Αρχείο για : Οκτώβριος, 2014

Χωρίς θέρμανση το κέντρο υγείας Άργους Ορεστικού. Οι πάντες καθημερινά ξεπαγιάζουν

Παράπονα και αντιδράσεις πολιτών και όχι μόνο για την έλλειψη θέρμανσης στο κέντρο υγείας Άργους Ορεστικού.

Επισκεπτόμενοι πολίτες μας ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει θέρμανση πουθενά με θερμοκρασίες καθημερινά πολύ χαμηλές.

Πετρέλαιο δεν έχει μπει ακόμη, άλλος τρόπος θέρμανσης δεν υπάρχει με αποτέλεσμα οι πάντες να ξεπαγιάζουν κάθε μέρα.

Το νοσοκομείο Καστοριάς που είναι και υπεύθυνο για την προμήθεια του πετρελαίου θα πρέπει να μας απαντήσει για την όλη κατάσταση και άμεσα να φροντίσει να υπάρξει θέρμανση

 

 

Χάος με τον κλάδο της γουνοποιίας – Καταγγελίες και σκληρές αναφορές για το ΄΄αυθαίρετο΄΄ κτίριο γούνας – VIDEO

 

Αλκιβιάδης » Πρόεδρε λες ψέμματα, εμείς δεν είμαστε τσιράκια κανενός, προσέξτε γιατί θα ακολουθήσουν δικαστήρια »

Σφοδρή αντιπαράθεση ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗ-ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ – Μετά τις δημόσιες αναφορές-καταγγελίες του προέδρου του ΣΕΓ Θωμά Λαγγιώτη ο πρόεδρος του » ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ» προσπάθησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις μέσα από το ΔΙΚΤΥΟ1.

Ταυτόχρονα αίσθηση προκάλεσε η αυστηρή παρέμβαση Αλκιβιάδη που ανέβασε την αντιπαράθεση στα ύψη.

DIKTYO1 – ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ με την Μαριγώ Αναγνωστοπούλου :

Υπάρχει τρόπος να κερδίσουμε το Τζόκερ;

Οι ημέρες στιγματίζονται από τη φρενίτιδα που επικρατεί σε όλη τη χώρα για την κλήρωση του Τζόκερ, το οποίο μετά από απανωτά τζακπότ, κληρώνει απόψε περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη εκατομμύρια Έλληνες έχουν ήδη συρρεύσει στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ διεκδικώντας μία θέση στο όνειρο. Στο διαδίκτυο φυσικά υπάρχουν χιλιάδες σελίδες που σας υπόσχονται πως έχουν το μυστικό για να κερδίσετε το τζόκερ. Φυσικά αυτά είναι παραμύθια και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κερδίσει κάποιος το όνειρο.

Στο διαδίκτυο όμως εντοπίσαμε μία παλαιότερη συνέντευξη του Γιώργου Παπαχρήστου, επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Βήμα επισημαίνει ξεκάθαρα πως κανείς δεν μπορεί να νικήσει την τύχη.

Ξεκαθαρίζει όμως πως κάποιοι μπορούν να κερδίσουν τους συμπαίκτες τους αν γνωρίζουν ή πιθανολογούν τις δικές τους επιλογές. Όπως αναφέρει ο κ. Παπαχρήστου η στρατηγική επιτυχίας μπορεί να υπάρξει σε τυχερά παιχνίδια όπως το τζόκερ και αυτό γινεται όταν κάποιος γνωρίζει τους πιο δημοφιλείς αριθμούς, αυτούς δηλαδή που ποντάρουν περισσότερο οι άλλοι. Τότε μπορεί να επιλέξει τους λιγότερους δημοφιλείς αριθμούς.

Αυτό θα τον βοηθήσει σε περίπτωση που βγουν οι συγκεκριμένοι αριθμοί να κερδίσει περισσότερα λεφτά, καθώς θα υπάρχουν σαφώς λιγότερες επιτυχίες.

Σημειώνει μάλιστα, πως στον Τζόκερ ισχύουν τρεις απλές αρχές:

– Η κληρωτδα δεν έχει προτιμήσεις ούτε μνήμη και άρα όλοι οι αριθμοί και οι συνδυασμοί αριθμών έχουν κάθε φορά την ίδια πιθανότητα κλήρωσης.

– Οι παίκτες έχουν αντίθετα προτιμήσεις και μνήμη

– Αντίπαλος δεν είναι ούτε η τύχη ούτε ο διοργανωτής, αλλά μόνο οι συμπαίκτες.

Το σίγουρο είναι πως για να κερδίσετε πρέπει να παίξετε και αυτό να γίνει με φυσιολογικούς όρους και όχι υπερβολές. Σε κάθε περίπτωση κάντε τα όνειρά σας και περιμένετε μέχρι το βράδυ στις 21:00 όπου θα γίνει κλήρωση για να δείτε εάν θα πραγματοποιηθούν ή όχι. Κι αν δεν πραγματοποιηθούν το όνειρο παραμένει!
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Πρόταση του αντιδημάρχου πολιτισμού Λ.Παπαδημητρίου

» Να δημιουργήσουμε γραφεία πληροφοριών μέσα στην πόλη » το πρότεινε χθες ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και μάλλον σύντομα η δημοτική αρχή Αγγελή θα υλοποιήσει την πρόταση.

 

Ατελείωτες ουρές στις τράπεζες για τον ΕΝΦΙΑ

Συνεχίζεται το «μπες-βγες» σε Τaxisnet και ΔΟΥ.

Tην ίδια ώρα ελαφρύνσεις 50 εκατ. ευρώ αναζητούν… δικαιούχους – «Καλά Χριστούγεννα» για 550.000 δικαιούχους μειώσεων και απαλλαγών – Έχασαν τις εκπτώσεις επειδή δεν έγραψαν… «κενό»  στη δήλωση.

Το αδιαχώρητο επικρατεί σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών από νωρίς το πρωί καθώς οι πολίτες σπεύδουν για να εισπράξουν από τη μια τις συντάξεις τους και να πληρώσουν από την άλλη για δεύτερο μήνα τη δόση του ΕΝΦΙΑ, η προθεσμία για την καταβολή της οποίας λήγει αύριο.

Πολλές παρατηρήσεις προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς

Η πλειοψηφία αντέδρασε αρκετές φορές έντονα διότι γενικά όπως πολύ απλά λέμε » χάθηκε η μπάλα» όποιος ήθελε μιλούσε όταν ήθελε και όσο ήθελε.

Δείτε μια από αυτές τις εύστοχες αντιδράσεις από τον έμπειρο Θανάση Τέρψη που μάλλον κάποια στιγμή αγανάκτησε και »τα είπε» στον Γ.Παπαδόπουλο.

 

 

Αγγελής » κ. Χατζησυμεωνίδη μην μας απειλείτε, θα κάνουμε αυτό που πρέπει μην παραπληροφορείτε τους πολίτες »

VIDEO – ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ. Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς –

Ξέσπασμα Ανέστη Αγγελή για τις δημόσιες τοποθετήσεις του π. Δημάρχου Καστοριάς για ελέγχους νομιμότητας και προσκλήσεις σε ορκωτούς λογιστές.

 

ΑΓΓΕΛΗΣ » παρακαλώ να αναθεωρήσετε αυτή την στάση σας προς όφελος του δήμου και της κοινωνίας »

Την πορεία της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς καθορίζει και πάλι ο Χατζησυμεωνίδης

Σε κλίμα έντασης και οχλαγωγίας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς με έναν Χατζησυμεωνίδη να διορθώνει μια δυο και τρεις φορές τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν ενημερωμένος για ψηφοφορίες η μη, για αρκετά θέματα, με αποτέλεσμα πολλές φορές δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας αλλά και σύμβουλοι από την πλειοψηφία να προσπαθούν να βάλουν σε σειρά την συνεδρίαση.

Σε πάρα πολλές στιγμές ο π. Δήμαρχος εξηγούσε στον πρόεδρο του Δ.Σ πως πρέπει να διεξαχθεί μια ψηφοφορία για τις επιτροπές και όχι μόνο…..

Είδαμε πολλούς να ξεφυσούν με την πορεία της συνεδρίασης. Ο πρόεδρος πολλές φορές σχολιάζει πράματα και καταστάσεις χωρίς λόγο ενώ και σε κάποια στιγμή που άκαιρα διέκοπτε τον Μ.Χατζησυμεωνίδη ο δήμαρχος Καστοριάς του ζήτησε να σταματήσει να διακόπτει και μάλιστα δυσανασχετώντας.

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη φθηνή θέρμανση

Η θέρμανση με πετρέλαιο είναι περίπου κατά 20% πιο φθηνή σε σχέση με πέρσι, στα επίπεδα του 2010, ενώ στο φυσικό αέριο οι τιμές παραμένουν σταθερές – Το κλιματιστικό ή οι λύσεις με ηλεκτρισμό είναι πιο ακριβές σε σχέση με τις πιο συμβατικές λύσεις

Εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο υπάρχουν και άλλοι εναλλακτικοί τρόποι, οι οποίοι έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω του ακριβότερου πετρελαίου, ωστόσο οι ειδικοί της αγοράς συμβουλεύουν ότι δεν είναι όλες οι λύσεις τόσο οικονομικές όσο φαίνονται… Υπενθυμίζεται ότι η θέρμανση με πετρέλαιο είναι κατά 20% περίπου πιο φθηνή σε σχέση με πέρσι, στα επίπεδα του 2010, ενώ στο φυσικό αέριο οι τιμές παραμείνουν σταθερές, ωστόσο συγκριτικά είναι κατά 20­30% πιο οικονομικό το αέριο. Από την άλλη, το κλιματιστικό ή οι λύσεις με ηλεκτρισμό είναι πιο ακριβές σε σχέση με τις πιο συμβατικές λύσεις.

Έτσι, ένα σπίτι 80 τετραγωνικών μέτρων σε μια μεγάλη πολυκατοικία με 20 διαμερίσματα στην Αθήνα θα πληρώσει περίπου 800­-900 ευρώ για πετρέλαιο, 500 ευρώ φυσικό αέριο, 750 ευρώ με κλιματισμό και 700 ευρώ με τζάκι.

Τι πρέπει να ξέρετε όταν ψάχνετε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης:

1. Δεν συμφέρει για μικρά τετραγωνικά να γίνει αλλαγή εγκατάστασης καυσίμου. Όταν ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών μέτρων χρειάζεται περίπου 400 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης το χρόνο (410 ευρώ), σε φυσικό αέριο μεταφράζεται σε 300 – 310 ευρώ το ετήσιο κόστος και η αντλία θα κοστίσει 200 ευρώ περίπου. Η αλλαγή λέβητα σε αέριο κοστίζει περί τα 1500­2000 και για την αντλία τουλάχιστον 3.000 ευρώ.

2. Οι αντλίες θερμότητας θεωρούνται η οικονομικότερη λύση. Προτείνεται από τους ειδικούς, συνήθως, για τις μονοκατοικίες και μεγάλα διαμερίσματα. Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν οικονομία κατά: 33% σε σχέση με τα pellets, 44% από το κλειστό ενεργειακό τζάκι, 38­45% από το φυσικό αέριο, 61% από το πετρέλαιο και 71% από τους ηλεκτρολέβητες. Το κόστος αντλίας για κατοικία μέχρι 140τ.μ. χωρίς εγκατάσταση και ΦΠΑ, είναι 2.750 ευρώ. Οι αντλίες θερμότητας απορροφούν περίπου το 75% της απαιτούμενης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη από το περιβάλλον και το υπόλοιπο 25% από την ηλεκτρική ενέργεια. Στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων αντλιών θερμότητας Αέρος/Νερού, Εδάφους/Νερού κλπ, ενώ η εξοικονόμηση που μπορεί να επιτευχθεί έναντι του πετρελαίου μπορεί να φθάσει τα 900­1.100 ευρώ το χρόνο. Ωστόσο, στα μειονεκτήματα είναι η η μειωμένη απόδοση σε περιοχές με ακραίες καιρικές θερμοκρασίες και το υψηλό κόστος της εγκατάστασης.

3. Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ και αερόθερμα θεωρούνται ακριβές, πλέον, λύσεις θέρμανσης. Συμφέρει μόνο σε μικρούς χώρους. Ο ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να εξελιχθούν σε παγίδα, αφού για έναν χώρο 80 τετραγωνικών μέτρων απαιτούνται τρεις μονάδες υψηλής ενεργειακής απόδοσης με κόστος 1.500­2.000 ευρώ. Άρα, με μία μέση κατανάλωση 2.500 kWh ­ 3.800kWh το ετήσιο κόστος θέρμανσης ανέρχεται στα 500 ευρώ­700 ευρώ. Τα αερόθερμα συμφέρουν σε μικρούς χώρους, ενώ ζεσταίνουν γρήγορα. Το κόστος είναι υψηλότερο από του κλιματιστικού γύρω στα 0,40 λεπτά την ώρα, με τιμή αγοράς από 16 ευρώ. Υπάρχει βέβαια και η υπέρυθρη θέρμανση – πανελ και είναι πολύ συμφέρουσα επιλογή. Τοποθετούνται στον τοίχο κα η τιμή τους ξεκινάει από τα 85 ευρώ. Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί λειτουργούν περισσότερο με τη φυσική ροή από το περιβάλλον. Ένα υπνοδωμάτιο 12 τ.μ. απαιτεί ένα θερμοπομπό 1500W και καταναλώνει 0,10 ευρώ την ώρα. Τιμή αγοράς για επιτοίχιο θερμοπομπό από 126 ευρώ. Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού ζεσταίνουν 30 τ.μ. με κατανάλωση ρεύματος γύρω στα 800 w, με τιμή αγοράς γύρω στα 100 ευρώ. Οι ηλεκτρικές σόμπες χαλαζία θερμαίνουν χώρους γύρω στα 50 τετραγωνικά μέτρα με κατανάλωση 400­2.800w. Το αερόθερμο τζακιού εγκαθίσταται στην εστία του παραδοσιακού και επιστρέφει στο χώρο ζεστό αέρα, αυξάνοντας τη θερμοκρασία. Το κόστος κατανάλωση θεωρείται υψηλό και η τιμή τους ξεκινάει από τα 190 ευρώ.

4. Κλιματιστικά. Το κόστος τους πλησιάζει του τζακιού και εκείνα που ανήκουν στην κατηγορία inverter, μπορεί να καταναλώνουν μία μονάδα ενέργειας και να παράγουν 2,5 ή και 3 μονάδες θερμότητας. Το κόστος μίας συσκευής ξεκινά από τα 100 ευρώ περίπου και το κόστος για ένα διαμέρισμα 80 τ.μ φτάνει τα 750 ευρώ περίπου το έτος.

Έρχονται 1271 προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους – Ποιες ειδικότητες και ποιους δήμους αφορούν – Όλες οι αποφάσεις

Την έγκριση σύναψης εκατόν μιας συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και εννιακοσίων ογδόντα εννέα  συμβάσεων μίσθωσης έργου για τη στελέχωση των ΟΤΑ α΄ βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται κατά βάση για καθηγητές μουσικής, χορού, φυσικής αγωγής και νοσηλευτές. Tο υπουργείο, ταυτόχρονα, προχώρησε στην έγκριση σύναψης εκατόν ογδόντα μίας συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της χώρας για το έτος 2014, θέσεις που αφορούν κυρίως τεχνίτες και εργάτες καθαριότητας.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τις προσλήψεις που εγκρίθηκαν ανά δήμο και θέση στην σχετική απόφαση ΕΔΩ και την έγκριση των εκατόν ογδόντα μία συμβάσεων ΕΔΩ.

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr