Αρχείο για : Μάρτιος, 2016

6η Fur Excellence in Athens – Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών. Οι πρώτες δηλώσεις από ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΣΠΥΡΑΚΗ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Από το πρωί ξεκίνησε η 6η έκθεση Γούνας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ.

Πριν λίγο μεταξύ άλλων την έκθεση επισκέφθηκαν, ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ,ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ και ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας για την πρόταση ψηφίσματος εναντίον της βιομηχανίας γούνας

Δ.Τ – Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας καταδικάζει την πρόταση αυτή η οποία εμπεριέχει στοιχεία τα οποία είναι μονομερή και ανυπόστατα όπως έχει αναδειχθεί από σχετικές εκθέσεις που έχει δημοσιεύσει το Fur Europe. Η ελληνική ομοσπονδία Γούνας σε συνεργασία με την Fur Europe θα προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για  ενημέρωση των Ελλήνων ευρωβουλευτών .

Άμεση αντίδραση του » ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ » για την πρόταση ψηφίσματος εναντίον της γούνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δ.Τ – Η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» ως φορέας του κλάδου της γούνας, καταγγέλλει την πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από «φιλοζωική οργάνωση», σχετικά με την κατάργηση της βιομηχανίας της γούνας.
Η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για τον κλάδο της γούνας και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για αυτό, καθώς και για την εύρυθμη και εύνομη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Η μέριμνα που υπάρχει για το οικιστικό σύστημα και το περιβάλλον, είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός.
Για τους λόγους αυτούς, οι προτάσεις που αναφέρονται στο συγκεκριμένο ψήφισμα κρίνονται τουλάχιστον ατυχείς και ανυπόστατες.
Εκφράζουμε δε, την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, καθώς και στους υγιώς σκεπτόμενους Βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου.

Εκ της Διοικήσεως

Στην έκθεση του ΣΕΓ η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ – Η πρώτη δήλωση της για την νέα πρόταση ψηφίσματος εναντίον της γούνας

Η Μ.Σπυράκη απαντά με ψυχραιμία για την νέα σκληρή πρόταση ψηφίσματος για το ΤΕΛΟΣ της βιομηχανίας της γούνας που κατατέθηκε σήμερα και αποκάλυψε ο alphafm.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέα πρόταση ψηφίσματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απαγόρευση της βιομηχανίας της γούνας

    ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ alphafm.gr

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

–  έχοντας υπόψη τη μελέτη της οργάνωσης One Voice, η οποία καταγγέλλει τις ζημιές που οφείλονται στη βιομηχανία της γούνας,

–  έχοντας υπόψη το άρθρο 133 του Κανονισμού του,

Α.  λαμβάνοντας υπόψη ότι τα απόβλητα που προέρχονται από τα ζώα προκαλούν συγκέντρωση ουσιών που ρυπαίνουν τα ύδατα και συμβάλουν στο θάνατο της υδρόβιας πανίδας και στην υποβάθμιση των υδροφόρων οριζόντων·

Β.  λαμβάνοντας υπόψη ότι φορμαλδεΐβη χρησιμοποιείται στην προετοιμασία και τη βαφή του δέρματος, ενώ πρόκειται για ένα χημικό προϊόν το οποίο είναι πιθανόν να προκαλέσει καρκίνο και λευχαιμία·

Γ.  λαμβάνοντας υπόψη ότι το χρώμιο, που χρησιμοποιείται για τη δέψη, είναι τοξικό προϊόν το οποίο πιθανώς είναι καρκινογόνο και το οποίο ευρίσκεται κατόπιν στα παιχνίδια για τα παιδιά, και ότι ένας σημαντικός αριθμός επιβλαβών ουσιών χρησιμοποιείται στην κατασκευή γουνοδερμάτων·

Δ.  λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εργαζόμενοι στις εν λόγω επιχειρήσεις είναι πιθανόν να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες μέχρι και καρκίνο του πνεύμονα·

Ε.  λαμβάνοντας υπόψη ότι οι γούνες μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο πολύ καλής απομίμησης·

1.  ζητεί την απαγόρευση των εκτροφείων ζώων για την παραγωγή γούνας·

2.  εναλλακτικά, ζητεί μια ρύθμιση που θα αφορά τις υγειονομικές συνθήκες των εργαζομένων και των ζώων·

3.  αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει το παρόν ψήφισμα, συνοδευόμενο από τα ονόματα των υπογραφόντων, στην Επιτροπή, στο Συμβούλιο και στα εθνικά κοινοβούλια.

Επιδόθηκαν οι Οριστικοί Τίτλοι Κυριότητας του Αναδασμού Τσάκωνης

Δ.Τ – Στον οικισμό της Τσάκωνης του Δήμου Καστοριάς βρέθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του χωριού και επέδωσε στους δικαιούχους τους οριστικούς τίτλους κυριότητας του υποχρεωτικού Αναδασμού έτους 2005 αγροκτήματος Τσάκωνης.

Σε εξέλιξη το εργαστήρι Νέων Σχεδιαστών της NAFA στο πλαίσιο της 6ης FEA

Δ.Τ – Με τη συμμετοχή 30, περίπου, νέων σχεδιαστών, σε πλήρη εξέλιξη είναι το εργαστήρι Νέων Σχεδιαστών που διοργανώνουν ο ΣΕΓ και η NAFA, στο πλαίσιο μίας μεγάλης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια από τους προαναφερόμενους φορείς, προκειμένου νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με το χώρο της μόδας, να γνωρίσουν την τέχνη της γούνας.

Στόχος της δράσης αυτής, ταυτόχρονα, είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να αναδείξουν το ταλέντο και τη δουλειά τους, αλλά και να αγαπήσουν και να προωθήσουν τη γούνα, όπως οι γουνοποιοί.

«Η γούνα είναι πολύ «in», με πολλούς μεγάλους οίκους στο εξωτερικό να προτείνουν αυτό το προϊόν και αυτό το βλέπουμε και στις κολεξιόν που παρουσιάζονται. Επίσης, ενθαρρυντικό είναι ότι προωθείται ο συνδυασμός της γούνας με το δέρμα και με το ύφασμα και αυτό δίνει μία δυνατότητα «mix and match» που θα αυξήσει την αγορά για το ίδιο το προϊόν της γούνας, αλλά θα δώσει την ευκαιρία στους νέους σχεδιαστές να πειραματιστούν ακόμη περισσότερο», τόνισε ο εκπρόσωπος της NAFA, Μπάμπης Πούλιος.

Το θέμα του εργαστηρίου που διεξάγεται στην Έκθεση γούνας Αθηνών, υπό την επίβλεψη του καθηγητή του ROYALL COLLEGE OF ART LONDON, Βασίλη Καρδάση, είναι τα «φτερά» και ο «πάγος», αντικείμενα τα οποία ενθουσίασαν τους σχεδιαστές.

«Η ιδέα είναι ότι η γούνα φοριέται σε όλες τις εποχές, όπως τα ζώα έχουν τη γούνα τους και τα πουλιά τα φτερά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στη συνέχεια, βέβαια, εξειδικεύουμε στον πάγο», εξήγησε ο κ. Καρδάσης.

Οι τρεις καλύτεροι σχεδιαστές, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της NAFA στο Τορόντο, προκειμένου να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια.

Καστοριά – Παρουσίαση του ποιητή Άκη Μπούρα

Δ.Τ – Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Παράρτημα Καστοριάς) & το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Connect σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ποιητή Άκη Μπούρα το Σάββατο 2 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Connect στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και Διοικητηρίου 1 στην Καστοριά. Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσει ο συγγραφέας κ. Χρήστος Κωτορένης ενώ ποιήματα του θα απαγγείλει η κ. Ιωάννα Αλεξοπούλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Άκης Μπούρας έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές και ποιήματά του έχει μελοποιήσει ο μουσικός Μανώλης Χατζημανώλης. Περισσότερες πληροφορίες για τον ποιητή μπορείτε να αναζητήσετε περιδιαβαίνοντας στην ιστοσελίδα του www.akisbouras.eu

Οι θέσεις και οι προτάσεις από τους EΝ.ΔΗΜΟ για τα έργα από τα αντισταθμιστικά του αγωγού TAP

Δ.Τ – Οι ΕΝ. ΔΗΜΟ. (Ενεργοί Δημότες Καστοριάς) έχουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της παροχής ενέργειας με τηλεθέρμανση.
Θεωρούμε ότι η καλύτερη λύση είναι ένα καινοτόμο σύστημα συμπαραγωγής ενέργειας με οικολογικό τρόπο (γεωθερμία/βιομάζα/”υδροθερμία”) το οποίο αρμόζει στα τοπικά χαρακτηριστικά, λύνει υπάρχοντα περιβαλλοντικά προβλήματα, είναι βασισμένο στις αρχές της τοπικής αυτάρκειας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη γεωργικών καλλιεργειών σε εδάφη που τώρα δεν αξιοποιούνται(καλλιέργεια γαϊδουράγκαθου), μεγεθύνει την τοπική οικονομία, μας βάζει ουσιαστικά στον ενεργειακό χάρτη παρέχοντας και ηλεκτρική ενέργεια ενώ τέλος χρηματοδοτείται από το οικονομικό πρόγραμμα ΣΕΣ στο 100%.

Οι άλλες λύσεις τηλεθέρμανσης είναι
1.) Από λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και
2.) Από τον αγωγό της κοινοπραξίας πολυεθνικών ενέργειας TAP.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν χρηματοδοτείται από κάποιο πρόγραμμα είναι το δίκτυο της τηλεθέρμανσης από την όποια μονάδα παραγωγής ενέργειας μέχρι το σπίτι του κάθε δημότη.

Για την περίπτωση τηλεθέρμανσης από την ΔΕΗ, είναι εντελώς ασύμφορη και αντιπεριβαλλοντική πρόταση. Η πρόσθεση επιπλέον νοικοκυριών σε ένα τέτοιο δίκτυο, πέρα από τις απώλειες λόγο της απόστασης (ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι θα κατασκευαστεί κάποια στιγμή η περιβόητη “σήραγγα
της Κλεισούρας”) συμβάλει επιπρόσθετα στην καύση περισσότερου λιγνίτη άρα και περισσότερων αέριων λημμάτων που σχετίζονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η δεύτερη πρόταση για παροχή φυσικού αερίου από τον αγωγό ΤΑP, όπως γράφει και η εισήγηση, απαιτεί την πρόθεση κάποιου επενδυτή να κατασκευάσει την μονάδα μετατροπής του υγρού φυσικού αερίου σε μορφή κατάλληλη για βιομηχανική και οικιακή χρήση. Σε μια περίοδο όμως
γενικότερης αποεπένδυσης στη χώρα ποιος επενδυτής άραγε θα αναλάβει ένα τέτοιο ρίσκο και μάλιστα για μια περιοχή όπως ο δήμος Καστοριάς;
Εκτός αυτού η παροχή ενέργειας από τον αγωγό μεταφοράς της ΤΑΡ, ακόμα κι αν τελικά με κάποιο τρόπο έρθει στα σπίτια των δημοτών,αυτοί θα είναι εξαρτημένοι από τιμές που θα ορίζονται στο φυσικό αέριο διεθνώς (όπως γίνεται εξάλλου και με το πετρέλαιο) καθώς και από την πολιτική που ασκεί το Αζερμπαϊτζάν σε σχέση με τις πολυεθνικές που αποτελούν την κοινοπραξία της ΤΑΡ.

Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άμεσα περίπτωση να επενδύσει κάποιος στη Καστοριά ώστε να αξιοποιηθούν οι περιβόητες «αναμονές» του αγωγού , αλλά από την άλλη πλευρά οι οικονομικές συνθήκες επιτάσσουν να βρούμε μια λύση φθηνής μορφής θέρμανσης. Αυτός είναι ο λόγος που υπερασπιζόμαστε και εμμένουμε στην δικιά μας πρόταση, η οποία μέχρι στιγμής αντιμετωπίζεται ως γραφική, αλλά είναι απόλυτα ρεαλιστική και σε σύντομο χρόνο υλοποιήσιμη σε ότι αφορά την κατασκευή της μονάδας ή μονάδων παροχής ενέργειας.
Έτσι θεωρούμε ότι πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας εκεί και τα χρήματα που δίνει στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης της, η κοινοπραξία ενέργειας ΤΑΡ, να δοθούν και πάλι ανταποδοτικά στην ενέργεια αλλά με βιώσιμη μορφή.

Επίσης θεωρούμε την πρόταση για παρεμβάσεις στους ΤΟΕΒ των οικισμών του πρώην Δήμου Αγ. Αναργύρων ενδιαφέρουσα.
Οι προτάσεις αυτές όμως θα πρέπει να έχουν μια προ-κοστολόγηση.

Τις υπόλοιπες προτάσεις τις καταψηφίζουμε γιατί υπάρχουν άλλοι τρόποι και χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίησή τους, ενώ είναι η μοναδική ευκαιρία και συγκυρία να αποκτήσει ο δήμος μια εναλλακτική μορφή τηλεθέρμανσης, προσαρμοσμένη στα τοπικά του χαρακτηριστικά.

Ο τίτλος του θέματος του προχθεσινού ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Προτεινόμενα έργα-δράσεις στο πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε) 2015-2019 του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ).

 

Τα νέα προγράμματα της Κοινωφελούς για 18.500 ανέργους ανακοινώνονται τη Δευτέρα – Τι περιλαμβάνουν

Τις λεπτομέρειες των νέων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας θα ανακοινώσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Tο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα θα απασχολήσει συνολικά 18.500 ανέργους σε 49 δήμους.

Όπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, θα έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

  • Θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 17 δήμους της χώρας (6.000 προσλήψεις), θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας και σε δεύτερη φάση σε άλλους 32, με σκοπό να επεκταθεί σταδιακά σε όλους του Δήμους της Ελλάδας, θα έχουν διάρκεια 8 μηνών και όχι 5, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Έχουν στο επίκεντρο τον άνεργο. Συνδέουν την επιμόρφωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του άνεργου με θέση εργασίας η οποία πλέον δεν θα υποκαθιστά θέσεις που καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες των δήμων.
  • Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έργα συγκεκριμένα, διακριτά και μετρίσιμα τα οποία έχουν αρχή μέση και τέλος.

ΔΕΙΤΕ τη σχετική νομοθετική ρύθμιση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr