Αρχείο για : Απρίλιος, 2016

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Προσγειώθηλε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μεταφέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα.

Η υποδοχή του Αναστάσιμου Φωτός θα γίνει, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με τιμές αρχηγού κράτους.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στην Αθήνα από αποστολή της οποίας προΐσταται ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ στην αποστολή συμμετείχε και η υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Tο Άγιο Φως θα αναχωρήσει με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 17 προορισμούς, σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα.

naftemporiki.gr

Μαξίμου: Λίγο πριν την Ανάσταση, η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της

Λίγο πριν την Ανάσταση, η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει ότι τις τελευταίες μέρες και ενόσω μια, δύσκολη και σύνθετη, διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο λεπτό σημείο της, «γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς εντεινόμενης παραπληροφόρησης και κινδυνολογίας από μεγάλη μερίδα εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Από το ό,τι η κυβέρνηση δέχθηκε τα πάντα και υπογράφει «στα τέσσερα», μέχρι ότι μας γυρνάνε στη δραχμή ή ό,τι δεν μιλούν μεταξύ τους οι βασικοί διαπραγματευτές».

«Δεν μας είναι ξένη, ούτε πρωτόγνωρη αυτή η τακτική», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία υπενθυμίζεται ότι «από τον Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα, η διαπλοκή έχει παίξει αρκετές φορές τα «ρέστα» της. Σήμερα, παρότι δεν τους έχει μείνει ούτε ίχνος αξιοπιστίας, επιμένουν πεισματικά. Αναμενόμενο. Δεν τους έχει απομείνει άλλη ελπίδα. Με ανυπόστατα δημοσιεύματα προσπαθούν, για άλλη μια φορά, να δημιουργήσουν κλίμα καταστροφής και διαφωνιών ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης».

«Σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση, «λόγω της ημέρας, αντί άλλης απάντησης και αυτονόητων διαψεύσεων σε πρωτοσέλιδους τίτλους φθηνής προπαγάνδας, στέλνουμε στους εκδότες των συγκροτημάτων της διαπλοκής και στους κομιστές της κίτρινης δημοσιογραφίας, τις ευχές και την κατανόηση μας. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… Καλό Πάσχα σε όλους, μα πιο πολύ στον ελληνικό λαό για την Ανάσταση που προσδοκά, που δικαιούται και, πράγματι, έρχεται!».

Λεβέντης: Η πιο καθαρή λύση για την χώρα είναι η σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης

«Η τίμια και πιο καθαρή λύση για την χώρα είναι η σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην Τρίπολη,μετά την περιφορά του επιταφίου στο «Δεκάζειο» γηροκομείο της πόλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Οι ώρες για τη χώρα είναι δύσκολες», ανέφερε ο κ. Λεβέντης και αναρωτήθηκε, «αν δεν χρειάζεται ενότητα τώρα η χώρα, πότε θα την χρειαστεί;»

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διατύπωσε την εκτίμηση ότι «μέχρι το φθινόπωρο θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές», διότι, όπως πρόσθεσε, «θα ζητηθεί 4ο μνημόνιο, οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλοποίηση και τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν οικονομικό πρόβλημα, λόγω αύξησης της ανεργίας». Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «δεν είναι τώρα η ώρα για τακτικισμούς, αλλά είναι η ώρα να λυθούν τα προβλήματα του κόσμου» και ευχήθηκε «να φωτίσει ο Θεός τους πολιτικούς», διότι όπως είπε, «οι πολιτικοί χρειάζονται περισσότερη φώτιση από τον κόσμο».

Σε 17 προορισμούς το Άγιο Φως από την Aegean

Με τρία αεροσκάφη θα επιχειρήσει η Aegean να μεταφέρει το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς (όχι εμπορική πτήση). Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Η επιλογή των πιο πάνω προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:20.

Το Μεγάλο Σάββατο, 30 Απριλίου 2016,  τα δρομολόγια των έκτακτων πτήσεων για την μεταφορά του Αγίου Φωτός, θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

A36006   Αθήνα – Ζάκυνθος 19:20 – 20:18

A36006   Ζάκυνθος – Κεφαλονιά 20:20  – 20:43

A36008   Αθήνα – Λάρισα 19:20 – 20:12

A36008   Λάρισα – Αλεξανδρούπολη 20:20 – 21:12

A36008   Αλεξανδρούπολη – Λήμνος 21:20 – 21:48

A36008   Λήμνος – Μυτιλήνη 21:55 – 22:22

A36002   Αθήνα – Σάμος 19:20 – 20:03

A36002   Σάμος – Χίος 20:10 – 20:43

A36002   Χίος – Κως 20:50 – 21:24

A36002   Κως – Μύκονος 21:30 – 22:11

Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, θα γίνει και με τις προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη ως εξής:

Α3 380 Αθήνα – Σαντορίνη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 19:30 και άφιξη στη Σαντορίνη στις 20:15

Α3 322 Αθήνα- Ηράκλειο, Αναχώρηση στις 20:30 και άφιξη στο Ηράκλειο στις 21:20

ΟΑ 344 Αθήνα – Χανιά, Αναχώρηση στις 21:55 και άφιξη στα Χανιά στις 22:45

ΟΑ 406 Αθήνα – Κέρκυρα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 21:35 και άφιξη στην Κέρκυρα στις 22:40

Α3 218 Αθήνα – Ρόδος, Αναχώρηση στις 21:40 και άφιξη στη Ρόδο στις 22:40

ΟΑ 166 Αθήνα – Ιωάννινα, Αναχώρηση στις 20:20 και άφιξη στα Ιωάννινα στις 21:20

Η προγραμματισμένη πτήση Α3 126 Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα αλλάξει ώρα αναχώρησης και αντί στις 19:00 θα αναχωρήσει στις 20:00

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, το Μεγάλο Σάββατο το πλήρωμα καμπίνας όλων των πτήσεων εξωτερικού προς Ελλάδα και όλων των πτήσεων του εσωτερικού δικτύου της Aegean και της Olympic Air θα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες πασχαλινές λαμπάδες.

Η Aegean με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο επιβατικό της κοινό και την παράδοση και τη φετινή πασχαλινή περίοδο, για 17η χρονιά, τηρεί τα έθιμα και προσφέρει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα (από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Παρασκευή) νηστίσιμο μενού, παραδοσιακό μουστοκούλουρο, καθώς και πασχαλινό τσουρέκι την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα σε όλους τους επιβάτες όλων των πτήσεων του δικτύου της αι της Olympic Air. Παράλληλα σε όλες τις πτήσεις προς Κέρκυρα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο το πρωί πήλινα κανατάκια προτρέποντάς τους να τηρήσουν το έθιμο των Μπότηδων. Επιπλέον σε όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών προσφέρονται σοκολατένια λαγουδάκια.

Annual Meeting 2016 FUR EUROPE – Στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο της IFF μετά από πρόταση Κοσμίδη

Δ.Τ – Στη Βαρσοβία της Πολωνίας βρέθηκε ο πρόεδρος της Ε Ο Γ μαζί με τον πρόεδρο του πανελλήνιου συνδέσμου εκτροφέων, Αθανάσιο Λάγγα τον ταμεία Λάζαρο Ταλλίδη, και τον επιστημονικό εξωτερικό συνεργάτη Παπαχρήστο Γιώργο.
Κατατέθηκαν οι στόχοι και οι προτάσεις της Ε Ο Γ και των εκτροφέων, και αναμένονται οι αποφάσεις.
Έγινε από πλευράς FUR EUROPA απολογισμός πεπραγμένων 2015 προοπτικές και στόχοι για το 2016.

Ανακοινώθηκε ετήσιο συνέδριο της IFF στην Αθήνα τον προσεχή Οκτώβριο.
Άλλη μια επιτυχία της Ε Ο Γ διότι θα έρθουν στην Ελλάδα όλες οι ομοσπονδίες του κόσμου .

Δημήτρης Κοσμίδης - Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

 

Ακυρώθηκαν 20 ρωσικά τουριστικά πακέτα για Πάσχα στην Ελλάδα

Τουλάχιστον 20 τουριστικά πακέτα προς την Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα έχουν ματαιωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση βίζας, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι προξενικές αρχές δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στην υψηλή ζήτηση των ρώσων τουριστών με αποτέλεσμα πολλοί χάνουν τις πασχαλινές τους διακοπές.  Σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα Ratanews.ru, η εκπρόσωπος της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας σημειώνει ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη, αρκετοί πελάτες, σχεδόν όλων των tour operators με μεγάλο όγκο μεταφορών, δεν ήταν σε θέση να πετάξουν για διακοπές λόγω της μη έκδοσης των διαβατηρίων τους. Προς το παρόν, πρόκειται για περίπου δύο δεκάδες ματαιωμένων τουριστικών πακέτων, αλλά υπάρχει κίνδυνος αυτό να είναι μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εδώ και αρκετές ημέρες, κοντά στο κτίριο του Γενικού Προξενείου και στο κέντρο θεωρήσεων περιμένουν μέχρι αργά το βράδυ κούριερ τουριστικών εταιριών ή οι ίδιοι οι τουρίστες, των οποίων οι πτήσεις προς την Ελλάδα είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες και ώρες.

Σημειώνεται επίσης ότι οι θεωρήσεις από το Γενικό Προξενείο γίνονται χωρίς σύστημα καθώς εκδίδονται διαβατήρια με θεωρήσεις σε τουρίστες, που πετούν σε δύο ή τρεις ημέρες, αλλά όχι σε εκείνους, που πετούν μέσα σε λίγες ώρες. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου εκδίδονται τα διαβατήρια ανήλικων παιδιών, αλλά όχι και των γονέων τους.Στο ίδιο δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρεται ότι οι ισχυρισμοί του Προξενείου, ότι τα έγγραφα για απόκτηση θεωρήσεων υποβάλλονται πολύ αργά από τους τουρίστες, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τον εαυτό του.

Από τις 26 Απριλίου, το Προξενείο λειτουργεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χθες το βράδυ, η τελευταία παρτίδα διαβατηρίων εστάλη στο κέντρο θεωρήσεων περίπου στις 01:30 προσθέτει το δημοσίευμα.

O Frank Underwood… χαλαρά πρώτος σε δημοσκόπηση για την προεδρία των ΗΠΑ!

Τι θα συνέβαινε αν ο Frank Underwood της σειράς “House of Cards” ήταν στην πραγματικότητα υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ; Σύμφωνα με δημοσκόπηση της αεροπορικής εταιρείας Virgin America θα ερχόταν… χαλαρά πρώτος!

Η δημοσκόπηση δείχνει πως κανείς από τους υποψηφίους των Ρεπουμπλικανών ή των Δημοκρατικών μπορεί να του κόψει τη φόρα στον Λευκό Οίκο.

Η εταιρεία καλεί τους επιβάτες της να ψηφίσουν στη δημοσκόπηση, ενώ υπάρχει και online ψηφοφορία.

Ο Kevin Spacey ως Frank Underwood είναι πρώτος σε ψήφους με ποσοστό 42.68% και τον ακολουθεί η Hillary Clinton με 23.78%.

Στην τρίτη θέση συναντάμε τον Bernie Sanders με 20.12%, ενώ ακολουθούν οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι:

Donald Trump, Ted Cruz και John Kasich συγκεντρώνουν ο καθένας τους από ένα ποσοστό κοντά στο 10%.

Αιχμηρή δήλωση του Αντ. Σαμαρά κατά Αλ. Τσίπρα

Σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης άφησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από την Πύλο όπου βρίσκεται και φέτος για τις ημέρες του Πάσχα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν είναι αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, απάντησε:

«Υπάρχουν διάφορα περίεργα φρένα που δεν μας αφήνουν να απογειωθούμε. Είχαν πει κάποτε ότι θα έρθει το Πάσχα και η απογείωση, αν θυμάστε. Την απογείωση ακόμα την περιμένουμε. Είναι δύσκολο να κάνεις αυτές τις υποσχέσεις όταν δεν τηρείς τα βασικά που πρέπει να τηρήσεις, που είναι πρώτα απ’ όλα ν’ αγαπάς την ανάπτυξη. Αυτοί αγαπάνε περισσότερο το κόμμα και λιγότερο την ανάπτυξη».

Νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες της χώρας

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αντιμέτωπη εκ νέου με το μέτωπο των αγροτών φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή. Όπως δήλωσε χθες Μ. Τετάρτη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας τα 68 μπλόκα που στις πρόσφατες κινητοποιήσεις συντάχθηκαν με το μπλόκο της Νίκαιας, ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργία που έχει εξαγγελθεί για τις ημέρες που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου στη Βουλή.

«Την πρώτη ημέρα θα συμμετέχουμε με τα τρακτέρ μας στους νομούς και τη δεύτερη θα κατέβουμε με λεωφορεία στην Αθήνα», δήλωσε ο κ. Μπούτας. Μεταφέροντας, δε, το κλίμα που επικρατεί στην επαρχία, μια ημέρα μετά τη δήλωσή του στη Βουλή ότι «αποσύρετε το νομοσχέδιο για να μπορείτε να έρθετε στα χωριά σας», ο Βαγγέλης Μπούτας είπε ότι «εγώ πηγαίνω στα χωριά και οι άνθρωποι βρίζουν και μου λένε για τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ‘αν θέλουν ας ξαναέρθουν να πάρουν ψήφο ή να μας δικαιολογήσουν την ψήφο που θα ρίξουν για το ασφαλιστικό’». Όσο για το αν θα κάνουν Πάσχα οι αγρότες, ο κ. Μπούτας αρκέστηκε στο σχόλιο «αρνί θα ψήσουμε, ας είναι και μαύρο».

Ιερώνυμος: Το φετινό Πάσχα να γίνει έξοδος από το φόβο και την απόγνωση

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ.

«Το φετινό Πάσχα ας γίνει έξοδος από το φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια», προέτρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε χθες την ακολουθία του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να είναι αισιόδοξοι και επισήμανε πως «απόψε θα ακούσουμε και θα πούμε πολλές φορές την ευχή καλό Πάσχα. Πάσχα είναι μια παλαιοδιαθηκική λέξη που σημαίνει έξοδος, διάβαση, πέρασμα. Το πέρασμα, δηλαδή, του ισραηλιτικού λαού από την Αίγυπτο προς τη γη της Χαναάν. Με άλλα λόγια, από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια, από τον θάνατο στη ζωή». Ευχήθηκε, μάλιστα, «ας γίνει με την λαμπροφόρο ανάσταση του Χριστού μας, το φετινό Πάσχα για όλους μας μια έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από το ‘’εγώ’’ στο ‘’εμείς’’, από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιπλέον, έκανε λόγο για τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής και υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η απελπισία και η απόγνωση έγιναν οι κυρίαρχες γεύσεις της καθημερινότητάς μας. Η αγαπημένη μας πατρίδα δοκιμάζεται παντοιοτρόπως. Γύρω μας μαίνονται πόλεμοι και καταστροφές. Τα νησιωτικά μας παράλια έγιναν υγροί τάφοι ψυχών, κατατρεγμένων από τον πόλεμο και την δυστυχία. Η χώρα μας κατακλύστηκε από πρόσφυγες και μετανάστες που βιώνουν την εξαθλίωση και τα αδιέξοδα που συνεπάγονται οι πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητας των ισχυρών της γης. Και ο λαός μας, ζώντας ο ίδιος τις δικές του δοκιμασίες, τις δικές του δυσκολίες, την ολοένα και πιο επώδυνη οικονομική κρίση, την ανεργία, τη συνεχή μετανάστευση των παιδιών μας, την αβεβαιότητα για το αύριο, την αίσθηση ότι κάποιοι κλέβουν, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας, δείχνει έμπρακτα το μεγαλείο της ψυχής του και την ανωτερότητα της πολιτικής του καταγωγής. Υπομένει αγωνιζόμενος. Δίνει με αξιοπρέπεια τις μάχες του, προβάλλοντας μεγαλόπρεπα την ψυχική και υλική του γενναιοδωρία, μοιραζόμενος το υστέρημά του και πολεμώντας να διατηρήσει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια του».

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr