Αρχείο για : Μάιος, 2020

Ο Δήμος Καστοριάς για τους δωρεάν καρδιολογικούς ελέγχους σε μαθητές που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις σε συγκεκριμένες σχολές 

Δ.Τ – Μία σημαντική πρωτοβουλία του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, για δωρεάν καρδιολογική εξέταση στους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων που τις χρειάζονται για συγκεκριμένες σχολές, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και επεκτείνεται πλέον και με συνεργασία του Δήμου Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα, η  Καρδιολόγος του Νοσοκομείου, κ. Δέσποινα Κοζατσάνη πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου, εθελοντικά, έπειτα από συνεννόηση με τους διευθυντές των λυκείων, προγραμματισμένες καρδιολογικές εξετάσεις σε ενδιαφερόμενους μαθητές της Γ’ Λυκείου, στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Καστοριάς.

Οι εξετάσεις αυτές θα συνεχιστούν και όλο το επόμενο διάστημα στη συγκεκριμένη δομή του Δήμου Καστοριάς και για το λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι μαθητές θελήσουν να πραγματοποιήσουν καρδιολογικές εξετάσεις ενόψει της συμμετοχής τους σε εξετάσεις Στρατιωτικών Σχολών ή ΤΕΦΑΑ, θα πρέπει να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2467021028 στην κ. Αλέκα Σαραφέρα για να προγραμματίζονται εγκαίρως τα ραντεβού.

Ο Δήμος Καστοριάς ευχαριστεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και προσωπικά την ιατρό Δέσποινα Κοζατσάνη, που για μία ακόμη φορά, μαζί με τις αρμόδιες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Καστοριάς, βρίσκονται αρωγοί δίπλα στους πολίτες.

Η Μαρία Σπυράκη (ΕΛΚ), ως εισηγήτρια της πρωτοβουλίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, στο Tagesspiegel : ανακαίνιση κατοικιών όχι μόνο για χάρη του περιβάλλοντος, αλλά και για τα πορτοφόλια και την υγεία των ιδιοκτητών.

 

 

91 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για τον κατασκευαστικό τομέα

Στην πραγματικότητα, γίνεται συγκεκριμένο. Αν και οι αριθμοί στο έγγραφο είναι σε αγκύλες, δεν έχουν ακόμη διαπραγματευτεί. Φαίνεται όμως ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να βάλει πολλά χρήματα στο τραπέζι: 91 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε μια «χρηματοδοτική διευκόλυνση για ανακαίνιση». Αυτό προορίζεται να ωθήσει επενδύσεις 350 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως στην ελεύθερη αγορά. Η συνεισφορά της ΕΕ θα πρέπει να αποτελείται από 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και 65 δισεκατομμύρια ευρώ σε εγγυήσεις, τα οποία θα συνδέονται με το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ και τα διαρθρωτικά ταμεία της.

Μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Επιτροπή θα ήθελε να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται πρώτα σε δημόσια κτίρια, όπως σχολεία ή νοσοκομεία. Η βοήθεια για ιδιωτικά κτίρια θα ακολουθήσει αργότερα, για παράδειγμα με την έκδοση στεγαστικών δανείων ειδικά για ενεργειακά αποδοτικές κατοικίες. Η Επιτροπή της ΕΕ σκοπεύει να αναθεωρήσει τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις το επόμενο έτος, έτσι ώστε τα χρήματα από το νέο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να μπορούν να ρέουν ελεύθερα.

Με τα χρήματα, λέει στο έγγραφο, τα κτίρια πρόκειται να ανακαινιστούν πλήρως, αλλά και ηλιακά συστήματα στην οροφή, πιο αποτελεσματικά συστήματα ψύξης και θέρμανσης, ψηφιακές λύσεις ή σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να χρηματοδοτηθούν με αυτό. Το τρέχον ποσοστό ανακαίνισης ένα τοις εκατό όλων των κτιρίων ανά έτος αναμένεται να τριπλασιαστεί.

Οι ευρωβουλευτές έρχονται με τις δικές τους ιδέες ώστε η ενεργειακή απόδοση να ευθυγραμμίζεται με συνέπεια με τους στόχους του Παρισιού για το κλίμα.

Αυτό θα μπορούσε να «σκοτώσει δύο πουλιά με μία πέτρα», λέει η Arianna Vitali Roscini, υπεύθυνη έργου στο ανεξάρτητο think tank για την οικοδόμηση αποτελεσματικότητας BPIE. Από τη μία πλευρά, οι στόχοι της ΕΕ για το κλίμα θα ήταν αδύνατο να επιτευχθούν χωρίς ολοκληρωμένες ανακαινίσεις. Από την άλλη πλευρά, ο κατασκευαστικός κλάδος, ο οποίος απασχολεί 15 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη και αντιπροσωπεύει το 9% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομική ανάκαμψη. Η εμπειρογνώμονας χαιρετίζει την πρόταση της Επιτροπής διότι, τουλάχιστον οικονομικά, τα σχέδια αντιστοιχούν ακριβώς στα ποσά που έχει υπολογίσει η δεξαμενή σκέψης για ένα τέτοιο πρόγραμμα ανακαίνισης.

Αλλά με μόνο τα χρήματα δεν αρκεί, προειδοποιεί ο Vitali Roscini. «Δεν υπάρχει λύση για όλες τις κατασκευές. Χρειαζόμαστε μεμονωμένες λύσεις, για παράδειγμα, για τα ιδιωτικά ή εμπορικά κτίρια. »Το σχέδιο δράσης της Επιτροπής πρέπει επομένως να περιέχει πολύ συγκεκριμένα μέτρα.

Ένα σχέδιο πρωτοβουλίας της Επιτροπής Βιομηχανίας και Ενέργειας στο Κοινοβούλιο της ΕΕ δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι αυτό. Περιγράφει τις ιδέες για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανακαίνισης του οποίου τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης βασίζονται σταθερά στους στόχους του Παρισιού για το κλίμα.

 

«Το πιο σημαντικό είναι ότι πείθουμε τους πολίτες να ανακαινίσουν τις ιδιωτικές κατοικίες τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι το κάνουν όχι μόνο για χάρη του περιβάλλοντος, αλλά και για τα πορτοφόλια και την υγεία τους », δήλωσε η Μαρία Σπυράκη (ΕΛΚ), εισηγήτρια της πρωτοβουλίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Tagesspiegel Background. Υποστηρίζει τις προθέσεις της Επιτροπής και προτρέπει να δοθούν επιδοτήσεις σε ιδιώτες ιδιοκτήτες σπιτιών από την αρχή. Το σχέδιο έχει ήδη σταλεί στην Επιτροπή της ΕΕ, η Μαρία Σπυράκη ελπίζει ότι θα είναι μέρος του Κύματος Ανακαίνισης.

Κι αυτό το καλοκαίρι παίζουμε Τένις στον Πρωτέα! Ξεκινούν καλοκαιρινές προπονήσεις κι εγγραφές.

Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Καστοριάς ΠΡΩΤΕΑΣ, από τις 5 Μαΐου, ξανάνοιξε τις εγκαταστάσεις του κι έχει ξεκινήσει τις προπονήσεις των τμημάτων Τένις για τα οποία έχει δοθεί η άδεια, σύμφωνα με το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ε.Φ.Ο.Α.

Με μεγάλη ανυπομονησία αναμένουμε στις επόμενες μέρες κι ενόψει του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, τις ανάλογες αποφάσεις και για τις ηλικίες κάτω των 12 και κάτω των 10 ετών.

Το προπονητικό team του Συλλόγου βρίσκεται στη διάθεση των γονέων που επιθυμούν να ενημερωθούν για την επάνοδο των παιδιών στις προπονήσεις και να δεχθούν νέες εγγραφές για να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές προπονήσεις.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6980759637 –  6981684201 – 6948501333

 

 • Προπονήσεις υψηλών προδιαγραφών για κάθε απαίτηση
 • Άθληση και ψυχαγωγία στις ομορφότερες εγκαταστάσεις
 • Αυστηρή τήρηση κι εφαρμογή των μέτρων προστασίας

 

 

 

 

Στον Φίλιππο Συτιλίδη το βραβείο «David Mumford 2020»

Στον απόφοιτο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, Φίλιππο – Ιλαρίωνα Συτιλίδη ΄16 απονέμεται το βραβείο David Mumford 2020 για προπτυχιακούς φοιτητές Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Harvard.

Το βραβείο David Mumford δίνεται κάθε χρόνο στον πιο πολλά υποσχόμενο τελειόφοιτο προπτυχιακό φοιτητή του Harvard με σπουδές εστιασμένες στα Μαθηματικά και επιδόσεις εξαιρετικές. Φέτος, το βραβείο θα απονεμηθεί σε 3 προπτυχιακούς φοιτητές, ένας εκ των οποίων είναι ο απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων.

Ο Φίλιππος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Harvard, όπου φοιτούσε με πλήρη υποτροφία για 4 χρόνια. Παρακολούθησε στα Εκπαιδευτήρια το πρόγραμμα Studies Abroad και έγινε δεκτός στα Πανεπιστήμια Harvard University, Dartmouth College, Princeton University (ΗΠΑ) και University of Cambridge (Μ. Βρετανία). Παράλληλα ο Φίλιππος πέτυχε την είσοδό του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.

Αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τις διδακτορικές του σπουδές στην Οξφόρδη στο πρόγραμμα DPhil in Mathematics, για 4 χρόνια.

 

Στα μαθητικά του χρόνια πέτυχε σημαντικές διακρίσεις:

 • Εύφημη Μνεία στη 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων
 • 1η θέση και χρυσό μετάλλιο στην τελική φάση της 30ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
 • 2η θέση και αργυρό μετάλλιο στην τελική φάση της 33ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
 • 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στην τελική φάση της 32ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
 • 2ο βραβείο στο 4ο Ευρωπαϊκό Μαθηματικό Κύπελλο – European Mathematical Cup (EMC)
 • 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ)
 • Εύφημη Μνεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έντεχνου και Ρητορικού Λόγου στα Αγγλικά (FORENSICS)
 • 1ο έπαινος στον 2ο Πανελλαδικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος
 • 1ο βραβείο ποίησης στους «Αγώνες Τέχνης» των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Πηγή: mandoulides.edu.gr

Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί με επιδότηση για μειωμένο ωράριο

Μισθούς για μειωμένη απασχόληση, που όμως θα επιδοτούνται από έναν νέο μηχανισμό αναπλήρωσης των απωλειών, θα έχουν από 15 Ιουνίου μέχρι και 15 Οκτωβρίου εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, που λόγω της κρίσης και των νέων υγειονομικών κανόνων λειτουργίας της αγοράς εκτιμάται ότι μπορεί να εργαστούν για λιγότερες ώρες.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπου η σχετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ότι οι μισθωτοί θα παίρνουν επιδότηση ως 60% για τις απώλειες που θα έχουν εξαιτίας της μειωμένης απασχόλησης.

Η μείωση της απασχόλησης θα αποφασίζεται από την επιχείρηση και δεν θα υπερβαίνει το 50%, δηλαδή το συμβατικό 8ωρο θα μειώνεται μέχρι 4ωρο. Με μείωση απασχόλησης 50%, ο εργαζόμενος θα έχει αντίστοιχη μείωση μισθού, αλλά από τη μείωση αυτή το 60% θα το αναπληρώνει ο μηχανισμός.

 

Στην… τσέπη

Ουσιαστικά αν από τα 1.000 ευρώ χάσουν μισό μισθό με μείωση απασχόλησης 50%, ο μηχανισμός θα τους πληρώσει το 60% της ζημιάς και το νέο μηνιάτικο θα είναι 800 αντί 1.000 ευρώ. Αν η μείωση απασχόλησης είναι 25%, δηλαδή αν το 8ωρο γίνει 6ωρο, η επιδότηση θα είναι 30%, οπότε ο εργοδότης θα καταβάλλει μισθό μειωμένο κατά 25%, ήτοι 750 αντί για 1.000 ευρώ, και η απώλεια των 250 ευρώ θα αναπληρωθεί κατά 30% από το μηχανισμό με ποσό 75 ευρώ. Το νέο μηνιάτικο θα είναι για τον εργαζόμενο 825 ευρώ.

Τροπολογία

Η τροπολογία για τον νέο μηχανισμό με την ονομασία «Συν-εργασία» κατατέθηκε χθες από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, ενώ οι κρίσιμες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου, όπως ο τρόπος πληρωμής των μισθών για εργαζομένους με μείωση απασχόλησης, θα καθοριστούν με Υπουργική Απόφαση. Πάντως εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, είτε να αποδίδεται απευθείας στο λογαριασμό των εργαζομένων το ποσό της επιδότησης ή να καταβάλλει όλο το μισθό ο εργοδότης και να εισπράττει αυτός στη συνέχεια την επιδότηση αντί ο εργαζόμενος. Σε κάθε περίπτωση, αναζητείται ο τρόπος για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.

Η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

* Θεσπίζεται για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως 15.10.2020 μηχανισμός ενίσχυσης της απασχόλησης με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, που καλείται «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», με σκοπό τη διατήρηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

* Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που εντάσσονται στο μηχανισμό δύνανται να προβαίνουν σε μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 50%, είτε για μέρος είτε για το σύνολο των εργαζομένων τους, ανάλογα με τις λειτουργικές τους ανάγκες. Η μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας δεν επιφέρει μετατροπή της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται στο μηχανισμό, ούτε επιτρέπεται μείωση επί των ονομαστικών τους αποδοχών βάσει της σύμβασης πλήρους απασχόλησης. Οι απολύσεις εργαζομένων που είναι εντός του μηχανισμού απαγορεύονται.

* Ο μηχανισμός εφαρμόζεται αποκλειστικά σε εργαζομένους που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης, κατά την ισχύ του νόμου.

* Οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να κάνουν χρήση του μηχανισμού για έναν ή περισσότερους μήνες από 15 Ιουνίου ως 15 Οκτωβρίου για το σύνολο ή μέρος του προσωπικού τους.

* Στους εργαζομένους που εντάσσονται στο μηχανισμό, καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση σε ποσοστό 60% επί των καθαρών αποδοχών που αντιστοιχούν στο χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται.

* Στο πλαίσιο του μηχανισμού, επιδοτείται ως 60% και η απώλεια που θα έχουν οι εργαζόμενοι στο επίδομα αδείας, όπως και στο επίδομα Χριστουγέννων έτους 2020, λόγω της μειωμένης απασχόλησής τους.

* Σε περίπτωση που οι καθαρές αποδοχές, μετά την επιδότηση 60%, υπολείπονται του καθαρού νομοθετημένου κατώτατου μισθού (650 ευρώ) ή ημερομισθίου (29,04 ευρώ), η διαφορά αναπληρώνεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Με την έξτρα αυτή ενίσχυση η συνολική επιδότηση της απώλειας μισθού ως τα 650 ευρώ θα είναι στο 100%, ενώ για μισθούς των 700 ευρώ, η επιδότηση θα καλύπτει το 93% της απώλειας.

* Οι ασφαλιστικές εισφορές επί του μισθού καλύπτονται από τους εργοδότες με βάση τον αρχικό ονομαστικό μισθό των εργαζομένων.

* Κατά παρέκκλιση, στις αεροπορικές επιχειρήσεις θα επιδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και οι εισφορές των εργαζομένων, ενώ το χρονικό διάστημα ισχύος του μηχανισμού εκτείνεται έως και τις 31/12/2020.

Προϋποθέσεις

Για την ένταξη στο μηχανισμό οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν:

* Για τον Ιούνιο, πτώση τζίρου τουλάχιστον 20% αθροιστικά για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

* Για τον Ιούλιο, πτώση τζίρου τουλάχιστον 20% αθροιστικά για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

* Για τον Αύγουστο, πτώση τζίρου τουλάχιστον 20% αθροιστικά για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

* Για τον Σεπτέμβριο, πτώση τζίρου τουλάχιστον 20% αθροιστικά για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Η σύγκριση τζίρου για να βγει το 20% θα γίνεται με τους αντίστοιχους μήνες των προηγούμενων τριών ετών (με αυξημένη βαρύτητα στα στοιχεία του 2019).

Οι πληρωμές

Κάθε μήνα, οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν τους εργαζομένους που θέτουν σε καθεστώς μειωμένης απασχόλησης και τα στοιχεία τζίρου των προηγούμενων μηνών, ώστε να επιβεβαιωθεί η δυνατότητα συμμετοχής τους.

Η πληρωμή των μισθών θα γίνεται από τις επιχειρήσεις όπως προβλέπεται κάθε μήνα, ενώ για την επιδότηση μισθού εξετάζονται δύο σενάρια. Το πρώτο προβλέπει πληρωμή απευθείας στον εργαζόμενο αφού πρώτα δηλωθούν από τον εργοδότη η μειωμένη απασχόλησή του στην «ΕΡΓΑΝΗ», ο ονομαστικός του μισθός και οι αποδοχές που κατέβαλε ο εργοδότης για τη μειωμένη απασχόληση.

Πηγή newsit.gr

Η Μαρία Αντώνιου για το φράγμα του Νεστορίου ΄΄Σημασία έχει να μιλάνε τα έργα μας, κι όχι τα λόγια ΄΄

Δ.Τ – Σύσκεψη με θέμα την πορεία κατασκευής του φράγματος του Νεστορίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, με τη συμμετοχή μέσω τηλεδιασκέψεως του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνου Σκρεκα, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, των δύο Βουλευτών της Καστοριάς, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημητρίου Σαββόπουλου, της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Κάλλυς Κυριακίδου, των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, των τριών Δημάρχων, Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου και αγροτικών φορέων της Καστοριάς.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες εκφράσαμε την ανάγκη να ξεκινήσει και πάλι το έργο και να ολοκληρωθεί το συντομότερο.
Ταυτόχρονα να ολοκληρωθεί η μελέτη του αρδευτικού για να αποδοθεί στους αγρότες μας ένα ολοκληρωμένο έργο.
Σημαντικό είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ενωμένοι και να υλοποιούμε έργα ανάπτυξης για την περιοχή, που έμειναν τα τελευταία χρόνια στο συρτάρι.
Σημασία έχει να μιλάνε τα έργα μας, κι όχι τα λόγια.

Νέα προκήρυξη εισαγωγής για άντρες και γυναίκες στις σχολές αξιωματικών και αστυφυλάκων – Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές αξιωματικών και αστυφυλάκων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων

 

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 21,8 μονάδων υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42% έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,6%, «Λευκό-Άκυρο» 0,8%, «Δεν θα ψηφίσω» 2,2%», Αναποφάσιστοι 10,5%, ενώ δεν απάντησαν 2,8%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 54,1% έναντι 23,2% του Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο επιλέγει το 19,5% και δεν ξέρω/ δεν απαντώ το 3,2%. Στη λίστα με τις θετικές γνώμες, ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει 68,7% έναντι 36% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 27,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 24,1%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 17,9% και τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης με 15,4%.

Την ίδια ώρα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες, οι οποίοι σε ποσοστό 80,8% διαφωνούν με μια τέτοια προοπτική, ποσοστό που συγκεντρώνει ισχυρή πλειοψηφία μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων.

Όσον αφορά στη δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης στην πρώτη θέση είναι ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 58,5% και ακολουθούν ο Υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 55%, ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 54,1%, ο Υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με 53,6% και ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης με 53,5%.

ΠΗΓΗ enikos.gr

ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΄΄διαδικτυακή συζήτηση απόψε στις 20.00 ΄΄

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Μ. ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας σας καλεί να παρακολουθήσετε ζωντανά σήμερα 30/05 και ώρα 20:00 τη διαδικτυακή συζήτηση με φορείς του εμπορικού και παραγωγικού ιστού της πόλης μας.

 

 από το κανάλι του YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCMre0Td_TaNejszslS1kPqw?view_as=subscriber  

ή από την σελίδα μας στο https://www.facebook.com/syriza.eordaias/ 

Στη συζήτηση συμμετέχουν :

 • Παντελίδης Γεώργιος: Οικονομικός Επόπτης Ε.Β.Ε. Κοζάνης.
 • Μιχάλης Δεληκώστας: Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας
 • Παναγιώτης Κάλφας: Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας.
 • Δημήτρης Παρλάνης: Πρόεδρος Λογιστών-Φοροτεχνικών Εορδαίας
 • Παμπόρης Βασίλειος: Σύλλογος Μηχανικών Εορδαίας.
 • Χατζησάββας Γεώργιος: Μέλος Δ/Σ Συνεταιρισμού Δημητριακών Πτολεμαΐδας

Επίσης:

 • Ο συντονιστής του Τμήματος Μικρομεσαίων ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Μυτιληνάκης.
 • Η Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα
 • Ο Γραμματέας της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας Κακουλίδης Θεόδωρος

 

Τη συζήτηση συντονίζει η Χριστίνα Μπανιά μέλος της Ο.Μ. Εορδαίας και υπεύθυνη Εμπορικού Τμήματος της Οργάνωσης.

Γ. Κασαπίδης: Το επόμενο διάστημα η επανεκκίνηση του Φράγματος Νεστορίου

Από την τρίωρη σύσκεψη φορέων της αυτοδιοίκησης και των παραγωγών στην Π.Ε. Καστοριάς για το φλέγον ζήτημα του φράγματος του Νεστορίου και του αρδευτικού που το συνοδεύει. Με τη συμμετοχή με τηλεδιάσκεψη του αρμοδίου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν επί του θέματος. Στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα καθοριστεί και το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση του έργου.

Σύντομα θα έρθει το θέμα για συζήτηση και στα όργανα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενώ είναι και σε στενή παρακολούθηση από την περιφερειακή αρχή.

Γιώργος Κασαπίδης

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr