Αρχείο για : Απρίλιος, 2017

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΜΠΑΣΚΕΤ: Η Καστοριά έγραψε ιστορία!! Ανέβηκε στα σαλόνια της Α2

Την άνοδο της στην Α2 πανηγύρισε πριν από λίγο η ομάδα Μπάσκετ της Καστοριάς που επικράτησε με 87-76 με αντίπαλο την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Η Μαρία Αντωνίου στα εγκαίνια του Enigma Mall Shopping Center του Ομίλου Μουζενίδη στην Χαλκιδική

Στα εγκαίνια του Enigma Mall Shopping Center του Ομίλου Μουζενίδη στην Χαλκιδική, παρευρέθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου η Μαρία Αντωνίου. Μία σημαντική επένδυση, που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες και άρχισε πλέον να υποδέχεται κόσμο.

Ένα Εμπορικό Κέντρο με σαφή προσανατολισμό την γούνα, αφού τα 16 από τα 40 περίπου καταστήματα στεγάζουν επιχειρήσεις του είδους, οι περισσότερες εκ των οποίων από την Καστοριά.

Η Μαρία Αντωνίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ιδιοκτήτη του Ομίλου και πολλούς επισήμους που παρευρέθηκαν στην τελετή, ενώ περιηγήθηκε όλους τους χώρους του εμπορικού κέντρου συνομιλώντας με τους επιχειρηματίες, στους οποίους ευχήθηκε καλές δουλειές.

«Ιδιωτική πρωτοβουλία, επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια αποτελούν τον βασικό προσανατολισμό του τόπου μας, της Καστοριάς, η οποία με την Γούνα της, ως καθαρά εξαγωγικό προϊόν και σήμα κατατεθέν της περιοχής έχει συμβάλλει για πολλές δεκαετίες τα μέγιστα στην τοπική και την εθνική μας οικονομία», η δήλωση της Μαρίας Αντωνίου με αφορμή τα χθεσινά φαντασμαγορικά εγκαίνια.

Δ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Απόφαση οικονομικής επιτροπής για την πληρωμή προμηθευτή – Δεν συνεχίζουν ένδικα διότι λένε δεν θα έχουν καμία τύχη

Σχόλια και παρατηρήσεις από την αντιπολίτευση του δήμου Καστοριάς διότι τονίζουν, πως υπάρχουν πολλές ανάλογες απαιτήσεις στις οποίες όμως ο δήμος Καστοριάς προχωρά ένδικα τις διαδικασίες τόνισε με έντονο ύφος μάλιστα προχθές στην συνεδρίαση του Δ.Σ ο Χρήστος Παρχαρίδης ρωτώντας τον δήμαρχο Καστοριάς αν και για άλλες περιπτώσεις η ομάδα του θα αποφασίζει να δίνει τα χρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΔΩ

Σήμερα στις 17.00 – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Η Καστοριά φιλοξενεί την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη

Δ.Τ – Αγαπητές φίλες και φίλοι, σ’ έναν κρίσιμο για την πορεία της ομάδας μας αγώνα, σας περιμένουμε να σταθείτε δίπλα μας για ακόμα μια φορά και να στηρίξετε την ομάδα μας, σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στις 17:00 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Διαμαντίδης». Η ομάδα της Καστοριάς φιλοξενεί την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη και αγωνίζεται στα πλαίσια της 27ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ανδρών Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Καλή επιτυχία ΚΑΣΤΟΡΙΑ!

ΑΣΕΠ: Οδηγός για την υποβολή αιτήσεων στην προκήρυξη 4Κ/2017

Από το ΑΣΕΠ γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 4Κ/2017  (ΦΕΚ 13/31-3-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα (70) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., (Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα :

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 10ης  Μαΐου 2017, ημέρας Τετάρτης.

Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και τη 15η Μαΐου 2017, ημέρα Δευτέρα, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.
Αίτηση για την Προκήρυξη 4Κ/2017
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.

Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες.

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.) οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00) ή  μέσω email στο enimerosi@asep.gr

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100):Τις εργάσιμες ημέρες· Κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00

Τις αργίες

· Κατά τις ώρες 12:00 μέχρι 18:00

ή  μέσω email στο helpdesk@asep.gr

Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται απαραίτητο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τις Συχνές Ερωτήσεις, τα Εγχειρίδια Χρήσης και τον Ηλεκτρονικό Οδηγό της Προκήρυξης (Βοήθεια → Συχνές Ερωτήσεις ή e-Οδηγός 4Κ/2017 ή Εγχειρίδια Χρήσης) πριν την επικοινωνία τους με το ΑΣΕΠ.

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Πτολεμαΐδα για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες, (29-04-2017) το βράδυ στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας, 27χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του -8,99- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας.

Βουλευτής ΝΔ προαναγγέλλει απολύσεις: “Το Δημόσιο τελείωσε. Οι περισσότεροι δεν δουλεύουν!” (ηχητικό)

Την πρόθεση της ΝΔ να συρρικνώσει το Δημόσιο γιατί “οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν” εξέφρασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου. “Πρέπει να πούμε ότι το Δημόσιο τελείωσε, το Δημόσιο θα μειώνεται, το Δημόσιο θα είναι όσο πιο μικρό γίνεται”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωην υπουργός Μακεδονίας Θράκης στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο οποίος πεντέμισι μήνες πριν είχε προτείνει την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφατα τόνισε ότι στο Δημόσιο υπάρχει λίπος, ενώ και το πρόγραμμα της ΝΔ αφήνει ανοιχτό παράθυρο για απολύσεις. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Καράογλου:

«Τα επιδοματικά προγράμματα των δήμων δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. Είναι ένα χάπι για την αυτοδιοίκηση αλλά δεν έχει λογική, καλύτερα να διοχετεύονταν αυτοί οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Όλοι θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Γιατί; Πρώτον γιατί υπάρχουν καλύτεροι μισθοί συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα (πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα) και δεύτερον γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν δουλεύουν. Δεν εννοώ φυσικά ότι δεν υπάρχουν και άνθρωποι στο Δημόσιο που εργάζονται περισσότερο από κάποιους άλλους δίπλα τους, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί οι άλλοι, οι διπλανοί τους δεν δουλεύουν και αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση. Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις το αφεντικό είναι από πάνω… Πρέπει να πούμε ότι το Δημόσιο τελείωσε, το Δημόσιο θα μειώνεται, το Δημόσιο θα είναι όσο πιο μικρό γίνεται.… ».

 

Ακούστε τις επίμαχες δηλώσεις Καράογλου ΕΔΩ (5.27 και 6.40)

»ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» σύσκεψη για θέματα αστυνόμευσης, ασφάλειας και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Καστοριάς , Ευθύμιου Αμαραντίδη, για τα θέματα αστυνόμευσης, ασφάλειας και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τις ημέρες της διεξαγωγής της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπου παρόντες ήταν όλοι οι διοικητές των αρμοδίων τμημάτων, αποφασίστηκε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων της Έκθεσης, με ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων της Καστοριάς τόσο στον Εκθεσιακό χώρο όσο και στην πλατεία Ντολτσό όπου θα διεξαχθεί το Gala.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Αμαραντίδη, καθώς το αμέριστο ενδιαφέρον και οι ενέργειες, τόσο του ιδίου όσο και των ανδρών του, συμβάλουν τα μέγιστα στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Το Γραφείο Τύπου

“Η γούνα στη Δυτική Μακεδονία δεν είναι είδος πολυτελείας, είναι παράδοση”

Η γούνα στη Δυτική Μακεδονία δεν είναι είδος πολυτελείας, είναι παράδοση”

«Η Τέχνη της Γούνας, Χθες Σήμερα Αύριο, Ιστορία και Πολιτισμός»

Ένα συνέδριο για την ανάδειξη της τέχνης των γουνοποιών της Δυτικής Μακεδονίας

Τα προϊόντα της γούνας στη Δυτική Μακεδονία είναι μοναδικά στην Ευρώπη με την Σιάτιστα και την Καστοριά να είναι πρωτοπόροι στην ιδιαίτερη τέχνη του κομματιαστού. Μια παραγωγική δράση με αποδεδειγμένα θετικά εξαγώγιμα οικονομικά αποτελέσματα και παράλληλα μια τέχνη με παράδοση αιώνων, όπως αποδεικνύεται από ντοκουμέντα.

«Η Τέχνη της Γούνας, Χθες Σήμερα Αύριο, Ιστορία και Πολιτισμός» είναι το διήμερο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Σιάτιστα και στην Καστοριά για να επιβεβαιώσει την μοναδικότητα της τέχνης του κομματιαστού στη Δυτική Μακεδονία. Απώτερος στόχος η ένταξη στο Εθνικό Ευρετήριο Προϊόντων σαν άυλο πολιτιστικό αγαθό.

-Σιάτιστα , Σάββατο 13 Μάιου 2017, Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, 17:00-20:00

Καστοριά, Κυριακή 14 Μαΐου 2017,αίθουσα “Ορεστιάδα”, Limneon Resort, 11:00-14:00

Ήδη έχει συλλεχθεί ένα αξιόλογο υλικό για την παράδοση της τέχνης της γούνας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο διήμερο συνέδριο.  Κορυφαίοι ομιλητές και πανεπιστημιακοί θα αναφερθούν σε όλο το φάσμα της τέχνης όσον αφορά τα οικονομικά, τα πολιτισμικά και τα ιστορικά μεγέθη που έχει προσφέρει η γουνοποιία στην Δ. Μακεδονία προδίνοντας κύρος στην περιοχή μας.

Η μοναδικότητα της τέχνης του κομματιαστού στην Σιάτιστα και την Καστοριά με ιστορία από το 16ο αιώνα και το πλούσιο αρχειακό υλικό που τη συνοδεύει επισφραγίζουν ένα ακόμα αίτημα του συνεδρίου για την κατοχύρωση της τέχνης των γουνοποιών με γεωγραφικό προσδιορισμό τη Δυτική Μακεδονία. Η γούνα στη Δυτική Μακεδονία δεν είναι είδος πολυτελείας, είναι παράδοση”.

Το συνέδριο διοργανώνουν το Επιμελητήριο Κοζάνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας. Με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την χορηγία του Δήμου Καστοριάς και της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Ερώτηση για την κατάρρευση της επιχειρηματικότητας στην Καστοριά

ΘΕΜΑ: «Καταρρέει η επιχειρηματικότητα στην Καστοριά»   
Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Καστοριάς, κατά την διάρκεια του έτους 2016 έπαυσαν την λειτουργία τους στην Καστοριά 145 επιχειρήσεις. Από δε το έτος 2008 μέχρι και το έτος 2016 συνολικώς έχουν κλείσει 1.030 επιχειρήσεις. Ακόμη και αυτός ο αριθμός όμως, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, διότι εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν παύσει την λειτουργία τους ή υπολειτουργούν και λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν έχουν προβεί σε διακοπή δραστηριότητας στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Καστοριάς. Μέχρι και ο επιχειρηματικός κλάδος της γούνας τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σφοδρότατα προβλήματα λόγω της κρίσης στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής ένωσης και Ρωσίας, λόγω της διολίσθησης του ρουβλίου η οποία άγγιξε μέχρι και το 100% και λόγω της παρατεταμένης πολεμικής κατάστασης αρχικά με την Ουκρανία και τώρα με τον ISIS. Ως αποτέλεσμα παρατηρείται πτώση των πωλήσεων η οποία σε σχέση με το έτος 2013 υπολογίζεται σε ποσοστό πάνω από 75%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο να κλείνουν διαρκώς οι παραγωγικές, οι εμπορικές και οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις γούνας και άλλων προϊόντων και στην θέση τους να ανοίγουν επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών οι οποίες απλώς παρέχουν υπηρεσίες και προσωπικές δεξιότητες. Και αυτό συμβαίνει διότι για αυτές τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών δεν απαιτούνται υψηλά κεφάλαια ούτε και μηχανολογικός εξοπλισμός, οπότε ευνοείται η είσοδος σε αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα των νέων επιστημόνων, αντί σε επιχειρήσεις παραγωγικού χαρακτήρα, οι οποίες όμως είναι αυτές οι οποίες στηρίζουν πραγματικά μια υγιή Εθνική Οικονομία.
 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Έχει την πρόθεση το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε παροχή χρηματοδοτήσεων και στην δημιουργία ευνοϊκού οικονομικού πλαισίου, προκειμένου οι νέοι Έλληνες Καστοριανοί να ασχοληθούν με την Εθνικά επωφελή επιχειρηματικότητα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και όχι με την αδιέξοδη παροχή υπηρεσιών;
Τι θα πράξει το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ανακοπεί η επί μακρόν πτωτική πορεία και εν συνεχεία να αναστραφεί σε θετικούς δείκτες, τόσο γενικώς η παραγωγική επιχειρηματικότητα στην Καστοριά όσο και ειδικότερα αυτή της γουνοποιίας;

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αθήνα, 25/04/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Σαχινίδης
Βουλευτής Πέλλης
 ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr