Αρχείο για : Μάρτιος, 2015

ΟΓΑ: Καταβάλλει αύριο 681.921 συντάξεις

Τη σύνταξη του μηνός Απριλίου καταβάλλει την Τετάρτη, 1η Απριλίου, σε 681.921 συνταξιούχους ο Ο.Γ.Α. με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του μηνός Απριλίου ανέρχεται στο ποσό των 308.190.882,79 ευρώ.

Μ.Αντωνίου «Διάψευση προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των οφειλών στον ΟΑΕΕ».

Δ.Τ –

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ»

Και πριν ο προεκλογικός αλέκτωρ λαλήσει τρις, η Κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την καθημερινή ακύρωση όλων των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ακόμη και εκείνων που κατατέθηκαν ως τροπολογίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στάση της νέας Κυβέρνησης όσον αφορά στη ρύθμιση για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) και των αυτοαπασχολούμενων, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ενώ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, δυο μήνες δηλαδή πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, 49 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (8 εκ των οποίων σήμερα αποτελούν μέλη της Κυβέρνησης) κατέθεσαν τροπολογία-προσθήκη με συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την προστασία των οφειλετών στον ΟΑΕΕ, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν συμπεριλαμβάνει στο Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων καμία από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία που κατέθεσαν οι 49 συνάδελφοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «επιτακτική» την προσωρινή θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τη στήριξη των Ελεύθερων Επαγγελματιών και των Αυτοαπασχολούμενων, η πλειοψηφία των οποίων αδυνατούσε να πληρώσει τις εισφορές της.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνονταν, μεταξύ άλλων, Α) η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης από τους ελεύθερους επαγγελματίες, Β) η διαγραφή ή ο συμψηφισμός προσαυξήσεων στην περίπτωση που όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση πλήρωναν ένα μέρος τους, Γ) η αναστολή των διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων των αυτοαπασχολούμενων οφειλετών, καθώς και Δ) η αύξηση του ορίου του οφειλόμενου ποσού εισφορών που οφείλονται χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην έναρξη συνταξιοδότησης.

Παρόλα αυτά στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν υπάρχει πρόβλεψη για υποχρεωτικό συμψηφισμό οφειλών δημοσίου και ιδιωτών, όπως αντίστοιχα δεν γίνεται πρόβλεψη για απόδοση επιστροφών προς τους ιδιώτες από το Δημόσιο. Επίσης δεν λαμβάνεται μέριμνα για όσους συνεπείς φορολογούμενους είχαν κάνει εκπρόθεσμες καταβολές οφειλών αλλά και προστίμων, προσαυξήσεων και για τους οποίους παραμένει μέρος της οφειλής, όπως επίσης το ύψος της ελάχιστης τρέχουσας εισφοράς παραμένει υψηλό, ενώ δεν ρυθμίζονται θέματα που αφορούν οφειλέτες οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία συνταξιοδότησης εξαιτίας των οφειλών.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Γιατί οι ασφαλισμένοι των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα ασφαλιστική κατηγορία όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

-Υπάρχει πρόθεση της Κυβέρνησης να συνδέσει την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας σύμφωνα με την εισφοροδοτική ικανότητα, βάσει του εισοδήματος;

-Θα σεβαστεί η Κυβέρνηση το ότι στην Ε.Ε. προβλέπεται να μην καταβάλλεται πάνω από το 20% συνολικά του εισοδήματος σε ασφαλιστικές εισφορές;

-Γιατί δεν αναστέλλεται η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων των οφειλετών σε Ταμεία Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων;

-Θα δρομολογηθεί το «πάγωμα» και η «κεφαλαιοποίηση» των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ, με μετατροπή σε ασφαλιστικό χρόνο, με προϋπόθεση την επανέναρξη καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών με ελεύθερη επιλογή κλάσης;

 

 

 

Γραφείο Τύπου

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ – Πρόσληψη χειριστή μηχανήματος για 8 μήνες με συνολική δαπάνη 12.000 ευρώ

Δείτε όλες τις πληροφορίες και την απόφαση του δήμου Νεστορίου :

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Απευθείας ανάθεση 10.000 ευρώ για το » ΠΡΑΣΙΝΟ »

Απευθείας αναθέσεις για επισκευές μηχανημάτων. (περισσότερα…)

Προσλήψεις 1.806 ατόμων στο υπουργείο Εργασίας και σε ασφαλιστικά ταμεία

Την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την έκδοση προκηρύξεων μόνιμου προσωπικού σε 15 ασφαλιστικούς φορείς αναμένει το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, θα στελεχωθούν:

– 12 ασφαλιστικά ταμεία με 1.525 εργαζομένους,

-Η Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας με 93

-Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ με 40.

-Το ΣΕΠΕ με 93

-Το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού με 65

Οι θέσεις, όπως γράφει το έθνος, αφορούν μεταξύ άλλων, διοικητικό προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τηλεφωνητές, πτυχιούχους Πληροφορικής, νομικούς και βοηθητικό προσωπικό.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας στη Fur Excellence in Athens, International Fur Fair 2015

H Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας μαζί με την Fur Europe συμμετείχαν στη Fur Excellence in Athens, International Fur Fair 2015. Η συμμετοχή των δυο οργανισμών στόχο είχε να αναδείξει τον Γουνοποιητικό κλάδο και ιδιαίτερα την προσπάθεια των Ελληνικών Επιχειρήσεων και τις δημιουργίες τους. Για το λόγο αυτό, ο χώρος της ΕΟΓ και της Fur Europe ήταν αφιερωμένος στην έμπνευση και τη δημιουργία. Το παραδοσιακό εργαστήριο γουνοποιίας καθώς και τα ειδικά εργαστήρια συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η παρουσία της ΕΟΓ αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη από τους διεθνείς οργανισμούς και τους επισκέπτες. Η πρόταση και η ιδέα της ΕΟΓ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος κ. Κοσμίδης Δημήτριος ,

« υιοθετείται από την IFF και την Fur Europe, και θα αποτελέσει πρότυπο για την παρουσία του κλάδου σε άλλες διεθνείς εκθέσεις. Η εξέλιξη αυτή αναγνωρίζει την προσπάθεια της νέας διοίκησης της ΕΟΓ, και των προσπαθειών που καταβάλει για να αναδείξουμε τον κλάδο της Γουνοποιίας.»

Για την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

Ο Πρόεδρος,

Κοσμίδης Δημήτριος

Νέα ΚΑΠ. Ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 5/4/2015

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 5/04/2015 και ώρα 12:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την Νέα ΚΑΠ στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Ρούκος Χρήστος, Γεωπόνος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε με θέμα << Η σημασία και ο ρόλος των Βοσκοτόπων στη Νέα ΚΑΠ >>, και ο κ. Σοφολόγης Δημήτριος, Γεωπόνος και Πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Γεωπόνων, με θέμα << Πυλώνας 1 και Πυλώνας 2 >>.

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το γεωτεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος ( Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας), με την αντιπεριφέρεια Καστοριάς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Παρέμβαση του δικηγορικού συλλόγου Καστοριάς για την πρόσληψη δικηγόρου και στην ΔΕΥΑΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δικηγορικός σύλλογος Καστοριάς ετοιμάζει επίσκεψη στην ΔΕΥΑΚ για να ζητήσει πληροφορίες για την διαδικασία που ακολούθησε το Δ.Σ για πρόσληψη δικηγόρου

Τέλος σε φοροαπαλλαγές και πρόωρες συντάξεις – Η λίστα θα ανοίξει το δρόμο για το Eurogroup λέει η κυβέρνηση

Πολλά εισπρακτικού τύπου μέτρα και αρκετές αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό φαίνεται ότι εγκρίνονται από τους εταίρους και έτσι η περιβόητη λίστα Βαρουφάκη σιγά, σιγά φαίνεται πως βαίνει προς έγκριση από τους εταίρους. Το Μαξίμου ελπίζει τώρα ότι ξεμπλοκάρει η διαδικασία για το Eurogroup που θα ανοίξει και την κάνουλα της χρηματοδότησης μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, το πιθανότερο τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στι λίστα περιλαμβάνονται μια σειρά από αντικίνητρα για όσους θέλουν να βγουν σε πρόωρη σύνταξη έτσι ώστε να σταματήσει το κύμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.Στο αρχικό κείμενο της λίστας Βαρουφάκη σε ό,τι αφορά στις πρόωρες συντάξεις υπήρχε αναφορά στο Δημόσιο, τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, τώρα αυτή η αναφορά δεν υπάρχει και κάπως έτσι η βάση διευρύνεται σε όλα τα Ταμεία.

Ταυτόχρονα μπαίνει ψαλίδι σχεδόν στο σύνολο των περίπου 200 φοροαπαλλαγών των επιχειρήσεων, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα φαίνεται ότι διατηρούνται όσες υπάρχουν ως σήμερα.

Ασάφεια παραμένει στο θέμα του ΕΝΦΙΑ που προς το παρόν φαίνεται πως δεν εντικαθίσταται και πιθανότατα μένει με κάποιες μικρές αλλαγές.

Άγνωστο και το τι θα συμβεί με το αφορολόγητο, αφού εταίροι και δανειστές επιμένουν στο να παγώσει και να μην αυξηθεί στις 12.000.Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο υπάρχει και δεύτερο σημείωμα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε excel, οι οποίες όμως δεν έχουν γνωστοποιηθεί και θα δοθεί στη δημοσιότητα εάν δοθεί και από τα κλιμάκια.

Στον αντίποδα η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που οδηγεί σε μειώσεις στις συντάξεις, να επαναφέρει τη 13η σύνταξη, αλλά και να μην θίξει το ΕΚΑΣ.

Η λίστα περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα από 3,2 ως 4 δισ. Το υπουργείο αναμένει 600 εκατομμύρια από τις ρυθμίσεις οφειλών, άλλα 350 εκατομμύρια από τις τηλεοπτικές άδειες, 350 εκατομμύρια από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ και περίπου 700 εκατομμύρια από τους ελέγχους των τραπεζικών καταθέσεων στο εξωτερικό.Άλλα 250 εκατομμύρια ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού, 225 εκατομμύρια από την ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης δημοσίων εσόδων και 200 εκατομμύρια από μέτρα για το ηλεκτρονικό τζόγο.

Γιατί δεν πρέπει να δίνουμε φάρμακο στα παιδιά με το κουταλάκι – Τι προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες

Η συνήθεια πολλών γονέων να χορηγούν στα μικρά παιδιά τους τα φάρμακα με το κουταλάκι, πρέπει να αποφεύγεται επειδή είναι δυνητικά επικίνδυνη, καθώς συχνά δίνεται υπερβολική δοσολογία, προειδοποιεί η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Το επίσημο όργανο των παιδιάτρων στις ΗΠΑ τονίζει ότι η μέτρηση της σωστής δόσης πρέπει κατά προτίμηση να γίνεται με σύριγγα που διαθέτει διαβαθμίσεις μέτρησης (μετρικές μονάδες) σε χιλιοστόλιτρα (mL) και όχι «στο περίπου». Το συχνότερο λάθος είναι να δίνεται στο παιδί το -σε υγρή μορφή- φάρμακό του με το κουτάλι της σούπας αντί για κουταλάκι του γλυκού.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Ίαν Πολ του Νοσοκομείου Παίδων “Μίλτον Χέρσεϊ” της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Pediatrics” της Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αναφέρουν ότι πολλές χιλιάδες παιδιά καταλήγουν κάθε χρόνο στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων εξαιτίας της χορήγησης υπερβολικής δόσης κάποιου φαρμάκου.

Σύμφωνα με τους παιδίατρους, γι’ αυτό ευθύνονται συχνά οι ίδιες οι φαρμακοβιομηχανίες που δεν βάζουν σαφείς οδηγίες έξω από το κουτί του φαρμάκου ή μέσα σε αυτό. Πολλές εταιρείες συνεχίζουν να γράφουν τις δόσεις σε κουταλάκια, παρόλο που γνωρίζουν ότι αυτή η οδηγία δεν είναι ούτε ασφαλής, ούτε ακριβής.

«Για να γίνει η όλη διαδικασία πιο αποτελεσματική, δεν πρέπει μόνο οι γονείς και οι οικογένειες να χορηγούν τα φάρμακα με μετρικές μονάδες, πρέπει επίσης οι εταιρείες και οι φαρμακοποιοί να κάνουν το ίδιο», τόνισε ο Πολ, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη πλέον να μην υπάρχουν μη μετρικές μονάδες (όπως τα κουταλάκια) στις οδηγίες των φαρμάκων.

Το ιδανικό, κατά τους αμερικανούς παιδιάτρους, θα ήταν τα φάρμακα να συνοδεύονται από κυπελλάκια ή σύριγγες, που φέρουν πάνω τους την κλίμακα των μετρικών μονάδων σε mL.

Στην περίπτωση της σύριγγας, οι γονείς θα πρέπει να τη βάζουν στο πλαϊνό μέρος του στόματος του παιδιού και αργά να χορηγούν το φάρμακο, πράγμα που είναι και πιο εύκολο για το παιδί για να το καταπιεί. Αν υπάρχει κυπελλάκι μέσα στη συσκευασία του φαρμάκου, το σωστό θα ήταν ο γονιός, αφού μετρήσει τη σωστή δοσολογία, να χύσει μετά το φάρμακο μέσα σε μια σύριγγα.

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr