Αρχείο για : Δεκέμβριος, 2015

Καλή Χρονιά με υγεία και πολύ ΑΓΑΠΗ……..

Μια χρονιά τουλάχιστον με μεγαλύτερη ηρεμία, υγεία και πολύ ΑΓΑΠΗ…..

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Δείτε σε βίντεο το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού της χώρας.

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις τη Δευτέρα – Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος (περισσότερα…)

» ΄Έφυγε » ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Παππάς

Καστοριά – » Έφυγε » από την ζωή ο γνωστός και πετυχημένος πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Παππάς.

Η κηδεία του Π.Παππά θα γίνει αύριο 1/1/2016 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς στις 12.30.

Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του

Χιόνια ακούμε και χιόνια δεν βλέπουμε στην Καστοριά

Προβλέψεις,έκτακτα δελτία αλλά χιόνι δεν βλέπουμε. Οι πάντες αναρωτιούνται τι γίνεται τελικά……

Ποιοι θα λάβουν σήμερα επίδομα 1.000 ευρώ και γιατί

Επίδομα ύψους 1.000 ευρώ θα καταβληθεί σήμερα από τον ΟΓΑ στους λογαριασμούς 839 δικαιούχων.

Το επίδομα αφορά πολύτεκνες μητέρες που είναι ασφαλισμένες στον ΟΓΑ και που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ.

Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι και οι 839 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα, θα λάβουν από τον ΟΓΑ το χρηματικό βοήθημα των 1000 ευρώ, διότι οι αιτήσεις συμμετοχής δεν ξεπέρασαν τις 1.500.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΓΑ/ Αγροτική Εστία / Κληρωθέντες Δικαιούχοι Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 του Κλάδου Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Δείτε πότε πέφτουν οι αργίες το 2016 – Τα… τριήμερα ξεκούρασης

Μπορεί το 2015 να μην έχει φύγει ακόμη, ωστόσο, αν θέλετε να μάθετε από τώρα πόσα τριήμερα βγαίνουν το 2016, μπορείτε απλά να κοιτάξετε παρακάτω και να χαρείτε αφού η επόμενη χρονιά είναι γεμάτη από τριήμερα…

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ημερολόγιο:
Πρωτοχρονιά 2016: Παρασκευή
Καθαρά Δευτέρα 2016: 14 Μαρτίου
Ευαγγελισμός Θεοτόκου 2016: Παρασκευή 25 Μαρτίου
Αγίου Πνεύματος 2016: Δευτέρα 20 Ιουνίου
15αύγουστος 2016: Δευτέρα
28η Οκτωβρίου 2016: Παρασκευή
2η μέρα Χριστουγέννων 2016: Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου

Επιπλέον υπάρχει το (σχεδόν) τετραήμερο του Πάσχα Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου, Μ. Σάββατο 30 Απριλίου, Πάσχα 1η Μαΐου και Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου.

Στα μείον είναι ότι η Πρωτομαγιά πέφτει ανήμερα Πάσχα.

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Παράταση ανακοίνωσε ο Αλεξιάδης!

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Κοινωνία Ώρα mega και μίλησε για όλα τα ζητήματα της οικονομίας. Το σημαντικότερο, ωστόσο, από αυτά που είπε, αφορά στα τέλη κυκλοφορίας.

Κι αυτό διότι ο Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε παράταση λίγων ημερών, παρά το ότι τις τελευταίες ημέρες η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιωνόταν!

Παράταση για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία… πρωτοχρονιάτικα!

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Τα δεδομένα που είχαμε μέχρι και την Τρίτη, γιατί δεν έχουμε ένα αυτόματο σύστημα ώστε να έχουμε εικόνα κάθε απόγευμα για το τι γίνεται, είναι ότι είχαν πληρώσει περίπου 4,5 εκατομμύρια οχήματα. Υπολειπόταν περίπου 800.000 χιλιάδες μέχρι τα 5,3 εκατομμύρια. Άρα το νούμερο είναι μεγάλο, θα δούμε το έγινε και τη χθεσινή μέρα, θα ληφθεί η απόφαση σήμερα, αλλά αυτό που οδηγούμαστε είναι σε μία παράταση λίγων ημερών».

«Θα βγει σήμερα η απόφαση, θα δούμε ακριβώς τα δεδομένα, θα δώσουμε μια παράταση λίγων ημερών για να καλυφθούν και οι υπόλοιπες κατηγορίες που δεν έχουν πάρει τα σήματα», συνέχισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η παράταση αυτή δεν αφορά σε άλλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ.

Οι άγνωστες ποινές για όσους δεν πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας – Η εγκύκλιος

Τις διατάξεις των άρθρων 12 και 17 του νόμου 4346/2015 με τις οποίες επιβλήθηκε το ειδικό τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ  (τα πέντε λεπτά ανά στήλη) αλλά και τις μεταβολές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας κοινοποίησε με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας δημοσίων Εσόδων Ιωάννης Μπάκας.

Στην εγκύκλιο, περιγράφονται και οι συνέπειες για όσους δεν πληρώσουν ή δεν πλήρωσαν στο παρελθόν τα τέλη κυκλοφορίας. Πέρα από το πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο ισόποσο των τελών κυκλοφορίας, υπάρχουν και άλλες ποινές τις οποίες υπενθυμίζει ο συντάκτης της εγκυκλίου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά,

  • σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. 7 της υποπαρ. Ε7 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, δεν επέρχεται μεταβίβαση της κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος, εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, τα οποία τυχόν οφείλονται για το χρόνο που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του μεταβιβάζοντος, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπομένων από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, προστίμων και δεν αρκεί η βεβαίωσή τους ή υπαγωγή, ενδεχομένως, σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να επέλθει μεταβίβαση.
  • σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Δ4 του άρθρου τρίτου του ν.4254/2014(85 Α΄), σε κάθε περίπτωση εξαγωγής, επανεξαγωγής ή μεταφορά εκτός της χώρας οχήματος, δεν επέρχεται διαγραφή αυτού από το Μητρώο οχημάτων, εφόσον δεν καταβληθούν τα τυχόν οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα από τον τελευταίο κάτοχο ή ιδιοκτήτη του.

Ολόκληρη η εγκύκλιος που υπενθυμίζει και τον νέο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας δημοσιεύεται ΕΔΩ

«Πρωτότυπα» πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με στίχους απόλυσης στο υπουργείο Εργασίας (βίντεο)

Με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισαν να ψάλλουν τα… κάλαντα στο υπουργείο Εργασίας, καλλιτεχνικά σωματεία και μουσικοί οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο Ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση και την ανεργία. Περίπου 30 τραγουδιστές και μουσικοί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μουσικών και τη Λυρική Σκηνή συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από το υπουργείο και όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, διαμαρτυρήθηκαν, τραγουδώντας μια δική τους διασκευή για τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Μάλιστα, οι μουσικοί έψαλλαν τα κάλαντα και στο εσωτερικό του υπουργείου και συγκεκριμένα στον Γενικό Γραμματέα κ. Νεφελούδη. Οι καλλιτέχνες, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι με το νέο Ασφαλιστικό δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη, ζητούν επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στα προηγούμενα επίπεδα, ενώ δηλώνουν την αντίθεσή τους απέναντι στο νέο νόμο, που ορίζει τα απαιτούμενα ένσημα σε 6.000 από 4.500 που είναι σήμερα και περιλαμβάνει και νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr