Αρχείο για : Δεκέμβριος, 2018

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, λίγο πριν την υποδοχή του 2019

Στους δρόμους πολίτες και καρναβαλιστές στο ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, χαμός στην κεντρική πλατεία γεμάτα με μπουλούκια τα σοκάκια του ΑΡΓΟΥΣ….

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ « υποδεχόμαστε το 2019 πανέτοιμοι για αγώνες και μάχες που έρχονται»

«Αφήνουμε πίσω μας μία ακόμη δύσκολη χρονιά. Υποδεχόμαστε όμως το 2019 πανέτοιμοι για τους αγώνες και τις μάχες που έρχονται για να πάμε επιτέλους την πατρίδα μας μπροστά.

Τις θερμότερες ευχές μου, για μία νέα χρονιά με υγεία, δύναμη και προκοπή.

Καλή Χρονιά! Χρόνια Πολλά! «

Καστοριά. Γεννηματά: Το 2019 μπορεί να είναι η χρονιά της αλλαγής και της πραγματικής ελπίδας

«Καλή χρονιά με υγεία και χαρά. Σε κάθε σπιτικό. Με ειρήνη στον κόσμο» εύχεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.

«Το 2019 μπορεί να είναι η χρονιά μας. Η χρονιά της αλλαγής και της πραγματικής ελπίδας. Ας το κάνουμε πράξη» επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

Πρόσκληση στο Αργείτικο Καρναβάλι

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Ορεστικού σας καλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν από 31 Δεκεμβρίου 2018 έως 2 Ιανουαρίου 2019, με κεντρική εκδήλωση την παρέλαση του καρναβαλιού, η οποία  θα πραγματοποιηθεί επί της  οδού Μ. Αλεξάνδρου την 1η Ιανουαρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. Χώρος υποδοχής επισήμων: Πνευματικό Κέντρο

Με  τιμή
Ο  Δήμαρχος                                      Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.Ο.
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου                      Φώτιος Τατσίδης

Κάλαντα του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στον Δήμαρχο με ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας ( Καστοριανοί μαθητές)


Τα κάλαντα είπαν σήμερα οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, μαζί με τα μέλη του ΔΣ και με συνοδεία ορχήστρας μαθητών του μουσικού σχολείου ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ. (περισσότερα…)

Ο Άγιος Βασίλης του ΕΤΑΚ Καστοριάς μοίρασε δώρα και χαρά στα παιδάκια της Καστοριάς!

Με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο έφτασε φέτος στην Καστοριά ο Άγιος Βασίλης τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, ο οποίος επέλεξε το Εμπορικό Κέντρο για να μοιράσει τα δώρα του στα παιδάκια. Κατεβαίνοντας από την οροφή του Εμπορικού, «προσγειώθηκε» στο έδαφος, μπροστά στα κατάπληκτα μάτια των εκατοντάδων μικρών θαυμαστών του και ανέβηκε στο έλκηθρό του για να δώσει τα δώρα, υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς.

Την εκδήλωση, που κατακλύστηκε από κόσμο, διοργάνωσε το ΕΤΑΚ Καστοριάς σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες του Εμπορικού Κέντρου Καστοριάς,

Με το πέρας της εκδήλωσης το Δ.Σ. του ΕΤΑΚ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους πολίτες της Καστοριάς που έδωσαν το «παρών» και περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να παραλάβουν το δωράκι τους, τους κ.κ. Μάκη Βελλίδη και Τάσο Ζέρβα για την ευγενική τους χορηγία για την αγορά των δώρων και την γενικότερη υποστήριξή τους στην εκδήλωση, τον κ. Χρήστο Ούσλη για την παραχώρηση του έλκηθρου, το Καθαριστήριο «Λεβάντα», την κ. Τζένη Τζιώτζη που μας παραχώρησε τις στολές, το αρτοποιείο «Υφαντίδης» για την προσφορά των γλυκών, όλους τους καταστηματάρχες του Εμπορικού Κέντρου που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση, τον Μαέστρο και όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής που συνόδευσαν μουσικά την εκδήλωση, καθώς και όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν ώστε να πετύχει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Στόχος του ΕΤΑΚ είναι η συνέχιση και η καθιέρωση της συγκεκριμένης δράσης προκειμένου να γίνει θεσμός και να εμπλουτίσει τα εορταστικά δρώμενα της πόλης μας.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!

Απονομή ετήσιας υποτροφίας από τον Ανέστη Αγγελή

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής απένειμε σήμερα στην συνδημότισσα Μαρία Νίτσα, φοιτήτρια Σχολής Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την εγκριθείσα ετήσια υποτροφία από το κληροδότημα «Ζήση Παπαλαζάρου», συγχαίροντας την για την επάξια εισαγωγή και την άριστη φοίτησή της στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Η υποτροφία θα δίδεται εφάπαξ κάθε χρόνο για τα τέσσερα έτη σπουδών.

Η στάση ζωής, η προσπάθεια και η δύναμη ψυχής της Μαρίας  για την επίτευξη του στόχου της, ας γίνουν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. 

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την πληρωμή τους έδωσε το ΥΠΟΙΚ

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προς διευκόλυνση των πολιτών παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11.1.2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Πάντως, πολλοί φορολογούμενοι επέλεξαν και φέτος να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.
Βέβαια όσοι έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν ποντάροντας στο γεγονός ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019 θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το επόμενο έτος.
Η εφαρμογή του λήγει σήμερα και να ενεργοποιηθεί το 2019 θα πρέπει να έχει προηγηθεί η κατάθεση νέας διάταξης νόμου.

Τα τελευταία χρόνια οι «πινακίδες με το μήνα» καθιερώνονται με τροπολογία η οποία συνήθως ψηφίζεται το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου. Η τελευταία αντίστοιχη τροπολογία για το 2018 είχε κατατεθεί στις αρχές Μάϊου και είχε ισχύ μόνο για το 2018. Επομένως το 2019 θα πρέπει να ψηφιστεί νέα διάταξη, κάτι που αναμένεται να γίνει.

Η ανάκτηση πινακίδων «με το μήνα» γίνεται τα τελευταία χρόνια καταβάλλοντας πριν την άρση ακινησίας τα τέλη κυκλοφορίας του έτους, με τους εξής όρους:

-για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας (δηλαδή η αξία των τελών για 2 μήνες).
-για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
-για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών. Δηλαδή καταβάλλεται η αναλογία των τελών για κάθε μήνα, συν τα τέλη δύο μηνών ακόμη.

Οι παραπάνω επιλογές είναι, κατά περίπτωση, δεσμευτικές και δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής άλλου χρονικού διαστήματος πέραν όσων ρητά αναφέρονται στη διάταξη.

Μαρία Νάτσιου » Ελλάδα Μπορούμε. Εύχομαι το 2019 να φέρει αυτό το καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, στον τόπο τους, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ »

» Η οικογένεια μας είναι η βάση μας. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας. Με σταθερό βήμα, χέρι χέρι ας τα οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι το 2019 να φέρει αυτό το καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, στον τόπο τους, δίπλα μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ » 

Μαρία Νάτσιου

Πολιτικός Επιστήμων –

Γραμματέας και Θεματικός Διεθνών Σχέσεων

και Ευρωπαϊκής Ένωσης ΝΟΔΕ Καστοριάς

Υπεύθυνη Ν. Καστοριάς Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών

Στέλεχος Μητρώου Νέας Δημοκρατίας

Σε εορταστικές εκδηλώσεις και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ « Γιορτινές εκδηλώσεις στην πόλη της Καστοριάς και στα χωριά μας με χαρούμενη διάθεση.
Συγχαρητήρια στους Συλλόγους!«

 

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr