α του άρθρου 12 του ν.3816/2010 η διάθεση δύναται να γίνεται από τα συμβεβλημένα ιδιωτικά φαρμακεία με τον ΕΟΠΥΥ.

Στην περίπτωση αυτή η συμμετοχή είναι ίδια με την συμμετοχή που ισχύει για τους ασφαλισμένους.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής σε κατάστημα στην Πτολεμαΐδα

Συνελήφθησαν χθες (29.06.2014) τις απογευματινές ώρες στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας ,δύο ημεδαποί (ένας 17χρονος και μία25χρονη) για απόπειρα κλοπής.

 

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι κατελήφθησαν την ώρα που ο 17χρονος προσπαθούσε να εισέλθει σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «οβελιστήριο» ενώ η 25χρονη βρισκόταν σε παρακείμενο σημείο, λειτουργώντας ως «τσιλιαδόρος».

 

Την  προανάκριση για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα   Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

Πρόγραμμα κατάρτισης 235 ανέργων σε θέματα τουρισμού

Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το προσεχές διάστημα πρόγραμμα κατάρτισης για 235 ανέργους σε θέματα τουρισμού.

Το σχετικό πρόγραμμα έλαβε ήδη την έγκριση του υπουργείου Εργασίας και αναμένεται να υλοποιηθεί μέσω πιστοποιημένων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με τα Νέα το πρόγραμμα αφορά στην κατάρτιση ανέργων, ιδιαίτερα νέων, γυναικών, μακροχρόνια ανέργων και ατόμων που προέρχονται από πληθυσμιακές ομάδες που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας, σε θέματα τουρισμού με υποχρεωτική απασχόληση (μη επιδοτούμενη πρόσληψη) ποσοστού τουλάχιστον 30% των καταρτισθέντων του υποέργου σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης για 3 μήνες και τουλάχιστον 70 ημερομίσθια μέσα σε διάστημα 30 ημερολογιακών ημερών από το τέλος της κατάρτισης.
Η πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων στον τουρισμό πραγματοποιείται από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ή εταιρείες και φορείς του ιδιωτικού τομέα που σχετίζονται με το αντικείμενο κατάρτισης και βρίσκονται στον ίδιο ή σε διαφορετικό νομό υλοποίησης της θεωρητικής κατάρτισης, αλλά εντός της ίδιας διοικητικής περιφέρειας, ενώ η υποχρεωτική – εγγυημένη απασχόληση πρέπει να πραγματοποιηθεί στον νομό εφαρμογής της πρακτικής άσκησης ή σε άλλον νομό εντός της ίδιας διοικητικής περιφέρειας. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης, η συνεργαζόμενη επιχείρηση έχει υποχρέωση παροχής συστατικής επιστολής σε κάθε καταρτιζόμενο.
Τα αντικείμενα κατάρτισης αναφέρονται σε ειδικότητες σχετικές με τα τουριστικά επαγγέλματα που συνδέονται με τους τομείς όπως :
Οργάνωση, διαχείριση και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών επιχειρήσεων σε ευρύτερο πλαίσιο.
Σχεδιασμός, οργάνωση, υλοποίηση δράσεων ειδικών μορφών τουρισμού, όπως αγροτουρισμός, συνεδριακός, αστικός, θρησκευτικός, θαλάσσιος, πολιτισμικός, αθλητικός, ιαματικός και θεραπευτικός, τουρισμός φύσης κ.λπ.
Σχεδιασμός, οργάνωση, υλοποίηση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων – εκδρομών κ.λπ.

Εορτασμός των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Την ιερά μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία την 1η Ιουλίου.
Στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας εορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστοριάς, όπου θα τελεσθούν εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις.
Το απόγευμα της παραμονής και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού και στη συνέχεια Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.
Επίσης, το βράδυ και ώρα 10.00 μ.μ. θα ξεκινήσει η Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων και ιατρών Αναργύρων.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.
Το απόγευμα δε της ίδιας ημέρας, θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός καθώς και το κτητορικό Μνημόσυνο.

Επίσης εορτάζουν και πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Κρανοχωρίου
Την παραμονή και ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αναργύρων. Ανήμερα δε της εορτής θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Αναργύρων Γυμνασίου
Την παραμονή και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Αναργύρων Ντολτσό
Την παραμονή και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αναργύρων ενώ ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Αναργύρων Κίτσου
Την παραμονή και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

 

– See more at: http://www.imkastorias.gr/index.php/enimerosi/anakoinoseis/item/1157-eortasmos-ton-agion-kai-thavmatourgon-anargyron-kosma-kai-damianoy#sthash.cqN9RR2D.dpuf

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα τέκνων στις 18 Ιουλίου

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΓΑ, η καταβολή στους δικαιούχους Επιδομάτων για το 2ο τρίμηνο του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών).
Η πληρωμή αυτή αφορά δικαιούχους που θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30η Ιουνίου 2014.
Επίσης, την ίδια ημερομηνία (18/7/2014) θα γίνει πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.
Σύμφωα με τον διοικητή του Οργανισμού, Ξενοφώντα Βεργή, προαπαιτούμενο για την πληρωμή των επιδομάτων αποτελεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1) ενώ οι αιτήσεις Α21 που θα υποβληθούν μετά τις 30/6/2014, θα ικανοποιηθούν σε επόμενη πληρωμή. Οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.
Σήμερα, γίνεται η πληρωμή παλαιών οικογενειακών επιδομάτων σε 148 δικαιούχους (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οκογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις). Η πληρωμή αυτή, αφορά σε δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν από την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους.
Το ποσό θα καταβληθεί εφάπαξ και αντιστοιχεί σε εκείνο που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος.dikaiologitika.gr

Ανοιχτή επιστολή του Ευάγγελου Σημανδράκου προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Γρεβενών.

Δ.Τ – Εκφράζουμε την ανησυχία μας και τον έντονο προβληματισμό μας αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Νοσοκομείο Γρεβενών. Με δεδομένο και αυτονόητο πως δεν θα έπρεπε να υφίσταται διοίκηση, που δεν είναι αποδεκτή στις συνειδήσεις των συνεργατών της, ειδικότερα δε στον πολύπαθο χώρο της υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις των ιατρών του Νοσοκομείου Γρεβενών καθώς και του Συλλόγου Εργαζομένων, καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γρεβενών σε παραίτηση.

Το Υπουργείο Υγείας και η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια οφείλουν να συνδράμουν αποτελεσματικά στην άμεση επίλυση του ζητήματος αλλιώς θα θεωρηθούν συνυπεύθυνοι για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στο Νοσοκομείο μας.

Με επίκεντρο τον πολίτη στόχος μας είναι η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και η συνεχής υποστήριξη και ανάπτυξη του, στοχεύοντας στην ομαλή και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών του, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν διοίκηση και εργαζόμενοι βρίσκονται σε τόσο μεγάλη διάσταση.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η κοινωνία και οι πολίτες διεκδικούν και οφείλουν να λαμβάνουν τις παροχές υγείας που τους αξίζουν.

Ευάγγελος Σημανδράκος

Νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Γρεβενών

Πώς βαθμολογούνται οι διεθνείς μας;

Πώς έπαιξαν στον κρίσιμο αγώνα με την Κόστα Ρίκα που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουμε στους «12» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στη μετριότητα κινήθηκαν οι περισσότεροι διεθνείς μας στο ματς με την Κόστα Ρίκα. Φιλότιμοι όλοι τους, έδειξαν χαρακτήρα και πείσμα, αλλά όπως πήγε ο αγώνας τους αδίκησε – τουλάχιστον όσους έδειξαν ότι μπορούσαν παραπάνω.

Ιδού:

Καρνέζης: Δεν ήταν αρνητικός, αλλά δεν βοήθησε σημαντικά. Του έλειπαν παιχνίδια, δεν τον πήγε και το ματς με την Κόστα Ρίκα, αφού στη μία και μοναδική φάση που αντιμετώπισε ήταν δύσκολο να κάνει κάτι. Στη διαδικασία των πέναλτι δεν μπόρεσε…

Τοροσίδης: Μέτριο ματς με την Κόστα Ρίκα, όπως και στα περισσότερα προηγούμενα. Δεν ήταν ο γνωστός Τοροσίδης με τις φαρμακερές σέντρες. Δεν είχε αρνητική παρουσία, αλλά όλοι περίμεναν περισσότερα.

Χολέμπας: Εντυπωσιακός και με την Κόστα Ρίκα. Επελάσεις, σουτ, δυναμικές παρεμβάσεις, μία ολοκληρωμένη παρουσία. Από τους κορυφαίους της ομάδας στο τουρνουά, εάν εξαιρεθεί η μέτρια απόδοσή του με την Κολομβία.

Μανωλάς: Από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Παρότι νεαρός και άπειρος από μεγάλες διοργανώσεις στάθηκε καλά, ίσως με μόνη άτυχη στιγμή το πρώτο γκολ της Κολομβίας.

Παπασταθόπουλος: Εγγύηση. Καλή παρουσία με την Κόστα Ρίκα, απέναντι την οποία πέτυχε και γκολ. Μερικές στιγμές αδράνειας δεν επηρεάζουν τη θετική του εικόνα.

Μανιάτης: Με καλές και κακές στιγμές. Στο ματς με την Κόστα Ρίκα δεν ξεχώρισε. Προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο κέντρο. Πολύς εκνευρισμός.

Σάμαρης: Ξεκίνησε μέτρια με την Κόστα Ρίκα, απέναντι σε τεχνίτες και γρήγορους αντιπάλους, αλλά στη συνέχεια ήταν καλός. Δεν ήταν όμως το στιλ του παιχνιδιού που θα τον αναδείκνυε, γιατί υπήρχε κλειστή άμυνα μπροστά του και ο ίδιος είναι καλός σε ανοιχτούς χώρους. Έδειξε όμως ότι έχει μέλλον.

Καραγκούνης:
Μέτριος. Κουράστηκε γρήγορα και κακώς δεν αντικαταστάθηκε. Δεν είχε καν τα καλά ελεύθερα χτυπήματα άλλων αγώνων. Σαν να έπεσε μεγάλο βάρος στους ώμους του. Ο Κοσταρικανοί τον διάβασαν και τον εξουδετέρωσαν.

Σαλπιγγίδης: Κινήθηκε στην μετριότητα και αυτός, παρότι θα μπορούσε να καθορίσει την αναμέτρηση με τη φάση του 37’. Γενικά έδειξε ότι ήταν μεν φιλότιμος, αλλά βαρύς και κουρασμένος. Δεν έχει πια τη σπιρτάδα, αν και πάντα είναι επικίνδυνος.

Χριστοδουλόπουλος: Ήταν ορεξάτος, διακρίθηκε και θα μπορούσε να καθορίσει τον αγώνα. Άριστη τεχνική κατάρτιση, το απέδειξε πολλές φορές, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων απέναντι στην Κόστα Ρίκα, ειδικά όσο περνούσε η ώρα. Δεν απέφυγε μερικές επιπολαιότητες, ιδίως στην αρχή όταν έδειξε ότι ήθελε να καθαρίσει μόνο του.

Σαμαράς: Χωρίς να πιάσει θεαματικά στάνταρ απόδοσης ήταν θετικός. Έτρεξε, βοήθησε, είχε καλές εμπνεύσεις, αλλά ήταν καλά κλεισμένος και τον κυνηγούσαν παντού. Για αρκετή ώρα στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να μην μπορεί να προσαρμοστεί στο σχήμα (;) που είχε φτιάξει ο Σάντος.

Γκέκας: Δεν ήταν το χαμένο πέναλτι η αδύναμη στιγμή του – προφανώς όλοι μπορούν να χάσουν ένα πέναλτι. Ήταν ότι δεν δείχνει ότι διατηρεί το ξεπέταγμα που του έδωσε μια καλή καριέρα στο εξωτερικό. Είχε το γύρισμα στο γκολ του Παπασταθόπουλου, αλλά τα 34 χρόνια και κάποιες μέτριες χρονιές τελευταία τον έχουν περιορίσει. Ίσως δεν έπρεπε να κληθεί από τον Σάντος.

Κατσουράνης: Παραλίγο να κρίνει τον αγώνα και να τρελάνει όλη την Ελλάδα, με τόσα που έχουν ακουστεί εναντίον του. Έκανε μέτρια χρονιά στον ΠΑΟΚ, δεν μπορούσε να κάνει καλύτερη πορεία στο μουντιάλ. Προσπάθησε να βοηθήσει, αλλά μπήκε σε μία στιγμή, που το ματς ήταν δύσκολο να γυρίσει έτσι κι αλλιώς.

Μήτρογλου: Το έχει, αλλά ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει. Μια εκπληκτική γυριστή κεφαλιά και η κίνηση στο τετ α τετ με τον Νάβας έδειξαν ότι παραμένει σέντερ φορ κλάσης, αλλά ο τραυματισμός του τον έκανε να περάσει απαρατήρητος.

Την Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ

Αύριο, Τρίτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουλίου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε 703.269 συνταξιούχους του Οργανισμού. Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή σε λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει οι συνταξιούχοι.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου θα ανέλθει στα 314.423.413,69 ευρώ. Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΓΑ, η καταβολή στους δικαιούχους Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2ο τρίμηνο του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών).
Η πληρωμή αυτή αφορά δικαιούχους που θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30η Ιουνίου 2014.
Επίσης, την ίδια ημερομηνία (18/7/2014) θα γίνει πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού, Ξενοφώντα Βεργή, προαπαιτούμενο για την πληρωμή των επιδομάτων αποτελεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1) ενώ οι αιτήσεις Α21 που θα υποβληθούν μετά τις 30/6/2014, θα ικανοποιηθούν σε επόμενη πληρωμή.
Οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.
Σήμερα, γίνεται η πληρωμή παλαιών οικογενειακών επιδομάτων σε 148 δικαιούχους (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις).
Η πληρωμή αυτή, αφορά σε δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν από την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους. Το ποσό θα καταβληθεί εφάπαξ και αντιστοιχεί σε εκείνο που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος.

Προσλήψεις 2.800 γιατρών, νοσηλευτών σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Προσλήψεις 2.800 γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΣΥ (200 άτομα εξ αυτών στο ΕΚΑΒ) προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη.
Εκτός απο τις προσλήψεις στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ ό υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σην ανακατανομή των πόρων του προϋπολογισμού, ώστε να αυξηθούν τα ποσά που κατευθύνονται για τον τομέα της Υγείας που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας επέμεινε στη θέση του, σημειώνοντας ότι διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο των πόρων, από τον προϋπολογισμό του 2015, με διαφορετική κατανομή μεταξυ των υπουργείων, σημειώνοντας ότι πρόκειται ότι οι δαπάνες για την υγεία στη χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης.
Πρόσθεσε ότι με υπουργική απόφαση του προκατόχου του Άδωνη Γεωργιάδη οι ανασφάλιστοι που χάνουν τις δουλειές καλύπτονται πλήρως νοσοκομειακά, έμενε και το κομμάτι της φαρμακευτικής περίθαλψης, και δόθηκε η αρμοδιότητα στον ΕΟΠΥΥ να καλύπτει τους ανασφάλιστους και φαρμακευτικά με ΥΑ που εξεδόθη το Σάββατο.
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι για το «νοσοκομειακό κομμάτι» καλύπτονται 75 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, ενώ για το φαρμακευτικό υπάρχει πρόβλεψη 100 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών το χαρακτήρισε ως «αρκετά σύνθετο κομμάτι» με πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά. «Το ποσοστό κέρδους διαφέρει απο φάρμακο σε φάρμακο. Θα εκπληρωθεί η υποχρέωση με έναν τρόπο όσο δικαιότερο γίνεται» τόνισε ο υπουργός. «Γίνεται προσπάθεια για καλή λύση. Δεν μιλώ εγώ με την τρόικα αλλά στελέχη του υπουργείου» σημείωσε με νόημα.dikaiologitika.gr

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr