Αρχείο για : Νοέμβριος, 2018

Διακοπή υδροδότησης στην Κολοκυνθού⁩

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ 
 
Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ανακοινώνεται ότι εξαιτίας τεχνικών δυσκολιών και επικυνδυνότητας αποκατάστασης της βλάβης του κεντρικού αγωγού τροφοδοσίας του οικισμού της Κολοκυνθού, οι εργασίες θα συνεχιστούν και αύριο Σάββατο 01/12/2018
Παρακαλούμε όπως η παρούσα ανακοινώνεται τακτικά για την ενημέρωση του κοινού.
Ζητούμε την κατανόηση σας.

Σφοδρή αντίδραση ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ για την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καστοριάς για τις καταλήψεις και τους μαθητές – VIDEO

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ » Καταδικάζω όλους αυτούς που λένε και γράφουν για τα παιδιά τα περί φασισμού και τέτοια, η νεολαία πρωτοστατεί σε μεγάλους αγώνες, οι μαθητές έχουν σοβαρές απόψεις, με σοβαρότητα προσεγγίζουν το όλο θέμα »

Σκληρή και άμεση απάντηση στην ΕΛΜΕ Καστοριάς από τον αντιπεριφερειάρχη ΣΩΤΗΡΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ.

Μίλησε πριν λίγο στον Αντ.Παραρά

Μεγάλη ειρηνική και αποφασιστική η πορεία διαμαρτυρίας για την κυβέρνηση και την συμφωνία των Πρεσπών από Γυμνάσια και Λύκεια της Καστοριάς

Οι μαθητές όντως έκλεισαν τα αυτιά τους σε ανόητες ανακοινώσεις κομμάτων,συνδικαλιστών, υποκριτών, και διαδήλωσαν ειρηνικά με τεράστια συμμετοχή σε όλη την χώρα και στην Π.Ε Καστοριάς.

Στο κενό οι ανακοινώσεις κομμάτων και εκπαιδευτικών που έθιξαν και θίγουν απίστευτα τους μαθητές που μπορούν από τα 14 να επιλέγουν το φύλλο τους, από τα 17 να ψηφίζουν η να βγάζουν δίπλωμα οδήγησης αλλά……δεν μπορούν να αντιδρούν με καταλήψεις για την αμφιλεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών.

Σκληρή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καστοριάς για τους μαθητές που διαμαρτύρονται για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Τους λένε καθαρά πως η αντίδραση τους υποκινήθηκε από ακροδεξιούς κύκλους

Τους ζητούν να ορθώσουν το ανάστημά την αγωνιστικότητα τους ως αντίσωμα στο δηλητήριο του φιδιού που και καιροφυλακτεί.

Δείτε την απίστευτη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καστοριάς

 
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την αντίθεσή του στις υπάρχουσες ή και επικείμενες καταλήψεις σχολείων με αιτιολογικό την διαφωνία στην ονοματοδοσία της FYROM.
Είναι γνωστό ότι το ζήτημα υποκινήθηκε από ακροδεξιούς κύκλους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ενθουσιασμό, τον αυθορμητισμό και τον αγνό πατριωτισμό των εφήβων με απώτερο σκοπό να τους στρέψουν προς τις σκοτεινές ατραπούς του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.

Ζητήματα τέτοιας βαρύτητας, η επεξεργασία των οποίων απαιτεί κριτική σκέψη και επιστημονική τεκμηρίωση, απαιτούν σχολεία ανοικτά, ελεύθερο και νηφάλιο διάλογο θεμελιωμένο στις αξίες της δημοκρατίας, της ιστορικής ευθύνης και της απροκατάληπτης έρευνας.

Καλούμε λοιπόν τους μαθητές να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της πατριδοκαπηλίας και να ορθώσουν την αγωνιστικότητά τους ως αντίσωμα στο δηλητήριο του φιδιού που καιροφυλακτεί.
Καλούμε επίσης τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να δημιουργήσουν με κάθε πρόσφορο και δημοκρατικό τρόπο τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να ανασταλεί ή να θεραπευθεί η δυσλειτουργία των σχολείων από τις καταλήψεις.

Καστοριά. Καταλήψεις σε όλα τα λύκεια του Ν.Καστοριάς. Πορείες μαθητών στο κέντρο της πόλης αυτή την ώρα

 

Έντονες οι διαμαρτυρίας για την συμφωνία της κυβέρνησης με τα ΣΚΟΠΙΑ από μαθητές σε όλη την Ελλάδα
Καταλήψεις γίνονται σήμερα σε όλα τα λύκεια της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μεγάλες οι διαμαρτυρίες για την συμφωνία με τα ΣΚΟΠΙΑ

Μεσοποταμία ΤΩΡΑ….

Αντιδράσεις και πορείες διαμαρτυρίας μαθητών για την συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ

ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΩΡΑ…….

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Περισσότερα τα χρήματα – Τι αλλάζει

Χθες στην Βουλή πήραμε μία γεύση από τις επικείμενες παροχές και απομένει να τις δούμε να αποτυπώνονται σε χαρτί με λεπτομέρεια και να λαμβάνουν σάρκα και οστά το αμέσως προσεχές διάστημα. Το 2019 είναι προεκλογική χρονιά και η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η αρχή έγινε με τα αναδρομικά των ένστολων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ και άλλων δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι αναμένεται να δουν το χρώμα του χρήματος ενδεχομένως στις 14 Δεκεμβρίου. Ακολούθησαν οι νέες διατάξεις με τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2019 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αλλά και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τα ανενεργά μπλοκάκια. Η σκυτάλη των ελαφρύνσεων πέρασε στον ΕΝΦΙΑ ο οποίος το 2019 προβλέπεται να μειωθεί έως 30%, μια μείωση η οποία ευνοεί κυρίως τους φορολογούμενους με μικρή ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα το υπερπλεόνασμα των 885 εκατ. ευρώ του φετινού προϋπολογισμού άνοιξε το δρόμο στην κυβέρνηση για να διανείμει και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κοινωνικό μέρισμα ύψους 710 εκατ. ευρώ το οποίο πιθανότατα θα ανέλθει τελικά σε υψηλότερα επίπεδα. Εντός των ημερών εκδίδεται η υπουργική απόφαση με οριακές αλλαγές στο κριτήριο της ακίνητης περιουσίας λόγω εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών και αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr για να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου όπως δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Επίδομα θέρμανσης

Η τελευταία παροχή πριν την εκπνοή του 2018 που μένει σε εκκρεμότητα είναι το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης με την πληροφορίες να αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η ενίσχυσή του τουλάχιστον για τα νοικοκυριά που κατοικούν σε ορεινές περιοχές.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δεν αναμένεται να αλλάξουν αλλά θα αυξηθεί το ποσό της επιδότησης από τα 12,5 λεπτά το λίτρο στα 20 ή 25 λεπτά το λίτρο.

Τα νοικοκυριά για να λάβουν το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

Άγαμος: Ετήσιο εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 100.000 ευρώ.
Έγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου με αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.

Του Θανάση Παπαδή  – newsit.gr

Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στο DIKTYO1

DIKTYO1 – Δελτίο ειδήσεων με την Γιάννα Λούσιου, ΤΕΤΑΡΤΗ 28/11/2018

Κατάργηση του προνομίου ασυλίας υπουργών και βουλευτών ζήτησε η ΧΑ

Στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος μίλησε ο βουλευτής Βοιωτίας, της Χρυσής Αυγής Ευάγγελος Καρακώστας, όπου κατέστησε σαφές ότι είναι αναγκαία η κατάργηση των άρθρων 62 και 86 του Συντάγματος, τα οποία χαρίζουν ατιμωρησία στους πολιτικούς.

Ο βουλευτής τόνισε ότι τα συγκεκριμένα άρθρα συγκρούονται με την αρχή της ισονομίας, η οποία προβλέπει την ίση αντιμετώπιση των ίσων, καθώς έχουν μετατραπεί σε εργαλείο ασυλίας των πολιτικών, κάτι το οποίο είναι εμφανές μέχρι σήμερα με την πληθώρα των οικονομικών σκανδάλων.

«Όταν μάλιστα θα υπάρξει η εθνική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής τα συγκεκριμένα άρθρα περί ευθύνης υπουργών θα καταργηθούν πάραυτα»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. 

pronews.gr

 

 

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr