Αρχείο για : Ιούνιος, 2017

Και φέτος το Αριστοτέλειο φροντιστήριο έχει τους περισσότερους μαθητές στις πρώτες θέσεις της θεωρητικής κατεύθυνσης.

Δ.Τ – Το Αριστοτέλειο συγχαίρει τους παρακάτω μαθητές του για τις υψηλές επιδόσεις τους:

Κυβεντίδου Κατερίνα 18.313

Κιουτσούκη Ελευθερία 17.870

Ζήση Αναστασία 17.655

Νιάνος Βασίλης 17.233

Μπουτάρη Μαρία 17.173

Ηλιάδης Παντελής 17.083

Χαιριστανίδου Αντιγόνη 16.674

Νικολαΐδου Ελένη 16.450

Τζέλης Βάιος 16.405

Αμανατίδου Στύλια 16.282

Τσιφτσής Θάνος 16.270

Τσολοπούλου Σοφία 16.099

Γιαννάκη Έλλη 16.024

Καραμάνου Μαρκέλλα 15.788

Παπαχρήστου Έλενα 15.688

Δημητρίου Χρήστος 15.466

Σισκόπουλος Αλέξανδρος 15.343

Τίγκας Παντελής 15.334

 

Το Αριστοτέλειο είναι το μοναδικό φροντιστήριο που οι μαθητές του ξεπερνούν τα 19.000 μόρια την τελευταία δεκαετία στη Θεωρητική κατεύθυνση.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt επισκέπτεται εργοτάξιο του ΤΑΡ στο Κιλκίς

Δ.Τ – Κιλκίς. Η Α.Ε. ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Geoffrey Pyatt, επισκέφθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου ένα από τα εργοτάξια του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρειο Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Pyatt επισκέφθηκε το εργοτάξιο που βρίσκεται στην περιοχή Θεοδόσια του Κιλκίς στην Κεντρική Μακεδονία. Ξεναγήθηκε στα έργα από ομάδα στελεχών του ΤΑΡ και της εργολήπτριας εταιρείας Bonatti-J&P AVAX, και παρακολούθησε από κοντά διαφορετικά στάδια της κατασκευής του αγωγού, όπως:

– τοποθέτηση των σωληναγωγών σε σειρά

– εκσκαφή και διάνοιξη τάφρου

– καταβίβαση του αγωγού στην τάφρο

– επικάλυψη με χώμα

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Πρέσβης δήλωσε βαθιά εντυπωσιασμένος με την ταχύτητα και την ποιότητα της κατασκευής, αλλά και την έμφαση που δίδεται στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ τόνισε τη μεγάλη σημασία του έργου για την οποία όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι:

«Είναι τρομερά εντυπωσιακή η τεχνολογία που χρησιμοποιείται, η τόλμη του όλου έργου, η αξία των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται, η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται […] Εύχομαι όλοι στην Αθήνα να μπορούσαν να τα δουν όλα αυτά από κοντά, γιατί πιστεύω ότι θα ήταν πολύ υπερήφανοι για το έργο στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα συμβάλλοντας στην επίτευξή του».

Εξαρθρώθηκε στην Καστοριά εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν -4- άτομα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -22- δενδρύλλια κάνναβης, -36- κιλά περίπου αποξηραμένων κλώνων και ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό -22.200- ευρώ και -429- δολαρίων Η.Π.Α., προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών

Επίσης, μεταξύ των κατασχεθέντων υπάρχουν -1- βραχιόλι βυζαντινής περιόδου, -5- νομίσματα βυζαντινής περιόδου, -2- αεροβόλα τυφέκια, -1- αεροβόλο πιστόλι και -7- μαχαίρια διαφόρων τύπων

Εξαρθρώθηκε χθες (29-06-2017) στην Καστοριά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες χθες σε περιοχές της Καστοριάς, τέσσερις ημεδαποί, εκ των οποίων τρεις άντρες, 36,52,53 χρόνων και μία 52χρονη γυναίκα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, για κατοχή-διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων και όπλων, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των προαναφερόμενων αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 52χρονος είχε ενωθεί με τους άλλους δυο άντρες (36 και 53 χρόνων) και την 52χρονη γυναίκα, σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στην χώρα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Καστοριά κατελήφθη από τους αστυνομικούς ο 52χρονος, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι δρούσε ως διακινητής ναρκωτικών ουσιών, να κατέχει -3- συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης βάρους -32,2- γραμμαρίων. Ακολούθως σε έρευνα στην οικία του στην Καστοριά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1,6- γραμμαρίων και -1-ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κάνναβης.

Παράλληλα και στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία των άλλων τριών μελών της ομάδας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• -22- δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρα περίπου,
• -36- κιλά και -27- γραμμάρια αποξηραμένων κλώνων και ακατέργαστης κάνναβης,
• -623- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτας),
• -4,1- γραμμάρια σπόρων κάνναβης,
• -2- ζυγαριές ακριβείας,
• -7- μαχαίρια διαφόρων τύπων,
• -2- αεροβόλα τυφέκια,
• -1- αεροβόλο πιστόλι,
• -2- πίπες καπνίσματος κάνναβης,
• διάφορα σύνεργα χρήσης κάνναβης,
• -1- πυροκροτητής χειροβομβίδας,
• -1- περόνη χειροβομβίδας,
• -21- κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων,
• -29- φυσίγγια διαφόρων τύπων,
• -1- γεμιστήρας,
• -1- αντιαεροπορικό βλήμα,
• -1- βραχιόλι αρχαίο βυζαντινής περιόδου,
• -5- νομίσματα αρχαία βυζαντινής περιόδου,
• -1- συσκευή tablet,
• -1- εξωτερικός σκληρός δίσκος,
• -16- σωλήνες θερμάντοχοι,
• χρηματικό ποσό -22.200- ευρώ προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών,
• χρηματικό ποσό -429- δολαρίων Η.Π.Α. προερχόμενο ομοίως από διακίνηση ναρκωτικών,
• -22- κινητά τηλέφωνα με -8- κάρτες SIM,
• -1- τετράδιο σημειώσεων,
• σακουλάκια συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών και
• -2- μπαστούνια μπέιζμπολ.

Η προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Καστοριά για κλοπή

Χθες (29-06-2017) το απόγευμα στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστοριάς, συνέλαβαν 30χρονο υπήκοο Αλβανίας για κλοπή.

Συγκεκριμένα, χθες ο 30χρονος σε περιοχή της Καστοριάς, αφαίρεσε -1- τσαντάκι 51χρονου ημεδαπού, το οποίο περιείχε -1- πορτοφόλι και άλλα προσωπικά έγγραφα. Αναζητηθείς από τους αστυνομικούς ο 30χρονος εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη.

Το αφαιρεθέν τσαντάκι κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Ολόκληρο εργαστήριο στην ΧΛΟΗ. Kαλλιέργεια κάνναβης εδώ και χρόνια – ΣΟΚ για αστυνομικούς και πολίτες – Ποδηλάτης καθημερινά πουλούσε μέσα στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ τα ναρκωτικά

Η μεγαλύτερη επιτυχία για την αστυνομία Καστοριάς οι χθεσινές συλλήψεις 4 ατόμων από την ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΣΟΚ και για τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση μήνες τώρα……

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ……Ολόκληρο εργαστήριο, παρασκευαστήριο χασίς βρέθηκε κοντά στην ΧΛΟΗ.

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί

Δ.Τ Αστυνομίας,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα (30-06-2017) ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, θα πραγματοποιηθεί Παρουσίαση από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς κ. ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ Ευθύμιο, στο Γραφείο του στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς (Γράμμου 25 – 2ος όροφος) σχετικά με εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν -4- ημεδαποί (-3- άντρες και -1- γυναίκα).

Αποτελέσματα Πανελληνίων – Βάσεις 2017: Υπολογίστε τα μόρια

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων του 2017. Οι βαθμοί αναρτήθηκαν στα σχολεία, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να τους δουν και ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας των κωδικό υποψηφίου που διαθέτουν. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ στην σελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας υπάρχει ειδική εφαρμογή για να υπολογίσετε ΤΑ ΜΟΡΙΑ με βάση τη βαθμολογία.
Το ζήτημα από σήμερα είναι οι βάσεις των σχολών. Τα στοιχεία μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επιστημονικά πεδία καθώς τα φετινά θέματα των πανελλαδικών έφεραν τα πάνω-κάτω.
Σε ό,τι αφορά στο πρώτο επιστημονικό πεδίο οι προβλέψεις λένε ότι αναμένεται μια ελαφριά κάμψη, καθώς η γενικότερη εικόνα είναι πως οι υποψήφιοι είχαν ελαφρά χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Για παράδειγμα αναφέρεται πως και οι τρεις Νομικές σχολές θα κινηθούν προς τα κάτω, ωστόσο η πτώση των βάσεων δεν θα είναι σημαντική.
Αντίθετα στο 2ο επιστημονικό πεδίο τα μαθηματικά αλλάζουν τα δεδομένα. Τα θέματα στέρησαν ακόμη και από άριστους μαθητές μια καλή επίδοση και έτσι αναμένεται σημαντική πτώση στις Πολυτεχνικές Σχολές, αλλά και στις φυσικομαθηματικές. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως όσο πιο υψηλή είναι η βάση τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πτώση της…

 
Σε ό,τι αφορά στο 3ο επιστημονικό πεδίο τη διαφορά για εφέτος κάνει το μάθημα της βιολογίας, το οποίο όπως και τα μαθηματικά δυσκόλεψε τους υποψηφίους. Και εδώ οι επιδόσεις δεν ήταν καλές και έτσι αναμένεται πτώση των βάσεων, ίσως όχι όση αυτή των Πολυτεχνικών Σχολών, ωστόσο θα είναι σημαντική. Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι φέτος η Ιατρική της Αθήνας μπορεί να πέσει (έστω και οριακά) κάτω από τα 19.000 μόρια.
Στο 4ο πεδίο τη διαφορά δεν κάνει κάποιο μάθημα, αλλά ο αριθμός των υποψηφίων που σε ό,τι αφορά στα Παιδαγωγικά έχει διπλασιαστεί και οδηγεί τις βάσεις αυτών των σχολών προς τα επάνω λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.
Στο 5ο και στα δυο θέματα με αυξημένη βαρύτητα τα θέματα ήταν δύσκολα και οι επιδόσεις κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα για την πλειοψηφία των υποψηφίων. Κάπως έτσι η πρόβλεψη για τις βάσεις των Οικονομικών Σχολών λέει ότι αναμένεται σημαντική πτώση.
 
Στη Λέσβο και τη Χίο, όπου διακόπηκαν οι εξετάσεις, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, δεν θα αναρτηθούν αποτελέσματα, αφού οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 Ιουλίου και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ, ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο.
 
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνονται σήμερα με τα Ιταλικά.
 newsit.gr
 

Άιθουσες με κλιματισμό στον ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Δήμος Καστοριάς, ενημερώνει τους δημότες, ότι ενόψει των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες μέρες, από σήμερα Παρασκευή 30/06/2017  έως και την Κυριακή 2/07/2017 θα λειτουργούν κλιματιζόμενες αίθουσες με στόχο την ανακούφιση των ευαίσθητων ομάδων των πολιτών :

  1. Στο Κέντρο Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) ,στην οδό Αθ. Διάκου στην πόλη της Καστοριάς. (ώρες λειτουργίας 7:00π.μ.-15:00 μ.μ και 16:00μ.μ. -20:00μ.μ τις καθημερινές και 8:00π.μ.-12:00μμ. και 16:00μ.μ -20:00μ.μ το Σαββατοκύριακο).

  2. Στο Κέντρο Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) ,στην Τ.Κ. Μαυροχωρίου.(ώρες λειτουργίας 8:00π.μ.-13:00μ.μ και 5:00μ.μ. -8:30μ.μ)

Γενικές οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα

 

Γενικές οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ. Έτσι, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς ενημερώνει:

 

*Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

*Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

*Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

*Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.

*Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.

*Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα. Επίσης, συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

*Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

*Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.

Ειδικές οδηγίες προφύλαξης για νεογνά και βρέφη

Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.

Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ.

Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο.

Ειδικές οδηγίες για ηλικιωμένους

Το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους και για το λόγο αυτό αν η δροσιά του διαμερίσματος στη μεγάλη ζέστη είναι δύσκολη, προτιμότερη είναι η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε πιο δροσερά σημεία, όταν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα.

Αν η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε παραθαλάσσια περιοχή ή σε βουνό δεν είναι εύκολη, τότε η παραμονή τους στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών είναι μια σχετικά εύκολη λύση.

Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.

Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα. 

Με Αλέξη Χαρίτση & Δ.Μάρδα στην Αθήνα ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κοσμίδη Δημήτριο , πραγματοποίησε στην Αθήνα την 28 & 29 Ιουνίου 2017 τις εξής συναντήσεις.

Στις 28 Ιουνίου 2017 με τον πρώην Υφ. Εξωτερικών κ. Μάρδα Δημήτριο ,ο οποίος μετά το Συνέδριο που είχε πραγματοποιήσει η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας για την «ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ» ,έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον κλάδο και ζήτησε ενημέρωση για όλα τα θέματα και τις συναντήσεις που πρόκειται να γίνουν , προκειμένου να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια .

Την ίδια μέρα και σε πολύ καλό και θετικό κλίμα συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση Αλέξη, παρουσία του κ. Μάρδα Δημήτριου και της Βουλευτής Ν. Καστοριάς κας. Τελιγιορίδου Ολυμπίας .

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας κατέθεσε πρόταση για την υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του Κλάδου της Γούνας .

Ο κ. Χαρίτσης ανταποκρίθηκε θετικά και δεσμεύτηκε στην υλοποίηση δύο προγραμμάτων σχετικά με την Ελληνική Γουνοποιία τα οποία θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας .

Επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Ε.Σ.Ε.Ε.(Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), όπου κατατέθηκε η πρόταση για την ένταξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας .

Συνάντηση έγινε με τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη .

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νεφελούδη Ανδρέα και την στήριξη και την βοήθεια του Βουλευτή Νομού Κοζάνης κ. Μουμουλίδη Θέμη, με θέμα το πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης.

Τέλος, στην συνάντηση με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου κατατέθηκε υποβολή πρότασης για την μίσθωση του πρώην κτιρίου του Κέντρου Ελληνικής Γούνας .

Βάσεις – Πανελλήνιες 2017: Σήμερα οι βαθμοί – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η ημέρα έφτασε. Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων του 2017.

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν στις 11:00 στα σχολεία, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να τους δουν και ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας των κωδικό υποψηφίου που διαθέτουν.
Το ζήτημα από σήμερα και ύστερα είναι οι βάσεις των σχολών. Τα στοιχεία μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επιστημονικά πεδία καθώς τα φετινά θέματα των πανελλαδικών έφεραν τα πάνω-κάτω.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο επιστημονικό πεδίο οι προβλέψεις λένε ότι αναμένεται μια ελαφριά κάμψη, καθώς η γενικότερη εικόνα είναι πως οι υποψήφιοι είχαν ελαφρά χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Για παράδειγμα αναφέρεται πως και οι τρεις Νομικές σχολές θα κινηθούν προς τα κάτω, ωστόσο η πτώση των βάσεων δεν θα είναι σημαντική.
Αντίθετα στο 2ο επιστημονικό πεδίο τα μαθηματικά αλλάζουν τα δεδομένα. Τα θέματα στέρησαν ακόμη και από άριστους μαθητές μια καλή επίδοση και έτσι αναμένεται σημαντική πτώση στις Πολυτεχνικές Σχολές, αλλά και στις φυσικομαθηματικές. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως όσο πιο υψηλή είναι η βάση τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πτώση της…

Σε ό,τι αφορά στο 3ο επιστημονικό πεδίο τη διαφορά για εφέτος κάνει το μάθημα της βιολογίας, το οποίο όπως και τα μαθηματικά δυσκόλεψε τους υποψηφίους. Και εδώ οι επιδόσεις δεν ήταν καλές και έτσι αναμένεται πτώση των βάσεων, ίσως όχι όση αυτή των Πολυτεχνικών Σχολών, ωστόσο θα είναι σημαντική. Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι φέτος η Ιατρική της Αθήνας μπορεί να πέσει (έστω και οριακά) κάτω από τα 19.000 μόρια.
Στο 4ο πεδίο τη διαφορά δεν κάνει κάποιο μάθημα, αλλά ο αριθμός των υποψηφίων που σε ό,τι αφορά στα Παιδαγωγικά έχει διπλασιαστεί και οδηγεί τις βάσεις αυτών των σχολών προς τα επάνω λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.
Στο 5ο και στα δυο θέματα με αυξημένη βαρύτητα τα θέματα ήταν δύσκολα και οι επιδόσεις κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα για την πλειοψηφία των υποψηφίων. Κάπως έτσι η πρόβλεψη για τις βάσεις των Οικονομικών Σχολών λέει ότι αναμένεται σημαντική πτώση.  newsit.gr

 

Ερώτηση σχετικά με εξαγγελίες για 500 νέες θέσεις εργασίας και για δέκα εκατομμύρια Ευρώ στην γουνοποιία της Καστοριάς

            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ –

ΘΕΜΑ: «Τι απέγιναν οι εξαγγελίες για 500 νέες θέσεις εργασίας και για δέκα εκατομμύρια Ευρώ στην γουνοποιία της Καστοριάς;»   

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, κατά την έναρξη της 41ης ετήσιας Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας η οποία διεξήχθη στην Καστοριά, ο νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσωπώντας την Πολιτεία, υποσχέθηκε στους Έλληνες γουνοποιούς της Καστοριάς και του δήμου Βοΐου, μεταξύ άλλων, την παροχή οικονομικών πόρων και την στήριξη 500 ανέργων Καστοριανών, ως συνδρομή της Πολιτείας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και δη του τομέα της γουνοποιίας.

Οι εξαγγελίες του νυν Περιφερειάρχη αφορούσαν στην παροχή, από την επόμενη προγραμματική περίοδο, περισσότερων των δέκα εκατομμυρίων Ευρώ, τα οποία θα στόχευαν από την παραγωγή, την έρευνα, την εξέλιξη των γουνοδερμάτων και την εκτροφή των γουνοφόρων ζώων, μέχρι και την εξωστρέφεια, για την οποία μάλιστα υποσχέθηκε επιπλέον οικονομικούς πόρους εξ’ ονόματος του αρμόδιου Υπουργού.

Επιπροσθέτως, επειδή όπως είχε αναφέρει, κατά την χρονική εκείνη περίοδο στην Καστοριά οι άνεργοι κοντεύανε να ξεπεράσουν τους απασχολούμενους και οι οποίοι προέρχονταν από τον χώρο της γουνοποιίας, ο νυν Περιφερειάρχης υποσχέθηκε, επίσης από την επόμενη προγραμματική περίοδο, την στήριξη με εξειδικευμένη κατάρτιση και ταυτόχρονη απασχόληση, περίπου 500 ανέργων, σε δύο χρονικές περιόδους.  
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Έχει μέχρι σήμερα διατεθεί το ποσό των περισσοτέρων των δέκα εκατομμυρίων Ευρώ, όπως το είχε υποσχεθεί ο νυν Περιφερειάρχης και εάν ναι πού και με ποιους τρόπους;

Υλοποιήθηκε η εξαγγελία για την στήριξη 500 ανέργων και εάν ναι πότε συνέβη αυτό και με ποιους τρόπους;

Παρακαλώ να μου κατατεθούν αναλυτικοί πίνακες, στους οποίους να εμφαίνονται τα πλήρη στοιχεία και δεδομένα υλοποίησης των ανωτέρω εξαγγελιών της Πολιτείας προς τους Έλληνες γουνοποιούς της Δυτικής Μακεδονίας.  
Αθήνα, 29/06/2017

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Σαχινίδης
Βουλευτής Πέλλης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr