Αρχείο για : Ιανουάριος, 2019

Ο Γιάννης Κορεντσίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς, για την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ΄΄η Καστοριά άλλη υποβάθμιση δεν αντέχει ΄΄

Άμεση αντίδραση με άποψη και προτάσεις από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Καστοριάς ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ για το νέο σχέδιο συγχωνεύσεων στην ακαδημαϊκή κοινότητα που και πάλι φαίνεται να » ρίχνει » την Καστοριά.

Από χθες ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΝΑΤΚΑΣ με κείμενο-παρέμβαση του ζητά άμεσα να πάρουν θέσει οι πάντες πριν απλά μας ανακοινώσουν τον νέο σχεδιασμό.

Ο πρώτος που βγαίνει με θέση είναι ο κ. Κορεντσίδης σε μια στιγμή που όλα τα προβλήματα είναι ανοιχτά και απέναντι σε μια τοπική κοινωνία που δεν έχει χρόνο και διάθεση να ασχολείται με τον καημό και τις διαθέσεις κάποιων να καταναλώνουν ενέργεια και χρόνο προετοιμάζοντας δήθεν συνδυασμούς, προτάσεις και μοίρασμα θέσεων για τα επόμενα 4 χρόνια.

Είναι τεράστια η ανάγκη να δουλέψει η περιοχή μας με αυτούς που δεν χάνουν χρόνο με παλιομοδίτικες φιέστες και εκστρατείες που θυμίζουν την δεκαετία του ’70

Δείτε το κείμενο του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς

Δ.Τ –Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ανοίξει συζητήσεις κι έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα σχέδια και προτάσεις για την αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙΔυτικής Μακεδονίας.

 

Είμαι της άποψης ότι τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα, ένα εκ των οποίων ο Τομέας της Παιδείας με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν θα πρέπει να γίνονται πεδίο αντιπαράθεσης και διαξιφισμών. Ούτε να κατατίθενται προτάσεις προσωπικών επιλογών, εφήμερων βλέψεων και πρόσκαιρων τοπικισμών.  

 

Για εμένα και τους ανθρώπους του Συνδυασμού μας, τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μιας περιοχής αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης και προόδου, διαδραματίζοντας ταυτόχρονα κομβικό ρόλο στην τοπική κοινωνία και τους πολίτες της.

 

Αποτελούν αστείρευτη πηγή γνώσης και έρευνας.Δρουν και λειτουργούν ως ένας ισχυρός μαγνήτης πολλών θετικών στοιχείων, αξιόλογων προσώπων, ενεργών φοιτητών, λειτουργικών οργανισμών, εξωστρεφών φορέων, καινοτόμων επιχειρήσεων.

 

Πιστεύω, πως ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας στην πανεπιστημιακή κοινότητα θα πρέπει να γίνει με εκπαιδευτικά, οικονομικά αλλά και αναπτυξιακά, για κάθε περιοχή, κριτήρια.

 

Συνεπώς, εμείς τι πρέπει να κάνουμε;

Πρώτο μέλημά μας να κρατήσουμε αυτά που έχουμε.

 

Παράλληλα, στοχεύονταςστην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, θα πρέπει, αξιοποιώντας όλες τις κτιριακές μας υποδομές, να διεκδικήσουμε και να υποστηρίξουμε σχολές που θα είναι ταυτόσημες με το BrandName Καστοριά.

Η Καστοριά συνδυάζει μοναδικά χαρακτηριστικά τουριστικού ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα διαθέτει τεράστιες δυνατότητες στον Πρωτογενή Τομέα, ενώ πρέπει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες. Να λοιπόν που θα πρέπει να επικεντρωθούμε…

 

Πάντως ένα είναι το σίγουρο: η Καστοριά άλλη υποβάθμιση δεν αντέχει.

 

Προσεγγίζοντας, με όσο το δυνατόν αντικειμενικό και ψύχραιμο τρόπο, τα γεγονότα, θέλω να τονίσω ξεκάθαρα ότι και σε αυτό το σημαντικό ζήτημα θα είμαστε πάντα μπροστά και δυναμικά.

 

Επιθυμία μας είναι  -και για τον λόγο αυτό καλούμε για μία ακόμη φορά όλους τους θεσμικούς φορείς, όλες τις υγιείς δυνάμεις της περιοχής- να αντιμετωπίζουμε τα σημαντικά και ουσιώδη ζητήματα, με ενιαίο λόγο, με μια φωνή, όλοι μαζί.

 

Με διάλογο και επιχειρηματολογία, με επιμονή και συστηματικότητα, με διεκδικητικότητα και αποφασιστικότητα για να διαμορφώσουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και αναπτυξιακό περιβάλλον για τον τόπο μας.

 

H συνάντηση Γαβρόγλου με Τουρλιδάκη και Γκανάτσιο για το νέο, ενιαίο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας-Δείτε πόσα τμήματα προβλέπονται σε κάθε πόλη- »ΒΟΜΒΑ» για την ΚΑΣΤΟΡΙΑ…..

ΖΟΥΜΕ ένα δράμα……Δείτε το ρεπορτάζ από kozanimedia.gr για τις δραματικές εξελίξεις ειδικά σε σχέση με την ΚΑΣΤΟΡΙΑ, πάμε ένα ΤΜΗΜΑ;

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Αθήνα η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τους πρυτάνεις Αντώνη Τουρλιδάκη και Στέργιο Γκανάτσιο για το νέο, ενιαίο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση του νυν Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της περιφέρειάς μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Kozanimedia,το Υπουργείο δέχεται τουλάχιστον 20 τμήματα,με πιθανότητα αυτό να αυξηθούν κατά 2-3 στο τελικό σχέδιο νόμου που γράφεται και αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

Επίσης φαίνεται πως οι φοιτητές του σημερινού ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα εισάγονται με αυξημένο ποσοστό κατατακτήριων εξετάσεων στο νέο πανεπιστημιακό ίδρυμα (κάτι που αν εφαρμοστεί, καθώς αυτή είναι η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, την οποία η διοίκηση του ΤΕΙ αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό.

Να σημειωθεί πως η κατανομή των 20 αρχικών και σίγουρων τμημάτων είναι 11 στην Κοζάνη, 6 στη Φλώρινα, 1 στην Πτολεμαΐδα,1 στην Καστοριά και 1 στη Γρεβενά.

Σε αυτά πιθανότατα θα προστεθούν άλλα 2 ή 3 τμήματα, στην Καστοριά και στα Γρεβενά, ενώ γίνεται προσπάθεια για δεύτερο τμήμα (Εργοθεραπείας) και στην Πτολεμαϊδα

ΠΗΓΗ http://kozanimedia.gr/

Ξεκίνησαν εντατικές επαφές του Γρηγόρη Γρηγοριάδη με την Ν.Δ για το ψηφοδέλτιο

Μετά την αποστράτευση άμεσες επαφές με παράγοντες της Ν.Δ με στόχο την συμμετοχή του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Καστοριάς.

Νάτσιου,Κανδύλη,Τσιφλικιώτης,Τζηκαλάγιας συνεχίζουν τον μεγάλο αγώνα τους στο εσωτερικό του κόμματος

«Απειλείται η λειτουργία του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Καστοριάς»

Παρέμβαση του Γιάννη Σινάτκα – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε.

Τώρα που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα σχέδια ενοποίησης του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και με δεδομένο ότι ανακοινώθηκαν αρκετοί υποψήφιοι Δήμαρχοι της περιοχής θέλω να ρωτήσω τι σκέφτονται οι τοπικοί άρχοντες, οι νυν και οι μελλοντικοί, για την εξέλιξη των Τμημάτων  του ΤΕΙ στην Καστοριά.

Ειδικότερα θέλω να ρωτήσω ποιά είναι η άποψή τους για την πρόταση που έχει υποβληθεί, τόσο από το Πανεπιστήμιο όσο και από το ΤΕΙ και ειδικότερα για το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.

Για την ιστορία θυμίζω ότι το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ιδρύθηκε το 2004, με νόμο Ν.3255 ΦΕΚ138Α και όχι με Προεδρικό Διάταγμα, όπως συνήθως ιδρύονται νέα Τμήματα, γιατί ποτέ η τότε Διοίκηση του ΤΕΙ δεν συζητούσε την πρόταση ίδρυσής του. Η δε Αρχιτεκτονική ιδρύθηκε το 2010 με το ΠΔ 8 ΦΕΚ13Α με τη σύμφωνη γνώμη της τότε Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  (συνεδρίαση υπ’ αρ. 90Α/15−4−2008).

Επειδή λοιπόν την εποχή εκείνη ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος ήταν σε υψηλή κυβερνητική θέση το Τμήμα Πληροφορικής λειτούργησε άμεσα. Για τη στέγασή του φρόντισε  ο τότε Νομάρχης Καστοριάς κ. Λιάντσης Κ. και φιλοξενήθηκε για τις υπόλοιπες ανάγκες του στο κτήριο της ΕΔΗΚΑ. Με τον ίδιο ζήλο η τοπική κοινωνία διέθεσε τεράστιο ποσό για την ανακατασκευή του 1ου Γυμνασίου για την εγκατάσταση της Αρχιτεκτονικής που δεν κατάφερε όμως να λειτουργήσει ποτέ. Τυχαίο; Το περίεργο «Σε πολύ καλό κλίμα ο Υπουργός αποδέχθηκε ότι είναι δίκαιο το αίτημα της Καστοριάς για την δημιουργία Αρχιτεκτονικής σχολής στην πόλη και συμφώνησε πως υπάρχουν αναπτυξιακές δυνατότητες , για τον νομό, με την προσέλκυση και αλλοδαπών φοιτητών, λόγω του Βυζαντινού αποτυπώματος της Καστοριάς.» δήλωνε ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου την 7 Μαρτίου 2017

Ουδέποτε η Κοζάνη είδε με «καλό μάτι» την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ στην Καστοριά. Μάλιστα όταν με τα χρόνια διαπίστωσε ότι ήταν και από τα πιο δραστήρια Τμήματα, βλέπε τους εισακτέους του, ονειρεύονταν να το προσεταιριστεί και να το μεταφέρει στην Κοζάνη. Αν και κατάφερε να βγει αλώβητο, μάλιστα θα έλεγα ενισχυμένο, από τις ανακατατάξεις του σχεδίου ΑΘΗΝΑ σήμερα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να παλεύει για την επιβίωση και παραμονή του στην Καστοριά.

Τώρα λοιπόν που γίνονται σχετικές συζητήσεις και μάλιστα αύριο Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, συνεδριάζουν στο Υπουργείο Παιδείας για τις τελικές ρυθμίσεις τι σχεδιάζουν οι ταγοί μας;

Για ενημέρωσή σας αντιγράφω από τις προτάσεις του σχεδίου, που έχει υποβληθεί, τα μέρη εκείνα που σχετίζονται με το Τμήμα.

Στο νέο ‘Ίδρυμα θα λειτουργήσουν οι παρακάτω Σχολές και Τμήματα:

 1. ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ με έδρα την Κοζάνη (5ετή Προγράμματα Σπουδών)
 2. Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (Κοζάνη) . …..
 3. Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Κοζάνη). …..
 4. Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος (Κοζάνη) ). ……
 5. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Κοζάνη). Πρόκειται για νέο Τμήμα στο οποίο εντάσσονται μέλη ΔΕΠ των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕτου ΤΕΙ (άμεση λειτουργία).
 6. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Κοζάνη). Πρόκειται για το υπάρχον Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το οποίο συνεχίζει τη λειτουργία του. Προβλέπεται πιθανή ένταξη μελών των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ με συναφή γνωστικά αντικείμενα με τη διαδικασία της μετακίνησης. (Άμεση λειτουργία)

…….

 1. ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ με έδρα την Κοζάνη (4ετή Προγράμματα Σπουδών)
 2. Τμήμα Πληροφορικής (Καστοριά) στο οποίο εντάσσονται μέλη ΔΕΠ Τμημάτων με συναφή γνωστικά αντικείμενα. (Άμεση λειτουργία)
 3. Τμήμα Μαθηματικών (Κοζάνη). ……
 4. Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών (Κοζάνη). …..
 5. Τμήμα Φυσικής (Κοζάνη). …….

……

και το κορυφαίο

Διαφοροποιήσεις Μελών της Επιτροπής σε επιμέρους θέματα

Ο κ. ……..  διαφωνεί με τη διατήρηση του 4ετούς Τμήματος Πληροφορικής με έδρα την Καστοριά

Συμπερασματικά, όσοι λοιπόν μπορούν να καταλάβουν είναι εξαιρετικής σημασίας να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τουλάχιστον τα Τμήματα που έχουμε. Είναι μεγάλης σημασίας να διατηρήσουμε Τμήμα Μηχανικών, στο κάτω-κάτω είχαμε την ελπίδα της Αρχιτεκτονικής που δεν ευοδώθηκε. Ο Υπουργός ήδη έχει αναγνωρίσει την αδικία, γιατί να χάσουμε και το Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ; Τόσα χρήματα έχουν επενδυθεί για τη λειτουργία αυτών των Τμημάτων στην Καστοριά, δεν συζητώ για τους φοιτητές του Τμήματος που για τόσα χρόνια φοίτησαν και ενίσχυσαν την πόλη.

Το επιχείρημα ότι θα ιδρυθεί αντίστοιχο τμήμα στη Σχολή Θετικών Επιστημών είναι σαν το δόλωμα. Σημασία έχει πώς θα σταθεί και θα λειτουργήσει.  Τώρα υπάρχει ένα αυτοδύναμο τμήμα. Το μοναδικό αυτοδύναμο Τμήμα στην Καστοριά, το οποίο με τις διευθετήσεις των προτάσεων θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του και κατά συνέπεια την αυτοδυναμία του. Δηλαδή δεν θα κάνει το ίδιο κουμάντο στις δικές του υποθέσεις, άλλοι θα λαμβάνουν τις αποφάσεις που το αφορούν. Ποιος συνάδερφος θα προτιμήσει να μείνει σε ένα νέο και αδύναμο Τμήμα που θα παλεύει να στηθεί. Γιατί να μην προτιμήσει να μετακινηθεί σε ισχυρό τμήμα, κοντά στο κέντρο λήψης των αποφάσεων; Άρα δεν είναι λύση η ίδρυση ενός νέου Τμήματος σε αντικατάσταση του υπάρχοντος. Σημασία δεν έχουν μόνο οι αριθμοί των Τμημάτων σε κάθε  περιοχή. Σημασία έχει τα τμήματα να είναι βιώσιμα και να μην εξαρτώνται από κανέναν.

Ενημερώνω ότι σε προηγούμενη παρόμοια περίπτωση, ιδρύθηκε το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ιδρύθηκε το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,  όπως αρχικά ήταν πριν το ΑΘΗΝΑ, και  το οποίο παρέμεινε στην  Άρτα αντικαθιστώντας το  Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ .

Για αυτό λοιπόν, νυν και επόμενοι άρχοντες, περιμένω να τοποθετηθείτε, να υποστηρίξετε και να αγωνισθείτε για το καλύτερο της περιοχής μας.

Σινάτκας Ι.

Καθηγητής .

Ο Βασίλης Τσιφλικιώτης στέλνει μήνυμα προς τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Κύριε Πρωθυπουργέ δε νομίζω να με γνωρίζετε προσωπικά, όπως δε νομίζω να γνωρίζετε προσωπικά τη μεγάλη πλειοψηφία των εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μου, που στις 20 Ιανουαρίου παρευρεθήκαμε στη Πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως επίσης δε γνωρίζετε προσωπικά και τα 2/3 του Ελληνικού λαού που είναι αντίθετα στη συμφωνία, οπότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μας προσβάλλετε μπροστά σε ξένους ηγέτες, αποκαλώντας μας ως ακροδεξιούς λαϊκιστές και μη σκεπτόμενους.
Ντροπή σας κύριε Τσίπρα, διότι ο ορισμός του λαϊκιστή, του τυχοδιώκτη και του πολιτικά αδίστακτου είστε εσείς ο ίδιος και το κόμμα σας, που κατακτήσετε την εξουσία με ψέμα και λαϊκισμό, που συμμαχήσατε με τους λαϊκιστές ακροδεξιούς πρώην συντρόφους σας Ανεξάρτητους Έλληνες και δεν διστάσατε να συμπορευτείτε ακόμα και με την Χρυσή Αυγή.
Κύριε Τσίπρα είστε ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος για ένα να είστε σίγουρος, θα σας στείλει το συντομότερο δυνατόν εκεί που σας αξίζει.

Τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Κανένας για Καστοριά

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων που θα κατέβουν στις εθνικές εκλογές του 2019, έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία της ΝΔ. Πρόκειται για στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της ΝΔ.

Συγκεκριμένα «πρόκειται για γραμματείς της ΝΔ, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς. Παράλληλα η ΝΔσήμερα ανακοίνωσε και τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της τής πρώην Β΄ Αθήνας, του Υπ. Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και εκείνοι που προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Την ώρα που η κυβέρνηση- κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η ΝΔ κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών» αναφέρει η ΝΔ.

Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις των νέων γραμματειών, και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019. Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης, σημειώνει η Πειραιώς, είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Για να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων, όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη ΝΔ

 

&nbsp

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φ. Κεχαγιάς απέβαλλε πολίτη που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση του Π.Σ. και κρατούσε στα χέρια του μια φωτογραφία του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη με τον Κοτζιά – Πώς αντέδρασε ο πολίτης …και τι φώναξε (Βίντεο)

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φ. Κεχαγιάς απέβαλλε πολίτη που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση του Π.Σ. και κρατούσε στα χέρια του μια φωτογραφία του Περιφερειάρχη με τον Κοτζιά. Πώς αντέδρασε ο πολίτης …και τι φώναξε;

 

Η φωτογραφία που κρατούσε στα χέρια του 

 

ΠΗΓΗ Kozan.gr

Τηλεοπτική εκπομπή με θέμα » Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον » Ερωτήσεις από ελάχιστους δημοσιογράφους της χώρας. Συμμετοχή και σε αυτή την εκπομπή του Αντ.Παραρά με ερώτηση για τα ΣΚΟΠΙΑ και το μεγάλο ζήτημα των σχέσεων με τους γείτονες μας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ταυτόχρονα με την κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής για την »Βόρεια Μακεδονία» τηλεοπτική εκπομπή με θέμα » Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον » στην οποία συμμετείχαν οι

Χρήστος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος Επίτροπος για Ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων

Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Μίλτος Κύρκος, Ευρωβουλευτής με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, S&D

Γιώργος Κύρτσος, Ευρωβουλευτής ΝΔ, EPP

Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη, πραγματοποίησαν παρεμβάσεις 2-3 δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα.

Το θέμα των ΣΚΟΠΙΩΝ έθεσε στην ερώτηση του ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΡΑΣ :

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή :

 

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα :

Ημερίδα – Τηλεοπτική εκπομπή

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον.

RescEU: ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

11:00-13:00

Συμμετέχουν:

Χρήστος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος Επίτροπος για Ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων

Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Μίλτος Κύρκος, Ευρωβουλευτής με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, S&D

Γιώργος Κύρτσος, Ευρωβουλευτής ΝΔ, EPP

Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

11:00-11:00:20 Σήμα αρχής της εκπομπής.

11:00:20-11:03 Παρουσίαση της ημερίδας, των καλεσμένων και των θεμάτων από τον Δημοσιογράφο Αντώνη Αλαφογιώργο.

11:03-11:06 Καλωσόρισμα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα

11:06-11:09 Καλωσόρισμα από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

11:09-11:19 Ομιλία του Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη

11:19-11:29 Ομιλία της Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη

11:29-11:39 Ομιλία του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου

11:39-11:49 Ομιλία του ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκου

11:49-12:17  Ερωτήσεις – Συζήτηση

12:17-12:18 Σύνδεση με ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας, Δημοσιογράφος Λένα Παρασκευά, 

12:18-12:28 Επιστροφή στο στούντιο συνέχεια της συζήτησης.

12:28-12:29-Σύνδεση με ΑΧΕΛΩΟΣ TV, Δημοσιογράφος Παντελής Κούτσικος  

12:29-12:30 Σύνδεση με ΔΙΚΤΥΟ1 Μακεδονία Δημοσιογράφος Αντώνης Παραράς

12:30-12:40 Ερωτήματα από το κοινό. Συζήτηση.

12:40-12:41 Σύνδεση με ART TV Άρτας, Δημοσιογράφος Βίκυ Ευαγγελίου 

12:41-12:42 Σύνδεση με IONIAN TV, Δημοσιογράφος Δήμητρα Δεμέτη 

12:42-12:52 Ερωτήματα από το κοινό. Συζήτηση

12:52-13:07 Τελευταίος γύρος παρεμβάσεων των ομιλητών.

13:07-13:10 Αποφώνηση της εκπομπής από τον Δημοσιογράφο

Δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλει ούτε ο Στέφανος Μπαλτιαγιάννης

Σχεδόν δεν ενδιαφέρεται κανείς για το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκτός της κ. Τελιγιορίδου.

Αρκετοί πιέζουν τον κ. Μπαλταγιάννη να είναι ξανά υποψήφιος αλλά ο ίδιος αρνήθηκε αυτή την πιθανότητα.

Η μη συμμετοχή Μπαλταγιάννη προκαλεί μεγάλο πρόβλημα διότι οι τρεις τότε υποψήφιοι είχαν ελάχιστη διαφορά και τώρα θα χαθεί η όποια δυναμική έχει απομείνει.

Ευάγγελος Διαμαντόπουλος 2.455

Ολυμπία Τελιγιορίδου 2.423

Στέφανος Μπαλταγιάννης 2.361

και 572 η κ. Μουράτη.

Σε σύνολο λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 27,08% ( 8.923 ).

Σήμερα δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον ακόμη και για την θέση του τοπικού συντονιστή της Ν.Ε.

Στις εκλογές του ΣΕΠ. 2015 που ήταν με ΛΙΣΤΑ, και αφού αποχώρησε ο εκλεγμένος βουλευτής Β.Διαμαντόπουλος, την βουλευτική έδρα πήρε η δεύτερη σε ψήφους ( από τις εκλογές του ΙΑΝ.2015) Ο.Τελιγιορίδου.

Παραιτήθηκε ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗΣ από συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς. Αναζητούν νέο, αλλά ακόμη δεν βρήκαν κανέναν. Κενή η θέση

Το είχαμε γράψει πριν πολλές μέρες πως ο Σ.Μπαλταγιάννης έχει αποφασίσει να παραιτηθεί από την θέση του συντονιστή της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και πριν λίγες μέρες το έκανε πράξη.

Το πρόβλημα είναι πως σήμερα η Ν.Ε δεν έχει συντονιστή και δεν φαίνεται άμεσα να μπορεί να καλυφθεί το κενό.

Επίσης ο κ. Μπαλταγιάννης σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν επιθυμεί να είναι ξανά και το υποψήφιο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery





Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr