Αρχείο για : Ιούλιος, 2016

Νέος φόρος για όσους δεν συγκεντρώνουν αποδείξεις

Βάσει εισοδήματος τα ποσοστά

Αντιμέτωποι με επιπλέον φόρο θα βρίσκονται από φέτος όσοι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, που θα καθορίζεται βάσει εισοδήματος.

Σύμφωνα με τη Realnews:

 • Για εισοδήματα ώς 10.000 ευρώ θα απαιτείται το 10%, δηλαδή αποδείξεις 1.000 ευρώ.
 • Για εισοδήματα από 10.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ το 15%, δηλαδή αποδείξεις από 1.500 έως 3.000 ευρώ.
 • Για εισοδήματα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό φτάνει το 20%, δηλαδή αποδείξεις από 4.000 έως 8.000 ευρώ.
 • Για ετήσια εισοδήματα από 40.001 ευρώ και πάνω το 30%, δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ αποδείξεις.

Όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, για το ποσό που υπολείπεται θα πληρώνουν φόρο επί ενός εικονικού ουσιαστικά εισοδήματος. Δηλαδή, αν τους λείπουν αποδείξεις 5.000 ευρώ, θα φορολογούνται για εισόδημα 5.000 ευρώ, με τον χαμηλότερο συντελεστή 22%. Θα πληρώσουν δηλαδή, φόρο 1.100 ευρώ για ένα εισόδημα που ποτέ δεν είχαν.

Αν το ποσό που υπολείπεται είναι μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου ανεβαίνει στο 29% και μπορεί να φτάσει στο 37% ή και στο 45%, αν οι αποδείξεις που λείπουν ξεπερνούν τα 30.000 ή τα 40.000 ευρώ, γεγονός που αφορά βέβαια ελάχιστους, με πολύ υψηλά εισοδήματα.

Όλα αυτά προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ειδικά για φέτος, η χρονιά θα χωριστεί στα δύο. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές αποδείξεις και από συναλλαγές χωρίς πλαστικό χρήμα ή web banking. Αλλά από την 1η Οκτωβρίου θα μετρούν στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου και του απαιτούμενου ποσού μόνο οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζών.

Από το 2017 και μετά, το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων θα συγκεντρώνεται αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα. Όσο για το αφορολόγητο, το «χτίσιμό» του θα είναι σε συνάρτηση με τη συλλογή των αποδείξεων ή το ύψος των δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος και θα μειώνεται ανάλογα με τις αποδείξεις ή τις δαπάνες που λείπουν, σε σχέση με το εισόδημα του φορολογούμενου.

Newsroom ΔΟΛ

Σκληρές πιέσεις προς τους πολίτες από τον δήμο Καστοριάς για τις οφειλές

» Θα ασκήσουμε πλέον όλα τα νόμιμα μέσα » τονίζει η δημοτική αρχή

Πιέσεις,επιστολές,δικαστήρια για να μαζέψει τις οφειλές η δημοτική αρχή Καστοριάς.

Σε μια ακόμη πολύ άσχημη οικονομική χρονιά για πολίτες και επιχειρήσεις…..και από την δημοτική αρχή Καστοριάς βγαίνουν αποφάσεις για άμεσο μάζεμα των χρημάτων

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Απευθείας ανάθεση για αγορά τηλεφωνικού κέντρου

Απευθείας ανάθεση ΦΩΤΙΑΔΗ για αγορά τηλεφωνικού κέντρου κόστους 1077 ευρώ

Τρία εκατομμύρια κόκκινοι φάκελοι δανείων στην Ελλάδα των 3,6 εκατ. εργαζόμενων! Διαβάστε περισσότερα: Τρία εκατομμύρια κόκκινοι φάκελοι δανείων στην Ελλάδα των 3,6 εκατ. εργαζόμενων!

Το φιλόδοξο στοίχημα για τις ελληνικές τράπεζες να ξεφορτωθούν ή να μετατρέψουν ξανά σε «πράσινα» ένα μεγάλο μέρος από τα 108 δισεκατομμύρια ευρώ των κόκκινων δανείων και ανοιγμάτων, δείχνει να έχει χαθεί πριν καλά-καλά ξεκινήσει η προσπάθεια.

Η κατάσταση λόγω της ύφεσης, της βαριάς φορολογίας και της ανεργίας είναι σήμερα τόσο δύσκολα διαχειρίσιμη που ούτε η συνήθως μετρημένη στα λόγια της Τράπεζα της Ελλάδας δεν φαίνεται πλέον να κρατά τα προσχήματα στην αποτύπωση του προβλήματος. Έξι φορές επαναλαμβάνεται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο η λέξη «ανησυχία» στην χθεσινή έκθεση της ΤτΕ για το τραπεζικό σύστημα, και είναι ίσως η πρώτη φορά που η κεντρική Τράπεζα εμφανίζεται τόσο προβληματισμένη για τις πραγματικές δυνατότητες αποτελεσματικής διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Ο Γιάννης Στουρνάρας χτυπά το καμπανάκι είτε  γιατί θέλει να στείλει το μήνυμα της «τελευταίας ευκαιρίας» προς την κυβέρνηση και τους τραπεζίτες, είτε επειδή επιχειρεί να προετοιμάσει το κλίμα ενόψει των οδυνηρών εξελίξεων που δρομολογούνται τους επόμενους μήνες για επιχειρήσεις και νοικοκυριά καθώς θα ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, είτε επειδή υιοθετεί τις «παραινέσεις» των δανειστών για άμεσες και δραστικές λύσεις δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον κάτω από το χαλί όταν οι τράπεζες καλούνται να μειώσουν κατά περίπου 45-50 δισ. ευρώ (!) το σημερινό «απόθεμα» κόκκινων δανείων στα επόμενα τρία χρόνια.

Ένα και μόνο στοιχείο που αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ αρκεί για να περιγράψει τις δραματικές διαστάσεις του προβλήματος των κόκκινων δανείων και πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί στο ορατό μέλλον ο στόχος της ανάκτησης μέρους αυτών και πολύ περισσότερο αυτό να γίνει «αναίμακτα» για την κοινωνική συνοχή και την επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΤτΕ, σήμερα περισσότεροι από 3 εκατομμύρια φάκελοι δανείων σε σύνολο 9,366 εκατ. φακέλων, είναι σήμερα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα. Αν αυτός ο αριθμός συγκριθεί με τους μόλις 3,6 εκατομμύρια ενεργά απασχολούμενους στην Ελλάδα των οποίων τα εισοδήματα έχουν περικοπεί επίσης κατά 30% στα χρόνια της κρίσης, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί ότι με την φτωχοποίηση της χώρας, τον μεγάλο αριθμό συνταξιούχων (2,7 εκατ.) και μη οικονομικά ενεργών πολιτών (3,3 εκατ.) και την διατήρηση της ανεργίας σε τόσο υψηλά επίπεδα επί μακρόν (1,2 εκατ. άνεργοι), το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων είναι πλέον δομικό. Δεν οφείλεται φυσικά τόσο στην ύπαρξη «στρατηγικών κακοπληρωτών», όσο στο γεγονός ότι για ένα πολύ μεγάλο μέρος στεγαστικών και καταναλωτικών κόκκινων δανείων (σύνολο 44 δις. ευρώ) πολύ απλά δεν υπάρχουν σήμερα τα λεφτά και ούτε πρόκειται να βρεθούν στο άμεσο μέλλον, για να αποπληρωθούν.

Από τα 3,05 εκατ. μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ανοίγματα που αθροίζουν τραπεζικά χρέη άνω των 108 δισ. ευρώ ή ποσοστό που πλέον ξεπερνά το 61% του ΑΕΠ, η συντριπτική πλειονότητα σύμφωνα με την ΤτΕ είναι καταναλωτικά δάνεια (2.143 φάκελοι με NPE’s ύψους 15,3 δισ. ευρώ ή 55,2% του συνόλου των καταναλωτικών δανείων), άλλα 482.000 δάνεια είναι στεγαστικά (28,7 δισ. ευρώ ή 42% του συνόλου) και 425.000 φάκελοι δανείων αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια τα οποία φτάνουν τα 66 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 44,6% του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Τα 50 δις. ευρώ από τα 108 δις. ευρώ έχουν ήδη καταγγελθεί από τις τράπεζες.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο δείκτης του βαθμού εξασφάλισης καταγγελμένων απαιτήσεων ανέρχεται στο 46% για το σύνολο του χαρτοφυλακίου. Ως προς τα επιμέρους χαρτοφυλάκια, ο αντίστοιχος δείκτης δια- μορφώνεται στο 73,5% για τα στεγαστικά, μόλις 12% για τα καταναλωτικά και 47%

Θεωρητικά η λύση του προβλήματος μακροπρόθεσμα βρίσκεται στην ανάπτυξη της οικονομίας, την αύξηση των εισοδημάτων και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων και της ανεργίας.  Όμως η χώρα απέχει χρόνια μακριά από την επιστροφή της σε μια κανονικότητα, και με τις συνθήκες που διαμορφώνονται τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι τα πράγματα στο μέτωπο των κόκκινων δανείων θα συνεχίζουν να χειροτερεύουν. Ο ρυθμός αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει μεν μειωθεί, αλλά δεν έχει αντιστραφεί, και πιθανόν η επιδείνωση θα συνεχιστεί και το 2017 λόγω των υπέρογκων υποχρεώσεων που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες πολιτών και επιχειρήσεων. Ακόμη και αν η οικονομία μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 2-3% τα επόμενα χρόνια όπως προβλέπει το μνημόνιο, η αύξηση του ΑΕΠ δεν θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να ωθήσει κατά χιλιάδες τους σημερινούς κόκκινους δανειολήπτες πίσω στα γκισέ των τραπεζών.

Το ανησυχητικό με τα κόκκινα δάνεια είναι ότι ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί μια κοινά αποδεκτή στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ειδικά στο μέτωπο των επιχειρηματικών δανείων που αποτελούν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς όλες οι εναλλακτικές παρουσιάζουν πολιτικά ή οικονομικά αδιέξοδα.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι δανειστές και κάποιοι μέτοχοι τραπεζών επιδιώκουν λύσεις επιθετικής ενεργητικής διαχείρισης των δανείων με πλειστηριασμούς, εκκαθαρίσεις – αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων και πωλήσεις προβληματικών δανείων στα funds κ.α. Κινήσεις τις  οποίες, όμως,  ούτε το πολιτικό σύστημα είναι πρόθυμο να αποδεχθεί , ούτε το τραπεζικό σύστημα είναι οικονομικά έτοιμο να αντέξει.

Σύμφωνα με την ΤτΕ η αξία των εξασφαλίσεων που έχουν οι τράπεζες έναντι των συνολικών ανοιγμάτων είναι χαμηλός καθώς διαμορφώνεται λίγο πάνω από το 50%, με τις εξασφαλίσεις να είναι ουσιαστικά πολύ χαμηλές στα καταναλωτικά (11%), μεγαλύτερες στα επιχειρηματικά δάνεια (42%) και αρκετά υψηλότερες στα στεγαστικά (86%). Για τα δάνεια δε που έχουν ήδη καταγγελθεί ο δείκτης των εξασφαλίσεων είναι στο 46% του συνόλου των χαρτοφυλακίων.    Σε ότι αφορά τις προβλέψεις, αυτές σωρευτικά φτάνουν σήμερα στα 54 δις. ευρώ και αντιστοιχούν πλέον στο 50% του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Οι ίδιες οι τράπεζες στα σχέδιά που υπέβαλαν υπολογίζουν ότι μόνο ένα μικρό μέρος (10-12%) της μείωσης των κόκκινων δανείων θα προέλθει από πωλήσεις δανείων και ρευστοποιήσεις εξασφαλίσεων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πιστεύουν ότι θα προέλθει από την ανάκαμψη της οικονομίας, την επιστροφή στην κερδοφορία σημαντικού μέρους των επιχειρήσεων καθώς και από την επιτυχή ρύθμιση/αναδιάρθρωση οφειλών που θα καταστήσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια και πάλι ενήμερα.Είναι προφανές ότι οι τράπεζες τρέμουν την ιδέα να βγάλουν στο σφυρί δάνεια έναντι ευτελών τιμημάτων καθώς οι ζημιές που θα εγγράψουν θα χτυπήσουν απευθείας τα κεφάλαιά τους.

Δεν έχουν, κάνει όμως μέχρι σήμερα ουσιαστικά τίποτα για να επουλώσουν τις πληγές των κόκκινων δανείων και να βοηθήσουν τους δανειολήπτες να αρχίσουν να ξαναπληρώνουν μέρος των υποχρεώσεών τους.

Η ίδια η ΤτΕ ψέγει τις τράπεζες επειδή δεν προχωρούν σε μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις. «Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ρυθμίσεις δανείων είναι κυρίως βραχυπρόθεσμες έως δύο χρόνια» επισημαίνεται στην έκθεση, με την παρότρυνση να προχωρήσουν σε μακροχρόνιες ρυθμίσεις σε όλες τις κατηγορίες δανείων προς διευκόλυνση των δανειοληπτών, αλλά παράλληλα να ξεκινήσουν και επιθετικές κινήσεις αναδιάρθρωσης μετοχοποιώντας χρέη επιχειρήσεων.

Γεγονός είναι πως αν εγκαίρως οι τράπεζες είχαν προβεί σε αποφασιστικότερες ρυθμίσεις για «πρασινίσουν» κάποια δάνεια, ενδεχομένως η κατάσταση θα ήταν σήμερα λίγο καλύτερη.

Προς το παρόν οι δείκτες εξακολουθούν να επιδεινώνονται καθώς τα δάνεια που αθετούνται είναι περισσότερα από εκείνα που εκείνα που από κόκκινα γίνονται «πράσινα» με τον σχετικό δείκτη εξυγίανσης (2,8%) να είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον δείκτη αθέτησης (3,5%).

Συμβουλές στους λουόμενους

Συμβουλές στους λουόμενους για καλές διακοπές δίνει το Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών της ΕΛΑΣ, επισημαίνοντας πως η θάλασσα θέλει την προσοχή της.

Σύμφωνα με αυτές:

Χαρείτε τη θάλασσα αφού πρώτα:

 • περάσουν τουλάχιστον τρεις ώρες από την τελευταία φορά που καταναλώσατε κάποιο γεύμα.
 • είστε σίγουροι ότι η ζέστη ή άλλοι παράγοντες χρήση αλκοόλ, φαρμάκων, αυπνία – ξενύχτι) δεν σας έχουν εξαντλήσει σωματικά.
 • αφιερώσετε τα 5 πρώτα λεπτά για να εξερευνήσετε τη θάλασσα στην οποία κολυμπάτε, όταν δεν τη γνωρίζετε και βρέξτε το σώμα σας με το νερό της, ώστε να αρχίσει το σώμα σας, να προσαρμόζεται στην θερμοκρασία της .
 • έχετε επαρκώς καλύψει το σώμα σας με κατάλληλο σε τύπο και ποσότητα για το δερματοτύπο σας, αντιηλιακό .
 • αποφεύγετε το νυχτερινό μπάνιο, το μπάνιο με βροχή, τις βουτιές σε θάλασσα άγνωστη σε βάθος ή σύσταση σε βράχια, τις βουτιές και τα μακροβούτια σε περιοχές με θαλάσσια ρεύματα και παραμένετε πάντοτε, πίσω απο τη σηματοδοτημένη με σημαδούρες περιοχή των λουομένων για να αποφύγετε δύσσαρεστες εκπλήξεις – επαφές με μηχανοκίνητα μέσα (βάρκες, ταχύπλοα, τζετ σκι κ.ά.) .

Με ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα θα πρέπει να μάθουμε και στα μικρά παιδιά αυτούς τους κανόνες, στα οποία επιπλέον θα πρέπει:

 • να επιμένουμε να φοράνε πάντα τα μπρατσάκια ή τα σωσίβια τους.
 • να μην απομακρύνονται από κοντά μας.
 • να μην μπαίνουν στη θάλασσα, όταν έχει κύμα (κίνδυνος παράσυρσης ή ωτικού τραύματος)
 • να μην κάνουν για παιχνίδι τους: την επιθετική και απότομη βουτιά των αδύναμων σε σχέση με αυτά συνομηλίκων παιδιών.
 • να μην κάνουν βουτιές απο υψηλά και απόκρημνα σημεία ή προβλήτες , γιατί μπορούν να τραυματιστούν θανάσιμα κατά την πτώση τους και να χάσουν τις αισθήσεις τους.
 • μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά χωρίς επίβλεψη, όταν αυτά επιβιβάζονται σε φουσκωτά (ατομικά ή βαρκούλες) ή άλλα παιχνίδια της θάλασσας.

Η ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΟΥΟΜΕΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΝΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΥ ΕΝΗΛΙΚΑ

Γενικότερα όταν κολυμπάτε:

 • φορέστε πάντα το καπέλο σας ή και τα γυαλιά σας, για να προστατεύεστε από τις ακτίνες του ηλίου και τις αντανακλάσεις του.
 • νοιώθετε ότι κουραστήκατε; Χαλαρώστε λίγο ανάσκελα και συνεχίστε, όταν ξανανιώσετε τη δύναμη σας να επανέρχεται.
 • πάθατε κράμπα στο πόδι ή σε άλλο σημείο του σώματος σας; Μην πανικοβάλλεστε. Αντιθέτως ηρεμήστε και προσπαθήστε με αργές και χαλαρές κινήσεις να φτάσετε στην ακτή. Μη διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια όταν οι δυνάμεις σας καταστήσουν κάτι τέτοιο απαραίτητο.
 • και νοιώθετε ότι σας τσίμπησε, σας άγγιξε ή πατήσατε κάτι μέσα στη θάλασσα και πονάτε, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και βγείτε όσο το δυνατόν συντομότερα στην ακτή. Ζητήστε να σας βοηθήσουν ή προσφέρετε εσείς τις Πρώτες Βοήθειες στον εαυτό σας.
 • αν νιώσετε έντονο πόνο κατά την επαφή σας με μέδουσα (τσούχτρα), κοράλλια και ανεμώνες της θάλασσας πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί το τσίμπημα να είναι επώδυνο για εσάς, αλλά ελάχιστα από τα θαλάσσια είδη είναι δηλητηριώδη. Επομένως, οι επώδυνες ραβδώσεις στο δέρμα από τα πλοκάμια τους – στην περίπτωση της μέδουσας , ή το απότομο πάτημα πάνω στα δηλητηριώδη πλοκάμια του στόματος μιας θαλάσσιας ανεμώνης, ακόμα και το τρύπημα από τα αγκάθια μιας δράκαινας, σπάνια προκαλούν σοβαρές επιπλοκές, εκτός και αν είστε διαπιστωμένα αλλεργικός σε κάποιο απο αυτά.

Θεραπευτικές λύσεις πρώτης γραμμής

Οταν πρόκειται για τσιμπήματα:  

 • Αδρανοποιήστε το δηλητήριο, ρίχνοντας επάνω στο τραύμα ξύδι ή θαλασσινό νερό (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ, ΚΑΤΙΟΝΙΣΤΕ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΟ).
 • ΜΗ ΡΙΧΝΕΤΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ. Πολλές φορές δεν προσφέρει τίποτα και μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση.
 • Ο έντονος πόνος, ο ερεθισμός και το οίδημα που θα δημιουργηθεί μπορούν να ανακουφιστούν με τη χρήση αμμωνίας , σκευάσματος after bite ή μιας κορτιζονούχας αντιισταμινικής  αντιβιοτικής αλοιφής.

‘Οταν πρόκειται για τρυπήματα (είσφρυση ξένου σώματος):

 • Τοποθετήστε το μέλος που έχει τρυπηθεί (πόδι – χέρι) σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ρωτήστε τον τραυματία, αν ανακουφίζεται από τον πόνο. Όταν η απάντηση είναι NAI συνεχίστε την ίδια διαδικασία προσέχοντας να αντικαθιστάτε το νερό που κρυώνει με ζεστό.
 • Στην περίπτωση που έχετε πατήσει αχινό, μην προσπαθείτε με τσιμπιδάκι ή άλλο τρόπο να τραβήξετε τα αγκάθια γιατί σπάνε, ενώ μπορείτε πολύ πιο εύκολα να αλείψετε την περιοχή με μαγειρικό λάδι και τούτα θα βγουν εν καιρώ από μόνα τους. Αν δε το μαγειρικό λάδι που θα χρησιμοποιήσεται είναι ζεστό , θα προσφέρει και μια σημαντική ανακούφιση απο τον πόνο στον πάσχοντα.
 • Ο έντονος πόνος, ο ερεθισμός και το ενδεχόμενο οίδημα που θα δημιουργηθεί μπορούν να ανακουφιστούν με τη χρήση μιας κορτιζονούχας αντιισταμινικής  αντιβιοτικής αλοιφής.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Ή Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ( ΥΠΟΨΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΥ ΣΟΚ ), ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ) ΣΤΟ 166 Ή ΤΟ 112.

Καλή επιτυχία στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας και τον Γιάννη Χρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Μεταφέρουμε τις ευχές της δημοτικής αρχής στην εθνική ομάδα κωπηλασίας για επιτυχή αποτελέσματα στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Με αισιοδοξία και προσδοκίες για μεγάλες διακρίσεις οι κωπηλάτες που εκπροσωπούν τα εθνικά χρώματα, ανάμεσά τους και ο Καστοριανός Γιάννης Χρήστου, πραγματοποίησαν με επιτυχία για άλλη μία φορά το στάδιο προετοιμασία τους στη λίμνη της Καστοριάς.

Αγαπητέ Γιάννη κάθε επιτυχία σου αλλά και η ίδια η συμμετοχή σου στο Ρίο είναι από μόνη της ένα μοναδικό έπαθλο.

Σ’ευχαριστούμε που μας κάνεις υπερήφανους.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς                                                      Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

 

Ανέστης Αγγελής                                                                    Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιωάννινα: Ασύλητος τάφος των Βυζαντινών χρόνων στο Ζαγόρι

Έναν ασύλητο τάφο στο Σκαμνέλι Ζαγορίου ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων τοποθετείται στα Βυζαντινά χρόνια, εντόπισε ομάδα νεαρών, δίπλα από ένα γήπεδο μπάσκετ.

Η περιοχή γύρω από το γήπεδο, λόγω των βροχοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα, έχει υποστεί διάβρωση και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα η υποχώρηση τους εδάφους να αποκαλύψει τον αρχαίο τάφο. Οι νεαροί που έπαιζαν μπάσκετ, είδαν σε πολύ μικρή απόσταση από το γήπεδο μία μεγάλη πέτρινη πλάκα, όπως λέει ο 18 χρονος φοιτητής Νίκος Τσουμάνης και η περιέργεια τους οδήγησε να την σηκώσουν.

Οι νεαροί δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς κατάλαβαν ότι πρόκειται για ασύλητο τάφο όπου εκτός από τα οστά υπήρχαν μέσα κοσμήματα, όπως δακτυλίδια και βραχιόλια, καθώς και άλλα κτερίσματα. Οι νεαροί ενημέρωσαν αμέσως το αστυνομικό τμήμα των Κήπων Ζαγορίου, ενώ στην συνέχεια έφτασε κλιμάκιο αρχαιολόγων, οι οποίοι σφράγισαν τον τάφο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

720 ημέρες καθυστέρηση πάνω από το 40% των «κόκκινων δανείων»

Πάνω από ένα χρόνο καθυστέρηση παρουσιάζουν τα 2/3 των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που εμπίπτουν στην κατηγορία καθυστέρησης μεγαλύτερης των 90 ημερών. Το χειρότερο είναι ότι περισσότερα από 40% των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 720 ημερών με αυξητικές τάσεις!

Αυτό αναφέρεται στην Επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ)και θα δημοσιεύεται από τώρα και στο εξής δύο φορές το χρόνο από τη Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ.

Στο 45,1% τα «κόκκινα δάνεια»

Συνολικά στο α΄τρίμηνο του 2016 το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει ανέλθει σε 45,1% από 44,2% στο τέλος του 2015 και 39,9% το 2014. Σε απόλυτα μεγέθη το 45,1% αντιχτοιχεί σε περίπου 110 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με την εξέλιξη του λόγου ανά κατηγορία ανοιγμάτων, ο δείκτης για το καταναλωτικό χαρτοφυλάκιο διαμορφώθηκε στο 55,2%, για το επιχειρηματικό
χαρτοφυλάκιο στο 44,6% ενώ για το στεγαστικό χαρτοφυλάκιο στο 42%.

Βάσει της ανάλυσης της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ), ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (non-performing loans –NPLs)για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαμορφώνεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τα 2/3 καθυστέρηση άνω των ενός έτους 

Από την ανάλυση των κατανομών των υπολοίπων των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αποτελεί ανησυχητική ένδειξη το γεγονός ότι τα 2/3 του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που εμπίπτουν στην κατηγορία καθυστέρησης μεγαλύτερης των 90 ημερών (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι καταγγελμένες απαιτήσεις) έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός έτους.

Το αντίστοιχο ποσοστό για τα στεγαστικά διαμορφώνεται στο 70%, ενώ για τα καταναλωτικά στο 76% τα οποία έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη του εξαμήνου.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση ότι περισσότερα από 40% των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που εμπίπτουν στην κατηγορία καθυστέρησης μεγαλύτερης του έτους (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι καταγγελμένες απαιτή-
σεις) έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 720 ημερών με αυξητικές τάσεις, καθώς το εν λόγω εύρημα υποδηλώνει υψηλό βαθμό παγίωσης της κατάστασης και αναδεικνύει τις δυσκολίες αποτελεσματικής διαχείρισης.

Στο 90% των καταγγελμένων συμβάσεων καμία οριστική διευθέτηση 

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα δάνεια που εντάσσονται στην κατηγορία καθυστέρησης μεγαλύτερης των 90 ημερών (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι καταγγελμένες απαιτήσεις) αποτελούν το 30% των συνολικών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ανησυχία προκαλεί η αύξηση της εν λόγω κατηγορίας κατά 15,9%.

Ιδιαίτερα υψηλά (μεγαλύτερα του 90%) είναι τα ποσοστά των καταγγελμένων απαιτήσεων για τις οποίες δεν έχει γίνει κάποια μορφή οριστικής διευθέτησης.

Στο 0,83 η αναλογία δανείου ανά ενεργό εργαζόμενο 

Όσον αφορά τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου, αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι περισσότερο από 3 εκατομμύρια φάκελοι δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, από ένα συνολικό αριθμό άνω των 9,4 εκατομμυρίων.

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός των ενεργά απασχολούμενων στην Ελλάδα είναι 3,6 εκατομμύρια το δ’ τρίμηνο του 2015

marketfair.gr

Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΚΕΤΣΙΟΣ στο DIKTYO1 – Μιλά στον Αντ.Παραρά

Ο Δήμαρχος Νεστορίου στο DIKTYO1 μιλά για τις υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής αλλά και τα προγραμματισμένα έργα

 

Την κατάργηση των προνομίων των συνδικαλιστών ζητούν οι εταίροι

Την κατεδάφιση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982 ζητούν οι δανειστές εν όψει της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το ενδιαφέρον των εταίρων επικεντρώνεται στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και σε μια σειρά δικαιωμάτων που προβλέπονται για τα συνδικαλιστικά στελέχη.

Η κυβέρνηση αποδέχεται το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι παρωχημένος και χρειάζεται τροποποιήσεις, ωστόσο δεν υιοθετεί ανοιχτά τις θέσεις των δανειστών, και μιλά για «βελτιώσεις» του νομοθετικού πλαισίου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και η κοινή θέση στην οποία κατέληξαν εργοδοτικές και εργατικές οργανώσεις στην πρόσφατη συμφωνία των πέντε σημείων.

Ωστόσο, έντονη είναι η ανησυχία που καταγράφεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και κυρίως σε συνδικαλιστικά στελέχη, καθώς εκτιμάται ότι οι αλλαγές στον νόμο θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις στο χώρο των εργαζομένων και θα δημιουργήσουν αντίρροπες τάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr