Αρχείο για : Σεπτέμβριος, 2018

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκε ο άντρας που μαχαιρώθηκε στην εμποροπανήγυρη

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες του SVOURA ο νεαρός άντρας που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι τα ξημερώματα στην εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού. Συγκεκριμένα, ο νεαρός μαχαιρώθηκε, μετά από καβγά, με τραύμα λίγα χιλιοστά δίπλα από την καρδιά. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καστοριάς αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο. 

EKTAKTO – Συνελήφθη ο δράστης που μαχαίρωσε νεαρό στο Άργος Ορεστικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του SVOURA, πριν από λίγη ώρα, άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη που μαχαίρωσε νεαρό στο Άργος Ορεστικό, μετά από καβγά.

Σαν σήμερα, σκοτώθηκε σε τροχαίο, ο οδηγός του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς (Βίντεο)

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τραγικό θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που είχε συμβεί στην περιοχή Πέτρα, με έναν νεκρό υπάλληλο της Π.Ε Καστοριάς και οδηγό του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, τον Παντελή Μοναχολιά.

Ήταν οδηγός του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου και του Σωτήρη Αδαμόπουλου.

 

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στο φυσικό αέριο. Μεγάλες οι τοπικές ευθύνες για τις τεράστιες καθυστερήσεις σε αποφάσεις και εξελίξεις του έργου για Φ.Α στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Η διοίκηση ΔΑΚΗ και ειδικότερα η περιφερειακή Διοίκηση ΚΑΡΥΠΙΔΗ δεν προχώρησαν καθόλου σωστά το όποιο έργο με αποτέλεσμα δεκάδες πόλεις σε όλη την χώρα να ξεκινούν κατασκευή δικτύων ενώ στην Π.Ε Καστοριάς μένουμε σε ανόητες εκδηλώσεις σε αίθουσες δήμων και διαρροές πρόχειρων δημοσιευμάτων που δεν πείθουν κανέναν. 

Οι πολίτες διαπιστώνουν καθημερινά πως έχει απομακρυνθεί κατά πολύ το δήθεν σχέδιο κατασκευής δικτύου Φ.Α στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Η κατασκευή του TAP δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό. Απλά κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να το συνδέσουν χωρίς όμως καμία ουσία και επιτυχία.

ΑΠΕ- ΜΠΕ :

Νέα αύξηση στις αιτήσεις για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου καταγράφεται φέτος, μετά το ρεκόρ του 2017 καθώς τα νοικοκυριά σπεύδουν να επωφεληθούν από τη διαφορά τιμής με το πετρέλαιο θέρμανσης και το ρεύμα. Όπως επίσης και από τις προσφορές που κάνουν οι εταιρείες ενέργειας είτε για προμήθεια αερίου, είτε για τα λεγόμενα double play προγράμματα, δηλαδή «πακέτα» φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρία Ενέργειας Γιάννης Μητρόπουλος, οι αιτήσεις στο επτάμηνο του 2018 είναι αυξημένες κατά 10% – 12% σε σχέση με πέρυσι, οπότε χιλιάδες νοικοκυριά στράφηκαν στο φυσικό αέριο με τη συνδρομή προγραμμάτων επιδότησης των επενδύσεων για την μετατροπή των συστημάτων θέρμανσης.

Ο ίδιος τονίζει ότι τέτοιου είδους προγράμματα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της αγοράς καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην λήψη απόφασης από τα νοικοκυριά για την πραγματοποίηση των δαπανών που απαιτούνται για την μετατροπή.

Σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση των τιμών, ενόψει της έναρξης της περιόδου θέρμανσης, η εικόνα μέχρι στιγμής είναι ότι τόσο το φυσικό αέριο όσο και το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο οι τιμές αλλάζουν καθημερινά και κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης (στις 15 Οκτωβρίου) θα διαμορφωθούν ανάλογα με τη διακύμανση των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας δολαρίου – ευρώ.

Με τα σημερινά δεδομένα η εικόνα έχει ως εξής:

– Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αν έβγαινε σήμερα στην αγορά θα ήταν γύρω στο 1,08 ευρώ το λίτρο, από 0,944 ευρώ που ήταν η μέση τιμή διάθεσης τον Οκτώβριο του 2017 κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Οι τιμές παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις ανάλογα με την ποσότητα της παραγγελίας και την περιοχή. Η γενική εικόνα είναι πάντως ότι σε πολλές πολυκατοικίες η κεντρική θέρμανση έχει σταματήσει να λειτουργεί – είναι ενδεικτικό ότι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης (με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) μειώθηκε το 2017 σε 1.172.142 μετρικούς τόνους από 3.535.749 μ.τ. το 2007, δηλαδή στη δεκαετία περιορίστηκε κατά 67%.

– Για το φυσικό αέριο, ενδεικτικά οι τιμές της «Ελληνική Εταιρία Ενέργειας» είναι αυτό το μήνα (Σεπτέμβριος 2018) 0,05652 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,05443 το Σεπτέμβριο του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φυσικού αερίου έχει πλήρως απελευθερωθεί, που σημαίνει ότι όλοι οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα επιλογής του προμηθευτή τους και να επιλέξουν τη συμφερότερη προσφορά σε συνδυασμό ή όχι με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ίδιο ισχύει για το ρεύμα αλλά και για συνδυασμό ρεύματος και φυσικού αερίου (double play) που προσφέρουν ήδη αρκετοί προμηθευτές στην αγορά και σύντομα αναμένεται να προσφέρει και η ΔΕΗ που σχεδιάζει την είσοδό της στο φυσικό αέριο.

Πώς γλιτώνουν ΕΝΦΙΑ 500.000 ακίνητα

Ενώ η ακίνητη περιουσία υπερφορολογείται, περίπου 500.000 ακίνητα επιβαρύνονται με χαμηλό ΕΝΦΙΑ επειδή το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί, ελλείψει στοιχείων, να προσδιορίσει την αξία τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», πρόκειται για ακίνητα στην περιφέρεια, σε περιοχές με μεγάλη εμπορική αξία, των οποίων η ακριβής θέση δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Αποτέλεσμα είναι η απώλεια εσόδων 200 εκατ. ευρώ ετησίων για το Δημόσιο.

activenews.gr » Τα δυνατά ονόματα της Ν.Δ στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ » Για την γαλάζια λίστα και η ΜΑΡΙΑ ΝΑΤΣΙΟΥ

Διαβάστε το άρθρο :

Πολλά και δυνατά χαρτιά ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη όλων των εκλογικών διαδικασιών η Νέα Δημοκρατία στην Καστοριά, με την ονοματολογία να έχει ήδη πάρει φωτιά. Και μπορεί το τοπίο στο νομό να μοιάζει «καθαρό» για την παράταξη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να προσθέσει σοβαρά ποιοτικά χαρακτηριστικά στη διαδικασία, αλλά κι έναν σημαντικό αέρα ανανέωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει ακουστεί για τις βουλευτικές εκλογές το όνομα της Μαρίας Νάτσιου που εφόσον ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος, εκτιμάται ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικά. Η τελική έγκριση βέβαια αναμένεται να δοθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο η δράση της πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών, οι θετικές αναφορές της στην κοινωνία, αλλά και η μακρόχρονη συνεισφορά της στην παράταξη, προβλέπεται να συνεκτιμηθούν σοβαρά. Την ίδια στιγμή, με βάση τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πως οι εν ενεργεία βουλευτές θα παραμείνουν υποψήφιοι, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κάθοδος της βουλευτού Καστοριάς, Μαρίας Αντωνίου, ενώ πρόθεση της παράταξης φαίνεται πως είναι η πρόσθετη ενίσχυση του ψηφοδελτίου και με νέα ονόματα.

Εκτός όμως από το επίπεδο των βουλευτικών εκλογών, που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, σοβαρές είναι οι υποψηφιότητες και σε επίπεδο Αυτοδιοικητικών εκλογών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Περιφέρειας, με τα ονόματα τόσο του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη, όσο και του πρώην Υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου, να ακούγονται ως πολύ δυνατά για να διεκδικήσουν και να πάρουν τελικά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αντίστοιχα δυνατές είναι και οι υποψηφιότητες για το Δήμο Καστοριάς, όπου επικρατεί «συνωστισμός», όπως άλλωστε είναι και αναμενόμενο. Οι διεκδικητές του Δήμου είναι πάρα πολλοί, ο χρόνος όμως που υπάρχει παραμένει πολύς, ενώ τίποτα δεν έχει κριθεί, αφού υπάρχουν τόσοι που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον κι ενδεχομένως επιλεγούν, ανάμεσα στους οποίους ο νυν Δήμαρχος Ανέστης Αγγελής, ο Αχιλλέας Ευαγγέλου, ο Παύλος Κενανίδης, ο Γιάννης Κορεντζίδης, ο Σταύρος Μαγαλιός, ο Χρήστος Παρχαρίδης και ο Γιώργος Πετκανάς.

Τεράστια τραγωδία: Τουλάχιστον 832 νεκροί από τσουνάμι και σεισμό στην Ινδονησία

Σε τουλάχιστον 832 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι στη νήσο Σουλαουέζι στην Ινδονησία, ανακοίνωσε σήμερα η ινδονησιακή υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών, η οποία διευκρίνισε ότι τώρα αποτιμά πως η περιοχή που επλήγη είναι μεγαλύτερη από αυτό που πίστευε αρχικά.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,5 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε στη συνέχεια τσουνάμι με κύματα που έφταναν ακόμη και τα έξι μέτρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαιρώματα, τα ξημερώματα στην εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού

Σύμφωνα με πληροφορίες του SVOURA, αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον χώρο της εμποροπανήγυρης στο Άργος Ορεστικό.

Όλα συνέβησαν όταν δύο νεαρά άτομα διασκέδασαν σε μπαρ της εμποροπανήγυρης και ξαφνικά άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από το σημείο και να συνεχίζουν τον καβγάς τους σε άλλο σημείο του πανηγυριού, όπου ένας από τους δύο τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά τον δεύτερο, όπου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καστοριάς και στην συνέχεια σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πρώτες πληροφορίες, οι νεαροί είναι αλβανικής καταγωγής.

Στην ΚΥΠΡΟ η ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η Μαρία Αντωνίου, παρευρέθηκε στη χθεσινή Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου της Κύπρου, ένα εξαιρετικά δυναμικό και αναπτυσσόμενο ακαδημαϊκό ίδρυμα όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου, κ. Μιχαήλ Λεπτό και τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτριο Συλλούρη για όλα τα ζητήματα της Παιδείας και το πώς ο σημαντικός αυτός τομέας θα πρέπει να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο και τη βάση της κάθε πολιτείας, αφού μέσω της Παιδείας γεννάται ο πολιτισμός και η μέγιστη αξία της αρετής.

Στους 384 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 384 νεκροί  από σεισμική δόνηση 7,5 Ρίχτερ που προκάλεσε τσουνάμι και έπληξε χθες το τουριστικό θέρετρο Παλού στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας.

Βίντεο δείχνουν τα νερά της θάλασσας να σκεπάζουν τα σπίτια κατά μήκος της ακτογραμμής προκαλώντας καταστροφές.

Σε εξέλιξη είναι επιχειρήσεις διάσωσης στα συντρίμμια.

https://twitter.com/twitter/statuses/1045809515294150656

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr