Αρχείο για : Νοέμβριος, 2016

Νέα δήλωση του ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ για τα σχολεία για αύριο ΠΕΜΠΤΗ 1.12.2016

Ανακοινώνεται συμπληρωματικά, ότι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, των οποίων οι καθηγητές δεν συμμετέχουν στις εκλογοπαλογιστικές διαδικασίες του κλάδου τους, θα παραμείνουν επίσης κλειστά την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2016.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Φλώρινας

Ποιοι αγρότες θα γλιτώσουν την προκαταβολή φόρου εισοδήματος το 2017

Στο ποσό του φόρου που απομένει μετά την αφαίρεση του εκπεστέου ποσού των 1.900 – 2.100 ευρώ θα υπολογιστεί, τελικά, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Συνεπώς, όσοι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας εμφανίσουν στις φορολογικές δηλώσεις του 2017 ετήσιο καθαρό εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες μικρότερο από τα επίπεδα των 8.636 – 9.545 ευρώ, στα οποία κυμαίνονται τα αφορολόγητα όρια εισοδήματος, λόγω της έκπτωσης των ποσών των 1.900 – 2.100 ευρώ, όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθούν με προκαταβολή φόρου αλλά θα καταστούν και δικαιούχοι είσπραξης επιστροφών φόρου εισοδήματος, καθώς τα ποσά της προκαταβολής φόρου που πλήρωσαν πέρυσι θα συμψηφιστούν με τον μηδενικό φόρο που θα προκύψει για τα εισοδήματα του 2016.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα που θα δημιουργείτο εάν κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2017 η προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες υπολογιζόταν επί του φόρου που προκύπτει πριν την αφαίρεση της έκπτωσης των 1.900-2.100 ευρώ, αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Στην ανακοίνωση, λοιπόν, που εξέδωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται, ειδικότερα, τα εξής: «Για τη συντριπτική πλειονότητα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών όχι μόνο δεν θα υπάρξει αυξημένη προκαταβολή φόρου για τα εισοδήματα του 2016 αλλά θα πάρουν και επιστροφή της προκαταβολής φόρου του προηγούμενου έτους.
Για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η μείωση φόρου που ισχύει από φέτος είναι από 1.900 έως 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων. Δηλαδή το αφορολόγητο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κυμαίνεται από 8.636,40 έως 9.545,50 ευρώ. Αντίθετα με τους ισχυρισμούς ορισμένων σημερινών δημοσιευμάτων, η προκαταβολή φόρου υπολογίζεται μετά την μείωση φόρου στο καθαρό αγροτικό εισόδημα και όχι πριν από αυτή. Συνεπώς οι υπολογισμοί που έχουν κάνει είναι λανθασμένοι. Σε περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος εισοδήματος, δηλαδή για καθαρό αγροτικό εισόδημα χαμηλότερο ή ίσο με το αφορολόγητο όριο, είναι αυτονόητο ότι δεν υπολογίζεται προκαταβολή.
Για όσες περιπτώσεις προκύπτει φόρος για καταβολή (εννοείται μετά την μείωση φόρου) τότε οφείλεται προκαταβολή που ανέρχεται στο 100% του φόρου. Αλλά για τα εισοδήματα του έτους 2016 θα αφαιρεθεί η προκαταβολή του έτους 2015 που έχει υπολογιστεί με 75%. Αυτό σημαίνει ότι ένας κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με καθαρό αγροτικό εισόδημα 9.000 ευρώ και δύο παιδιά το 2016 θα λάβει ως επιστροφή φόρου ολόκληρη την προκαταβολή που κατέβαλε πέρυσι. Από τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2015 στην περίπτωση αυτή ανήκει το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Αλλά και ένας αγρότης που είχε καθαρό αγροτικό εισόδημα 19.000 ευρώ και τις δύο χρονιές, θα πληρώσει φόρο κατά 290 ευρώ χαμηλότερο (2.180 ευρώ φέτος έναντι 2.470 ευρώ πέρυσι) ενώ η προκαταβολή φόρου θα ανέλθει στα 327,50 ευρώ μετά τον συμψηφισμό της προκαταβολής για τα περυσινά εισοδήματα».
Του Γιώργου Παλαιτσάκηwww.dikaiologitika.gr

www.dikaiologitika.gr

Δύο ώρες αργότερα τα σχολεία και στην Δ.Ε. Σερβίων

Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν ως εξής:
Στις Δ.Ε. Καμβουνίων και Λιβαδερού τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης και οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα ενώ και η μετακίνηση των μαθητών προς Σέρβια από τις συγκεκριμένες Δ.Ε. θα πραγματοποιηθεί δύο ώρες αργότερα από την προκαθορισμένη ώρα.
Στην  Δ.Ε. Βελβεντού τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν μία ώρα αργότερα.
Στην Δ.Ε. Σερβίων τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα λόγω μετακίνησης μαθητών με λεωφορεία από Τοπικές Κοινότητες.

Με ελάχιστο κόσμο το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Καστοριά

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Καστοριά με ελάχιστους πολίτες.

Παρουσία του δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή και λιγοστών πολιτών πραγματοποιήθηκε μια μικρή εκδήλωση για το καθιερωμένο άναμμα του δέντρου. Θετική και πολύ όμορφη η παρουσία της παιδικής χορωδίας που έδωσε ζεστασιά και χρώμα.

Δυστυχώς όμως η όλη »φτωχή» οργάνωση και το γεγονός πως οι πολίτες δεν συμμετέχουν σε πρόχειρες εκδηλώσεις που γίνονται τελευταία στην Καστοριά δίνουν αντίθετα αποτελέσματα ειδικά σε τέτοιες μέρες Χριστουγέννων που σε άλλες περιοχές οι ανάλογες εκδηλώσεις είναι πετυχημένες οργανωμένες και με συμμετοχή 100δων πολιτών…….

Το δέντρο »ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΟΥΛΙΔΗ» είναι από τα μεγαλύτερα και πέρσι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ κατέβαλε τεράστια προσπάθεια με απούσα την δημοτική αρχή, να το φέρει και με κονδύλι ιδιώτη ( ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ) να καταφέρει τελικά να το ανάψει.

 

Στις 09.15 για αύριο ΠΕΜΠΤΗ 1/12/2016 όλα τα σχολεία στον Δ.Άργους Ορεστικού με απόφαση του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ

Με απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού και μετά από επικοινωνία με τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ανακοινώνεται ότι οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου, για αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09.15, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Τσουχτερό κρύο και πολύ χιόνι και στο ΝΕΣΤΟΡΙΟ

Δείτε σημερινές εικόνες από το ΝΕΣΤΟΡΙΟ

Στις 09.15 η έναρξη των σχολείων αύριο Πέμπτη στον Δήμο Νεστορίου

Αύριο Πέμπτη ,1η Δεκεμβρίου 2016 , όλα τα σχολεία του Δήμου Νεστορίου θα ξεκινήσουν, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών με μία ώρα καθυστέρηση ήτοι στις 9:15 π.μ.

Στις 09.15 η έναρξη των παιδικών σταθμών για αύριο ΠΕΜΠΤΗ 1/12/2016

Με απόφαση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Καστοριάς, κ. Μυλωνά Θεόδωρου οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους  αύριο Πέμπτη 1-12-2016 στις 09.15 πμ., λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Και στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ αύριο τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 09.15

Αύριο τα σχολεία στον ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ θα ανοίξουν στις 9:15. Ενημέρωση από την σχολική επιτροπή του δήμου

Κλειστά τα σχολεία της Α’θμιας στην Φλώρινα για ΠΕΜΠΤΗ 1/12/2016. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr