Αρχείο για : Φεβρουάριος, 2015

Στο νοσοκομείο ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Στο νοσοκομείο μετέβη εσπευσμένα μετά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας…

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία μετά το τέλος της ομιλίας του και αποφασίστηκε πως ήταν καλύτερο να μεταβεί στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από ιδιώτη γιατρό.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πάσχει από κάτι το ανησυχητικό, καθώς σύμφωνα από τη διάγνωση του γιατρού ο πρωθυπουργός μάλλον πάσχει από υπερκόπωση

Από 15-17 Μαΐου το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι τοποθετήσεις των στελεχών

Με τοποθετήσεις 50 και πλέον στελεχών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο, εγκρίνεται η εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές εξελίξεις, όπως και η εισήγηση που έκανε για τη διεξαγωγή πολιτικού, προγραμματικού και αξιακού Συνεδρίου, αλλά και για την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.

Επιπλέον, εξουσιοδοτήθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο να επιλύσει επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση, στην πορεία προς το Συνέδριο που θα διενεργηθεί 15-17 Μαΐου.

Πριν από τις ανακοινώσεις του προεδρείου και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων, ορισμένα μέλη της ΚΠΕ ζητούσαν να διευκρινιστούν και να συγκεκριμενοποιηθούν κάποια ζητήματα στη λεπτομέρεια τους, όπως για το εάν το Συνέδριο του Μαίου θα εκλέξει νέα Όργανα και για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου Μητρώου των μελών που θα πάρουν μέρος στο Συνέδριο.

Τις αποφάσεις για τα παραπάνω ζητήματα εξουσιοδοτήθηκε να τις λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο.

Νωρίτερα, κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων, ο γραμματέας της ΚΠΕ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «το ζητούμενο σήμερα είναι ένα νέο σχέδιο για την παράταξη, ένας νέος ιδεολογικός προσανατολισμός, υπερκομματική εθνική αφήγηση που θα λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας», προσθέτοντας πως «όταν αντιμετωπίσουμε αυτά, θα βρούμε και πρόσωπα που θα υπηρετήσουν από θέση ευθύνης την παράταξή μας, χωρίς να ψάχνουν μια στείρα μίμηση».

Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα προς το Συνέδριο: Από 2 Μαρτίου έως 25 Απριλίου θα γίνουν οι διαδικασίες οργάνων και βάσης σε όλη την Ελλάδα και στις 21 Μαρτίου, ενδιάμεσα, θα συνεδριάσει η Οργανωτική Επιτροπή. Λίγο πριν από τις εκλογές των συνέδρων στις 10 Μαΐου θα κλείσει το μητρώο το οποίο θα διαχειριστεί και θα φτιάξει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή, ώστε να γίνουν οι εκλογές των συνέδρων 10 Μαΐου.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί 15, 16 και 17 Μαΐου.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα συνέδριο «τελευταίας ευκαιρίας» για «να ξαναχτίσουμε την παράταξή μας», για να υπογραμμίσει ότι «αυτό πρέπει να γίνει χωρίς εσωστρέφεια, χωρίς παλιές εμμονές».

Άσκησε εκτενή και έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε και σε ευθύνες του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να οριοθετήσει και την αντιπαράθεση του προς τη Δεξιά και ότι ο συμβιβασμός στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ που έγινε στο όνομα της εθνικής ευθύνης, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα με τις εκλογές.

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «χρειάζεται μια αναγεννητική πράξη» και ότι τη μετεξέλιξή του θα την αποφασίσουν αυτοί που είναι ακόμη μάχιμοι όπου κι αν βρίσκονται, αυτοί που εξακολουθούν να πιστεύουν στις διαχρονικές αξίες και τα οράματα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Για αυτό, είπε, «πρέπει να προηγηθεί το Συνέδριο από την κορυφαία διαδικασία της εκλογής προέδρου, για να χαράξει την πολιτική, τη δομή, τη γραμμή πλεύσης, στη βάση της οποίας θα αποφασίσει το ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας για να αυτονομηθούν τα όργανα από την απόλυτη εξουσία του νέου αρχηγού. Για να αποκτήσει η παράταξη συλλογική ηγεσία».

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι όλα έχουν χειροτερέψει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Υποστήριξε ότι η «ασάφεια» της συμφωνίας στο Eurogroup θα μετατρέπεται σε σκληρότητα, ότι όλα αυτά θα τα πληρώσουν τα μεσαία στρώματα και πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι η σκληρότερη της κρίσης. Τόνισε ότι «ωστόσο πρέπει να ασχοληθούμε και με τον χώρο μας, το ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη, προετοιμάζοντας και το στρατηγικό μας σχέδιο για την Ελλάδα του 2020».

«Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κόμμα της κεντροαριστεράς, του κοινωνικού κέντρου, όχι ένα κόμμα ‘δορυφόρο’ των ψευτών και των δημαγωγών, ένα κόμμα που θα αποφεύγει ακρότητες δεξιές και αριστερές» τόνισε.

Ο κ. Λοβέρδος συμφώνησε με το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος, ενώ ζήτησε και για τα διαδικαστικά να επιδιωχθεί η ομοφωνία, αναφέροντας ότι οι πολίτες αποδοκιμάζουν διαφωνίες για τα διαδικαστικά.

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι όμως η όποια αποτυχία της κυβέρνησης δεν δικαιώνει αυτόματα το ΠΑΣΟΚ.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα αφήγηση που θα διαχωρίζει το ΠΑΣΟΚ από δεξιά, αριστερά αλλά και από τον κακό εαυτό του και πως δεν έχει μέλλον μια επιλογή για ένα «μικρό, μίζερο, φοβικό κόμμα, περιχαρακωμένο στα πρόσφατα εκλογικά του ποσοστά;»

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι σε αυτή την κατεύθυνση κατέθεσε μια διαφορετική πρόταση για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, και η οποία περιλαμβάνει εθνική συνδιάσκεψη, μετά εκλογή προέδρου από τη βάση και εν συνεχεία Συνέδριο και εκλογή νέων οργάνων του κόμματος.

«Σε κάθε περίπτωση», τόνισε, «πιστεύω πως λόγω της κρισιμότητας των στιγμών είναι σκόπιμο να προχωρήσουμε με ομοφωνία στα επόμενα βήματα και αν χρειαστεί να ξανασυζητήσουμε τις λεπτομέρειες».

Ανέφερε επίσης ότι άκουσε με χαρά τον κ. Βενιζέλο που μίλησε για πολιτικό Συνέδριο.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε ότι «αυτό που μας χρειάζεται, είναι ένα νέο κόμμα, μία νέα σχέση, μία νέα εμπιστοσύνη», ότι η «ανάγκη ενός νέου πολιτικού περιεχομένου και μιας νέας ταυτότητας, με καθαρό πολιτικό προσανατολισμό, μας υποχρεώνει να μην μείνουμε μόνο στη συζήτηση για το παρελθόν αλλά να την προσπεράσουμε δημιουργικά» και «να τοποθετηθούμε με πολιτική δημιουργικότητα και καινοτομία απέναντι στις νέες συνθήκες».

Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για λαϊκισμό. Τόνισε ακόμα ότι χρέος του κόμματος είναι να χτίζει βήμα-βήμα το σχέδιο του για τη χώρα, θέτοντας ως βασικές παραμέτρους αυτού του σχεδίου: το δρόμο για ένα άλλο κράτος, την απασχόληση μέσα από την καινοτομία, ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα.

«Δεν μας αφορά η λογική της ΝΔ, δεν συμφωνούμε με τη θεωρία του Αντ.Σαμαρά για ‘αριστερή παρένθεση’» τόνισε ο Χρήστος Πρωτόπαπας και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντιπολιτευθεί αλλά και θα βοηθήσει την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι χρειάζεται καθαρός σοσιαλδημοκρατικός λόγος. Είπε επίσης ότι σε όλες τις παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ πρέπει να κυριαρχεί το ενδιαφέρον για τη χώρα και το στίγμα του κόμματος.

Ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι ξεκαθαρίστηκε σήμερα η πορεία προς το συνέδριο, για να τονίσει ότι στο δρόμο προς αυτό πρέπει να υπάρχουν πολύ καθαροί όροι, να είναι όλα τα βήματα απόλυτα συμφωνημένα, για εκλογή προέδρου από τη βάση, για το μητρώο, «να συμφωνήσουμε σε όλα και όταν έρθει η ώρα μιας αναμέτρησης αυτή να είναι με όρους καθαρούς προκειμένου να επιλέξουν οι σύντροφοι, οι φίλοι, οι άνθρωποι που θα έχουν /γραφτεί, ποιος τους εκφράζει».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι επείγει η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Υπενθύμισε τη μετεκλογική πρότασή του για εξάντληση της θητείας του προέδρου, δημιουργία ενός καταστατικού ανάλογου με του SPD η βάση του οποίου όχι μόνο θα συμμετέχει και θα ερωτάται αλλά και θα εκφράζεται με απόφασή της πάνω στα μεγάλα θέματα. Είπε ότι εφόσον όμως ο πρόεδρος εμμένει στην απόφασή του περί παραιτήσεως θα πρέπει να εφαρμοστεί το καταστατικό του κόμματος, εξηγώντας πως διαβλέπει ότι εάν δεν εφαρμοστεί είναι πιθανόν να διαταραχθεί η ενότητα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το είδαμε και αυτό στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς – Ο Τέρψης έφερε εισήγηση-αντιγραφή από τον δήμο Κοζάνης

Το έφερε με εισήγηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Θανάσης Τέρψης.

Εισήγηση απλά αντιγραφή του δήμου Κοζάνης και ξέχασε να αλλάξει το έγγραφο.

Απλά……γελούσε όλο το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς

Σφοδρές αντιδράσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα για τη συμφωνία Βαρουφάκη – Καταθέτουν τροπολογία και ζητούν προετοιμασία του λαού για μεγάλη σύγκρουση

Δεν πρόλαβε να τελειώσει την ομιλία του ο Α. Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να αρχίσουν οι αντιδράσεις.

Σφοδρότατη κριτική κατά της συμφωνίας Βαρουφάκη στο Eurogroup εξαπέλυσε η Αριστερή Πλατφόρμα, μέσω του Αλέκου Καλύβη.

πρέπει να προετοιμάσουμε τον λαό για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου

Το μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας όχι μόνο χαρακτήρισε ως ετεροβαρή τη συμφωνία αλλά αποκάλυψε πως θα καταθέσει τροπολογία που θα αφορά τόσο τη συμφωνία όσο ακόμα και την ίδια τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Όμως η πλεόν εντυπωσιακή κουβέντα του Α. Καλύβη ήταν πως πρέπει να προετοιμάσουμε τον λαό για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου.

Ακόμα πιο προωθημένη ήταν η κομμουνιστική τάση που με εκφραστές τους Ρινάλντι και Θεωνά ζήτησε την άμεση απεμπλοκή από τη συμφωνία.
Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται επιστολή κατά της συμφωνίας από 6 μέλη της Κεντρικής επιτροπής
.

Δραγασάκης : Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ενιαίος – Υπογραφή ή χρεοκοπία

Αίσθηση όμως δημιούργησε τόσο η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης όσο και οι αναρτήσεις του στο Twitter.

Ο Γ. Δραγασάκης αποκάλυψε πως ουσιαστικά έγινε εκβιασμός στη διαπραγμάτευση: Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο ή χρεοκοπείτε.
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως η μεταβατική συμφωνία είναι προωθητικός συμβιβασμός. »Κερδίσαμε χρόνο, δεν απεμπολούμε τους στρατηγικούς στόχους μας».

Όπως βλέπετε και στο tweet του ο Γ. Δραγασάκης δήλωσε στην Κεντρική Επιτροπή: Ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτήσαμε μετά το συνέδριο δεν είναι ούτε ενιαίος ούτε κόμμα των μελών του και γι’ αυτό έχουμε ευθύνη όλοι.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Νωρίτερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου, θα καταβληθούν σε περίπου 700.000 δικαιούχους τα οικογενειακά επιδόματα του πρώτου τριμήνου του 2015, συνολικού ποσού 130 εκατομμυρίων ευρώ, με απόφαση της αναπληρωτού υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
 
Επιπλέον, μετά από συνάντησή της με τον Διοικητή του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνη, έδωσε οδηγίες στις υπηρεσίες του υπουργείου να καταβληθεί ποσό περίπου 25 εκατομμυρίων από τις λεγόμενες «τροποποιητικές δηλώσεις» των δικαιούχων περασμένων ετών, το αργότερο μέχρι τις 10 Μαρτίου 2015.

ΕΣΠΑ: Αυτά είναι τα εγκεκριμένα επιχειρησιακά προγράμματα

Τα επιχειρησιακά προγράμματα που είχαν εγκριθεί μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ 2014-2020, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης (πινακας), έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί ποιος είναι ο οδικός χάρτης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι «η αξιοποίηση των πόρων των ΕΔΕΤ για την περίοδο 2014 – 2020 θα επιδιωχθεί -ιδίως στο πλαίσιο της περαιτέρω εξειδίκευσης των προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα- να συμβάλει, στο μέτρο που τους αναλογεί, στις θεσμικές και οργανωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με αναβάθμιση και δημιουργία νέων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο».
Ως προς τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή προκύπτει ότι μέχρι 18.12.2014 είχαν εγκριθεί προγράμματα για τα οποία το σύνολο της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 15.275.247.163 ευρώ και η εκτίμηση είναι πως γι΄ αυτά η δημόσια δαπάνη θα ανέλθει σε 18.989.641.138,86 ευρώ.
ΠΙΝΑΚΑΣ
Τα εγκεκριμένα επιχειρησιακά προγράμματα έως 18 Δεκεμβρίου 2014
(κοινοτική και εθνική συμμετοχή σε ευρώ)
Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία: 3.646.378.272 – 4.557.972.840
Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη: 4.333.917.411 – 5.183.665.966,18
Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση: 2.104.926.538 – 2.631.158.172,50
Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα: 377.228.416 – 471.535.520
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: 406.191.468 – 507.739.335
Κεντρικής Μακεδονίας: 771.891.345 – 964.864.181,25
Θεσσαλίας: 320.904.539 – 401.130.673,75
Ηπείρου: 260.677.513 – 325.846.891,25
Δυτικής Ελλάδας: 392.788.583 – 490.985.728,75
Δυτικής Μακεδονίας: 264.590.187 – 330.737.733,75
Στερεάς Ελλάδας: 95.026.211 –  190.052.422
Πελοποννήσου: 216.273.871 – 270.342.338,75
Ιονίων Νήσων: 181.539.758 – 226.924.697,50
Βορείου Αιγαίου: 241.335.599 – 301.669.498,75
Κρήτης: 347.906.498 – 434.883.122,50.
Αττικής: 911.973.576 – 1.139.966.970
Νοτίου Αιγαίου: 84.085.281 – 168.170.562
Τεχνική Βοήθεια: 317.612.097 – 391.994.484,93

Τα πάνω, κάτω στις συντάξεις – Τέλος οι πρόωρες με μεγάλο πέναλτι για όσους αποχωρούν

Μόνο όσοι είναι ασφαλισμένοι πριν το 1983 δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που φέρνει στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν όσους σκέφτονται να βγουν πρόωρα σε σύνταξη με αύξηση του λεγόμενου πέναλτι πρόωρης αποχώρησης.

Σήμερα στο δημόσιο για παράδειγμα το πέναλτι αυτό ξεκινάει από το 4,5% και φτάνει μέχρι και το 22% για όσους αποχωρούν νωρίτερα από 1 ως και 5 χρόνια.

Το πέναλτι αυτό θα αυξηθεί κατά πολύ ώστε να λειτουργήσει ως αντικίνητρο.

Στα Ταμεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα το πέναλτι είναι 6% για κάθε έτος πρόωρης συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα συνταξιούχοι που φεύγουν νωρίτερα 5 έτη να χάνουν το ένα τρίτο της σύνταξης.

Στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι το 2012 είχαν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης αλλά δεν είχαν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο.

Παράλληλα στα ειδικά Ταμεία, όπως αυτά των τραπεζοϋπαλλήλων θα σταματήσουν τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που έφεραν σε πρόωρη συνταξιοδότηση περίπου 10.000 εργαζόμενους.

Στόχος είναι να σταματήσει η πλειοψηφία των εργαζόμενων να βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο δημόσιο και στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία η συντριπτική πλειοψηφία, το 70% ή και το 80% των υπαλλήλων βγαίνουν σε σύνταξη πρόωρα.

Πηγές της ευρωζώνης: Η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα από 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για λήψη επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων»

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα έχει ανάγκη ενός τρίτου πακέτου στήριξης, καθώς οι χρηματοδοτικές της ανάγκες θα ξεπεράσουν τα 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία, εκφράζει το γερμανικό πρακτορείο MNI, επικαλούμενο πηγές της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν πρόκειται, επίσης, να υπάρξει καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

Παράλληλα, συμπληρώνει -πάντα υποστηρίζοντας ότι αυτές οι απόψεις αντανακλούν ανώνυμες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων- ότι αρκετοί υπουργοί Οικονομικών δεν είναι πεπεισμένοι για τις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup.

Επίσης, επισημαίνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για λήξη επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων».

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Αλλάζουν όλα στον Καλλικράτη – Τι προανήγγειλε ο Βούτσης για χωροταξικό, εκλογικό νόμο, οικονομικά

Τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου που θα αντικαθιστά τον Καλλικράτη προανήγγειλαν κατά τη διάρκεια συνάντησης τους με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης. “Μιλάμε για ενα πλαίσιο μέχρι και στο πεδίο της χωροθέτησης” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι “αυτές οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν το πλαίσιο πολύ πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές”.

Όσον αφορά το πού θα γίνουν αλλαγές οι κύριοι Βούτσης και Πουλάκης τόνισαν ότι:

-Θα υπάρξει αποκλιμάκωση στο χωροταξικό  ” το οποίο θα προσεγγίσουμε με την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία. Δεν θα κόψουμε κοστούμι όπως έκαναν ο Καλλικράτης και ο Καποδίστριας” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης. Πρόσθεσε δε ότι αυτό θα γίνει με εξαντλητική συζήτηση με τους ΟΤΑ στην οποία θα ληφθεί υπόψη η παραγωγικότητα,-ανάπτυξη, η ιστορικότητα και η πολιτισμικότητα των περιοχών.

-Θα μπει στο τραπέζι και το θέμα του εκλογικού νομού που θα αφορά και την ανάδειξη των οργάνων της Αυτοδιοίκησης όπως η ΚΕΔΕ, η ΕΝΠΕ και η ΠΕΔ.

-Η χρηματοδότηση των δήμων θα συνεχίζει να γίνεται μέσω ΚΑΠ και όχι με ανταποδοτικούς φόρους όπως πρότειναν Μάνος, Βαρουφάκης.

-Θα γίνει επανέλεγχος των δαπανών για την Αυτοδιοίκηση με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση της σπατάλης, που όμως δεν αφορούν τους  μισθούς και τις κοινωνικές δαπάνες.

-Θα δημιουργηθεί ιδιαίτερη ελεγκτική δομή που θα αντικαταστήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που θα πραγματοποιεί έλεγχο νομιμότητας και όχι έλεγχο σκοπιμότητας. “Όλοι γνωρίζουμε, είπε ο κ. Βούτσης, ότι ανάλογα με το ποιας παράταξης είναι ο δήμαρχος αναπέμπεται η όχι ο προϋπολογισμός. Παράλληλα θα δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες σε δήμους και περιφέρειες.

-Θα δοθεί “προίκα” στους δήμους όπως δεν είχε γίνει στον Καλλικράτη, από κονδύλια που θα εξοικονομηθούν από την ελάφρυνση της χώρας σε σχέση με τα πλεονάσματα αλλά και από το σχέδιο  Γιούνκερ.

Σφοδρή κόντρα Πετρόπουλου-Χατζησυμεωνίδη-Παρχαρίδη-Παπαδόπουλου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Μεγάλη ένταση στην χθεσινή δημοτική συνεδρίαση στην Καστοριά για την περίφημη ιστορία του » Λούνα Πάρκ » η του όποιου Χωριού του ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ.

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr