Αρχείο για : Ιανουάριος, 2017

Σε ιδιώτη και πάλι η εφορία Καστοριάς μετακομίζει σε 7 βδομάδες. Περίεργη εισήγηση ΑΓΓΕΛΗ για ΕΔΗΚΑ. Αγνοούν προκλητικά τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ( ΕΒΕ Καστοριάς)

Αποκαλύψεις και στοιχεία για τις τελευταίες πρόχειρες κινήσεις και πρόχειρες εισηγήσεις. Στο επίκεντρο ξαφνικά και ο Δήμος Καστοριάς χέρι χέρι με την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα γίνονται όπως φαίνεται από την στιγμή που το αστυνομικό μέγαρο δεν θα γίνει ποτέ και η εφορία μετακομίζει και πάλι σε ιδιωτικό κτίριο με 7.000 ευρώ περίπου τον μήνα.

Αφού πηγαίνει η εφορία σε ιδιωτικό κτίριο σε 7 βδομάδες, τοπικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και 2-3 ακόμη υπάρχει κινητικότητα δήθεν για προσπάθεια αλλαγής χρήσης του κτιρίου της ΕΔΗΚΑ ώστε να στεγαστούν δημόσιες υπηρεσίες.

Όλα αυτά αφού βέβαια η αστυνομία παραμένει σε αυτό το κτίριο δεκαετίες τώρα, η εφορία φεύγει μέσα στον ΜΑΡΤΙΟ σε ιδιωτικό κτίριο και πάλι, στο οποίο ακόμη και σήμερα στεγάζονται Α’θμια και Β’θμια εκπαίδευση, και μια υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών…..

Μετά από διαγωνισμούς για εφορία,μετά από τις αποτυχίες για το νέο αστυνομικό μέγαρο, έρχονται ξαφνικά να ζητήσουν από τον δήμο Καστοριάς να αποφασίσει την αλλαγή χρήσης του κτιρίου της ΕΔΗΚΑ το οποίο ανήκει στο ΕΒΕ Καστοριάς ( αυτό κρατήστε το έχει μεγάλη σημασία για αυτά που έρχονται).

Ο δήμος Καστοριάς έχει υπηρεσίες του π.χ ΚΕΠ ΤΟΙΧΙΟΥ που στεγάζεται σε ιδιώτη την στιγμή που δίπλα ερημώνει το π. Δημαρχείο. Θα γίνει κάποια αλλαγή κ.Αγγελή;

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά.

Με εισήγηση του ο δήμαρχος Καστοριάς τονίζει πως μετά από αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς ( με καθυστέρηση 1 ετους και αφού έγινε διαγωνισμός ώστε να πάει η εφορία και πάλι σε ιδιώτη, λέμε εμείς) και με τις τοποθετήσεις-απόψεις των φορέων της γούνας, Ομοσπονδία Γούνας ( που πρόσφατα η κυβέρνηση τους έδωσε το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΟΥΝΑΣ για γραφεία) και του Συνδέσμου Γουνοποιών » ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ » ( που τους έχουν υποσχεθεί και λύση στο πρόβλημα του κτιρίου τους) αλλά και του ΣΕΓ, εισηγούμαι λέει ο κ. Αγγελής την αλλαγή χρήσης του κτιρίου.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς στην πολύ πρόχειρη και ξαφνική εισήγηση του δεν αναφέρει καθόλου τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, το επιμελητήριο Καστοριάς που έχει εκφράσει απόψεις και επιχειρήματα διαφορετικά.

Σε αυτή την εισήγηση που δεν θυμίζει καθόλου αυτοδιοικητικές εισηγήσεις ο δήμαρχος »ξεχνά» τον ιδιοκτήτη.

ΟΛΑ είναι στον αέρα. Μεγάλη προσοχή στην ψηφοφορία της Παρασκευής……

Η κοινωνία θέλει νόμιμες και απλές διαδικασίες μετακίνησης όλων των υπηρεσιών σε δημόσιους χώρους

 

Παρέμβαση και ερώτηση στην Βουλή από την Μαρία Αντωνίου για τα διόδια – Την κατέθεσε πριν λίγο

Αγώνα για την ματαίωση των σχεδίων για διόδια στην Καστοριά δίνει η Μαρία Αντωνίου.

Πριν λίγο η βουλευτής Ν.Δ κατέθεσε επείγουσα ερώτηση για το »καυτό» θέμα.

Η Μ. Αντωνίου αύριο το πρωί μιλά στον Αντ. Παραρά με σημαντικές εξελίξεις για το μεγάλο θέμα της περιοχής μας

 

 

Σφοδρή αντιπαράθεση ΚΑΝΔΥΛΗ με ΚΑΡΥΠΙΔΗ. Αυτά που δεν κάνουν οι βουλευτές και οι δήμαρχοι τα έκανε χθες στο περιφερειακό η ΑΓΝΗ ΚΑΝΔΥΛΗ

Για αγωγό TAP αλλά και για την μεγάλη απώλεια της Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά.

Αποχώρησε εκνευρισμένη η κ.Κανδύλη. Εσείς χάσατε σε μια νύχτα την Αρχιτεκτονική και δεν σας φταίμε εμείς απαντά ο περιφερειάρχης.

 

Ψήφισμα για τον θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗ πατέρα του τ.Δημάρχου Μ.Χατζησυμεωνίδη

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς συνήλθε έκτακτα σήμερα Τρίτη 31-1-2017 και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Κατάστημα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου και αφού άκουσε το Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή, που διερμήνευσε τη θλίψη του για το θάνατο του Γεώργιου Χατζησυμεωνίδη, πατέρα του τέως Δημάρχου κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, νυν Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου μας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι    Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

  1. Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής στην οικογένεια και στους συγγενείς του μεταστάντος.

  2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.

  3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του.

  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κανδύλη » τρίχες τα περί παροχής αερίου, στο 70% η ανεργία στη Καστοριά»

» Με θράσος από τη περιφέρεια Δ.Μακεδονίας ακούμε και διαβάζουμε διάφορα, δαπανούνται χρήματα μονίμως σε μελέτες τίποτε από αυτά δεν εφαρμόζονται »

Έντονη κριτική από την ΑΓΝΗ ΚΑΝΔΥΛΗ για την δράση και πορεία της διοίκησης της περιφέρειας Δ.Μακεδονίας

 

Τοπική »επανάσταση» στην Μεσοποταμία – Καταγγελία του τοπικού για την δημοτική αρχή » μας παίρνουν τους υπαλλήλους μας »

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – » Θα αντιδράσουμε….Έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση για να ενημερωθούν οι κάτοικοι. Κάποιοι νομίζουν πως στην γέφυρα ΜΑΝΙΑΚΩΝ υπάρχει ακόμη στρατιώτης »

Απόφαση του τοπικού συμβουλίου για αντιδράσεις και ενημερωτικές συναντήσεις με όλους τους κατοίκους ώστε να πληροφορηθούν όλοι το γεγονός πως η δημοτική αρχή Αγγελή θέλει να πάρει στην έδρα υπαλλήλους ( δυο μείνανε) από την Μεσοποταμία προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση περίπου 4.000 κατοίκων τονίζει το τοπικό συμβούλιο του οποίου μάλιστα ο πρόεδρος έχει εκλεγεί με την ομάδα του Ανέστη Αγγελή

Από τον alphafm.gr δείτε αποκλειστικά ολόκληρη την συνεδρίαση με εντάσεις και καταγγελίες.
Μάλιστα στην συνεδρίαση ήταν προσκεκλημένος ο ίδιος ο δήμαρχος Καστοριάς αλλά δεν εμφανίσθηκε.

Συνάντηση ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη

Πρέπει να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας”

Η Μαρία Αντωνίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη

Τις τρεις κορυφές του τριγώνου που αποτελούν τον οδικό άξονα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα σε εκδήλωση του ερευνητικού οργανισμού «διαΝΕΟσις», στη Θεσσαλονίκη.

Πρέπει να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας. Έχουμε εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ώστε να τελεσφορήσουν, επιτέλους, οι συζητήσεις για τη δημιουργία ζωνών καινοτομίας. Γιατί να στέλνουμε μηχανικούς στο εξωτερικό και να μην δημιουργήσουμε εδώ κέντρα έρευνας. Η επόμενη Κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως έκπτωση στο μεταρρυθμιστικό της πρόσωπο. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος είναι εκείνο της αδράνειας. Θεωρώ ότι είναι προσωπική μου υποχρέωση, στον επόμενο πολιτικό γύρο – που δεν πιστεύω ότι θα αργήσει – να περάσουμε στην πράξη” τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος στην ομιλία του.

Την εκδήλωση με θέμα «Χάρτης εξόδου από την κρίση: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα», διοργάνωσε ο ερευνητικός οργανισμός «διαΝΕΟσις» με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

ΕΝΦΙΑ τέλος – Έρχεται ο φόρος περιουσίας

– Νέος υπερ-φόρος από το 2018 για ό,τι έχει αξία, ποιοι θα πληρώσουν
– Ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη και αντικείμενα αξίας θα φορολογούνται μαζί
– Εκτός του νέου φόρου οι καταθέσεις και οι μετοχές του χρηματιστηρίου
– Αναλυτικά όλα όσα μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας

Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο γνωστός σε όλους μας ΝΕΦΙΑ φαίνεται ότι από0 το 2018 θα αποτελέσει παρελθόν. Όχι, δεν θα καταργηθεί, απλά θα αντικατασταθεί από νέο φόρο ο οποίος μάλιστα θα έχει για την κυβέρνηση ακριβός τον ίδιο εισπρακτικό στόχο, δηλαδή τα 2,65 του ΕΝΦΙΑ.

Στο νέο φόρο που έρχεται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται εκτός της ακίνητης περιουσίας και η κινητή και θα φορολογείται συνολικά με προοδευτική κλίμακα.
Η μείωση των αντικειμενικών αξιών θα έχει εισπρακτικές επιπτώσεις για τον ΕΝΦΙΑ και έτσι η κυβέρνηση αναζητά όπως φαίνεται τη λύση στο σύνολο της περιουσίας των πολιτών.
Έτσι στον νέο φόρο θα υπολογίζονται:
Κατοικίας
Κτήρια επαγγελματικής στέγης
Αποθήκες
Οικόπεδα
Αγροί
Λοιπές εδαφικές εκτάσεις
Αυτοκίνητα
Μοτοσικλέτες
Σκάφη αναψυχής
Αεροπλάνα , ελικόπτερα
Κινητά αντικείμενα αξίας
Συμμετοχές σε επιχειρήσεις

Για τον υπολογισμό του νέου φόρου θα υπολογίζονται οι αντικειμενικές αξίες σε ό,τι αφορά στα ακίνητα και οι τιμές αγοράς σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα.
Θα εξαιρεθούν από τον νέο φόρο οι καταθέσεις, οι μετοχές, τα αμοιβαία, τα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια.

Απ’ την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για μια δικαιότερη αναδιανομή των φορολογικών βαρών. Δεν θα υπάρχει φόρος μόνο επί των ακινήτων, αλλά προοδευτική φορολόγηση του συνόλου της περιουσίας, κινητής και ακίνητης, και έτσι η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη για τους έχοντες. newsit.gr

Fur Excellence in Athens, International Fur Fair 2017 στη Μόσχα

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών διοργάνωσε μια φαντασμαγορική επίδειξη παρουσίασης και προβολής της Fur Excellence in Athens, International Fur Fair 2017 στη Μόσχα. Η επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στον πλέον κεντρικό και ιστορικό ξενοδοχείο της Μόσχας «Metropol” στην Κόκκινη Πλατεία συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες που κατέκλυσαν το χώρο. Οι δημιουργίες που παρουσιάσθηκαν ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τις ελληνικές επιχειρήσεις και ειδικά για αυτές που συμμετέχουν στη Fur Excellence in Athens 2017, όπως τονίσθηκε από όσους συμμετείχαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση. Με την ενέργεια αυτή ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών προσέφερε τη δυνατότητα στους εκθέτες και χορηγούς να προβληθούν σε πολύ μεγάλο και ειδικό κοινό.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχισθούν μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Fur Excellence in Athens 2017,International Fur Fair καθώς οι έμποροι και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που παρακολούθησαν την εκδήλωση δήλωσαν ότι θα την επισκεφθούν.

 

Για Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Σαλαγιάννης Κωνσταντίνος                 Χατζησυμεωνίδης Γεώργιος

Έρευνα επιβεβαιώνει πως η ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια μας πριν πεθάνουμε!

Πανεπιστήμιο Hadassah της Ιερουσαλήμ

Οι αναμνήσεις είναι τόσο έντονες που νιώθουμε ότι τις ξαναζούμε, ενώ μπορούμε να νιώσουμε και τα συναισθήματα των υπολοίπων που ήταν παρόντες

Στο συμπέρασμα πως η ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια κάποιου ανθρώπου πριν αφήσει την τελευταία του πνοή έφτασε μια νέα έρευνα.

Η έρευνα, η οποία μελέτησε τις υποθέσεις ατόμων που είχαν επιθανάτιες εμπειρίες, υποστηρίζει ωστόσο πως δεν συμβαίνει όπως το φανταζόμαστε, δηλαδή σε μορφή flashback με χρονολογική σειρά. Οι συμμετέχοντες ισχυρίστηκαν πως δεν υπήρχε καμία σειρά στις αναμνήσεις που ήρθαν στο μυαλό τους, ενώ μάλιστα κάποιες ανασύρονταν ταυτόχρονα. Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των ατόμων, υπήρχε πλήρης απώλεια της αίσθησης του χώρου και του χρόνου, καθώς όπως είπε ένας από αυτούς «ήταν μια στιγμή και εκατοντάδες χρόνια μαζί».

Ακόμα οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Hadassah της Ιερουσαλήμ υποστήριξαν πως οι αναμνήσεις αυτές αφορούσαν στιγμές τεράστιας συναισθηματικής φόρτισης. Οι ίδιοι μάλιστα τόνισαν πως η μελέτη τους «ρίχνει φως σε ένα άκρως ενδιαφέρον ψυχικό φαινόμενο που συναρπάζει τους ανθρώπους από πάντα».

Το ιδιαίτερα συναρπαστικό στοιχείο που προκύπτει από τις εμπειρίες των συμμετεχόντων ήταν πως οι αναμνήσεις ήταν τόσο έντονες που ένιωθαν ότι τις ξαναζούσαν, ενώ μπορούσαν να νιώσουν και τα συναισθήματα των υπολοίπων που ήταν παρόντες. Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε ένας: «Μπορούσα να “μπω” σε κάθε άτομο και να νιώσω τον πόνο που αισθάνονταν. Μου επιτρεπόταν να δω αυτό το κομμάτι τους και να νιώσω ό,τι ένιωθαν». Όλοι, μάλιστα, τόνισαν πως μετά από αυτή την εμπειρία, κάποια γεγονότα από τη ζωή τους τα βλέπουν από διαφορετική σκοπιά.

Οι ερευνητές από την πλευρά τους θεωρούν πως το φαινόμενο αυτό προκαλείται από μέρη του εγκεφάλου που αποθηκεύουν αυτοβιογραφικές αναμνήσεις, όπως το προμετωπιαίος, έσω κροταφικός και βρεγματικός φλοιός. Αυτά τα μέρη δεν διαθέτουν ευαισθησία στο οξυγόνο και την απώλεια αίματος, γεγονός που σημαίνει πως είναι τα τελευταία μέρη του εγκεφάλου που λειτουργούν όταν βρίσκεται κάποιος κοντά στον θάνατο.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Consciousness and Cognition» καταλήγει στο συμπέρασμα πως: «Η αναπαράσταση των βασικών γεγονότων της ζωής σαν ένα συνεχές υφίσταται στο γνωστικό σύστημα και μπορεί να εκφραστεί σε ακραίες περιπτώσεις ψυχολογικού ή οργανικού άγχους».

 

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr