Αρχείο για : Φεβρουάριος, 2019

16 υποψήφιοι Δ.Σ του Γ.Πετκανά. Δείτε τις φωτογραφίες τους και όλα τα ονόματα.

Γ.Πετκανάς «Μπορούμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την πρόκληση»

» Μαζί καταγράφουμε τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, τις ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν, καταθέτουμε προτάσεις, προτείνουμε τους τρόπους συνεργασίας, τις συνέργειες που μπορούν να γίνουν και όλοι μαζί με τεχνοκράτες της αυτοδιοίκησης, ολοκληρώνουμε το στρατηγικό σχέδιο αναγέννησης του τόπου μας και χαράσσουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Φορείς, οργανώσεις, συνεταιρισμοί, σύλλογοι, όλοι – χωρίς κανέναν απολύτως αποκλεισμό – που υπάρχουν και δρουν στον Δήμο Καστοριάς, μαζί και οι σύλλογοι Καστοριανών, όπου και αν αυτοί βρίσκονται συμμαχούμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Επιμένουμε στη λέξη «Συμμαχία» γιατί, με το νέο νόμο, τον Κλεισθένη: οι εκλογές του Μαΐου 2019 αλλά και η επόμενη μέρα, θα αποτελέσουν για τον Δήμο Καστοριάς, ένα υποχρεωτικό πεδίο συμμαχιών, συνεννοήσεως, συνεργασιών και συναίνεσης. Και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την πρόκληση »

Υποψήφιοι Δ.Σ. Η λίστα καθημερινά μεγαλώνει με νέες ανακοινώσεις.

Γιάντσου Έλενα  

Γκάγκας Γιώργος

Γραίσκος Σωτήρης

Ζήσης Θόδωρος

Ζησόπουλος Μιχάλης

Μπάρδος Γιάννης

Παντόπικος Αθανάσιος

Παπαδοπούλου Βαλεντίνα

Παπαθωμάς Δημήτρης

Παπαλέξης Γιάννης

Πάππου Βίβιαν

Παρτσάνη Ελαιοπούλου Φανή

Ρεσίνης Γιώργος

Σαπουντζής Χρήστος

Τζανοπούλου Έλενα

Τζιώρου Πλιάκα Χαρά

 

Αναγνώριση του αυτοτελούς οικισμού «Πορειά» του Δήμου Καστοριάς ως Τοπικής Κοινότητας. ΔΕΙΤΕ το προεδρικό διάταγμα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, δείτε το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 

106/2018 για την ΠΟΡΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 91 οι νεκροί από τη γρίπη – 17 νέοι θάνατοι σε μια εβδομάδα

Σε 91 ανέρχονται συνολικά τα θύματα από επιπλοκές του ιού της γρίπης, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Από τη Δευτέρα (18/02/2019) έως την Κυριακή (24/02/2019) καταγράφηκαν 17 νέοι θάνατοι και 30 κρούσματα εισήχθησαν για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπεία

Πάντως, οι επισκέψεις ασθενών στο γιατρό, με συμπτώματα γρίπης παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει αυξημένη με τον Η1Ν1 να επικρατεί, γι’ αυτό τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως καλύτερου τρόπου προφύλαξης.

Ειδικότερα, στα δυο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΕΚΠΑ, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 287 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Από αυτά, τα 103 (35,9%) ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 100 (97,1%) ήταν τύπου Α και μόνο τα 3 (2,9%) ήταν τύπου Β. Τα 79 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και εξ αυτών τα 15 (19%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2) και τα 64 (81%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09.

Οι άνδρες φαίνεται να είναι πιο ευάλωτοι στις επιπλοκές της γρίπης. Από τα 91 θύματα, 61 ήταν άνδρες και 30 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 64,8 έτη. Νοσηλεία σε ΜΕΘ χρειάστηκαν 177 άνδρες και 128 γυναίκες από τον περασμένο Οκτώβριο, με εύρος ηλικιών από μηνών έως 90 ετών και διάμεση ηλικία τα 62 έτη.

Μεταξύ αυτών, στην Εντατική νοσηλεύθηκαν 15 παιδιά ηλικίας έως 9 ετών και δύο από 10 έως 19 ετών.

ΠΗΓΗ cnn.gr

Με τον Γ.Πετκανά υποψήφιος ο Θ.Ζήσης

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καστοριάς, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω, μέσα από την κοινή μας παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Γιώργο Πετκανά. Η εμπειρία και οι γνώσεις του Γιώργου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με τη δική μου διαρκή επιθυμία για προσφορά στον τόπο μας, με οδήγησαν στην απόφαση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πετκανά στις εκλογές του Μαΐου.

Έκτακτο – Εξέλιξη στον ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Ξεχωριστή πλέον ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ η ΠΟΡΕΙΑ Καστοριάς – Βγήκε προεδρικό διάταγμα

 

Ο οικισμός “Πορειάς” αναγνωρίστηκε ως νέα ξεχωριστή Τοπική Κοινότητα. 
Της έκδοσής του Π.Δ προηγήθηκαν δύο Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.
Η 1η τον Σεπτέμβριο του 2017, κατόπιν επιστολής που έστειλαν στο Δήμαρχο 398 δημότες – κάτοικοι του οικισμού. Η 2η ακολούθησε τον Αύγουστο του 2018 και ελήφθη για να διορθωθεί η γραφή του τοπωνυμίου από “Ποριάς” σε “Πορειάς”, βάσει έγγραφης επισήμανσης του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την απογραφή της 16ης Οκτωβρίου του 1940.

 

Στα εγκαίνια του ξενοδοχείου Elia Ermou Athens Hotel η Μαρία Αντωνίου

»Με αγαπητούς συναδέλφους και τον Αλέξη Κωστάλα, στα εγκαίνια του ξενοδοχείου Elia Ermou Athens Hotel, που τελέστηκαν χθες από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Με αξιοποίηση των υποδομών και ποιότητα υπηρεσιών, ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας και της Καστοριάς μας.»

Συνέργεια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας – ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με πολλά σχόλια και παρατηρήσεις

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Συνέργεια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας». Βάση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου αποτέλεσε πόρισμα επιτροπής που συγκροτήθηκε από το Υπουργείο, στην οποία μετείχαν ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους και εκπρόσωποι των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων.
Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας σας καλούμε να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00΄.

Διαβάστε μερικά σχόλια που έχουν γίνει στο άρθρο » Ίδρυση Τμημάτων » ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Από ποια ηλικία και γιατί αρχίζει να μικραίνει το πέος

Εκτός από μείωση στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία (περισσότερος χρόνος για να έχει στύση και να έρθει σε οργασμό, κι αφού έρθει σε οργασμό να ξαναδιεγερθεί) λόγω των μειωμένων επιπέδων τεστοστερόνης, αλλά από και την μείωση του όγκου του σπέρματος, η ηλικία επηρεάζει και το μέγεθος του πέους και των όρχεων.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

34 υποψήφιους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ συμβούλους έχει ανακοινώσει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ μέχρι στιγμής

 

Δείτε αναλυτικά τους 34 υποψήφιους που ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης.

Είναι η πρώτη φορά που υποψήφιο ψηφοδέλτιο παρουσιάζει ετοιμότητα σχεδόν στο 100% δεκατρείς βδομάδες πριν την εκλογική αναμέτρηση.

Ένταξη 4 νέων έργων βελτίωσης της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημοσίων Κτηρίων της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη εντάχθηκαν στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας2014-2020 4 νέα έργα που αφορούν στην Ενεργειακή Αναβάθμιση των Δημοσίων Κτηρίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.537.775.

Αναλυτικά, τα έργα που εντάχθηκαν είναι:

Ενεργειακή αναβάθμιση του πρώην κοινοτικού καταστήματος Εράτυρας Δήμου Βοΐου με δικαιούχο το Δήμο Βοΐου, προϋπολογισμού 82.414 €.
Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου δημοσίων υπηρεσιών Δήμου Άργους Ορεστικού με δικαιούχο το Δήμο Άργους Ορεστικού, προϋπολογισμού 607.534 €.
Ενεργειακή αναβάθμιση Διοικητηρίου Π.Ε. Φλώρινας με δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 397.827 €.
Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου A.T.-T.A.-T.T. ΚΑΙ Τ.Δ.Μ. Εορδαίας με δικαιούχο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προϋπολογισμού 450.000 €.

Τα έργα αυτά συμβάλλουν αφενός στην εξοικονόμηση ενέργειας και αφετέρου στη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς τα δημόσια κτήρια θεωρούνται από τα πιο ενεργοβόρα κτήρια.  

Τα έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 4: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και χρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

 

 

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr