Αρχείο για : Απρίλιος, 2015

Αρκούδα στην Ιεροπηγή προκάλεσε καταστροφές σε στάβλο

Αγανακτισμένοι και φοβισμένοι αγρότες και κάτοικοι στην Ιεροπηγή Καστοριάς από την ξαφνική πρωινή εισβολή αρκούδας σε στάβλο προκαλώντας καταστροφές.

» Είμαστε και φοβισμένοι και αγανακτισμένοι, σε λίγο θα φάει και εμάς »

δηλώνουν οι ιδιοκτήτες

 

«Στήνουν» τον ΟΑΕΕ στο εδώλιο

Με το σύνθημα «αφήστε μας αέρα να φέρουμε την ανάπτυξη», ο Σύλλογος Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Αττικής ξεκίνησε χθες στα διοικητικά δικαστήρια της Αθήνας δικαστικό αγώνα κατά του ΟΑΕΕ και του παραλογισμού του, όπως αναφέρει.

Παράλληλα ο Σύλλογος συλλέγει υπογραφές διαδικτυακά και καλεί Εμπορικούς Συλλόγους, Συλλόγους.
ΟΑΕΕ, Επιμελητήρια, κινήσεις πολιτών και κάθε επιχειρηματία και αυτοαπασχολούμενο, να προσυπογράψουν ψήφισμα που θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο της Βουλής και στον Πρωθυπουργό, με στόχο αυτοί να αναλάβουν πρωτοβουλίες «για να αρθούν άμεσα οι αδικίες εις βάρος των επιχειρήσεων».

Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για μείωση των «παράνομα υψηλών εισφορών», ζητείται αναδρομικός επανυπολογισμός τους, συμπεριλαμβανομένων και των προσαυξήσεων, «για να γνωρίζει ο κάθε ασφαλισμένος πόσο παραπάνω πλήρωσε ή πόσο παραπάνω χρεώθηκε επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει», και σύνδεση των εισφορών με το πραγματικό εισόδημα. Επιπλέον, ζητείται η διαγραφή του ποσού για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρεώθηκαν οι ασφαλισμένοι χωρίς να τους παρέχεται τέτοια, κατάργηση της λεγόμενης «αναπροσαρμογής οφειλής» και «πάγωμα» της οφειλής όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν, «αφού προηγουμένως αφαιρεθούν όλες οι παράνομες χρεώσεις και προσαυξήσεις τους».

Πιλοτικό πρόγραμμα βελτίωσης βοσκοτόπων

Σε πιλοτικό πρόγραμμα αναχλόασης ξερικών πεδινών βοσκοτόπων με στόχο την αύξηση της βοσκοϊκανότητάς τους και την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των κτηνοτροφικών προϊόντων, προχώρησε ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Μουζακίου προχώρησε στη σπορά με ειδικό μείγμα σπόρων σε έκταση 30 στρεμμάτων στις τοπικές κοινότητες Κρανιάς, Μαγούλας και Μαγουλίτσας και αναμένει πλέον τα αποτελέσματα προκειμένου στη συνέχεια να επεκτείνει αυτή τη δράση στο σύνολο των βοσκοτόπων του Δήμου.
«Προχωράμε στην πιλοτική εφαρμογή βελτίωσης βοσκοτόπων στο Δήμο μας με ειδικές ποικιλίες σπόρων με στόχο να αυξηθεί η βοσκοϊκανότητά τους και να βελτιωθούν οι αποδόσεις των ζώων που θα βόσκουν εκεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, προσθέτοντας πως στόχος είναι αφού μελετηθούν τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής και αξιολογηθούν, να επεκταθεί, στη συνέχεια η όλη δράση στο σύνολο των βοσκοτόπων του Δήμου, δίνοντας έτσι λύση και στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σ’ όλη την Ελλάδα με τη διάθεση των βοσκοτόπων και τη διασφάλιση των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων. dikaiologitika.gr

Ο Δήμος Καστοριάς ενέκρινε 9.000 ευρώ για αγορά ανθέων,φυτών και θάμνων

Πέρασε η έγκριση της διάθεσης του ποσού μετά από επιθυμία του δημάρχου Καστοριάς ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ μέσα από την οικονομική επιτροπή υπό την προεδρία του Βαγγέλη Στεργιόπουλου και 2-3 δημοτικών συμβούλων.

Ο δήμος Καστοριάς θα πληρώσει για πρώτη φορά 4.612 ευρώ στον ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ την στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια δεν πλήρωνε ποτέ

Ο Δήμος Καστοριάς έχει λεφτά –

Όλοι αναρωτιούνται γιατί ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ θα πληρώσει 4.612 ευρώ για την συμμετοχή του Έκθεση Γούνας Καστοριάς στις 6 Μαΐου την στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε περίπτερο και χώρο αλλά δεν πλήρωνε ποτέ.

Είναι μεγάλη απορία πολλών γιατί ενώ δεν συμμετείχε στην έκθεση του ΣΕΓ στην Αθήνα, συμμετέχει τώρα στου ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ και πληρώνει μάλιστα και αυτό το μεγάλο ποσό.

Κανείς δεν γνωρίζει ( αλλά το ψήφισαν) και από πολλά στελέχη της πλειοψηφίας ποιοι το κανόνισαν αυτό και γιατί…..

“Εορτασμός 100 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου”

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 8-5-2015 και ώρα 20:30 στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας για να εορτάσουμε μαζί τα 100 χρόνια από την Ίδρυση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “O Προφήτης Ηλίας”.

Ο μητροπολιτικός Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς Ιδρύθηκε το 1915 στην Καστοριά και η συμβολή του στον κλάδο της γουνοποιίας  προσέφερε πολλά. Αυτό έγινε εφικτό με την  εργατικότητα των μελών, τους Καστοριανούς Γουνοποιούς  και πλέον το Brand Name της  Καστοριανής Γούνας είναι αναγνωρισμένο ως το ποιοτικότερο και δημοφιλέστερο προϊόν Παγκοσμίως.

Προσκαλούμε όλη την Καστοριανή κοινότητα να δώσει το παρόν στην γιορτή μας και να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα και μία υπόσχεση πως η “Γούνα της Καστοριάς”  θα παραμένει στον τόπο της και θα συνεχίσει να  ανταποκρίνεται στης προκλήσεις των καιρών.

Εκ της Διοικήσεως

Δ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Έχουν περάσει ελάχιστοι μήνες και είναι κουρασμένοι και αποστασιοποιημένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι

Συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής του δήμου Καστοριάς με 2-3 άτομα.

Δεν έγινε ποτέ ξανά σε ελάχιστους μήνες από την έναρξη θητείας να βαριούνται τόσο γρήγορα οι » σωτήρες » του δήμου Καστοριάς έτσι όπως τουλάχιστον έλεγαν τέτοια εποχή το 2014 προεκλογικά.

Μην αναρωτιέστε γιατί πάμε πίσω τόσο πολύ ως δήμος. Κουράστηκαν,βαρέθηκαν, αδιαφορούν πριν κλείσουν χρόνο.

Βόμβα από FT: Ποιό τεχνικό πρόβλημα; Στην Ελλάδα δεν είχαν λεφτά την Τρίτη να πληρώσουν τις συντάξεις!

Ένα δημοσίευμα το οποίο υποιστηρίζει επι της ουσίας ότι η χώρα ξέμεινε για αρκετές ώρες από μετρητά και δεν μπορούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό, φιλοξενούν στην πρώτη τους σελίδα οι Financial Times. Αναφέρονται σε όσα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης όταν πολλοί συνταξιούχοι πήγαν στα ΑΤΜ αλλά δεν βρήκαν μέσα στους λογαριασμούς τους τις συντάξεις τους.
Τότε είχε ανακοινωθεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι το θέμα ήταν καθαρά τεχνικό στο σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών ΔΙΑΣ.

Όμως όπως γράφει η εφημερίδα:

«Η ελληνική κυβέρνηση πάλεψε την Πέμπτη να ολοκληρώσει την καταβολή των συντάξεων σε περισσότερους από 2 εκατ. συνταξιούχους, παρότι υποστήριξε ότι ένα «τεχνικό πρόβλημα» ήταν η αιτία της καθυστέρησης. Οι γηραιότεροι Αθηναίοι περίμεναν στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -2,50%, του κρατικά ελεγχόμενου χρηματοπιστωτικού οργανισμού που χειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων, οι οποίες κλονίζονται εδώ και κάποιες ημέρες».

Θυμίζουν οι Financial Times στο δημοσίευμά τους ότι την Τρίτη, το ΙΚΑ, καθυστέρησε την καταβολή των συντάξεων για περίπου 8 ώρες. Γράφουν: «Το βαριά ζημιογόνο ταμείο στηρίζεται στις μηνιαίες επιδοτήσεις από τον προϋπολογισμό για να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις του».

Θυμίζει επίσης τις δηλώσεις του υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη,που είπε πως ένα τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών, ήταν η αιτία της καθυστέρησης αλλά και Έλληνα τραπεζίτη που δήλωσε πως η πληρωμή έγινε κανονικά την Τετάρτη.

Γράφουν όμως: «…Όμως, αξιωματούχος που γνωρίζει τη θέση ρευστότητας της κυβέρνησης, αρνείται ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα. Δήλωσε πως οι πληρωμές κρατήθηκαν επειδή «έλλειπαν ακόμη αρκετές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ από το συνταξιοδοτικό ταμείο το πρωί της Τρίτης». Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως η κατάσταση διευκολύνθηκε με εισροές 350 εκατ. ευρώ την Τετάρτη και πως έπρεπε να πληρωθούν την Πέμπτη 300 εκατ. «Πιθανότατα θα τα καταφέρουμε αυτό το μήνα» δήλωσε. Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύθηκε να πληρώσει συντάξεις και μισθούς του Δημοσίου τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, αφού δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές, ξεκλειδώνοντας κεφάλαια στήριξης 7,2 δισ. ευρώ.
Euro2day.com

Προσλήψεις 1000 οπλιτών ανακοίνωσε ο Καμμένος

Πρόκειται για οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) από όσους υπηρετούν σήμερα στις Ενοπλες Δυνάμεις – 600 προσλήψεις στο Στρατό, 200 στο Ναυτικό και 200 στην Αεροπορία.

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1000 συνολικά (600 στρατό ξηράς, 200 Πολεμικό Ναυτικό,200 Πολεμική Αεροπορία) οπλιτών για βραχεία περίοδο δυο ετών η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος.

Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης.

Κανδύλη » την επόμενη φορά κ. Αδαμόπουλε που θα αναφέρεται το όνομα μου στο facebook θα βρεθούμε σε άλλη αίθουσα »

Αρκετά φοβισμένος και αμήχανος ο Σωτήρης Αδαμόπουλος από τις αναφορές της Α.Κανδύλη για τα γραφόμενα του στο facebook.

Ο Αδαμόπουλος και στην εντολή Καρυπίδη την ώρα της συζήτησης ΄΄ κ. Αδαμόπουλε τέλος ΄΄ και πάλι έριξε τους τόνους.

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr