Αρχείο για : Δεκέμβριος, 2017

Ευχές από την Αγνή Κανδύλη

Προς όλους σας ευχές από την ΑΓΝΗ ΚΑΝΔΥΛΗ

Αρτοποιείο »ΙΡΙΣ» catering στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας στην Αθανασίου Διάκου 4

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ευτυχισμένο του 2018 με ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο

Βασιλόπιτες, τούρτες,γλυκά,σάντουιτς,ψωμιά,λιχουδιές……ολόφρεσκα με την μεγαλύτερη ποικιλία και την καλύτερη εξυπηρέτηση. » Αναλαμβάνουμε, γάμους βαφτίσεις και εκδηλώσεις»

 

Συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για το αδίκημα της υπεξαίρεσης

Συνελήφθη χθες, (30-12-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, 52χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Καστοριάς και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καστοριάς, για υπεξαίρεση, πράξη που τελέστηκε κατ’ επανάληψη το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σε ποια Μεταπτυχιακά κατανέμεται κονδύλι 1.055.000 ευρώ

Την κατανομή 1.055.000 ευρώ  σε Μεταπτυχικά των ΑΕΙ, το λειτουργικό  κόστος των οποίων    δεν καλύπτεται από άλλες πηγές χρηματοδότησης (δίδακτρα, κλπ), ενέκρινε το υπουργείο Παιδείας.

Το προαναφερόμενο κονδύλι θα καλυφθεί  από τους προϋπολογισμούς των οικείων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με χρήση των ταμειακών υπολοίπων οικ.έτους 2016.

Ειδικότερα η κατανομή έχει ως εξής (σε χιλιάδες ευρώ):

ΠΗΓΗ esos.gr

Λύκειο: Επιστρέφουν οι δέσμες -Απορρίπτονται οι διπλές εξετάσεις

Οι διπλές εξετάσεις στην Γ’ Λυκείου για το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ τελικώς απορρίφθηκαν, καθώς το υπουργείο Παιδείας υπαναχωρεί από την αρχική του εξαγγελία.

Η τελική πρόταση, την οποία παρουσιάζει σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής», αποτελεί ουσιαστικά επιστροφή στις δέσμες, που καθιερώθηκαν το 1983 και εφαρμόστηκαν έως και το 1999.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πρόθεση του υπουργείου είναι το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από τους μαθητές το 2020-2021. ΠΗΓΗ aftodioikisi.gr

Στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δ.Τ – Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό.

Από 1/2 η ρύθμιση των 120 δόσεων στην εφορία – Ποιοι τη δικαιούνται

Υπομονή και αντοχή για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα, μέχρι να μπει ο Φεβρουάριος, θα πρέπει να επιδείξουν 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο, προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Μετά την υπουργική απόφαση για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία, υπεγράφη την Παρασκευή από την υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου και η αντίστοιχη για όσους έχουν χρέη κυρίως ή μόνον στην εφορία. Ωστόσο στο τελευταίο άρθρο της η απόφαση ορίζει πως η ισχύς ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2018.

Όπως προβλέπει η απόφαση, οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις στις εφορίες. Ωστόσο όσοι μπουν στην διαδικασία θα χρειαστούν να αφιερώσουν αρκετό χρόνο για να συγκεντρώσουν όλα τα δικαιολογητικά που θα καθορίσουν αν θα καταφέρουν να ενταχθούν στη ρύθμιση και τι διακανονισμό θα πετύχουν. 

Τα «κλειδιά» της ρύθμισης

Το νέο μοντέλο ρυθμίσεων προς το δημόσιο είναι παρόμοια με εκείνη για τα Ταμεία, με τη διαφορά ότι οι αιτήσεις γίνονται στην ΑΑΔΕ αντί στο ΚΕΑΟ και το «κούρεμα» των οφειλών μπορεί να φτάσει  στο 85% ή και στο 95% των τόκων και των προστίμων (όχι όμως στη βασική οφειλή). Η απόφαση Παπανάτσιου καθορίζει πώς θα κάνουν ρύθμιση όσοι έχουν χρέη (βασική οφειλή μετά τη μείωση των προσαυξήσεων) έως και 50.000 ευρώ προς το δημόσιο και μόνον, ή έως 50.000 ευρώ συνολικά προς οποιουσδήποτε αλλά τουλάχιστον το 85% προς το δημόσιο μόνο.

Η ρύθμιση αφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες και νομικά πρόσωπα που δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό γιατί δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κλπ) αλλά όχι τα νοικοκυριά. Προϋπόθεση είναι να κριθούν «βιώσιμοι», δηλαδή να μπορούν να πληρώνουν μέχρι το τέλος τις δόσεις τους χωρίς να δημιουργούν νέα χρέη.

Πρακτικά εφαρμόζεται μοντέλο ρύθμισης τριών ταχυτήτων, όπως και για τα Ταμεία, ανάλογα με το ύψος της οφειλής. Βασική οφειλή έως 3.000 ευρώ δεν «κουρεύεται» και οι μηνιαίες δόσεις φτάνουν μέχρι τις 36 το πολύ. Αυτό αφορά τουλάχιστον τους 8 στους 10 οφειλέτες του δημοσίου. Οι κανόνες αλλάζουν για οφειλές από 3000 ευρώ μέχρι 20.000 ευρώ και από 20.000 ευρώ εως 50.000 ευρώ, όπου θα προσφέρονται διαγραφή προσαυξήσεων και έως 120 δόσεις. Σε κάθε περίπτωση, η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι μιρκότερη από 50 ευρώ το μήνα.

Κρίσιμο είναι να αποδείξει κάποιος ότι έχει μεν εισοδήματα που να μπορεί να πληρώνει (αντιθέτως αποκλείεται αυτομάτως εάν τα χρέη του ξεπερνάνε το 8πλάσιο των ετήσιων καθαρών εσόδων του) αλλά όχι και τόσα πολλά γιατί αντί να πάρει την ρύθμιση, η εφορία θα τον πιέσει να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία για να πληρώνει (αποκλείονται αυτομάτως όσοι θεωρηθούν πως έχουν περιουσία 25πλάσια από τα χρέη τους).

Ακόμα και αν καταφέρει πάντως να ενταχθεί κάποιος στην ρύθμιση, το δημόσιο μπορεί να κάνει συμψηφισμούς και να εγγράφει υποθήκες, για  τη διασφάλιση της είσπραξης της οφειλής. Αν όμως αφήσει απλήρωτες 3 δόσεις συνολικά ή δηλώσει ανακριβή στοιχεία ή  παραλείψει κάποια τρέχουσες υποχρεώσεις του (υποβολές δηλώσεων, πληρωμές φόρων κλπ) τότε χάνει τα οφέλη της ρύθμισης, αναβιώνουν τα χρέη, ενώ επανέρχονται διώξεις και κατασχέσεις.

Βήμα – βήμα μέχρι τη ρύθμιση
Για να φτάσει κανείς στην πηγή, θα πρέπει να περάσει από πέντε στάδια:

1ον) Η αίτηση που γίνεται ηλεκτρονικά στο Taxisnet. Θα μπορούν υποβληθούν μετά την 1η Φεβρουαρίου και μέχρι 31.12.2018. Η ρύθμιση χορηγείται μία φορά και μόνον για κάθε οφειλέτη.

2ον) για υποβολή αίτησης απαιτείται να έχει δηλωθεί έναρξη εργασιών στην εφορία. Από την διατύπωση αυτή ενδέχεται να ανοίγει «παράθυρο» και για συμμετοχή όσων έχουν διακόψει τη δραστηριότητα ή τη λειτουργίας τους αλλά θα θελήσουν να δηλώσουν επανέναρξη, για να θεωρηθούν ενεργοί  και -υπό προϋποθέσεις στη συνέχεια «βιώσιμοι»- ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

3ον) Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον είχαν βεβαιωθεί στην εφορία μέχρι και τις 31.12.2016. Από την διατύπωση αυτή διαφαίνεται πως δεν είναι αναγκαίο να ήταν ήδη ληξιπρόθεσμες το 2016, αλλά απλά βεβαιωμένες, ακόμα αν κατέστησαν ληξιπρόθεσμες και μετά την ημερομηνία εκείνη ενδεχομένως, δηλαδή μέσα στο 2017. Δεν ρυθμίζονται  οφειλές για τις οποίες εκδόθηκε οριστική δικαστική απόφαση ή υπήρξε δικαστικός συμβιβασμός, ούτε ποσά που καταλογίστηκαν κατά παράβαση κρατικών ενισχύσεων σαν ειδικά αφορολόγητα αποθεματικά.

4ον) στη συνέχεια ξεκινά ο μαραθώνιος για τη συγκέντρωση των δικαιολογικών, με βάση τα οποία θα κριθεί αν θα ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση και με τι όρους. Συγκεκριμένα απαιτούνται:

-πλήρη στοιχεία του οφειλέτη και τυχόν συνοφειλετών που υποβάλλουν αίτηση από κοινού με τον οφειλέτη

-πλήρης κατάλογος όλων των πιστωτών του οφειλέτη και των οφειλόμενων ποσών ανά πιστωτή

-κατά περίπτωση, πιστοποιητικά από αρμόδια δικαστήρια από το αρμόδιο Πρωτοδικείο (περί μη πτώχευσης του οφειλέτη, μη υπαγωγής αυτού σε διαδικασία εξυγίανσης ή ειδικής εκκαθάρισης ή συμφωνίας ρύθμισης ή ειδικής διαχείρισης, ή βεβαίωση ότι δεν εκκρεμεί αίτηση για υπαγωγή του οφειλέτη σε μία από τις παραπάνω διαδικασίες κλπ) ή από  το Ειρηνοδικείο Αθηνών  (ότι δεν έχει εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση ρύθμισης οφειλών ή επικύρωσης δικαστικού συμβιβασμού) ή επικυρωμένο αντίγραφο αν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση κλπ.

-κατά περίπτωση, αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης ΕΝΦΙΑ και της πράξης προσδιορισμού φόρου των τελευταίων 4 ετών, εφόσον έχουν εκδοθεί.

-αν οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα)  έχουν στην κυριότητα τους ακίνητα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού, απαιτείται συμπληρωμένο έντυπο υπολογισμού αξίας του γηπέδου (Α ΓΗΣ) από την οικεία εφορία,

-για οφειλέτες νομικά πρόσωπα, πιστοποιητικό από το ΓΕΜΗ

-αντίγραφο ποινικού Μητρώου

-για εταιρείες και στην περίπτωση που οι οφειλές προς το Δημόσιο υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ, ζητούνται χρηματοοικονομικές καταστάσεις  των τελευταίων πέντε περιόδων ή προσωρινό ισοζύγιο τελευταίου μηνός  (εφόσον προβλέπονται), πρόσφατα πιστοποιητικά βαρών όλων των ακινήτων,  αναλυτική λίστα ανεξόφλητων υποχρεώσεων για τις οποίες υπάρχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις κλπ.

Το Δημόσιο μπορεί να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά (εκθέσεις εκτιμητών ακινήτων, ασφαλιστήρια συμβόλαια κλπ) ενώ, αν διαπιστωθούν ελλείψεις ή ανακρίβειες, «δύναται» να δοθεί προθεσμία μέχρι δέκα εργάσιμες ημέρες για τη συμπλήρωση ή διόρθωσή τους, αλλιώς η αίτηση απορρίπτεται
 
5ον) η αίτηση εξετάζεται από την ΑΑΔΕ που μπορεί να την εγκρίνει ή να την απορρίψει με βάση και δικά της στοιχεία, πέραν όσων δηλώνει ο οφειλέτης. Μπορεί δηλαδή να κάνει από μόνη της «μελέτη βιωσιμότητος» του οφειλέτη, ή να χρησιμοποιήσει άλλη που έχουν συντάξει το ΚΕΑΟ ή οι τράπεζες για τον ίδιο οφειλέτη. Αν πάνε όλα καλά, σταματάνε διώξεις και κατασχέσεις. Συμψηφισμοί και υποθήκες πάντως δεν σταματάνε.

πηγή: protothema.gr

ΧΑΜΟΣ…….Νέο Έκτακτο φυλλάδιο μοναδικών προσφορών και όποιος προλάβει

Μέχρι και αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 31/12/2017…..

 

 

ΚΡΗΤΙΚΟΣ-ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ……Νέο έκτακτο ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΥΠΕΡ ΥΠΕΡ προσφορών μέχρι έως ΚΥΡΙΑΚΗ 31/12/2017.

Taxisnet: Άνοιξε η εφαρμογή για τις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης -Τα βήματα

Άνοιξε η εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 2017-2018.

Η εισαγωγή στην εφαρμογή  γίνεται από εδώ.

Δείτε αναλυτικά:
Πώς θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης του 2018

Εν τω μεταξύ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης (καθορισμός του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας).

Δείτε περισσότερα παρακάτω:

ΦΕΚ – ΑΠΟΦΑΣΗ

Σύλληψη 45χρονου σε περιοχή της Καστοριάς για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -9- κιλών και -310- γραμμαρίων

 

Συνελήφθη σήμερα, (30-12-2017) το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, 45χρονος υπήκοος Αλβανίας για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σήμερα το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος ιδιοκτήτης του και κατά τον έλεγχο βρέθηκε εντός αυτού βαλίτσα, που περιείχε πλαστική συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -9- κιλών και -310- γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -9- κιλά και -310- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

  • κινητό τηλέφωνο,

  • -2- κάρτες SIM και

  • χρηματικό ποσό -300- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr