Αρχείο για : Μάρτιος, 2020

Απόψε στις 21.00 ακριβώς ο περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης LIVE στο ΔΙΚΤΥΟ1 – Όλες οι πληροφορίες και διευκρινήσεις για την καραντίνα στη Μεσοποταμία αλλά και την απαγόρευση της κυκλοφορίας

 

Ο περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας απόψε στις 21.00 ζωντανά στο ΔΙΚΤΥΟ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Γ.Λούσιου

Απαντά σε όλα τα ερωτήματα και δίνει όλες τις διευκρινήσεις για τα νέα μέτρα στην Π.Ε Καστοριάς

Σε «καραντίνα» η Μεσοποταμία. Σε όλη την Π.Ε Καστοριάς απαγόρευση της κυκλοφορίας από 20.00-08.00 – Βίντεο.

 

 
Από απόψε στις 8 το βράδυ και για 14 ημέρες μπαίνει σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς. Σε όλα τα χωριά της δημοτικής ενότητας απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος.   Επίσης, αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας τίθενται σε ισχύ από απόψε στις 8 το βράδυ και για 14 ημέρες στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης. Σε αυτούς τους δήμους, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.   Επιπλέον, αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης για τους λόγους που αφορούν παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη, μετάβαση σε τελετή και σύντομη μετακίνηση για σωματική άσκηση και για τις ανάγκες του κατοικίδιου.   «Σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά από το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι των δήμων. Η μετάβαση σε τελετή επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση κηδείας και μόνο για συγγενείς πρώτου βαθμού.
Για τις ανάγκες των κατοικίδιων, επιτρέπεται έξοδος μόνο για 15 λεπτά και μόνο πέριξ της οικίας», διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
 
 

82 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 1.314 συνολικά – Στους 49 οι νεκροί –

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην χώρα μας από τον φονικό ιό. Αυτή την ώρα ζωντανά η ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Καθημερινά -πια- καταγράφονται νέα κρούσματα κορονοϊού –και δυστυχώς θάνατοι– στην Ελλάδα, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν παρθεί.Φυσικά αυτό συμβαίνει διότι η όποια καταγραφή “αντιστοιχεί” σε κάποιες εβδομάδες… πίσω, ωστόσο οι ειδικοί ελπίζουν πως λόγω αυτών των αυστηρών μέτρων -με την απαγόρευση κυκλοφορίας να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ- θα μπει ένα “φρένο” στην εξάπλωση του φονικού ιού.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη ενημέρωση για τον “χάρτη” του ιού στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, να παίρνει την… συνηθισμένη θέση του.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 82 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 1.314. Επτά νέοι θάνατοι και 49 συνολικά στην χώρα μας…

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 66 έτη. 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ σε ποσοστό 57% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ακόμη τόνισε πως καταγράφηκε επιδημική έξαρση κρουσμάτων σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου με 20 κρούσματα, σε σύνολο 383 ανθρώπων που ελέγχθησαν.

Πηγή newsit.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ για τον 19χρονο από την Καστοριά που νοσηλεύονταν με συμπτώματα κορονοϊού. Απόλυτα υγιής επιστρέφει σπίτι του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ για τον 19χρονο από την Καστοριά που νοσηλεύονταν με συμπτώματα κορονοϊού. Απόλυτα υγιείς επιστρέφει σπίτι του

Σημαντικό. Δεν υπάρχουν πολλές εισαγωγές ασθενών τις τελευταίες 24 ώρες στο νοσοκομείο Καστοριάς

 

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εισαγωγές ασθενών στο νοσοκομείο Καστοριάς. Από το απόγευμα θα υπάρξουν και δικαιολογημένα και νέα μέτρα από την κυβέρνηση για να ελεγχθεί καλύτερα η όλη δύσκολη κατάσταση.

Οι επόμενες ώρες είναι σημαντικές σε σχέση με τους ασθενείς και τις εισαγωγές στο νοσοκομείο.

Ραγδαίες οι εξελίξεις με νέα μέτρα για την Καστοριά για 14 μέρες. Σε καραντίνα η Μεσοποταμία. Οι επίσημες ανακοινώσεις στις 18.00. Απαγόρευση κυκλοφορίας για όλο τον Νομό Καστοριάς 20.00 – 08.00

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας 20.00 – 08.00 σε όλο τον νομό Καστοριάς – ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ η ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ από αύριο.

 

Όλα αυτά που σας δίνουμε είναι οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες μας, όλα τα επίσημα στις 18.00

Γκοσλιόπουλος ΄΄δεν μπορούμε να αποφύγουμε την καραντίνα στη Μεσοποταμία ΄΄

Απαγόρευση κυκλοφορίας 20.00 – 08.00 σε όλο τον νομό Καστοριάς

Κατάργηση για λόγους εξόδους :

Β-4 ( κυκλοφορία μόνο το ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ΄΄

Β-5 ( μόνο Α’ βαθμού συγγένειας)

Β-6 ( εξαίρεση τα κατοικίδια, 15’ περιμετρικά του σπιτιού)

Έρχονται τρεις στρατιωτικοί γιατροί και τρεις νοσηλευτές.

Μεσοποταμία. ΄΄ΟΧΙ΄΄ σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ φωνάζουν Κορεντσίδης,Σαββόπουλος,Κεπαπτσόγλου, ΝΑΙ όμως σε πολύ αυστηρά μέτρα για να ελεγχθεί η κατάσταση.

΄΄Διαμαρτυρίες κατοίκων, συζητούν για την Μεσοποταμία χωρίς κανέναν εκπρόσωπο της ΄΄

Ο περιφερειάρχης προτείνει καραντίνα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας για την Μεσοποταμία αλλά διαφωνεί ο αντιπεριφερειάρχης του Δ.Σαββόπουλος αλλά και οι τρεις δήμαρχοι της Π.Ε Καστοριάς

Αν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη όμως όλων δεν μπορεί να το κάνει όλο αυτό μόνος του ο περιφερειάρχης Γ.Κασαπίδης.

Σοβαρότητα διαφωνία που φαίνεται να την κερδίζουν δήμαρχοι και Σαββόπουλος που ζητούν από 12/3 έκτατα μέτρα αλλά κανείς δεν τους άκουγε από το ξεκίνημα του κακού….

Έκτακτη σύσκεψη ΤΩΡΑ στο αμφιθέατρο της Π.Ε Καστοριάς. ΠΡΟΤΑΣΗ να μπει σε καραντίνα η Μεσοποταμία για 14 μέρες – ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ τους μιλά ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

 

Πρόταση να μπει η Δ.Ενότητα Μεσοποταμίας σε καραντίνα για 14 μέρες

Είναι γνωστή η αντίθεση σε αυτό το μέτρο δημάρχων και αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς οι οποίοι προτείνουν άλλα άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα.

Φαίνεται πως ο περιφερειάρχης επιμένει και προτείνει την καραντίνα για την Μεσοποταμία.

Σε λίγο νέες πληροφορίες και ρεπορτάζ

Κορονοϊός- Νέο μέτρο: Εξοδος από το σπίτι με χρονικό όριο- Κάθε βόλτα θα έχει και ώρα επιστροφής

Το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

Στο τραπέζει έχει μπει και εξετάζεται πολύ σοβαρά η αυστηροποίηση του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών από τις οικίες τους, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα Τρίτη στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που αναφέρεται σε χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία για να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας ,το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

 

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό αφού δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε τον παραδοσιακό οβελία.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοίο που φαίνεται πως αποδίδουν.

Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα δήλωσε. Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Πηγή https://www.thetoc.gr/

Στην Καστοριά ο περιφερειάρχης Γ.Κασαπίδης. Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη

Καραντίνα, καραντίνα….προτείνουν συνέχεια Κασαπίδης, Ζεμπιλιάδου και Καρυπίδης για Καστοριά την στιγμή που οι τοπικοί δήμαρχοι αλλά και ο Δ.Σαββόπουλος από 12/3/ ζητούσαν έκτακτα μέτρα αλλά δεν υπήρχαν ούτε συσκέψεις ούτε τηλεδιασκέψεις ούτε περιφερειακά συμβούλια

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr