Αρχείο για : Νοέμβριος, 2015

Στα «σκαριά» 5.000 προσλήψεις μονίμων σε δημοτικές επιχειρήσεις – Σε ποιες ειδικότητες

Πάνω από 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους εκτιμάται πως θα επιφέρει η απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Η πρωτοβουλία ανήκει στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη ή αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους, όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ωδεία κ.ά.

Οι ειδικότητες που θα γίνουν οι νέες προσλήψεις είναι οι εξής: Οδηγός απορριμματοφόρου, Εργάτης Καθαριότητας, Βρεφονηπιοκόμος, Βοηθός βρεφονηπιοκόμου, Νηπιαγωγός, Μάγειρας, Χειριστής μηχανημάτων, Τεχνίτης, Εργάτης γενικών καθηκόντων, Καθηγητής Μουσικής, Χορού, Καλλιτεχνικών κ.ά.

Οι προσλήψεις θα υπόκεινται σε περιορισμούς, αφού θα συνδέονται με τα έσοδα που εισπράττει ο κάθε δήμος, με όριο συγκεκριμένο ποσοστό-πλαφόν, που θα συμφωνηθεί με το υπουργείο.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, βάσει του σχεδιασμού που εξετάζει το υπουργείο, κάθε ένας οργανισμός, εν προκειμένω Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα έχει την ανεξαρτησία να προβαίνει σε προσλήψεις, με συγκεκριμένο περιορισμό: ο συνολικός προϋπολογισμός των προσλήψεων που θα προγραμματίζει δεν θα ξεπερνά ένα ποσοστό-πλαφόν επί των κερδών του (π.χ. ένα 10%), που θα έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο. Στόχος είναι η ποσοτική όσο και η ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού συγκεκριμένων οργανισμών.

Όποιες προσλήψεις δρομολογηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr θα έχουν στοχευμένο χαρακτήρα, ώστε να καλύψουν κρίσιμα κενά. Προφανώς και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί προσωπικό με αυξημένα προσόντα και επιστημονική εξειδίκευση.

Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αφορά έως και την ικανοποίηση χαμηλότερων αναγκών στελέχωσης, ίσως και εποχικού χαρακτήρα. Επομένως, θα ποικίλλουν οι εργασιακές σχέσεις στις συγκεκριμένες προσλήψεις: Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) κοκ.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να απελευθερωθούν οι προσλήψεις και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου που είναι κερδοφόρα και μπορούν να χρηματοδοτήσουν από τα κέρδη τους την πρόσληψη νέου προσωπικού. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης έχει αναφέρει στο παρελθόν το παράδειγμα του ΕΟΦ σημειώνοντας ότι στον βαθμό που ο οργανισμός παραμείνει κερδοφόρος θα μπορεί να κάνει προσλήψεις υπό προϋποθέσεις.

Γενική απεργία την Πέμπτη – Ποιοι συμμετέχουν – Τι γίνεται με τα ΜΜΜ

Πανελλαδική απεργία προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015. Στην απεργία αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Την συμμετοχή του στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στους δήμους, στις Περιφέρειες, καθώς και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας (Πεντάμηνα)

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, θα απεργήσουν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, από τις 6:00 της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 6:00 της επομένης 3 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ.

Τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή. Τα πλοία θα ακινητοποιηιούν στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα 30/11, για να αποφασίσουν την μορφή της κινητοποίησής τους.

Τέλος, και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 3/12.

Ανακοινώσεις συμμετοχής στην Γενική Απεργία από υπόλοιπες Ομοσπονδίες και Σωματεία, αναμένονται να εκδοθούν στην διάρκεια των επόμενων ημερών.

Στον Alpha 94,7 στις 10.00 ο πρόεδρος του ΣΧΟΚ

Οι απίστευτες εξελίξεις και το κλειστό χιονοδρομικό κέντρο του δήμου Καστοριάς στο επίκεντρο.

Μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Αδιαφορία και ανικανότητα να λυθούν μήνες τώρα πολύ απλά ζητήματα οδηγούν σε λουκέτο το χιονοδρομικό κέντρο σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΣΧΟΚ

Νέα χαράτσια μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ! Παίρνουν φωτιά τα δημοτικά τέλη

Ήδη οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη πέφτουν βροχή. Αν και δεν επιτρέπεται να υπάρξει αύξηση των δημοτικών τελών για κάλυψη των ελλειμμάτων καθώς τα τέλη είναι ανταποδοτικά, πληρώνονται δηλαδή από τους πολίτες για την καθαριότητα, τον φωτισμό κλπ ήδη είναι πολλοί οι δήμοι που αποφάσισαν μεγάλες αυξήσεις ενώ έπονται και άλλοι.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δήμος Σαλαμίνας που που μπήκε σε καθεστώς πτώχευσης. Ο δήμος αύξησε τα τέλη 50%!
Δεν είναι όμως ο μόνος. Αυξήσεις των δημοτικών τελών λόγω οικονομικής στενότητας αποφάσισαν και οι δήμοι Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη (10%) και Κορυδαλλού (9%).
Και στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης όπου υπήρχαν διαφορές μετά τη συνένωση ήρθαν αυξήσεις 34% στα τέλη για κατοικίες, αλλά και 25% για τα καταστήματα.
Οι δήμοι επικαλούνται μειώσεις στα έσοδα λόγω των λουκέτων στα καταστήματα, αλλά και στα μειωμένα έσοδα λόγω κρίσης. Θεωρητικά δεν μπορούν να επιβάλλουν τις αυξήσεις αυτές, όμως απ’ τη θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη διαφορά και έτσι οι πολίτες τελικά πληρώνουν τα σπασμένα.
Οι δήμοι πρ﨔υπολόγισαν, παρά το γεγονός ότι διάγουμε την έβδομη χρονιά κρίσης, λάθος έσοδα και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα… αμάζευτα. Τα εύκολα θύματα φυσικά δεν είναι άλλα απ’ τους πολίτες που αναγκαστικά θα πληρώσουν τα νέα χαράτσια καθώς συνδέονται με το ηλεκτρικό ρεύμα αφού πληρώνονται μέσω λογαριασμών ΔΕΗ.
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και το κράτος να καθυστερήσει τους πόρους προς τους Δήμους κάνοντας την κατάσταση ακόμη χειρότερη και ουσιαστικά επιβάλλοντας αυξήσεις τελών και σε δήμους που για λόγους πολιτικής προσπαθούν να τις αποφύγουν.

“Αγάπη για τον τόπο μας, σεβασμός στην παράδοση, αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων”

 

“Χαίρομαι ιδιαίτερα, που διατηρείτε με τόση φροντίδα, αγάπη και αφοσίωση τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις, των δύο λαών, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών”, διαμήνυσε, στον χαιρετισμό της, η Μαρία Αντωνίου κατά την διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της ΕλληνοΑμερικανικής Ένωσης Καστοριάς, για τον καθιερωμένο εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Η Μαρία Αντωνίου, εξήρε το έργο και την συμβολή της Ένωσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “σε μία εποχή σημαντικών γεγονότων, όπως η σημερινή, κρατώντας άρρηκτους δεσμούς μεταξύ σας αλλά και με την ομογένεια στην Αμερική, αποδεικνύετε έμπρακτα πως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν και αξίζει να παραμένουν σταθερά, όπως είναι η αγάπη για τον τόπο μας, ο σεβασμός στην παράδοση, η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων”.

Παράλληλα, αφού ευχαρίστησε θερμά για την Πρόσκληση τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Τσέα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχήθηκε σε όλους υγεία και χρόνια πολλά, προτρέποντάς τους να κάνουν πράξη το φετινό μήνυμα του Προέδρου Ομπάμα για την Ημέρα των Ευχαριστιών: “τιμήστε τη γιορτή των ευχαριστιών, θυμηθείτε την γενναιοδωρία”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα δημοσκόπηση: 40,2% των πολιτών κρατούν αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ – Καταρρέουν τα ποσοστά τους

Τέσσερις στους δέκα πολίτες κρατούν αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που εμφανίζουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα,  ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 18,4%, έναντι 14,9% της ΝΔ, ενώ το 40,2% των ερωτηθέντων κρατούν  αποστάσεις από τα δύο κόμματα. Από αυτούς το 18,2% δηλώνει ότι δεν θα πήγαινε να ψηφίσει, 15,9% δηλώνουν αναποφάσιστοι, ενώ το 6,1% ψηφίζει λευκό ή άκυρο.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 5,6%, το ΠΑΣΟΚ 4,5% και το ΚΚΕ 4,4%, ενώ  κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.

Αναφορικά με τις συνεργασίες αυτή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κρίνεται αρνητικά σε ποσοστό 71,4%, ενώ στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός εάν η κυβέρνηση απολέσει την πλειοψηφία, το 23,5% προκρίνει τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, το 37,8% προτιμά οικουμένη κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της ΝΔ, ενώ παραίτηση και προσφυγή σε εκλογές θα ήθελε το 25,8%.

Η νέα μόδα ! Δίνετε σπίτι και… εξασφαλίζετε σύνταξη!

Θα προσφέρατε μετά θάνατον το σπίτι σας σε μια ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να απολαύσετε εν ζωή μια ικανοποιητική σύνταξη; Το προϊόν του «reverse mortgage» και τα σενάρια που το θέλουν να λανσάρεται κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.Για το προϊόν «reverse mortgage» (αντίστροφη υποθήκη) έχουν ήδη αναφερθεί στελέχη της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς και λέγεται μάλιστα πως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν την ανάγκη λανσαρίσματος αυτού του προϊόντος και στην Ελλάδα.
Το reverse mortgage είναι ένα τραπεζοασφαλιστικό προϊόν που υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια στις ΗΠΑ και σύμφωνα με το οποίο: α) Ο κάτοχος ακινήτου βάζει υποθήκη το σπίτι του.β) Έναντι αυτού, λαμβάνει δάνειο με τη μορφή μηνιαίας ισόβιας σύνταξης, ή ενός εφ’ άπαξ ποσού και μιας μικρότερης μηνιαίας σύνταξης.γ) Η αποπληρωμή αυτού του δανείου δεν είναι ανάγκη να γίνει εν ζωή, αλλά από τους κληρονόμους αν αυτοί αποδεχτούν τη σχετική κληρονομιά (ενδεχομένως το ποσό της εξαγοράς από τους κληρονόμους να είναι προσυμφωνημένο).
Σε διαφορετική περίπτωση, το ακίνητο περνάει στην κυριότητα του ασφαλιστικού φορέα.Υπάρχουν όμως και διάφορες άλλες παραλλαγές του προϊόντος, όπως πχ το να χρησιμοποιήσει κάποιος δανειολήπτης το ποσό ενός στεγαστικού δανείου που έχει αποπληρώσει, ως γραμμή πρόσθετου δανεισμού ή συνταξιοδότησής του.
Με μια πρώτη ματιά, το προϊόν αυτό προσφέρεται σε ηλικιωμένους που είναι «πλούσιοι» σε ακίνητα και «φτωχοί» σε εισόδημα και θα μπορούσε να έχει ευρεία αποδοχή στην Ελλάδα, καθώς:• Πρώτον, όλα δείχνουν ότι το ύψος των μελλοντικών συντάξεων που θα μπορεί να προσφέρει το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό και συχνά ενδέχεται να μην αρκεί για μια «αξιοπρεπή» διαβίωση.• Δεύτερον, το μέσο ελληνικό νοικοκυριό έχει το μεγαλύτερο ποσοστό της περιουσίας του όχι σε μετρητά, ομόλογα, μετοχές και άλλους εύκολα ρευστοποιήσιμους τίτλους, αλλά σε ακίνητα. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η περιουσία των νοικοκυριών στην Ελλάδα αποτελείται κατά 95% από ακίνητα, με τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ευρώπη και στην Αμερική να κυμαίνονται μόλις μεταξύ του 35% και 50%.Και τρίτον, κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια δεν προβλέπεται να διαμορφωθούν στην Ελλάδα τέτοιες οικονομικές συνθήκες, έτσι ώστε το σύνολο των Ελλήνων να αποταμιεύσει τα απαιτούμενα ποσά προκειμένου να «χτίσει» ικανοποιητικά ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα σε μια από τις υπάρχουσες ασφαλιστικές εταιρείες.Από την άλλη πλευρά ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν αρκετές προκλήσεις για την εκτεταμένη διάδοση προϊόντων τύπου «reverse mortgage» στην Ελλάδα τουλάχιστον μέσα στο ορατό μέλλον, λόγω του ότι:1. Οι τράπεζες δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα για την χρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν αγώνα για να εξασφαλίζουν τα εκάστοτε απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια. Και όπως φαίνεται ένα τέτοιο προϊόν ενδεχομένως να απαιτεί μεγαλύτερο ύψος αποθεματικών.2. Ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής ακίνητης περιουσίας δεν είναι στην πράξη οικονομικά αξιοποιήσιμο.3. Είναι αμφίβολο αν κάποια κεφάλαια του εξωτερικού ή του εσωτερικού θελήσουν να εμπλακούν σε μια τέτοιου είδους επένδυση στην ελληνική αγορά ακινήτων.4. Τέλος, ιδίως μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες πωλούν ένα από τα ακίνητά τους, τοποθετώντας μέρος ή το σύνολο των εσόδων τους, προκειμένου να «χτίσουν» ένα συνταξιοδοτικό-επενδυτικό συμβόλαιο. Άρα, με έναν εναλλακτικό τρόπο καταφέρνουν να μειώνουν τη θέση τους σε ακίνητα και να εξασφαλίζουν ικανοποιητική σύνταξη.Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι σύνθετο και θα κατατεθούν πολλές απόψεις εξειδικευμένων παραγόντων του κλάδου που θα συζητηθούν.Καλώς ή κακώς άλλωστε, το συνταξιοδοτικό πρόβλημα θα είναι επίκαιρο τα επόμενα χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.. euro2day.gr

Στα μέσα Νοεμβρίου η διοίκηση ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ κάλυψε το 100% των τ.μ του εκθετηρίου σε σχέση με την περσινή έκθεση που κάλυψε το 60% του κτιρίου

» ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ »

Η επιμονή και οι νέες προσπάθειες της νέας διοίκησης φέρνουν αποτελέσματα και μάλλον φέτος οι εκθέτες θα είναι περισσότεροι από ποτέ σε μια κρίσιμη εποχή και στιγμή για την γούνα.

Πέρσι η διοίκηση Καλλισθένη κάλυψε περίπου το 60% των τ.μ του κτιρίου τα οποία σήμερα από την νέα διοίκηση του ΠΡΟΦΗΤΗΗΛΙΑ έχουν καλυφθεί και τώρα επόμενος στόχος η κάλυψη ολόκληρου του κτιρίου

Εργασιακή «λύση» οκτώ μηνών

Ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος συναντήθηκε (26.11.2015) με τους προσληφθέντες προσωπικού ορισμένου χρόνου στον Δήμο Φλώρινας, όπου θα εργαστούν για οκτώ μήνες. Ευχήθηκε στους νεοπροσληφθέντες καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους και δήλωσε ότι πιστεύει στη συνεισφορά τους στο έργο των υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ τους, με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.  dimotikanea.gr/

Σε απόγνωση η κοινωφελής του Δήμου Καστοριάς – Έστειλαν επείγουσα επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο και αντιδήμαρχο Οικονομικών

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΛΙΤΣΚΑΣ – Ζητούν επιτέλους οικονομική στήριξη από την δημοτική αρχή όπως γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ αν δεν χρηματοδοτήσει όπως και τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος την επιχείρηση τότε άμεσα θα μπει λουκέτο σε δομές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν δεν υπάρξει άμεσα αντίδραση του δήμου το όλο θέμα έρχεται και πάλι σε Δ.Σ και θα έχουμε παραιτήσεις.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η αντιδημαρχία Οικονομικών και ο δήμαρχος Καστοριάς δεν στήριξαν μέχρι τώρα την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr