Αρχείο για : Δεκέμβριος, 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ αύριο ΠΕΜΠΤΗ στο Memories…..DJ ANTONIS PARARΑS!!

Ξεκινάμε στις 22.00……

Χιλιάδες οι επισκέπτες στην Καστοριά – Εντολή ΑΓΓΕΛΗ προς αντιδημάρχους » καθαρός δήμος και παρεμβάσεις παντού για πάγους και χιόνια»

Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες αυτή την εποχή στην Καστοριά. Από την πλευρά του δήμου Καστοριάς ο δήμαρχος ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ζητά από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τους πολίτες να κρατήσουν την πόλη καθαρή, και φυσικά ο δήμος να παρεμβαίνει άμεσα, παντού για παγωμένους δρόμους και πεζοδρόμια.

Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου για τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015.

Από τον Ιούνιο του 2012, όταν τα αεροπλάνα έφερναν κρυφά ευρώ για την λειτουργία των Ελληνικών τραπεζών, και η χώρα μας βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού, μέχρι σήμερα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έκαναν την μεγαλύτερη προσπάθεια που έκανε ποτέ, οποιαδήποτε κοινωνία και οποιαδήποτε οικονομία.

Μια προσπάθεια που είχε και άδικα και σκληρά μέτρα. Στην διάρκεια της οποίας έγιναν και λάθη και παραλείψεις.

Μια προσπάθεια που όμως έκανε το καράβι να στρίψει και που οδήγησε τη χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Μέχρι που η ανίερη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Μετέτρεψαν την πολιτική ζωή σε «κάτω παρτάλι». Με απίθανες «καταγγελίες» για δωροδοκίες και εκβιασμούς έστησαν ένα βρώμικο κυνήγι μαγισσών.

Και τελικά τα κατάφεραν. Οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές.

Τώρα όμως κανείς δεν μπορεί να δηλώνει αθώος, ανύποπτος ή αμέτοχος.

Τώρα ο καθένας πρέπει να κάνει το χρέος του, χωρίς αυταπάτες και μεμψιμοιρίες.

Σε ότι με αφορά, συνεχίζω τον αγώνα που ξεκίνησα το 2012 και διεκδικώ ξανά την ψήφο των συμπατριωτών μου.

Δύναμη μου, μοναδική μου δύναμη είναι η εμπιστοσύνη των ανθρώπων της Καστοριάς.

Δεν μπήκα στην πολιτική ούτε για να χτίσω καριέρα ούτε για να αλλάζω θέσεις σαν τα πουκάμισα.

Μοναδική μου επιδίωξη, ήταν και παραμένει να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου, στην επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του τόπου μου και των συμπολιτών μου

Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω

Γραφείο Τύπου

Παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου

– Πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε και επισήμως την απόφαση για παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
– Η παράταση δόθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας
– Προσοχή: Η παράταση ισχύει μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας και όχι για τις πινακίδες, στις οποίες η προθεσμία τελειώνει σήμερα.

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται μάλιστα η παράταση δόθηκε για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν θα προλάβαιναν σήμερα την προθεσμία εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Βέβαια αυτή δεν είναι όλη η αλήθεια αφού σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι φορολογούμενοι που είχαν αφήσει για την τελευταία στιγμή την πληρωμή των τελών.

Αναφέρεται μάλιστα πως υπολείπονταν περισσότερες από δύο εκατομμύρια πληρωμές για τις τρεις τελευταίες ημέρες του 2014.
Αυτό πολύ απλά σήμαινε πως οι συναλλαγές ανά ημέρα θα έπρεπε να ξεπερνούν τις 600.000, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών.

Απόφαση για παράταση στην πληρωμή τελών κυκλοφορίας – Τι περιμένει το υπουργείο Οικονομικών

Θεατές του ίδιου έργου με πέρυσι αναμένεται να γίνουν οι οδηγοί που άφησαν για τις τελευταίες ημέρες του έτους σε εκκρεμότητα την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Το υπουργείο Οικονομικών θα περιμένει μέχρι και σήμερα το μεσημέρι να διαπιστώσει τον συνολικό αριθμό των πληρωμών προκειμένου να δώσει περιθώριο ολίγων ημερών για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Και χθες, στις τράπεζες επικρατούσε το αδιαχώρητο καθώς σε εκκρεμότητα έχει μείνει η πληρωμή των τελών για περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια οχήματα.

Ωστόσο, επειδή χθες πληρώθηκαν μέσα σε μια ημέρα περισσότερα από 700.000 τέλη, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Θα περιμένουν βέβαια και την σημερινή ημέρα προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ξεπεράσει τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Υπολείπονται ακόμη 200 εκατ ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος που έχει αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό.

Ξεκίνησε τα τηλέφωνα ο Μ.Χατζησυμεωνίδης

Απευθυνόμενος σε φίλους,ψηφοφόρους και μη ο Μανώλης Χατζησυμεωνίδης φαίνεται πως ξεκίνησε τον αγώνα του για την βουλευτική έδρα στην Π.Ε Καστοριάς με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Οι ανακοινώσεις βέβαια δεν έχουν γίνει ακόμη αλλά ο ίδιος σύμφωνα με αναγνώστες μας ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα.

 

 

 

ΟΑΕΔ: 900 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο για ειδικές κατηγορίες ΑΜΕΑ, τρίτεκνων και πολύτεκνων (ΦΕΚ)

Με υπουργική απόφαση, που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, δίνεται το  πράσινο φως  στον ΟΑΕΔ να προκηρύξει τις 900 θέσεις του Ν. 2643 οι οποίες είχαν κρατηθεί από τις προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια και προορίζονταν για ΑΜΕΑ, μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, παιδιά αντιστασιακών και αναπήρων πολεμικής και ειρηνικής περιόδου.

Από τις 30/12/2014 έως και 29/01/2015, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Επιτροπές Πανελλαδικά του Ν.2643/98.
Τα έντυπα των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εκδώσει από 30/12/2014 έως 29/01/2015 , αναφέρονται στο Β΄τεύχος ΦΕΚ με αρ. 3408/18-12-2014.

Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, το έντυπο της αίτησης, το παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ, οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων επιτροπών όπως και οι διευθύνσεις τους βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Όσοι από τις παραπάνω κατηγορίες έχουν τα προσόντα για τις ειδικότητες που έχουν προκηρυχθεί θα υποβάλουν αίτηση στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση, την αίτηση−υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνουν και υποβάλλουν όσοι πληρούν σωρευτικά τα εξής σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2643/1998 όπως ισχύει:
α. Οι πολύτεκνοι γονείς με τέσσερα τέκνα και άνω, ένα από τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας και ο επιζών ή ο άγαμος γονέας τριών ανήλικων τέκνων.
Για την εφαρμογή του νόμου αυτού ως πολύτεκνη οικογένεια νοείται εκείνη που έχει τουλάχιστον τέσσερα ζώντα τέκνα.
β. Τα άτομα, με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, που έχουν περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση εξαιτίας οποιασδήποτε χρόνιας σωματικής ή πνευματικής ή ψυχικής πάθησης ή βλάβης (άτομα με ειδικές ανάγκες), εφόσον είναι γραμμένα στα μητρώα ανέργων αναπήρων του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.).
Επίσης προστατεύονται όσοι έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων, οι οποίες διαπιστώνονται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές του νόμου αυτού. Κατ’ εξαίρεση όταν τα άτομα πάσχουν από νοητική στέρηση ή αυτισμό, για την παροχή της προστασίας απαιτείται ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.
γ. Όσοι έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, κατά την έννοια του ν. 1285/1982 (ΦΕΚ 115 Α΄) και τα τέκνα τους.
Επίσης προστατεύονται: αα) τα μέλη των αντάρτικων ομάδων που έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση κατά την έννοια του ν. 1285/1982, εφόσον έχουν δωδεκάμηνη τουλάχιστον ευδόκιμη υπηρεσία στις ομάδες αυτές, η οποία βεβαιώνεται από τις επιτροπές του Π.δ. 379/1983 (ΦΕΚ 136 Α΄) και ββ) τα τέκνα, ο επιζών σύζυγος και ο επιζών γονέας προσώπων που εκτελέστηκαν ή πέθαναν από τραύματα ή κακουχίες, εξαιτίας της συμμετοχής τους στην αντιδικτατορική αντίσταση κατά της χούντας των συνταγματαρχών από 21.4.1967 έως 24.7.1974.
δ. Οι ανάπηροι και οι τραυματίες πολέμου ή πολεμικών γεγονότων, όσοι κατέστησαν ανίκανοι από τις κακουχίες της στράτευσης, εφόσον υπηρέτησαν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα Σώματα Ασφαλείας και τα τέκνα τους, τα θύματα πολέμου και οι ανάπηροι πολέμου άμαχου πληθυσμού και τα τέκνα τους, οι ανάπηροι ειρηνικής περιόδου και τα τέκνα τους.
Επίσης, προστατεύονται τα τέκνα και ο επιζών σύζυγος των προσώπων που φονεύθηκαν ή εξαφανίστηκαν στα πολεμικά γεγονότα της Κύπρου των ετών 1964, 1967 και 1974.
ε. Γονείς με τρία ζώντα τέκνα και ένα από τα τρία τέκνα.
− Είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
− Δεν λαμβάνουν σύνταξη ή, στην περίπτωση που λαμβάνουν σύνταξη, το ποσό της σύνταξης από το Δημόσιο ή οποιοδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, δεν υπερβαίνει αθροιστικά το κατώτατο όριο σύνταξης γήρατος που καταβάλλει κάθε φορά το Ι.Κ.Α. Ειδικά για τους παραπληγικούς − τετραπληγικούς, ημιπληγικούς, κωφούς και τυφλούς κατά την έννοια των διατάξεων του ν. 958/1979, στην περίπτωση που λαμβάνουν σύνταξη από το Δημόσιο ή οποιοδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, το ποσό της σύνταξης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει αθροιστικά το διπλάσιο του κατώτατου ορίου σύνταξης γήρατος που καταβάλλει κάθε φορά το Ι.Κ.Α. Το ΕΚΑΣ και τα προνοιακά επιδόματα δεν θεωρούνται σύνταξη.
− Δεν ανήκουν στις κατηγορίες των ατόμων που αποκλείονται από την προστασία του ν. 2643/1998, όπως αυτές προσδιορίζονται στην παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 2643/1998.
− Έχουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις της προτίμησής τους, από την αντίστοιχη προς κάθε θέση προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. ή του δημόσιου φορέα. Το Φ.Ε.Κ. της αντίστοιχης προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. ή του δημόσιου φορέα αναγράφεται παραπλεύρως της θέσης.
Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών προστασίας του άρθρου 1 του ν. 2643/1998, όπως ισχύει σήμερα, των οποίων η αίτηση−υπεύθυνη δήλωση έχει κριθεί ως έγκυρη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., θα κληθούν με ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στο κατάστημα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ. να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά με απόδειξη τα κατωτέρω αναγραφόμενα δικαιολογητικά, με τα οποία τεκμηριώνεται η αλήθεια και ακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων.
Τα γεγονότα που πιστοποιούνται στα δικαιολογητικά (όπως η ανεργία, η οικογενειακή κατάσταση, το ποσοστό αναπηρίας κ.α.) θα πρέπει επίσης να βεβαιώνονται ότι είναι αληθή και ακριβή κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, στην υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος.
Μαζί με τα δικαιολογητικά, οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν και το έντυπο «Κατάλογος συνημμένων δικαιολογητικών».
− Θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι τη λήξη της αποκλειστικής προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών, η οποία ισχύει για την υποβολή της αίτησης−υπεύθυνης δήλωσης και όχι πέραν της προθεσμίας αυτής.
− Θα πρέπει να προσκομιστούν ή να αποσταλούν ταχυδρομικά με απόδειξη σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία της ανάρτησης της προαναφερθείσας πρόσκλησης στο κατάστημα της αρμόδιας Υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ. Η μη προσκόμιση ή η μη ταχυδρομική αποστολή των δικαιολογητικών αποδεδειγμένα εντός της παραπάνω προθεσμίας καθιστά απαράδεκτη την αίτηση−υπεύθυνη δήλωση. Στις περι− πτώσεις ταχυδρομικής αποστολής από τους προστατευόμενους των δικαιολογητικών, αυτά θεωρούνται ότι κατατέθηκαν στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή του άρθρου 9 του ν. 2643/1998 μέσα στην αποκλειστική προθεσμία των δεκαπέντε (15) ημερών, εφόσον η ημερομηνία που φέρει η σφραγίδα του ταχυδρομείου είναι εντός της προθεσμίας αυτής.
Τα δικαιολογητικά που θα προσκομισθούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα αντίγραφά τους.
Αποδεκτά γίνονται και ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων (ή των ακριβών αντιγράφων τους) στην περίπτωση που αυτά έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες και τους φορείς του Δημοσίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα Δικαστήρια όλων των βαθμών, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, τις δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που προβλέπονται στο άρθρο 1 του ν. 3429/2005 (Α΄ 314), καθώς και τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. (άρθρο 1 ν. 4250/2014, Α΄ 74).
Αποδεκτά γίνονται επίσης ευκρινή φωτοαντίγραφα, είτε από αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων τα οποία (αντίγραφα) έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο, είτε από πρωτότυπα ιδιωτικών εγγράφων τα οποία φέρουν θεώρηση από υπηρεσίες και φορείς του προηγούμενου εδαφίου (άρθρο 1 ν. 4250/2014, Α΄ 74).
Όμοια, αποδεκτά γίνονται ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές και έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο (άρθρο 1 ν. 4250/2014, Α΄ 74). Τα εν λόγω ξενόγλωσσα έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα.

Κοινωφελής: 52.818 θέσεις σε υπουργεία και αυτοδιοίκηση – 126 οι ειδικότητες (πίνακας)

Σε εφαρμογή τίθεται άμεσα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΕΣΠΑ, καθώς η διαδικασία των προσλήψεων αυτών δεν εμπίπτει στις απαγορεύσεις της προεκλογικής περιόδου. Μέσα στον Ιανουάριο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει ο διαδικτυακός τόπος του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων από τους ανέργους που έχουν τα προσόντα για τις 52.818 θέσεις σε δήμους, περιφέρειες και υπουργεία. Το ΑΣΕΠ έχει προχωρήσει στον έλεγχο της προκήρυξης και ο ΟΑΕΔ αναμένει το «πράσινο φως» για να απευθύνει τη σχετική πρόσκληση. Ειδικότητες προκύπτουν στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Πάτρας, στα δικαστήρια και τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Ναυτιλίας, Οικονομικών και Τουρισμού. Οι θέσεις κατανέμονται σε 126 ειδικότητες από όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων και θα έχουν προβάδισμα στην επιλογή οι μακροχρόνια άνεργοι, τα μέλη οικογενειών που δεν εργάζεται κανείς, οι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ οι οποίοι και θα καλύψουν 12.800 θέσεις.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Εκδόθηκε χθες από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη των 918 θέσεων του Ν. 2643, που προορίζονται για ΑμεΑ, τριτέκνους, πολυτέκνους, παιδιά αγωνιστών και αναπήρων. Αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα 30 Δεκεμβρίου έως τις 29-1-2015 στις 14 αρμόδιες περιφερειακές επιτροπές του ΟΑΕΔ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ

Θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα της διάλυσης της Βουλής

Ορίζει ότι η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου.

Θυροκολλήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής.
Η θυροκόλλησή του σημαίνει την προκήρυξη των εθνικών εκλογών και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Το διάταγμα ορίζει ότι η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί.

Σημειώνεται ότι αρχικά το Προεδρικό Διάταγμα αναμενόταν να θυροκολληθεί χθες το απόγευμα, μετά την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

KARAOKE απόψε στο blue note από την ομάδα Handball Καστοριάς

Απόψε στις 21.00 στο blue note το Karaoke party

 

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr