Αρχείο για : Νοέμβριος, 2019

Δ.Καστοριάς. Θα απαντήσει κανείς; 1.154,997 ευρώ από το 2019 ξαφνικά στον προϋπολογισμό για το 2020 ( αυτά που πρέπει τώρα όλοι οι πολίτες του δήμου να πληρώσουν με τις αυξήσεις)

 

Αγγελής, Στεργιόπουλος και οικονομική υπηρεσία του δήμου θα μας το εξηγήσουν ;

Πως βλέπουμε ξαφνικά ένα τεράστιο ποσό, ίσως και για πρώτη φορά σε επίσημο χαρτί ( απόφαση οικονομικής ) για το 2019 και πρέπει στον νέο προϋπολογισμό του 2020 να καλύψουμε;

Δεν θυμόμαστε στον περσινό και όχι μόνο προϋπολογισμό του δήμου Καστοριάς να υπήρχε ένα τέτοιο ποσό, ένα τέτοιο θέμα.

1.154,997 ευρώ από το 2019 στον προϋπολογισμό ΤΩΡΑ για το 2020 όπου εδώ και πέντε μέρες τώρα έχει γίνει ο κακός χαμός, και θα πρέπει με κάποιον τρόπο όλο αυτό το ποσό κύριοι και κυρίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής να πληρώσουμε όλοι εμείς με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών….

Και φυσικά θα επανέλθουμε στο ποσό και στο θέμα. Αναμένουμε απαντήσεις, απαντήσεις από το οικονομικό επιτελείο του δήμου, απαντήσεις ακόμη και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με πρόσκληση για ενημέρωση του σώματος από Στεργιόπουλο, Ανέστη Αγγελή…..Δεν είναι κακό???

Ζ.Τζηκαλάγιας » Γεύμα εργασίας με μέλη της Ν.Ο.Δ.Ε Καστοριάς »

Δ.Τ – Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ν.Ο.Δ.Ε της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς συμμετείχε στο 13ο συνέδριο του κόμματος. Θεώρησα καθήκον μου και χαρά να τους παραθέσω ένα γεύμα εργασίας σε παραδοσιακό εστιατόριο της παλιάς Αθήνας .Μαζί με την οικογένειά μου σε φιλικό κλίμα συζητήσαμε και για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

Σύνδρομο στέρησης από τα κινητά στους εφήβους

Οι νέοι ασχολούνται επί τόσο πολύ χρόνο με τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε η συμπεριφορά τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εθισμός. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα ψυχιάτρων του King’s College του Λονδίνου, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMC Psychiatry.

Οι Βρετανοί ερευνητές επισημαίνουν ότι η εξάρτηση από τα κινητά σημαίνει ότι τα παιδιά «πανικοβάλλονται» ή «ταράζονται» όταν κάποιος τους αρνηθεί διαρκή πρόσβαση σε αυτά. Επίσης, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα παιδιά αδυνατούν να ελέγξουν τον χρόνο που δαπανούν στα κινητά τους και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι τέτοιου είδους εθιστικές συμπεριφορές μπορεί να έχουν εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες.

Προκειμένου να καταλήξουν σε σαφές συμπέρασμα, οι ερευνητές ανέλυσαν 41 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν 42.000 νέοι άνθρωποι. Οπως διαπιστώθηκε, το 23% των συμμετεχόντων επεδείκνυε συμπεριφορά που παρέπεμπε στην ύπαρξη εθισμού, όπως έντονο άγχος όποτε δεν είχαν πρόσβαση στο κινητό, απώλεια ελέγχου του χρόνου που δαπανούσαν στο τηλέφωνο και τόση ενασχόληση με αυτό ώστε να έχει καταστροφικές συνέπειες για άλλες δραστηριότητες. Τέτοιου είδους εθιστική συμπεριφορά μπορεί να συνδέεται με άλλα προβλήματα, όπως άγχος, καταθλιπτική διάθεση, αϋπνία και χαμηλές σχολικές επιδόσεις.

«Η κινητή τηλεφωνία είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα που ήρθε για να μείνει. Είναι επιτακτικό να κατανοήσουμε τη συχνότητα της προβληματικής χρήσης της», επισημαίνει η Νίκολα Καλκ, από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών του King’s College του Λονδίνου, η οποία συνυπογράφει τη μελέτη. «Δεν γνωρίζουμε αν το ίδιο το κινητό τηλέφωνο είναι εξαρτησιογόνο ή αν οι εφαρμογές που παρέχει προκαλούν τον εθισμό. Οπως και να έχει, υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τη χρήση κινητών από εφήβους και παιδιά, και πάντα οι γονείς πρέπει να είναι ενήμεροι για τον χρόνο που δαπανά το παιδί τους ασχολούμενο με το κινητό του», καταλήγει η δρ Καλκ.

Δυσμενείς συνέπειες

Μια άλλη εκ των συντακτών της μελέτης, η Σαμάνθα Σον, επισημαίνει ότι «οι εξαρτήσεις έχουν δυσμενείς συνέπειες για την ψυχική υγεία και την καθημερινή λειτουργικότητα. Προφανώς, είναι αναγκαίο να ερευνηθεί περισσότερο η προβληματική χρήση των κινητών». Ωστόσο, η Εϊμι Ορμπεν, ερευνήτρια της Μονάδας Γνωσιακών Λειτουργιών και Επιστημών Εγκεφάλου της Επιτροπής Ιατρικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, επισημαίνει ότι δεν έχει διαπιστωθεί μια αιτιώδης σχέση μεταξύ χρήσης κινητού και κατάθλιψης. «Εχει αποδειχθεί ότι οι συνέπειες της χρήσης κινητών τηλεφώνων δεν αποτελούν μονόδρομο. Αντιθέτως, είναι πιθανό ότι η κακή ψυχική διάθεση θα επηρεάζει και τη χρήση που κάνουμε στο κινητό μας τηλέφωνο», τονίζει.

Έντυπη Έκδοση Καθημερινή

Με έκτακτη πρόταση για αύξηση δημοτικών τελών στο 18,4% ο συνδυασμός ΄΄ Τελευταία Ευκαιρία ΄΄ – Επιβεβαιώνεται ο Κορεντσίδης που έλεγε σε όλους ΄΄λέτε τώρα ΟΧΙ αλλά δεν μας κάνετε καμία πρόταση ΄΄

 

Μετά την προσωρινή όπως φαίνεται, άρνηση στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς για αύξηση τελών με βάση την εισήγηση της πλειοψηφίας, σιγά σιγά όλοι οι συνδυασμοί λίγες ώρες αργότερα και βλέποντας πως είναι δυστυχώς μονόδρομος, έρχονται με νέες προτάσεις που αυξάνουν τα δημοτικά τέλη.

Φαίνεται καθαρά πως όλοι μετά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και τις λίγες ώρες δημοσιότητας που απέκτησαν, κατάλαβαν δυστυχώς ότι για να καλυφθούν οι αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές κυρίως των ετών, ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΓΓΕΛΗ που προκάλεσαν τεράστιες υποχρεώσεις, θα πρέπει τώρα πια να υπάρξουν αυξήσεις.

Τα απαράδεκτα λάθη Στεργιόπουλου,Αγγελή και ολόκληρου του προηγούμενου συμβουλίου θα τα πληρώσουν όλοι οι πολίτες μέσα από τις αυξήσεις των δημοτικών τελών το 2020.

Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι το γεγονός πως μιας και όλοι οι συνδυασμοί τώρα πια θα φέρουν νέες προτάσεις διότι κατάλαβαν πως δεν γίνεται διαφορετικά, επιβεβαιώνουν τις επίμονες προχθεσινές Κορεντσίδη που τους έλεγε ΄΄σέβομαι την διαφωνία σας αλλά δεν βλέπω καμία πρόταση ΄΄

Ο πρώτος συνδυασμός λοιπόν που φέρνει στην δημοσιότητα την πρόταση του είναι του Αλέξανδρου Ταμίλια

 

Παρέμβαση και προσπάθεια του δημάρχου Καστοριάς τις τελευταίες ώρες σε Υπουργεία και κυβέρνηση για την αποτροπή μετακίνησης μεταναστών στην Καστοριά

Είναι σε εξέλιξη προσπάθεια του δήμου Καστοριάς να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη κατάσταση μετακίνησης μεταναστών στην Καστοριά και σε κεντρικά σημεία και της πόλης.

Οι επαφές και οι πιέσεις του δήμου σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ξεκίνησαν μετά τις αποκαλύψεις του alphafm.gr πως περίπου 100 μετανάστες μεταφέρονται αυτές τις μέρες σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης.

Μέχρι στιγμής από την δημοτική αρχή δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των πιέσεων που ασκεί ο δήμαρχος Καστοριάς προς την κυβέρνηση

Έκτακτο. Η ομάδα ΜΟΣΧΟΥ καταθέτει στον δήμο Καστοριάς νέα πρόταση για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα των αυξήσεων των δημοτικών τελών

 

Όλοι έχουν αντιληφθεί πως με την προχθεσινή απόφαση των 21 συμβούλων της αντιπολίτευσης για την μη αύξηση των δημοτικών τελών ο δήμος Καστοριάς πλησιάζει στην περίφημη ΄΄Εποπτεία ΄΄ και ο Γιώργος Μόσχος με την ομάδα του σύμφωνα με πληροφορίες μας ετοίμασαν νέα πρόταση προς τον δήμο Καστοριάς ο οποίος θα πρέπει να την εισάγει στην επόμενη οικονομική επιτροπή

“Σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη για ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Αλβανίας”

 

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, ζητά με επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης προς το Προεδρείο της Ένωσης, μέλος της οποίας είναι και ο Δήμος Καστοριάς, για τη συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας, που επλήγη από σεισμό, αφού προηγουμένως, όπως επισημάινει, προηγηθεί επικοινωνία με τις αρμόδιες προξενικές ή τοπικές αρχές της Αλβανίας για την γνωστοποίηση των ειδών που υπάρχει ανάγκη.

 

Παράλληλα, ο Γιάννης Κορεντσίδης σημειώνει στην ίδια επιστολή, ότι ο Δήμος Καστοριάς, με τις κοινωνικές του Δομές, Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα φροντίσει έτσι ώστε να είναι σε ετοιμότητα και διαθεσιμότητα για προσφορά βοήθειας στους σεισμοπαθείς της γείτονος χώρας.

Χωρίς στρατό η Καστοριά τα τελευταία 10 χρόνια σε μια εποχή δύσκολη και κρίσιμη

 

Κανείς τοπικά δεν βλέπει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει επιτακτικά πλέον η Καστοριά την έντονη παρουσία και του στρατού.

Ζήτημα να έχουν μείνει 50-60 στρατιώτες, η κατάσταση είναι δραματική και δεν βλέπουμε από την κυβέρνηση καμία διάθεση να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα.

Τοπικά, 10-12 τουλάχιστον χρόνια τώρα τα πάντα υποβαθμίστηκαν, κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα και δυστυχώς κάθε μέρα έχουμε και από ένα σοβαρό περιστατικό, και καθημερινά έρχονται κρυφά και φανερά δεκάδες μετανάστες και όχι μόνο……Ζούμε περίεργες μέρες 

Συναγερμός από χθες σε Πεντάβρυσο,Υψηλό και Αυγή . Παραβίασαν το αντλιοστάσιο. Άμεση κινητοποίηση της ΔΕΥΑΚ με ελέγχους και αναλύσεις στο νερό πόσιμο νερό που υδρεύει Πεντάβρυσο,Υψηλό,Αυγή

Έσπασαν κλειδαριές και πόρτα. Καθημερινή παρουσία της αστυνομίας και στα αντλιοστάσια θα ζητήσει η ΔΕΥΑΚ

 

Ένα ακόμη μεγάλο θέμα μπροστά μας. ΄΄ Άγνωστοι ΄΄ παραβίασαν χθες το αντλιοστάσιο της Πενταβρύσου, μπήκαν μέσα άναψαν φωτιά, παρέμειναν κάποιες ώρες και έφυγαν…..

Έντρομος ο πρόεδρος του τοπικού της Πενταβρύσου ειδοποίησε την ΔΕΥΑΚ διότι υπήρχαν και φόβοι για τις πηγές και το νερό.

ΆΜΕΣΑ η ΔΕΥΑΚ προχώρησε σε αναλύσεις και ελέγχους και σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο νερό.

Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν πως ΔΕΥΑΚ και ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ετοιμάζουν έγγραφο για καθημερινή παρακολούθηση από την αστυνομία όλων των αντλιοστασίων.

Μπήκαμε σε μια νέα εποχή, με σοβαρότατα και καθημερινά περιστατικά. Με ψυχραιμία το αντιμετωπίζει Ελλάδα και η Καστοριά αλλά τα ζητήματα αρχίζουν να ξεφεύγουν

Έκτακτο – Εντάσεις φασαρίες και ζημιές στην Κορησό με τους μετανάστες. Ανάστατοι οι κάτοικοι και η αστυνομία

Συνεχόμενη η παρουσία όλο το 24ωρο

Εικόνα αρχείου

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα τελευταία 24ωρα στην Κορησό γίνεται χαμός στον χώρο που φιλοξενούνται μετανάστες.

Τις τελευταίες ειδικά 3 μέρες είχαμε εντονότατα επεισόδια. Συνεχόμενη η παρέμβαση της αστυνομίας, σήμερα είχαμε αυτόφωρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αναστατωμένοι και έχουν φτάσει στα όρια τους.

Παιδιά δεν κυκλοφορούν μόνα τους, τα μαγαζιά δεν πωλούν στους μετανάστες ποτά και γενικότερα αλκοόλ, αλλά ξεκίνησαν σοβαρές καταγγελίες.

 

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr