Αρχείο για : Απρίλιος, 2019

Στο πρωτοδικείο με το ψηφοδέλτιο του ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης

 

Υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ

Έτοιμο το υποψήφιο ψηφοδέλτιο για τον δήμο Καστοριάς από τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν ολοκληρωθεί μέρες τώρα οι διαδικασίες και σιγά σιγά κατευθύνεται προς την επίσημη κατάθεση στο πρωτοδικείο Καστοριάς.

Άλλωστε μέχρι την Κυριακή όλοι οι υποψήφιοι, για να μπορούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τον συνδυασμό τους μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Από ΚΥΡΙΑΚΗ και μετά ΤΕΛΟΣ για όποιον δεν έχει τουλάχιστον 41 υποψηφίους για τον Δήμο Καστοριάς

Ο κ. Κορεντσίδης θα φτάσει στο ανώτερο σημείο δηλ. στους 64 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή κ. Ελευθέριου Σιναδινούστον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

 

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο επισκέφθηκε την Τρίτη 30 Απριλίου, ο Ευρωβουλευτής (και νυν υποψήφιος) και επικεφαλής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης  (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε) κ. Ελευθέριος Σιναδινός, στο πλαίσιο συναντήσεών του με φορείς της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την περιοχή, ενώ ο κ. Αδαμόπουλος ευχήθηκε στον κ. Σιναδινό καλή επιτυχία.

ΠΕΔ Δυτικής  Μακεδονίας » Στην  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  υπάρχουν 31.000 άνεργοι »

Η ΠΕΔ Δυτικής  Μακεδονίας στα πλαίσια της διερεύνησης των εξελίξεων στην ενέργεια και των επιπτώσεων που προκαλούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για την αντιμετώπιση της βασικότερης επίπτωσης στην περιοχή που είναι η ανεργία.

Στην  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  υπάρχουν 31.000 άνεργοι. Η πρόταση του ΟΑΕΔ σήμερα είναι τα κοινωφελή προγράμματα, όπου στην  αντίστοιχη ιστοσελίδα του(www.oaed.gr) μπορούν να ενημερωθούν και να καταθέσουν τα χαρτιά τους για 6μηνα, 8μηνα και 12μηνα προγράμματα. Κριτήρια επιλογής είναι ο χρόνος ανεργίας, το οικογενειακό εισόδημα, το πτυχίο με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις ειδικότητες που απαιτείται ή σε άλλες περιπτώσεις  αν ανήκουν στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Επίσης επιχειρηματίες-επαγγελματίες κάθε κατηγορίας μπορούν να ενημερωθούν από τον ΟΑΕΔ για προγράμματα χρηματοδότησης προσωπικού επιχειρήσεων με κάλυψη μέχρι 50% του κόστους μισθοδοσίας των εργαζομένων και μέχρι 70% για εργαζομένους ειδικών κατηγοριών (απεξαρτημένοι, ανάπηροι κλπ).

Στον ΟΑΕΔ επίσης μπορούν να χρηματοδοτηθούν νέες επιχειρήσεις από 12.000 μέχρι 20.000 ευρώ για κάθε συνέταιρο, καθώς και παλιές επιχειρήσεις με χρέη για κάλυψη 25% των ασφαλιστικών εισφορών αυτών που χρωστούν.

Για μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις σε επιχειρήσεις πληροφορίες μπορούν να βρουν  οι ενδιαφερόμενοι  στις παρακάτω ιστοσελίδες:

www.antagonistikotita.gr  , www.espa.gr, www.e-kepa.gr  ( ΕΦΔ/ΕΦΕ ΠΑΕ)  www.anko.gr/leader/ANKO.

Σε εθνικό επίπεδο έχουν προσδιοριστεί οκτώ (8) κλάδοι στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα και αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή:

Αγροδιατροφή- Υγεία-Φάρμακα-Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας-Ενέργεια-Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη-Μεταφορές-Υλικά κατασκευές-Τουρισμός Πολιτισμός-Δημιουργικές  βιομηχανίες. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για Εμπόριο-Εστίαση και8 ιδιωτική εκπαίδευση λήγει στις  5 Μαΐου.

 

Τέλος τα χρηματοδοτικά εργαλεία στον Πρωτογενή τομέα αφορούν:

 • Σχέδια βελτίωσης (Σήμερα Απρίλιος 2019 ολοκληρώθηκε ο Α΄ κύκλος)
 • Εγκατάσταση νέων γεωργών

 

Εγκατάσταση Νέων Αγροτών

Κριτήρια Επιλεξιμότητας  Υποψηφίων

Φυσικά πρόσωπα:

 • Ηλικία από 18 έως 40 ετών
 • Είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής
 • Εγκατάσταση για πρώτη φορά στη γεωργία κατά το τελευταίο 12μηνο
 • Είναι εγγεγραμμένοι στο ΟΣΔΕ
 • Είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα
 • Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, με ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης τα τρία (3) έτη και μέγιστη τα τέσσερα (4) με ποιοτικούς ή ποσοτικούς στόχους (π.χ. αύξηση δυναμικότητας, αναπροσαρμογή παραγωγικής κατεύθυνσης)

Νομικά Πρόσωπα (ανάλογες προϋποθέσεις με φυσικά πρόσωπα)

Εγκατάσταση Νέων Γεωργών

Οικονομική ενίσχυση

Το βασικό ποσό ενίσχυσης θα είναι 17.000 Ευρώ για γεωργικές εκμεταλλεύσεις που θα έχουν (στη μελλοντική κατάσταση) φυτική-μικτή παραγωγική κατεύθυνση.

Το ποσό αυτό αυξάνεται:

α) κατά 2.500 Ευρώ εφόσον η περιοχή μόνιμης κατοικίας των Ν.Γ. βρίσκεται σε περιοχές ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές

β) κατά 2.500 Ευρώ για ζωική παραγωγική κατεύθυνση (στη μελλοντική κατάσταση) της εκμετάλλευσης

Σύλληψη δύοημεδαπών σε Καστοριά και Κοζάνη για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Καστοριάς και Κοζάνης, δύο (2) άτομα, ηλικίας 39 και 23 ετών, για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα:

 

 • τις πρώτες πρωινές ώρες της 29-04-2019 σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, διότι απογευματινές ώρες της 28-04-2019, αφού παραβίασε την είσοδο οικίας 88χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, εισήλθε εντός αυτής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
 • τις πρώτες πρωινές ώρες της 30-04-2019 σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

 

 Οι συλληφθέντες μαζί με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους,  θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

                                                                                    

Θύματα ληστείας Κόκκαλης, Τελιγιορίδου, Φάμελλος και Δουζίνας

Ληστρικές επιδρομές με στόχο ακόμη και υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας

 
Από τα «νύχια» των κακοποιών δεν ξεφεύγουν όπως φαίνεται ούτε τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς από τον Ιανουάριο έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά κλοπών με θύματα υπουργούς και βουλευτές.

Ληστρικές επιδρομές με στόχο ακόμη και υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συνεργάτες τους, σημειώνονται σε πολλές περιοχές της Αθήνας με την ΕΛ.ΑΣ να αδυνατεί να εφαρμόσει τα μέτρα ασφαλείας.

 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκαν επιθέσεις κακοποιών στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτά οι οδηγοί τους, ενώ οι δράστες αποπειράθηκαν να κλέψουν και οπλισμό αστυνομικών. Χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε για αυτά τα νέα δείγματα ανομίας που βιώνουν ακόμη και τα κυβερνητικά στελέχη.

Το πρώτο ενδεικτικό συμβάν σημειώθηκε προ μερικών ημερών στην οδό Στουρνάρη, όταν ένας Μαροκινός, ηλικίας 35 ετών, προσπάθησε να διαρρήξει το υπηρεσιακό όχημα του υφυπουργού Αγροτικής Αναπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη ενώ ήταν σταθμευμένο ακριβώς έξω από το υπουργείο. Κι αυτό ενώ ο… άναυδος οδηγός του υφυπουργού βρισκόταν εντός του οχήματος που δέχθηκε την επίθεση από τον αλλοδαπό. Ακολούθησε καταδίωξη του δράστη από τον οδηγό του οχήματος αλλά κι από τον αστυνομικό φρουρό του υπουργείου. Σε πρώτη φάση ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους δύο αστυνομικούς στην πλατεία Βάθης, αλλά κατάφερε να διαφύγει αρπάζοντας και το όπλο τού ενός! Ομως οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τον συλλάβουν λίγη ώρα αργότερα.

 
Λίγες ημέρες αργότερα υπήρξε παρόμοιο συμβάν, στο ίδιο ακριβώς σημείο, με στόχο τον οδηγό άλλου υφυπουργού Ανάπτυξης. Αυτή τη φορά δύο νεαροί ρουμάνοι κακοποιοί επιχείρησαν – μεσημβρινή ώρα – να ληστέψουν τον οδηγό της υφυπουργού κυρίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου, ο οποίος ήταν μέσα στο υπηρεσιακό όχημα. Ο ένας εκ των δραστών άρχισε να συνομιλεί με τον οδηγό του κρατικού αυτοκινήτου, ενώ ο συνεργός του αφαίρεσε από το κάθισμα του συνοδηγού ένα βαλιτσάκι με έγγραφα και κατόρθωσε να διαφύγει. Χωρίς να μπορεί να διαπιστωθεί αν στόχος των δραστών ήταν χρηματικά ποσά ή ηλεκτρονικές συσκευές που πίστευαν ότι μπορούσε να είχε το βαλιτσάκι ή επεδίωκαν για άγνωστους λόγους την αρπαγή υπηρεσιακών εγγράφων.

Επιπλέον, τον Ιανουάριο υπήρξε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των κλαπέντων εγγράφων από το αυτοκίνητο στενού συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου. Η διάρρηξη στο ΙΧ του συνεργάτη τού υπουργού έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του οχήματος μαζί τον κ. Φάμελλο βρίσκονταν σε γειτονικό σημείο.

Επίσης, προ μερικών εβδομάδων υπήρξε επιδρομή στα γραφεία του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» στην οδό Κεραμεικού, που θεωρείται ένα από τα think tanks του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόεδρός του είναι ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος Κώστας Δουζίνας. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο που είχε ποσό της τάξης τουλάχιστον 10.000-20.000 ευρώ, σφραγίδες και άλλα έγγραφα.

Θύματα κλοπών φέρεται να έπεσαν επίσης προ μερικών εβδομάδων κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού ο βουλευτής Ηρακλείου και πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. Άγνωστοι έσπασαν το παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους και άρπαξαν προσωπικά και ταξιδιωτικά έγγραφα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ταυτότητες κ.λπ. Ορισμένα από τα έγγραφα που έχουν κλαπεί θεωρούνται απόρρητα.
 
ΠΗΓΗ protothema.gr

Ο γνωστός επιχειρηματίας Βασίλης Σμαρόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ

 

Ψηφοδέλτιο » ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ » με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Κορεντσίδη.

Ο Βασίλης Σμαρόπουλος γνωστός επιχειρηματίας με μεγάλη γνώση της καθημερινότητας των προβλημάτων αλλά και της αγοράς.


Σμαρόπουλος Βασίλειος του Παναγιώτη

Επιχειρηματίας στον χώρο του ελεύθερου εμπορίου

Απόφοιτος Γενικού Λυκείου
Γνώστης χρήσης Η/Υ. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά

Του αρέσει και ασχολείται με το βόλεϊ, το τρέξιμο και η ποδηλασία Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά

«Το όραμά μου είναι να ξαναζωντανέψουμε την πόλη μας, ώστε να επανέλθει το χαμόγελο στα πρόσωπα των πολιτών της και να μη χρειαστεί να ξαναφύγει κανείς».

Βανδαλισμοί στον ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ μετά τις παρεμβάσεις του συλλόγου

Δ.Τ – Φαίνεται πως σε ορισμένοι έχουν απωθημένα και  ενοχλούνται από την  προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος να διατηρήσει καθαρό  και αξιοπρεπή ένα χώρο που επισκέπτονται  οικογένειες με παιδιά ,  συνδημότες μας για αναψυχή και  δεκάδες τουρίστες καθημερινά.  Ανήμερα του Πάσχα  ανέβηκαν στον Προφήτη Ηλία   και προχώρησαν σε καταστροφές στο γήπεδο,(που μόλις μια μέρα πριν είχαμε αποκαταστήσει)  στα ξύλινα παγκάκια και  τραπέζια, προσπάθησαν να αποτελειώσουν την ξύλινη περίφραξη  ενώ άδειασαν ένα κάδο με σκουπίδια στο χώρο. Είναι φανερό πως  οι παραπάνω ενέργειες έγιναν με σκοπιμότητα.  

Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να προστατεύουν τους χώρους αναψυχής και να μην επιστρέψουν να γίνουν οι βανδαλισμοί μέρος της καθημερινότητάς μας. 

Το Δ.Σ.

» Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΠΕΡΓΙΑ »

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η απερχόμενη ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) είχε προγραμματίσει σε πολυτελή ξενοδοχεία της Καλαμάτας, που ένας εργαζόμενος δεν τα έχει δει ούτε στον ύπνο του, να πραγματοποιήσει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ μακριά από τους εργάτες, στη μούγκα, να μην πάρει κανένας χαμπάρι τους νόθους, τους εργοδότες και διευθυντικά στελέχη που μπάζουν μέσα στα συνδικάτα.

Δεν ήθελαν να γίνει πραγματικό συνέδριο, δεν ήθελαν να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Δεν ήθελαν την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου όπως προβλέπει το καταστατικό για να μην βγούνε στη φόρα τα αίσχη και η σαπίλα τους. Επιδίωκαν με μεθόδους συνδικαλιστικής μαφίας να μοιράσουν την τράπουλα, τα κουκιά για να επανακατσικωθούν στο σβέρκο των εργαζομένων .Το ίδιο και στοσυνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο. Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο-φρούριο που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές-κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.

Την ίδια στιγμή με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητες τους. Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες. Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ (ανάμεσα τους και της ΟΕΚΙΔΕ ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλωνκλωστοϋφαντουργίας-ιματισμού-δέρματος Ελλάδας) απαιτήσαμε να γίνει συνέδριο με τους πραγματικούς αντιπροσώπους, χωρίς νόθους και εργοδότες. Όλη αυτή η προσπάθεια είναι ενταγμένη στη συνολική δραστηριότητα των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που κάνουν τα πάντα για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, όπως έγινε για παράδειγμα και στο Εργατικό Κέντρο Καστοριάς. Μιλάμε για ένα ακόμα νόθο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε  το τελευταίο διάστημα, με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της καρέκλας στις πλάτες όλων αυτών των εργαζομένων που αγωνιούν για το αύριο.

Συγκεκριμένα το Συνέδριο ξεκίνησε χωρίς να γίνει ταυτοποίηση των αντιπροσώπων που συμμετέχουν, χωρίς να μπει στο σώμα για ψηφοφορία, χωρίς παρουσία Δικαστικού αντιπροσώπου, αλλά και με συμμετέχοντες αντιπροσώπους μέσα από σωματεία φαντάσματα. Αλλά και σήμερα ο προεδρος του ΕΕΚ καλεί τα μέλη του ΔΣ μία ώρα πριν την διεξαγωγή της συνέλευσης  και μάλιστα εν ώρα εργασίας γνωρίζοντας πολύ καλά πως κάποια από τα μέλη του αυτή την ώρα  δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν. Το κάνει εσκεμμένα για να παίρνει μαζί με τα τσιράκια του αποφάσεις εν κρυπτό.Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους του κλάδου για τις πιο τρανταχτές, προκλητικές και κραυγαλέες περιπτώσεις:

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: Μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ, υπεύθυνος γραφείου τύπου και πρόεδρος της ΟΙΥΕ, μέρος της συνδικαλιστικής μαφίας. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία ΑΕ που στη συνέχεια μπαίνει ως κύριος μέτοχος σε 2ηεπιχείρηση και στο τέλος εξαγοράζεται από 3η επιχείρηση κυπριακών συμφερόντων. Όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ήταν αντιπρόσωποι στην ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος).

Στην ΟΙΥΕ είχαν στόχο να διαμορφώσουν συσχετισμούς που καθορίζονται αποκλειστικά από την εργοδοσία και τη φυσική της παρουσία μέσα στα σωματεία με πάνω από 400 διευθυντικά στελέχη, ανάμεσα τους εκλεκτά golden boys των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που βγήκε στη δημοσιότητα, η διευθύντρια του Μy Market που ήθελε τα χαμόγελα των 300 ευρώ.

Στο Εργατικό Κέντρο Ημαθίας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξάνδρειας παρουσίασε αύξηση ψήφων 254%, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.Στους Εργάτες γης στη Βέροια φέρεται να ψήφιζαν σε τρεις κάλπες ένας εργαζόμενος κάθε 41 δευτερόλεπτα, 801 μέσα σε 5,5 ώρες…Στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας η εκλογή εφορευτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε πέντε ώρες μετά την έναρξη των αρχαιρεσιών. Στη Θεσσαλονίκη το Σωματείο «Μπάρμπα Στάθης» έχει 5ετή θητεία που λήγει το 2020!Στην Καλαμπάκα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Οικοδ. Εργασιών δεν λειτουργεί από το 2011 και όμως και αυτό βγάζει αντιπροσώπους.

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς που στο προηγούμενο συνέδριο παρουσίαζε 572 ψηφίσαντες και αποκλείστηκε από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ για νοθείες, τώρα παρουσιάζει να ψήφισαν 1.802. Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, είναι πρόεδρος στην «Αναπτυξιακή ΑΕ Κιλκίς»! Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου παρουσίασε αύξηση ψηφισάντων κατά 188%. Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου είναι ιδιοκτήτης πούλμαν.Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. Πρόκειται για Εργατικό Κέντρο που προέκυψε μετά τη διάλυση προηγούμενου, εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών ύψους 1 εκατ. ευρώ.Στην ΟΑΣΕ (Ασφαλιστικές εταιρείες) ψηφίζουν εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι Αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Ηπείρου και ο γγ της Ομοσπονδίας είναι Ταμίας στην ίδια τράπεζα. Στην ίδια Ομοσπονδία ψήφισαν ιδιοκτήτης Ασφαλιστικής εταιρίας και ο Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Στην ΠΟΥΠΑ (Οδηγοί) υπάρχει σωματείο από την Αθήνα όπου η κατάσταση ψηφοφορίας έχει καταγράψει 28 ψηφίσαντες, ενώ στο πρακτικό αρχαιρεσιών φέρονται να είναι 428. Δικαστική αντιπρόσωπος που εμφανίζεται να παρίσταται στις αρχαιρεσίες το 2016, έχει πάρει μετάθεση σε άλλο Πρωτοδικείο από το 2010. Στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Επισιτισμού πήρε μέρος το παράνομα ιδρυθέν σωματείο του γνωστού μεγαλοξενοδόχου Ανδρεάδη (ΙΚΟΣ), που έχει διαγραφεί από τα μητρώα του Πρωτοδικείου με δικαστική απόφαση.

Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο  ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε  μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξη και μαζικοποίησή του δε θα στηρίξουμε τέτοιες διαδικασίες που αμαυρώνουν τους αγώνες των εργαζομένων. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, βάζοντας στο επίκεντρο τη μαχητικοποίηση  και μαζικοποίηση των σωματείων μας. Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής να  γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που στην πλάτη τους στήνουν καριέρες. Να αρνηθούν να γίνουν κομμάτι όλης αυτής της σάπιας κατάστασης.

Δυναμώνουμε τη μάχη για συνδικάτα εργατών! Συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατικό χωρίς εργοδότες, μπράβους, νόθους!

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής την πρωτομαγιά στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απέναντι από την πρώην Νομαρχία. Ώρα  10:30 για να τιμήσουμε τους αγωνιστές που δώσανε  τη ζωή τους για τα εργατικά δικαιώματα και προσπαθούν να ισοπεδώσουν κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΕΕ και τα φερέφωνα της ΓΕΣΕΕ. Δεν θα τους περάσει.

                                  Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΠΕΡΓΙΑ

» Φως ελπίδας από την ανατολή του δήμου Καστοριάς »

 

Δ.Τ   – Από το πιο ανατολικό χωριό του δήμου Καστοριάς απ’ όπου προβάλλει ο ήλιος, τη Μαρτυρική Κλεισούρα, ξεκίνησε τις περιοδείες του ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς Γιώργος Πετκανάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Ευθύνης» συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Συγκεντρώσεις, που πραγματοποιούνται σε μια διαφορετική προεκλογική διάσταση αφού αυτές προσφέρουν διάλογο και δίνουν απαντήσεις από τον ίδιο στα πολυάριθμα ερωτήματα των κατοίκων. Επισκέψεις, οι οποίες θα συνεχισθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σε όλες τις Κοινότητες του δήμου Καστοριάς.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου παραβρέθηκαν κάτοικοι της Κλεισούρας, ο Γιώργος Πετκανάς ανέφερε:

«Ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστείτε εσείς και όχι αυτοί που οδήγησαν τον τόπο μας εδώ που βρίσκεται και συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο θέλοντας να επιβάλουν και δήμαρχο, ελεγχόμενο, δικό τους.Είμαστε όλοι σήμερα εδώ στην Κλεισούρα και από εδώ ξεκινάει ο μεγάλος αγώνας για να τα αλλάξουμε όλα, ξεκινάει ο αγώνας της ευθύνης, ξεκινάει η μάχη ενάντια στους εκπροσώπους του χθες, εναντίον της στασιμότητας και της ηττοπάθειας. Ξεκινάει ο αγώνας για τη «Συμμαχία» όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας, ο αγώνας για το χτίσιμο του νέου δήμου Καστοριάς, του νέου, σύγχρονου, καινοτόμου και ανοικτού στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο δήμου Καστοριάς».

Σε ότι αφορά την Κοινότητα Κλεισούρας, ο Γιώργος Πετκανάς τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης θεμάτων της καθημερινότητας, που ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως αυτονόητο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σήμερα έγινε το ζητούμενο, όπως είπε. Συγκεκριμένα εστίασε στην αποτυχία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, συγκεκριμένα στην καθαριότητα, στην ύδρευση, στην κοπή χόρτων, στην αντικατάσταση λαμπτήρων, στην συντήρηση οδοστρώματος, στην βελτίωση αγροτικής οδοποιίας. Αιτία όπως εξήγησε είναι η μετριότητα συμμετοχής συγκεκριμένων αντιδημάρχων, οι οποίοι δεν τα κατάφεραν τα περασμένα χρόνια, ωστόσο συνεχίζουν να διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας, αφού εντάχθηκαν ως υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς, για να συνεχίσουν το «έργο τους».

Ο κ. Πετκανάς δεσμεύτηκε ενώπιον των κατοίκων για την παροχή χωρικών καυσόξυλων «στην «ώρα τους» όπως δήλωσε, στον προγραμματισμό με ένταξη έργου κεντρικού λέβητα που θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες των κατοίκων του οικισμού, τη μείωση τιμολογίου ύδρευσης, την προμήθεια πολυμηχανήματος κοπής χόρτων και αποχιονισμού αποκλειστικής χρήσης για την περιοχή, την δημιουργία Ιστορικού Μουσείου Ολοκαυτώματος και τέλος, την διεκδίκηση αποζημιώσεων στους απογόνους της θηριωδίας με σύσταση επιτροπής και μόνιμης εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης από τον δήμο Καστοριάς.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους κατοίκους και ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς, αναφερόμενος στη βελτίωση τουριστικών υποδομών της Κλεισούρας, στάθηκε στον αθλητικό, περιβαλλοντικό και εναλλακτικό τουρισμό, καθώς και στον Προσκυνηματικό τουρισμό που θα δώσουν «ζωή» στην περιοχή και κατέληξε:

«Από εδώ σήμερα, από τη Μαρτυρική Κλεισούρα, σας καλώ σε συνεχή και αδιάκοπο αγώνα υπέρ του συνολικού καλού. Ο αγώνας μας είναι ο αγώνας της εργαζόμενης και του εργαζόμενου συνδημότη μας. Είναι ο αγώνας υπέρ των νέων μας, που εάν δεν έφυγαν ήδη δεν βρίσκουν λόγους να μείνουν. Είναι ο αγώνας υπέρ των μεγαλύτερων που κουράστηκαν περιμένοντας να δουν κάτι να αλλάζει. Ο αγώνας μας, είναι ο αγώνας ο καλός, ο αγώνας υπέρ των πολλών και όχι των λίγων. Σας ζητάμε να στηρίξετε την αλήθεια».

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ » Γιορτάζοντας και τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου »

Γιορτάζοντας και τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην Ομορφοκκλησιά, στον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου, η φήμη του οποίου βασίζεται στη μοναδική στο είδος της ξύλινη, με βαθύ ανάγλυφο, γλυπτή εικόνα του Αγίου Γεωργίου και στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου η Εύξεινος Λέσχη Μεσοποταμίας διοργανώνει αυγομαχίες και μουχαμπέτι.  Χρόνια Πολλά! 

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr