Αρχείο για : Φεβρουάριος, 2016

Σκληρή παρέμβαση από ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ για την απόφαση του δήμου Καστοριάς για το τζαμί » Ας μας πουν λοιπόν ποια συμφέροντα κρύβονται και ποιες οι συμφωνίες με τους Τούρκους?Εσχάτη προδοσία »

ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ » Ενώ στην Τουρκία οι εκκλησίες μας βεβηλώνονται, ο Δήμος Καστοριάς πήρε απόφαση να ανακατασκευάσει το Τζαμί. Ας μας πουν λοιπόν ποια συμφέροντα κρύβονται και ποιες οι συμφωνίες με τους Τούρκους?Εσχάτη προδοσία »

( facebook)

Η π. Αντινομάρχης Καστοριάς με την αναφορά της και την σκληρή καταγγελία για τον δήμο Καστοριάς δίνει και παραπομπή σε άρθρο με τίτλο »Οι εκκλησίες στην Τουρκία γίνονται τουαλέτες και στάβλοι»

Το αμφιλεγόμενο θέμα έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στον Δ.Καστοριάς. Αναμένουμε την απάντηση της δημοτικής αρχής Καστοριάς

Διατηρούνται οι διπλές – τριπλές συντάξεις πρώην βουλευτών και με το νέο ασφαλιστικό

935.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν δύο συντάξεις.

Στα 2.304 ευρώ το ανώτατο όριο για μία σύνταξη, στα 3.088 ευρώ η «οροφή» για δύο ή περισσότερες συντάξεις.

Το καθεστώς της είσπραξης των πολλαπλών συντάξεων σε πρώην βουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες θα διατηρήσει η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σύμφωνα όσα είπε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στην Βουλή.

Είχε προηγηθεί η ερώτηση του κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος εξήγησε ότι για συμβολικούς λόγους και προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει ότι πρώτα τα δικά της μέλη μετέχουν στις νέες επώδυνες θυσίες που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό οφείλει να καταργήσει τις διπλές και τριπλές συντάξεις των πρώην βουλευτών και τοπικών αρχόντων.

Αρνητική εντύπωση πάντως προκάλεσε η παρέμβαση του προεδρεύοντα Δημήτρη Κρεμαστινού στην συζήτηση που αν και ζήτησε να αποφευχθούν οι λαϊκισμοί πρόσθεσε ότι αυτή την ώρα χειρουργείται πρώην υπουργός που δεν έχει να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του.

«Ζητάτε να περικοπούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταβάλει εισφορές», είπε ο κ. Κρεμαστινός για να προσθέσει «Με πήρε ο πρόεδρος της Ενωσης πρώην Βουλευτών ο κ. Πυλαρινός και μου είπε ότι πρώην υπουργός που δεν έχει να πληρώσει τα έξοδα χειρουργείου ζήτησε από την ένωση οικονομική βοήθεια. Η ενωση πρώην βουλευτών δεν έχει χρήματα και το θέμα θα απασχολήσει την Διάσκεψη των Προέδρων».

Πάντως, ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι το σύστημα πολλαπλών συντάξεων θα διατηρηθεί αλλά θα μειωθεί ελάχιστα το ανώτατο όριο.

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν:

–          4 συνταξιούχοι που παίρνουν 10 συντάξεις.

–          7 συνταξιούχοι που λαμβάνουν 9 συντάξεις

–          47 που παίρνουν 8 συντάξεις

–          3 συντάξεις παίρνουν 335.000 συνταξιούχοι

–          935.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν 2 συντάξεις

–          Και 1.288.000 μία σύνταξη

Ενώ πρόσθεσε «Το ανώτατο ποσό – όσες συντάξεις και αν λαμβάνουν – θα είναι 3.088 ευρώ από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα. Το ανώτατο όριο για μια σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ σήμερα. Τα ποσοστά που παίρνουν τέτοια σύνταξη είναι μικρά και οι επιδράσεις στο ελλειμματικό ταμείο δεν είναι μεγάλη». Σε άλλο σημείο είπε ότι μόλις το 0,8% των συνταξιούχων λαμβάνει ποσό άνω των 2.000 ευρώ, ενώ υποστήριξε ότι το νέο ασφαλιστικό που θα κατατεθεί θα έχει την λογική «να μην μειωθούν οι καταβαλλόμενες συντάξεις».

Από την πλευρά του ο κ. Τριανταφυλλίδης εξήγησε ότι «Την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται στον έκτο χρόνο βασανιστικής πορείας στο μονοπάτι του μνημονιακού κανιβαλισμού, πρώτοι εμείς πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες. Πως ζητάμε από τους άλλους να βγαίνουν στην σύνταξη στα  67 έτη όταν οι προ του 2012 βουλευτές συνταξιοδοτούνταν ακόμα και στα 45;».

protothema.gr

Ανακοίνωση για νέα μέλη στην Ν.Δημοκρατία

Δ.Τ – Φίλες και Φίλοι όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχουν δυνατότητα να εγγραφούν στις τοπικές Καστοριάς – Άργους Ορεστικού – Νεστορίου καθώς και στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Καστοριάς (Γράμμου 3 Καστοριά) μέχρι 11 Μαρτίου 2016 (Δεν ισχύει για όσους ψήφισαν για Πρόεδρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) τα μέλη αυτά θα έχουν την δυνατότητα να εμπλακούν στις διαδικασίες εκλογής κομματικών οργάνων καθώς και αντιπροσώπων στο 10ο Τακτικό Συνέδριο 22-24  Απριλίου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
3 Απριλίου Εκλογές ΔΗΜΤΟ και Συνέδρων
6 Απριλίου Εκλογές Θεματικών Τομέων Δράσης
17 Απριλίου Εκλογές Προέδρου Ν.Ο. Καστοριάς

ΝΟ.Δ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Απόψε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Απόψε στις 23:20 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» & στο Star.

Στείλτε στον alphafm.gr παράπονα και καταγγελίες για σπασμένες λάμπες και επικίνδυνες λακκούβες στον δήμο Καστοριάς

Πατήστε πάνω στο web BANNER που βλέπετε δεξιά στην αρχική μας σελίδα

Μετρά ο χρόνος για την αποκατάσταση από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς.

Μπορείτε καθημερινά μέσα από το site μας και τα δυο web banner να δηλώνετε που υπάρχουν καμένες λάμπες η λακκούβες και η αναφορά σας πηγαίνει κατευθείαν στο mail του αντιδημάρχου Καστοριάς Δημήτρη Κωτούλα ο οποίος πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί και να αποκαταστήσει τις χρόνιες ζημιές σε δρόμους και προβληματικές κολόνες.

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/127688

Μητρόπολη ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και Λεωνίδας Παπαδημητρίου πρέπει να απαντήσουν…..

Για ποιο λόγο δεν απαντούν οι υπηρεσίες της Ι. Μητρόπολης σε ένα εγνωσμένο ευπατρίδη, ο οποίος παραχώρησε το ομώνυμο αρχοντικό για την χρήση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, την ίδια στιγμή που υπάρχει γραφείο επιφορτισμένο με ανάλογα καθήκοντα; Συμβαίνει κάτι άλλο στην Ι. Μητρόπολη Καστοριάς; Και εάν ναι, τι συμβαίνει στα ιστορικά κειμήλια που αγνοούνται για δεκαετίες;

Το κείμενο υποστήριξης για τον κ. Αναστάσιο Πηχεώνα:

Ι. Μητρόπολη Καστοριάς: Παροχή στοιχείων για την τύχη ιστορικών κειμηλίων της Καστοριάς. (περισσότερα…)

Εξώδικο του Νίκου Παππά στον ΔΟΛ

Εξώδικο απέστειλε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο ΔΟΛ μετά τα σε βάρος του τελευταία δημοσιεύματα των εφημερίδων του συγκροτήματος, όπως ο ίδος είχε προαναγγείλει.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν μόνο οι εκβιαστές του υποκόσμου. Υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι ζουν στα σαλόνια. Αλλά αυτά τα κατά φαντασίαν σαλόνια είναι ο βούρκος τους. Ας καταλάβουν ότι άλλαξαν τα πράγματα. Τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς».

Επίσης, σε ανακοίνωσή του την περασμένη Πέμπτη, τονίζει ότι είναι αναγκασμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καθώς «οι αήθεις επιθέσεις εναντίον της Κυβέρνησης και στο πρόσωπό του συνεχίζονται από τα συγκεκριμένα κέντρα, εδώ και μήνες».

.

Διαβάστε το εξώδικο του Νίκου Παππά στο ΔΟΛ:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του Νικολάου (Νίκου) Παππά του Στυλιανού, οικονομολόγου, βουλευτή Β΄Αθήνας και Υπουργού Επικρατείας, κατοίκου Αθηνών, οδός Ηρώδου Αττικού 19 ως εκ της ιδιότητός του – ΑΦΜ 125895578.

ΚΑΤΑ

Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χρήστου Λαδά αριθ. 3, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ιδιοκτήτριας των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

______________________________
1. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ιδιοκτησίας της εταιρείας σας, στο φύλλο της 25ης Φεβρουαρίου 2016, στην σελίδα 9 και στη μόνιμη στήλη «Στίγμα» του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, σε άρθρο με τον τίτλο «Μα τι τύχη!» (σε σύνδεση με το αμέσως προηγούμενο και αμέσως επόμενο σχόλιο της ίδιας στήλης) επιχειρείται η εμπλοκή μου ως συνεργαζομένου με το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, προκύπτει εναργέστατα ότι, τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο ανωτέρω κύκλωμα, περιέλαβαν στα τεχνάσματά τους και προς ευόδωση των εγκληματικών τους στόχων, δημοσιεύματα εμφαινόμενα ως ευνοϊκά προς το πρόσωπό μου και την πολιτική μου δράση, στα μέσα που ήλεγχαν, προκειμένου να με προσεγγίσουν, στο παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», μέσω εντέχνων ειρωνικών αναφορών, υπαινιγμών και ρητορικής φύσεως ερωτημάτων, αφήνεται να εννοηθεί ότι ήμουν μέρος αυτού του κυκλώματος, με σκοπό προσβολής της τιμής, της υπόληψης, της ηθικής συγκρότησης και της πολιτικής μου ακεραιότητος.

2. Στο ίδιο παραπάνω φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (25-2-2016), στη σελίδα 40 (οπισθόφυλλο) και στη μόνιμη στήλη «Εμπιστευτικά» του δημοσιογράφου Ιωάννη Πρετεντέρη, σε άρθρο με τον τίτλο «Εκβιαστές» και ειδικότερα στις έξι τελευταίες παραγράφους του εν λόγω άρθρου και σε απόσπασμα αυτού στον πλαγιότιτλο, μέσω υπαινιγμών αλλά και εντέχνων ειρωνικών αναφορών υπό τύπον διατύπωσης συμπερασμάτων, επιδιώκεται η εμπέδωση στο αναγνωστικό κοινό της υποτιθέμενης αρνητικής εμπλοκής του ονόματός μου με το παραπάνω κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων, αφήνοντας εν προκειμένω να εννοηθεί ότι πλήρωσα τους εκβιαστές για να καταχωρούν θετικά για το πρόσωπό μου δημοσιεύματα. Το ανωτέρω άρθρο αποσκοπούσε ομοίως στην κατασυκοφάντησή μου και την προσβολή της προσωπικότητάς μου.

3. Στο φύλλο της 17ης Νοεμβρίου 2015 της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», στη σελίδα 11 και στη μόνιμη στήλη «Στίγμα» του προαναφερόμενου δημοσιογράφου, σε άρθρο με τον τίτλο «Ένα σε δύο» καθώς και στα αμέσως επόμενα άρθρα με τους τίτλους «Καλομελέτα» και «Πάλι καλά», δημοσιεύθηκαν και πάλι συκοφαντικοί για το πρόσωπό μου ισχυρισμοί και ειδικότερα, μέσω πλήρους διαστρέβλωσης της αλήθειας και της πραγματικότητας, διαδόθηκε με το ανωτέρω δημοσίευμα ότι διατηρώ «γραφείο διευθετήσεων» μέσω του οποίου έχω κατασκευάσει μηχανισμό εξυπηρέτησης πάσης φύσεως αιτημάτων πολιτών, με οργανωμένη συγκρότηση και πολυτελή επίπλωση και μάλιστα επί πληρωμή και σε γραφείο που ανήκει στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. Στην ίδια στήλη και στο φύλλο της 7ης Δεκεμβρίου 2015, ο Γ. Παπαχρήστος παραδέχθηκε ότι δεν προέκυπταν στοιχεία για τη βασιμότητα των ανωτέρω συκοφαντικών ισχυρισμών, χωρίς όμως να προβεί στην, προσήκουσα και ανάλογη με την έκταση και τις βλαπτικές σε βάρος μου επιπτώσεις του προηγούμενου δημοσιεύματός του, επανόρθωση προς αποκατάσταση της προσβολής.

4. Στην ανυπόγραφη μόνιμη στήλη «ΒΗΜΑτοδότης» του φύλλου της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» της 22-11-2015, στη σελίδα 48 (Α40), σε άρθρο με τον τίτλο «Η… μεσοτοιχία και το “ιππικό”» και αφού είχε ήδη δημοσιοποιηθεί το ονοματεπώνυμό μου ως το ένα εκ των δύο κυβερνητικών στελεχών στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, δημοσιεύθηκαν εκ νέου συκοφαντικοί για το πρόσωπό μου ισχυρισμοί, σχετιζόμενοι με τη δήθεν «είδηση» που διαδόθηκε από το αμέσως προαναφερόμενο (υπό 3) δημοσίευμα και ειδικότερα διαδόθηκε ότι για την ευόδωση των στόχων του «γραφείου διευθετήσεων» έχω ζητήσει και τη συνδρομή στελεχών άλλου κόμματος για να εισφέρουν την «εμπειρία» τους σε «ρουσφέτια και διευθετήσεις». Στην ίδια ως άνω στήλη της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής», στο φύλλο της 15ης Νοεμβρίου 2015 (σελίδα 46 /Α38) είχε δημοσιευθεί το πρώτο, αυτής της σειράς στοχευμένων επιθέσεων, άρθρο, με τίτλο «Γραφείο… διευθετήσεων» στο οποίο γινόταν αναφορά περί «υψηλόβαθμων προσώπων της κυβέρνησης» που διατηρούν το εν λόγω γραφείο – «μηχανή παραδιοίκησης» με εισπράξεις «50.000 ευρώ την ημέρα», χωρίς όμως σε αυτό να κατονομάζονται τα πρόσωπα που εννοεί ο ανώνυμος αρθρογράφος και στη συνέχεια στην ίδια, ανυπόγραφη, στήλη της καθημερινής ψηφιακής σας έκδοσης «ΤΟ ΒΗΜΑ Online» σε δημοσίευμα της 17ης Νοεμβρίου 2015 με τίτλο «Πιο διαπλοκή… πεθαίνεις» γινόταν αναφορά σε υποτιθέμενες «καταγγελίες για τη λειτουργία του και τη σύνδεσή του (με το αζημίωτο) με τον μεγαλοεργολάβο» που «πληθαίνουν μέρα με τη μέρα» .
Όλα τα ανωτέρω δημοσιεύματα των εφημερίδων σας «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» αποτελούν μέρος μιας αήθους επιθέσεως στο πρόσωπό μου η οποία συνεχίζεται εδώ και αρκετούς μήνες, συνιστά απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και πραγματικότητας, εν γνώσει του ψεύδους, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και αποσκοπεί στην προβολή της τιμής και της υπόληψής μου μέσω της αμφισβήτησης της ηθικής, πολιτικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου μου. Η σκοπιμότητα είναι προφανής, αφού η παραπάνω δόλια, προσχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη επίθεση κλιμακώθηκε παράλληλα με τις ενέργειές μου για την κάθαρση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε από την εταιρεία σας μέσω των ανωτέρω εφημερίδων αλλά και της ψηφιακής εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ Online», καθώς και ραδιοσταθμού του ομίλου σας, η δε σχετική ρητορική για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών επαναλήφθηκε και στην εκπομπή «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA CHANNEL».

Επειδή το δημοσιογραφικό καθήκον για ενημέρωση του κοινού σε ζητήματα που ενδιαφέρουν τη δημόσια σφαίρα και το δικαίωμα άσκησης κριτικής προς τα δημόσια πρόσωπα δεν περιλαμβάνει το «δικαίωμα» προσβολής της τιμής και της υπόληψης ενός πολιτικού προσώπου με τη διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας, όπως έγινε με τα ανωτέρω συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Επειδή οι ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που περιλαμβάνονται στα ανωτέρω δημοσιεύματα συνιστούν συμπεριφορά παράνομη, καταχρηστική και αντικείμενη στη δημοσιογραφική δεοντολογία, είχαν δε ως αποτέλεσμα να υποστώ σημαντική ηθική βλάβη.
Κατόπιν των ανωτέρω, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου μόνου του Ν. 1178/81, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρ. 37 του Ν. 4356/2015, σας καλώ α) να αποκαταστήσετε τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή, με την άμεση και εντός δέκα (10), το αργότερο, ημερών, δημοσίευση στις ανωτέρω εφημερίδες και στις ίδιες στήλες, σε ανάλογη θέση και φύλλο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας των ως άνω εντύπων σας όπου καταχωρίσθηκαν τα προαναφερόμενα επιλήψιμα δημοσιεύματα και σε έκταση και μέγεθος ανάλογο με αυτά, κειμένων με τα οποία θα ανακαλούνται οι συκοφαντικές για το πρόσωπό μου διαδόσεις και β) να μου κοινοποιήσετε τα αντίστοιχα δημοσιεύματα αποκατάστασης.
Τα δημοσιεύματα αποκατάστασης θα πρέπει να έχουν το ακόλουθο περιεχόμενο:
Στην εφημερίδα τα «ΤΑ ΝΕΑ» και στη στήλη «Στίγμα»:
«ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ Η ΣΤΗΛΗ «ΣΤΙΓΜΑ» ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
Η στήλη «Στίγμα» δηλώνει ότι παραπλανήθηκε από αναξιόπιστες πηγές που την οδήγησαν στη σύνταξη δημοσιευμάτων τα οποία προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του Υπουργού Επικρατείας, κ. Νίκου Παππά και δεν είχε πρόθεση να τον συκοφαντήσει. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα που καταχωρήθηκαν α) στο φύλλο της 25-2-2016 και β) στο φύλλο της 17-11-2015, περιέχουν ανακρίβειες, αναλήθειες και αήθειες, οι οποίες δημιουργούν στρεβλή εικόνα για τον κ. Παππά και τον παρουσιάζουν ως πρόσωπο μειωμένης ηθικής υπόστασης, χωρίς να βασίζονται σε κανένα πραγματικό περιστατικό ή αποδεικτικό στοιχείο. Επίσης, η δημοσίευσή τους πραγματοποιήθηκε –κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας- χωρίς προηγούμενη επικοινωνία με τον κ. Παππά, ώστε να επιβεβαιωθεί η αναλήθειά τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η στήλη επιθυμεί να ξεκαθαρίσει στο αναγνωστικό κοινό, αλλά και σε όλους όσοι αναπαρήγαγαν τα σχετικά δημοσιεύματα, τα εξής:
Α) Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του κ. Παππά στην υπόθεση των δημοσιογράφων – κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης εκβίασης και δωροδοκίας. Η αναφορά του ονόματος του Υπουργού Επικρατείας, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από το δημοσιευθέν υλικό της δικογραφίας, έγκειται αποκλειστικά στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι επεδίωξαν να τον προσεγγίσουν με σκοπό να αποσπάσουν σημαντικά κονδύλια κρατικής διαφήμισης και υπό την απειλή ανάρτησης αρνητικών δημοσιευμάτων. Επίσης, ξεκάθαρα προκύπτει ότι, από την πλευρά του, ο κ. Παππάς ουδέποτε συναντήθηκε με τους κατηγορουμένους, ούτε είχε κάποια άλλη επαφή ή συνεννόηση μαζί τους.
Τα δε θετικά δημοσιεύματα, είτε για την Κυβέρνηση, είτε για τον κ. Παππά προσωπικά, είναι σαφές ότι προέκυψαν μόνον αφού –καθ’ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ. και προκειμένου να συγκεντρωθούν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία- δόθηκε στους κατηγορουμένους η εντύπωση ότι δήθεν ο εκβιασμός τους είχε τελεσφορήσει. Άρα, η όποια προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο περί «συνεργαζομένων» ώστε να αναρτώνται θετικά για την Κυβέρνηση δημοσιεύματα έναντι αμοιβής μέσω κρατικής διαφήμισης είναι πέρα για πέρα αναληθής και διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα, η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι απαιτούσαν δυσθεώρητα ποσά κρατικής διαφήμισης για να μην αναρτούν αρνητικά δημοσιεύματα. Και, βεβαίως, τα σαρκαστικά σχόλια, οι ειρωνικές αναφορές και οι συκοφαντίες που δημοσιεύθηκαν στη στήλη [όπως, για παράδειγμα: «Σε μισή ώρα ο άλλος του κυκλώματος ανέβαζε στο Διαδίκτυο ένα “καλό” για τον Παππά (…). Να το διαβάζει ο “Αρχιμανδρίτης” στο γραφείο του στον 1ο όροφο του Μεγάρου Μαξίμου και να “φτιάχνεται” για το πόσο τεράστιος είναι, ο παμμέγιστος!»] είναι προϊόντα της προαναφερθείσας πλάνης από πηγές που μετέφεραν αναλήθειες, ανακρίβειες και αήθειες, τις οποίες δεν φροντίσαμε ως είχαμε υποχρέωση να διασταυρώσουμε ώστε να φτάσουμε στην αλήθεια της υπόθεσης.
Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί το γεγονός ότι, ενώ η δράση παρόμοιων κυκλωμάτων είναι γνωστή στη δημοσιογραφική αγορά εδώ και πολλά χρόνια, όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έγινε καμία ενέργεια ώστε να φτάσει στη Δικαιοσύνη, όπως συμβαίνει τώρα, αποδεικνύοντας ότι επί της παρούσας Κυβέρνησης τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και η Δικαιοσύνη αφήνονται, απερίσπαστες, να κάνουν τη δουλειά τους.
Β) Από πουθενά δεν προκύπτει ότι το πολιτικό γραφείο που διατηρεί ο κ. Παππάς, από κοινού με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, στη Λεωφόρο Συγγρού 12 στην Αθήνα, λειτούργησε ποτέ ως «μηχανισμός εξυπηρέτησης πάσης φύσεως αιτημάτων» και «γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης, η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών… με το αζημίωτο». Κάθε σχετικός ειρωνικός σχολιασμός, απαξιωτικός υπαινιγμός και «κοσμητική» αναφορά, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα μας και δίνουν άλλη εικόνα στον αναγνώστη [όπως, για παράδειγμα: «Εξαιρετικό μέχρις παρεξηγήσεως δηλαδή…», «(…) οι οποίοι, χωρίς ίχνος υπερβολής (επίσης με ξέρετε, δεν υπερβάλλω ποτέ – λέμε τώρα…), κοσμούν το Κοινοβούλιο», «(…) ο Αυγενάκης (ο οποίος διατείνεται ότι διαθέτει στοιχεία περί όσων καταγγέλλει για το ντουετάκι)», «[πάλι καλά να λέμε που δεν συμπεριέλαβε στην ερώτησή του προς την κυβέρνηση και την έντονη φήμη ότι το “δύο σε συκευασία του ενός” γραφείο των δύο υπουργών ανήκει στον αποκαλούμενο “πατέρα” όλων των (μεγαλο)συριζαίων Χρήστο Καλογρίτσα. Πάλι καλά…»], είναι προϊόντα αυτής ακριβώς της παραπλάνησης, η οποία βασίστηκε σε αναξιόπιστη πληροφόρηση. Αντιθέτως, από μεταγενέστερο ρεπορτάζ της εφημερίδας προέκυψε ότι το εν λόγω γραφείο λειτουργεί καθαρά ως πολιτικό των δύο Υπουργών, δεν είναι ιδιοκτησίας μεγαλοεργολάβου όπως ανακριβώς αφέθηκε να εννοηθεί και τίποτα το μεμπτό δεν εντοπίστηκε, ούτε καν οποιαδήποτε καταγγελία περί τούτου όπως, επίσης ανακριβώς, είχε αναφερθεί.
Η στήλη δεσμεύεται, στο εξής, να επιτελεί προσεκτικότερα το καθήκον της για τη δημοσίευση της αλήθειας και να προβαίνει σε ενδελεχή διασταύρωση των στοιχείων και των πηγών της πριν δημοσιεύσει τόσο βαριές και συκοφαντικές κατηγορίες κατά του Υπουργού Επικρατείας, κ. Νίκου Παππά.»

– Στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στη στήλη «Εμπιστευτικά»:
«ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ Η ΣΤΗΛΗ «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ» ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
Η στήλη «Εμπιστευτικά» δηλώνει ότι παραπλανήθηκε από αναξιόπιστες πηγές που την οδήγησαν στη σύνταξη δημοσιευμάτων τα οποία προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του Υπουργού Επικρατείας, κ. Νίκου Παππά και δεν είχε πρόθεση να τον συκοφαντήσει. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα που καταχωρήθηκε στο φύλλο της 25-2-2016 περιέχει ανακρίβειες, αναλήθειες και αήθειες, οι οποίες δημιουργούν στρεβλή εικόνα για τον κ. Παππά και τον παρουσιάζουν ως πρόσωπο μειωμένης ηθικής υπόστασης, χωρίς να βασίζονται σε κανένα πραγματικό περιστατικό ή αποδεικτικό στοιχείο. Επίσης, η δημοσίευσή τους πραγματοποιήθηκε–κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας- χωρίς προηγούμενη επικοινωνία με τον κ. Παππά, ώστε να επιβεβαιωθεί η αναλήθειά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η στήλη επιθυμεί να ξεκαθαρίσει στο αναγνωστικό κοινό, αλλά και σε όλους όσοι αναπαρήγαγαν τα σχετικά δημοσιεύματα, τα εξής:
Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του κ. Παππά στην υπόθεση των δημοσιογράφων – κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης εκβίασης και δωροδοκίας. Η αναφορά του ονόματος του Υπουργού Επικρατείας, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από το δημοσιευθέν υλικό της δικογραφίας, έγκειται αποκλειστικά στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι επεδίωξαν να τον προσεγγίσουν με σκοπό να αποσπάσουν σημαντικά κονδύλια κρατικής διαφήμισης και υπό την απειλή ανάρτησης αρνητικών δημοσιευμάτων. Επίσης, ξεκάθαρα προκύπτει ότι, από την πλευρά του, ο κ. Παππάς ουδέποτε συναντήθηκε με τους κατηγορουμένους, ούτε είχε κάποια άλλη επαφή ή συνεννόηση μαζί τους.

Τα δε θετικά δημοσιεύματα, είτε για την Κυβέρνηση, είτε για τον κ. Παππά προσωπικά, είναι σαφές ότι προέκυψαν μόνον αφού –καθ’ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ. και προκειμένου να συγκεντρωθούν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία- δόθηκε στους κατηγορουμένους η εντύπωση ότι δήθεν ο εκβιασμός τους είχε τελεσφορήσει. Άρα, η όποια προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο περί «συνεργαζομένων» ώστε να αναρτώνται θετικά για την Κυβέρνηση δημοσιεύματα έναντι αμοιβής μέσω κρατικής διαφήμισης, είναι πέρα για πέρα αναληθής και διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα, η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι απαιτούσαν δυσθεώρητα ποσά κρατικής διαφήμισης για να μην αναρτούν αρνητικά δημοσιεύματα. Και, βεβαίως, τα σαρκαστικά σχόλια, οι ειρωνικές αναφορές και οι συκοφαντίες που δημοσιεύθηκαν στη στήλη [όπως, για παράδειγμα: «είναι μια μάλλον πρωτότυπη εκδοχή εκβιασμού, να γλείφει ο εκβιαστής εκείνον που εκβιάζει», «οι δεξιοί εκβιαστές έγλειφαν τον Παππά για να τον εκθέσουν», και «οι εκβιαστές έγλειφαν τον Υπουργό Επικρατείας (…) επειδή είναι εκβιαστές και τα πήραν»] είναι προϊόντα της προαναφερθείσας πλάνης από πηγές που μετέφεραν αναλήθειες, ανακρίβειες και αήθειες, τις οποίες δεν φροντίσαμε ως είχαμε υποχρέωση να διασταυρώσουμε ώστε να φτάσουμε στην αλήθεια της υπόθεσης.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί το γεγονός ότι, ενώ η δράση παρόμοιων κυκλωμάτων είναι γνωστή στη δημοσιογραφική αγορά εδώ και πολλά χρόνια, όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έγινε καμία ενέργεια ώστε να φτάσει στη Δικαιοσύνη, όπως συμβαίνει τώρα, αποδεικνύοντας ότι επί της παρούσας Κυβέρνησης τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και η Δικαιοσύνη αφήνονται, απερίσπαστες, να κάνουν τη δουλειά τους.

Η στήλη δεσμεύεται, στο εξής, να επιτελεί προσεκτικότερα το καθήκον της για τη δημοσίευση της αλήθειας και να προβαίνει σε ενδελεχή διασταύρωση των στοιχείων και των πηγών της πριν δημοσιεύσει τόσο βαριές και συκοφαντικές κατηγορίες κατά του Υπουργού Επικρατείας, κ. Νίκου Παππά.»

– Στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» και στη στήλη «ΒΗΜΑτοδότης»:
« ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΤΗΛΗ «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ» ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ

Η στήλη «ΒΗΜΑτοδότης» δηλώνει ότι παραπλανήθηκε από αναξιόπιστες πηγές που την οδήγησαν στη σύνταξη δημοσιευμάτων τα οποία προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του Υπουργού Επικρατείας, κ. Νίκου Παππά και δεν είχε πρόθεση να τον συκοφαντήσει. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα που καταχωρήθηκαν στο φύλλο της 15-11-2015 και 22-11-2015 (και στην ψηφιακή έκδοση «ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline») περιέχουν ανακρίβειες, αναλήθειες και αήθειες, οι οποίες δημιουργούν στρεβλή εικόνα για τον κ. Παππά και τον παρουσιάζουν ως πρόσωπο μειωμένης ηθικής υπόστασης, χωρίς να βασίζονται σε κανένα πραγματικό περιστατικό ή αποδεικτικό στοιχείο. Επίσης, η δημοσίευσή τους πραγματοποιήθηκε –κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας- χωρίς προηγούμενη επικοινωνία με τον κ. Παππά, ώστε να επιβεβαιωθεί η αναλήθειά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η στήλη επιθυμεί να ξεκαθαρίσει στο αναγνωστικό κοινό, αλλά και σε όλους όσοι αναπαρήγαγαν τα σχετικά δημοσιεύματα, τα εξής:

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι το πολιτικό γραφείο που διατηρεί ο κ. Παππάς, από κοινού με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, στη Λεωφόρο Συγγρού 12 στην Αθήνα, λειτούργησε ποτέ όπως ανέφερε η στήλη -ουσιαστικά «φωτογραφίζοντας» τους κυρίους Παππά και Σπίρτζη- «για λογαριασμό δύο υψηλόβαθμων προσώπων της κυβέρνησης (συνεπικουρούμενων και από ένα τρίτο κυβερνητικό πρόσωπο), όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο διαφορες «εκκρεμότητές» τους». Κάθε σχετικός ειρωνικός σχολιασμός, απαξιωτικός υπαινιγμός και «κοσμητική» αναφορά, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα μας [όπως για παράδειγμα: «οι καταγγελίες για τη λειτουργία του (σ.σ. του γραφείου) και η σύνδεσή του (με το αζημίωτο) με τον μεγαλοεργολάβο πληθαίνουν μέρα με τη μέρα» και «Φαίνεται όμως ότι τούτοι εδώ οι καινούργιοι δεν έχουν και μεγάλη εμπειρία σε ρουσφέτια και διευθετήσεις, και έτσι κάλεσαν το… ιππικό, δηλαδή εμπειρότερα στελέχη που έχουν διαπρέψει στη διαχείριση του κράτους»] και δίνουν άλλη εικόνα στον αναγνώστη, είναι προϊόντα αυτής ακριβώς της παραπλάνησης, η οποία βασίστηκε σε αναξιόπιστη πληροφόρηση. Αντιθέτως, από μεταγενέστερο ρεπορτάζ της εφημερίδας προέκυψε ότι το εν λόγω γραφείο λειτουργεί καθαρά ως πολιτικό των δύο Υπουργών, δεν είναι ιδιοκτησίας μεγαλοεργολάβου όπως ανακριβώς αφέθηκε να εννοηθεί και τίποτα το μεμπτό δεν εντοπίστηκε, ούτε καν οποιαδήποτε καταγγελία περί τούτου, όπως, επίσης ανακριβώς, είχε αναφερθεί.

Η στήλη δεσμεύεται, στο εξής, να επιτελεί προσεκτικότερα το καθήκον της για τη δημοσίευση της αλήθειας και να προβαίνει σε ενδελεχή διασταύρωση των στοιχείων και των πηγών της πριν δημοσιεύσει τόσο βαριές και συκοφαντικές κατηγορίες κατά του Υπουργού Επικρατείας, κ. Νίκου Παππά.»

Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια και σε κάθε αρμόδια Αρχή, για την αποκατάσταση της βαρύτατης προσβολής που υπέστην, με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματός μου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χρήστου Λαδά αριθ. 3, οπως νόμιμα εκπροσωπείται, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο εξωδίκως καλών

Νίκος Παππάς

left.gr

Το σχέδιο για φιλοξενία 100.000 προσφύγων – Ανοίγουν ξενοδοχεία, κάμπινγκ, στρατόπεδα

Την φιλοξενία 100.000 προσφύγων και μεταναστών προβλέπει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που εκπονήθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και το οποίο αποκάλυψε ο ΑΝΤ1.

Το σχέδιο, που ήδη έχει σταλεί κι αναμένεται να υιοθετηθεί από την Κομισιόν που δήλωσε ότι ήδη το μελετά, έχει κόστος που αγγίζει το μισό δις ευρώ, πιο συγκεκριμένα οι δαπάνες του ανέρχονται σε περίπου 470 εκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα ζητεί την χρηματοδότηση του από ευρωπαϊκά κονδύλια και πόρους του ΟΗΕ.

Το «σχέδιο Μουζάλα» έχει δύο βασικούς πυλώνες: την δημιουργία κέντρων διαμονής δυναμικότητας 50.000 ανθρώπων και την φιλοξενία άλλων 50.000 σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, πλησίον των μεγάλων αστικών κέντρων.

Κέντρα διαμονής

Το σχέδιο για φιλοξενία 100.000 προσφύγων - Ανοίγουν ξενοδοχεία, κάμπινγκ, στρατόπεδα

Ο βασικός πυλώνας αφορά στην δημιουργία κέντρων διαμονής, ανά την επικράτεια, συνολικά 50.000 ανθρώπων. Για την δημιουργία τους, προβλέπονται προμήθειες-«μαμούθ»: σκηνών, τεντών,  κοντέινερ, δεξαμενών νερού, θερμαντικών σωμάτων, κλιματιστικών, χημικών τουαλετών, γεννητριών, φορητών ντουζιέρων, κρεβατιών και στρωμάτων, αυτοκινήτων και μίνι βαν, ασθενοφόρων, συσκευών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αλλά και επαρκούς όγκου υγειονομικού υλικού.

Το «σχέδιο Μουζάλα για τους Πρόσφυγες» προβλέπει παραλλήλως την διάθεση προσωπικού 8.200 ανθρώπων (εκ των οποίων 5.000 αστυνομικοί), εξειδικευμένων στελεχών από τις Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, αλλά και την διάθεση επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Προβλέπεται ακόμη κονδύλι άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για την σίτιση των προσφύγων που θα φιλοξενούνται επί ελληνικού εδάφους.

Σε ξενοδοχεία

Ο δεύτερος πυλώνας του «σχεδίου Μουζάλα» προβλέπει την δημιουργία ακόμη 50.000 «θέσεων διαμονής» σε ξενοδοχεία και καταλύματα.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που εστάλη στις Βρυξέλες, τα καταλύματα αυτά θα βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων από τα αστικά κέντρα, «μεταθέτοντας» έτσι αυτό το βάρος κατά κύριο λόγο σε διαθέσιμες ξενοδοχειακές μονάδες στην περιφέρεια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι χώροι

Για να λειτουργήσει o πρώτος πυλώνας του σχεδίου έκτακτης ανάγκης, βασικό ζητούμενο παραμένει η εξεύρεση χώρων για να δημιουργηθούν, εντός της εβδομάδας, hot spot για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμφωνήθηκε να αναζητηθούν χώροι όπως κάμπινγκ, γήπεδα, παλιά εργοστάσια, εκθεσιακές και άλλες εγκαταστάσεις, κατά μήκος του άξονα Αθηνών-Ειδομένης και σε μικρή απόσταση (10-15 χλμ εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1 έχουν ήδη προταθεί ως χώροι προς αξιοποίηση:

 • η εγκαταλελειμμένη πλατφόρμα στην περιοχή του Σκαραμαγκά
 • το παλαιό κτίριο του «Σαρακάκη»
 • το κάμπινγκ της Βούλας
 • το πρώην Ανατολικό αεροδρόμιο
 • ένα στρατόπεδο στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και
 • Σχολής της Αστυνομίας στην Καρδίτσα.

Εγκλωβισμένοι

Εν τω μεταξύ, αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα καθώς πλέον υπολογίζεται ότι φτάνουν τις 27.000. Σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στον Πειραιά και τα σύνορα με τα Σκόπια, υπάρχουν χιλιάδες απελπισμένοι που περιμένουν να ανοίξουν τα συύνορα για να φύγουν από τη χώρα.

Σύμφωνα με γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ φαίνεται ότι υπάρχουν παντού μικρά ή μεγαλύτερα hot spots ή χώροι φιλοξενίας.

Οι θέσεις των μεταναστών και των προσφύγων στον ελληνικό χάρτη

 • Αλεξανδρούπολη 60
 • Καβάλα 750
 • Ελευθερούπολη 200
 • Κιλκίς 1.200
 • Διαβατά 2.000
 • Ειδομένη 7.000 (300 πέρασαν τα σύνορα)
 • Κοζάνη 130 (20 πεζή στην εθνική οδό)
 • Λάρισα 100
 • Γρεβενά 59
 • Τρίκαλα 270
 • Λέσβος 3.000
 • Χίος 570
 • Σάμος 460
 • Λέρος 540
 • Κάλυμνος 27
 • Κως 133
 • Ελαιώνας 700
 • Ελληνικό 3.400
 • Σχιστό 1.200
 • Πειραιάς 5.000

(Το γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει πως στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 22.000 πρόσφυγες. Ωστόσο το άθροισμα του αριθμού των προσφύγων σύμφωνα με το γράφημα είναι 27.119. προφανώς εκ παραδρομής έγινε κάποιο λάθος στην καταμέτρηση.)
Από 3 έως 28 Φεβρουαρίου 2016 έχουν παρασχεθεί στις ανωτέρω δομές, με μέριμνα Ενόπλων Δυνάμεων, 95.750 μερίδες συσσιτίου (ήτοι x 3 = 287.250 γεύματα, Σημ: 1 μερίδα συσσιτίου = 3 γεύματα/άτομο/ημέρα).
Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ σε δομές του στρατού φιλοξενούνται σήμερα 9.890.

Ποιοι καλούνται να πληρώσουν διπλά τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΝΕΑ.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δεν έχουν πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια τα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δηλαδή δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας και ταυτόχρονα δεν κατέθεσαν πινακίδες θα κληθούν να πληρώσουν διπλά τέλη κυκλοφορίας.
Οπως αναφέρουν τα Νέα έχουν αρχίσει διασταυρώσεις στοιχείων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας κανονικά με το σύνολο των υπόχρεων, αντιπαραβάλλοντας και τον κατάλογο των καταθέσεων πινακίδων ξεχωριστά για το 2011 και το 2012, δηλαδή για μια ολόκληρη πενταετία. Κάποιοι δηλαδή θα πληρώσουν διπλά τέλη για πολλά χρόνια.
Ωστόσο ενώ ήδη για όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη του 2016 τα πρόστιμα έχουν αρχίσει να μπαίνουν μέσω taxisnet για τα προηγούμενα έτη αν και οι διασταυρώσεις συνεχίζονται θα πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση.

Από τη διασταύρωση θα προκύψουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων εκείνοι οι οποίοι, παρότι είχαν υποχρέωση, δεν κατέβαλαν το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας και τώρα θα κληθούν να το πληρώσουν εις διπλούν.

Εν τω μεταξύ, ηλεκτρονικά ραβασάκια μέσω του TAXISnet σε περίπου 800.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 προκειμένου να προσέλθουν στα υποκαταστήματα των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ για να καταβάλουν τα διπλά τέλη θα στείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η προθεσμία που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες οχημάτων με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας για την εφάπαξ εξόφληση των τελών και των προστίμων θα είναι ένας μήνας. Αν ο μήνας αυτός παρέλθει άπρακτος τα μη πληρωθέντα ποσά θα θεωρούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. θα μπορούν να τα διεκδικήσουν με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή με κατασχέσεις καταθέσεων και εισοδημάτων, ενώ οι οφειλέτες, από την πλευρά τους θα μπορούν να τα ρυθμίσουν έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις!
Σύμφωνα, ειδικότερα, με την ισχύουσα νομοθεσία η μη εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται την υποχρέωση του κατόχου του οχήματος να πληρώσει, πέραν των κανονικών τελών και ένα πρόστιμο ίσο με το ποσό των οφειλομένων τελών.
Έτσι το συνολικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει κάθε κάτοχος οχήματος που δεν εξόφλησε έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας είναι, τελικά, διπλάσιο των οφειλομένων τελών. Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψαν τα dikaiologitika.gr, η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών θα είναι η εξής: * Τα μη καταβληθέντα εμπρόθεσμα τέλη κυκλοφορίας μαζί με το προβλεπόμενο πρόστιμο θα βεβαιωθούν στα ονόματα των κατόχων οχημάτων που τα οφείλουν. * Οι κάτοχοι των οχημάτων θα κληθούν με ειδοποιητήρια, που θα τους κοινοποιηθούν στα e-mail τους μέσω των εφαρμογών του συστήματος ΤΑΧΙSNET, να εξοφλήσουν εφάπαξ τα συνολικά ποσά τελών και προστίμων μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα.
* Σε κάθε περίπτωση, κατά την οποία η προθεσμία αυτή θα παρέλθει και δεν θα πληρωθεί το οφειλόμενο ποσό τελών και προστίμου το συνολικό αυτό ποσό θα καταστεί ληξιπρόθεσμο χρέος και θα επιβαρύνεται περαιτέρω με μηνιαίους τόκους.
Από τη στιγμή αυτή, το Δημόσιο μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. θα μπορεί να διεκδικήσει το οφειλόμενο ποσό με την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή με κατασχέσεις σε καταθέσεις και εισοδήματα του οφειλέτη (μισθούς, συντάξεις, ενοίκια κ.λπ.)
* Το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας και του αντίστοιχου προστίμου, από τη στιγμή που θα καταστεί ληξιπρόθεσμο, θα μπορεί να ρυθμιστεί για να εξοφληθεί τμηματικά έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, με βάση την «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013. Πάντως, για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας για ένα όχημα ο κάτοχός του δεν μπορεί να το μεταβιβάσει είτε με πώληση είτε με δωρεά είτε με γονική παροχή.
Προϋπόθεση για την μεταβίβαση κάθε οχήματος είναι να έχουν καταβληθεί προηγουμένως τόσο τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση όσο και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, τα οποία τυχόν οφείλονται για το χρόνο που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του μεταβιβάζοντος, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπομένων από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, προστίμων.

Μάλιστα, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά απαιτείται η ολοσχερής εξόφλησή τους μαζί με προστεθέντα πρόστιμα.

“Η Μαρία Αντωνίου στηρίζει κάθε ενέργεια και προσπάθεια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου”

Δ.Τ-Νέα συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καστοριάς είχε η Μαρία Αντωνίου στο Πολιτικό της Γραφείο, την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά όλες οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την ανέγερση αστυνομικού μεγάρου, έπειτα από την αιφνίδια και ριζική αλλαγή απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Κ.Σ.Ν.Μ.), για το κτίριο του στρατοπέδου “Μαθιουδάκη”.

 

Η Μαρία Αντωνίου ενημέρωσε το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών ότι για την αλλαγή της απόφασης του ΚΣΝΜ κατέθεσε Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς, ενώ παράλληλα απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Καστοριάς, για να ξεκινήσει άμεσα δημόσια διαβούλευση, με την σύμπραξη όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να επιλεγεί και να προταθεί ένα νέο οικόπεδο, ο χώρος του οποίου θα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και προδιαγραφές που απαιτούνται για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

 

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, τους διαβεβαίωσε ότι, όπως έκανε πάντοτε και στο παρελθόν, θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους τόσο για την δρομολόγηση των ενεργειών του συγκεκριμένου θέματος, όσο και όλων των υπόλοιπων ζητημάτων που τους απασχολούν διαχρονικά.

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr