Αρχείο για : Αύγουστος, 2020

Σχολεία: «Κλειδώνει» το πρώτο σχολικό κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου – Την Τρίτη η ανακοίνωση

Το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθεί στις 16:00 την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου

Τις λεπτομέρειες για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα ανακοινώσει την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου (στις 16:00) θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξουν τα σχολεία καθώς και τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη θεοδωρικάκο, καθώς και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Πάντως, σχεδόν ένα 24ωρο πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων, όλα συγκλίνουν πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι το πρώτο σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, έχει αποφασίσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι όλοι οι μαθητές θα λάβουν δωρεάν δύο μάσκες ως μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, μάσκες θα λάβουν εντελώς όλοι οι μαθητές, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία.

Σε αυτή την ημερομηνία φαίνεται να καταλήγει και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, για το άνοιγμα των σχολείων. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «το σημείο – κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά».

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης, το θέμα συζητείται και στην επιτροπή για να αποφασιστεί ακριβώς τι πρόκειται να γίνει. «Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας ότι «εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις».

 Πηγή https://www.ethnos.gr/

Ξάφρισαν δεκάδες λαχεία από πρακτορείο στο Άργος Ορεστικό

Η Ασφάλεια Καστοριάς διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη

Με μια πέτρα κυνήγησε την… τύχη του ένας άγνωστος που γκρέμισε με αυτήν την τζαμαρία ενός πρακτορείου του ΟΠΑΠ σε κεντρικό δρόμο του Άργους Ορεστικού στην Καστοριά και άρπαξε δεκάδες λαχεία διαφόρων τύπων, τα ξημερώματα της Καστοριάς, αλλά όπως φαίνεται δεν θα γεμίσει τις τσέπες του με χρήμα!Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου που πήγε να το ανοίξει το πρωί της Κυριακής, βρήκε την τζαμαρία συντρίμμια και διαπίστωσε ότι είχαν κλαπεί δεκάδες λαχεία. Πριν ακόμη ειδοποιήσει την Αστυνομία, ενημέρωσε την εκδότρια επιχείρηση η οποία προχώρησε άμεσα στην ακύρωση των λαχείων κι έτσι ο δράστης δεν έχει στα χέρια του παρά… άχρηστα χαρτιά! Η Ασφάλεια Καστοριάς διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη και αναζητά πλάνα από κάμερες της περιοχής, ενώ η Εγκληματολογική υπηρεσία πήρε αποτυπώματα από τον χώρο όπου κινήθηκε.

Ομόφωνο “όχι” από το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στο Παλαιό Κωσταράζι

Την ομόφωνη αντίθεσή του στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο Παλαιό Κωσταράζι από εταιρεία που εδρεύει στη Γερμανία εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού, μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, ενόψει της εξέτασης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο το απόγευμα (η ίδια θέση θα μεταφερθεί και ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου). 

Όπως επισημαίνεται, σημαντικό μέρος της έκτασης (συνολικά 3.600 τ.μ. περίπου) στην οποία πρόκειται να κατασκευαστεί το φωτοβολταϊκό πάρκο, ανήκει στον Δήμο, ο οποίος ουδέποτε ερωτήθηκε και ουδέποτε έδωσε σχετική άδεια. Επιπρόσθετα, το πάρκο συνολικής ισχύος 105 MWπερίπου, θα έχει δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις, λόγω της εκπεμπόμενης θερμότητας. Έτσι, αναμένεται να προκαλέσει σημαντική ζημία στις αγροτικές και κτηνοτροφικές παραγωγές της περιοχής και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις πηγές από τις οποίες υδρεύεται η Κοινότητα Κωσταραζίου.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από την πλατεία του Παλαιού Κωσταραζίου, το οποίο, μετά από χρόνιες προσπάθειες του Δήμου, έχει χαρακτηρισθεί ως μαρτυρικό χωριό, λόγω των θηριωδιών των γερμανικών δυνάμεων κατοχής. Μάλιστα, με προϋπολογισμό 505.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020, ηανακατασκευή του δημοτικού σχολείου του μαρτυρικού Παλαιού Κωσταραζίου, που είχε καταστραφεί τον Απρίλιο του 1944, οπότε και οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής έκαψαν ολοσχερώς τον οικισμό ως αντίποινα για τη συνεργασία των κατοίκων με τους αντάρτες. Η προσπάθεια του Δήμου για τη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και της βαριάς αυτής κληρονομιάς είναι διαρκής κι ο κίνδυνος να μην καρποφορήσει, με μια τέτοια επένδυση, δεδομένος.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό πάρκο, εάν δημιουργηθεί, θα απέχει μόλις 100 μ. από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού στην Κοινότητα Αμπελοκήπων, υποβαθμίζοντάς τη φήμη του συγκεκριμένου ναού, που ξεπερνά τα όρια του Νομού.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Δήμος Άργους Ορεστικού έχει ήδη απευθύνει  εξώδικα προς κάθε εμπλεκόμενο και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου, ώστε να αποτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων ως προς την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν μάσκες και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων διαβεβαίωσε ο Θεοδωρικάκος

Οι δωρεάν μάσκες θα δοθούν σε όλους τους μαθητές, συμπεριλαμβάνων και αυτών των ιδιωτικών διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι υγεία, απότοοποίο δνε μπορεί ναι εξαιρεθεί κανείς.

Σημειώνεται ότι από το υπ. Εσωτερικών έχει χορηγηθεί στους δήμους κονδύλι ύψους 6.195.000 ευρώ για την αγορά μασκών (οι ανάγκες υπολογίζονται σε 4,1 εκατ.) και πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να φτάσουν οι μάσκες στα σχολεία εγκαίρως.

ΜέΡΑ 25: Ερώτηση στην Βουλή για τις ζημιές από χαλαζόπτωση στην Καστοριά

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης              

Θέμα: «Ζημιές από χαλαζόπτωση στην Καστοριά»

Η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στην Καστοριά προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε 68 στέγες σπιτιών, 91 αυτοκίνητα, 34 ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά και αποθήκες και αγροτικές καλλιέργειες  στις  κοινότητες Πτελέας και Κρανοχωρίου του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νεστορίου Καστοριάς κ Χρήστος Γκοσλιόπουλος, η χαλαζόπτωση ήταν μεγάλης έντασης, ευτυχώς, χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια λαμβάνουν χώρα ολοένα και περισσότερες φυσικές καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

 1. Ποιες πρωτοβουλίες στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων που είδαν την παραγωγή και την περιουσία τους να καταστρέφεται προτίθεται να λάβει;
 2. Εξετάζεται η επίσπευση των διαδικασιών;
 3. Πότε αναμένεται να έχουν λάβει την αποζημίωση οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι;

Η ερωτώσα βουλευτής

 

Φωτεινή Μπακαδήμα

«Οι επιτυχόντες του φροντιστηρίου «Αριστοτέλειο – Πυθαγόρειο». Πολυάριθμες επιτυχίες στις υψηλόβαθμες Σχολές !!!!!»

Και το 2020 οι επιτυχίες σε όλες τις κατευθύνσεις έχουν την υπογραφή μας.Μας εμπιστευτήκατε και τα καταφέρατε.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας.

 

Ότι περισσεύει από εμάς μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον”Σε πλήρη λειτουργία η Δημοτική Ιματιοθήκη του Δήμου Καστοριάς

 

Με το μήνυμα: “ότι περισσεύει από εμάς, μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον”, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, κ. Πέτρος Δοκόπουλος, ανακοίνωσε την πλήρη ετοιμότητα και λειτουργία της Δημοτικής Ιματιοθήκης.

Μία νέα κοινωνική δομή του Δήμου Καστοριάς που είναι εφοδιασμένη, χάρη στην πολύτιμη και γενναιόδωρη συνδρομή συμπολιτών μας, με είδη ρουχισμού, υπόδησης κάθε μεγέθους και ηλικίας, αλλά και άλλων χρηστικών αντικειμένων, όπως παιχνίδια, σχολικές τσάντες κλπ, τα οποία είναι προς διάθεση σε άπορους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων.     

Η νέα αυτή προσπάθεια από το Δήμο Καστοριάς έρχεται να προστεθεί στις ανάλογες δράσεις και ενέργειες που πραγματοποιεί η συγκεκριμένη Αντιδημαρχία, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ειδικά τη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο που διανύουμε”, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Δοκόπουλος, σημειώνοντας ότι “θα είμαστε βέβαια περισσότερο χαρούμενοι, όταν θα εκλείψουν οι λόγοι της ύπαρξης τέτοιων δομών. Μέχρι τότε όμως, ο Δήμος Καστοριάς, με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το στελεχιακό του δυναμικό, θα ανοίγει διάπλατα αυτό το δίχτυ προστασίας με πράξεις και έργα για όσους το έχουν ανάγκη”.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όσους πολίτες ανταποκρίθηκαν στο αρχικό κάλεσμα του Δήμου Καστοριάς κι έφεραν τα συγκεκριμένα είδη, με την ελπίδα αυτή η αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθεια να βοηθήσει εύκολα και διακριτικά τους άπορους συνανθρώπους μας.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Ιματιοθήκη στεγάζεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Καστοριάς, Παλαιολόγου 1 (έναντι ναού Αγίου Μηνά), ενώ οι μέρες και ώρες λειτουργίας Ιματιοθήκης (διάθεση και παραλαβή ειδών) γίνεται:

Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 13:00

Τηλέφωνα: 2467028967,  2467021027, 2467021021

Αδήλωτα τετραγωνικά: Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, τόνισε ότι δίνεται στους πολίτες η τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσουν αυτή την εκκρεμότητα.

«Οι πολίτες αυτοί, γλίτωσαν από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα και τέλη για τα τελευταία 5 χρόνια. Το δε κράτος και η αυτοδιοίκηση θα εισπράττουν από εδώ και πέρα περί τα 80 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο παραπάνω», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή https://hellasjournal.com

Αντιπεριφέρεια Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος: Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίασε την Τρίτη 25-8-2020 η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε εκτενώς στην Επιτροπή ήταν η κατασκευή 7 Φ/Β πάρκων δυναμικότητας 14,992MWp έκαστο καλύπτοντας έκταση περίπου 3.600στρ. στο Τ.Κ. Κωσταραζίου του Δήμου Άργους Ορεστικού της Π.Ε. Καστοριάς.

Ομόφωνα η Επιτροπή αποφάσισε, ύστερα από εισήγηση της Προέδρου, της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος κας Καλλιόπης Κυριακίδου, να παραπεμφθούν τα θέματα των 7 Φ/Β πάρκων στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς λήψη απόφασης λόγω της σπουδαιότητάς τους για την Περιφέρεια.

Στην εισήγησή της η κα Κυριακίδου δήλωσε:

«Τα συγκεκριμένα θέματα πραγματεύονται 7 Φ/Β πάρκα για τα οποία καλούμαστε να γνωμοδοτήσουμε για τις ΜΠΕ για λήψη άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας αυτών, δυναμικότητας 14,992MWp το καθένα, τα οποία προβλέπεται να αναπτυχθούν συγκεντρωμένα σε μια έκταση περίπου 3.600στρ. στην περιοχή του Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού Π.Ε. Καστοριάς.

Η συγκεκριμένη επένδυση, εάν την θεωρήσουμε στο σύνολό της, είναι της τάξης των 104,994 MWp. και καλύπτει την προαναφερθείσα τεράστια έκταση.

Δεδομένου ότι:

 1. Το συνολικό μέγεθος των Φ/Β πάρκων είναι μεγάλης κλίμακας.
 2. Η έκταση κατάληψης επίσης ιδιαίτερα σημαντική, για την οποία πρέπει να επισημάνουμε ότι αποτελεί εδώ και χρόνια βοσκότοπο με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε μια περιοχή με ένταση στην κτηνοτροφία.
 3. Για τη συγκεκριμένη έκταση διεκδικεί δικαιώματα ο Δήμος Άργος Ορεστικού και ταυτόχρονα εκφράζει επιφυλάξεις ως προς τους νομικούς και περιβαλλοντικούς όρους της επικείμενης αδειοδότησης.
 4. Η Περιφέρεια στο στρατηγικό σχεδιασμό της έχει θέσει ψηλά στην αναπτυξιακή της ατζέντα την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, του αγροδιατροφικού και κτηνοτροφικού τομέα, με ανάπτυξη αντίστοιχων υποδομών.
 5. Παρατηρείται, με αυξανόμενο ενδιαφέρον, μία άναρχη και ερήμην των τοπικών κοινωνιών αξίωση εξωπεριφερειακών, κυρίως, ενεργειακών επενδύσεων σε ΑΠΕ μεγάλων δυναμικοτήτων.
  Οι επενδύσεις αυτές έχουν ουσιαστικά μηδενική συνεισφορά στην τοπική οικονομία (ως προς τις μόνιμες θέσεις εργασίας και του επακόλουθου μόνιμου εισοδήματος). Ταυτόχρονα καταλαμβάνουν σημαντικές δημόσιες εκτάσεις της Περιφέρειάς μας, οι οποίες εν δυνάμει θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής.
  Αυτές οι εκτάσεις που απαρτίζονται από τα πιο ηλιόλουστα εδάφη και τα πιο παραγωγικά βοσκοτόπια είναι ιδιαίτερης σημασίας. Ειδικά αυτήν την περίοδο που γίνεται συλλογική προσπάθεια για την ομαλή και δίκαιη μετάβαση της οικονομίας.
 6. Δεν είμαστε κατά των νέων τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας, αλλά αντίθετοι όταν αυτές λαμβάνουν χώρα προσβάλλοντας το Περιβάλλον, θίγοντας τις παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής και γενικά γίνονται ερήμην της Τοπικής Κοινωνίας και αποκλείοντάς την χωρίς ουσιαστικά αντισταθμιστικά οφέλη για την Περιφέρεια και τους Πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι είναι υπόθεση μείζονος σημασίας και προτείνω τα πρώτα 7 θέματα να παραπεμφθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης».

Τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ταυτόχρονα με την ομόφωνη απόφαση παραπομπής των θεμάτων, εξέφρασαν την αρνητική θέση για τους λόγους που κάθε παράταξη προέβαλε και οι οποίοι θα αναλυθούν στο επικείμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 31/8/2020.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και τοποθετήθηκε για τα ανωτέρω 1-7 θέματα ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.

Τάχθηκε εναντίον της παραπάνω επένδυσης, δεδομένης της καταπάτησης των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, σε οικονομικό, υδρογεωλογικό και ιστορικό-πολιτιστικό επίπεδο.

 1. Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά σειρά είναι:Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 1» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
 2. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 2» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
 3. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 3»ύ συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
 4. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 4» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
 5. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 5» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
 6. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 6» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
 7. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκό Πάρκο «ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 7» συνολικής ισχύος 14,992 MWp στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΑΝΔΡΑ – ΚΛΑΔΙ» της Τ.Κ. Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου την ABO Wind AG.
 8. Μ.Π.Ε. του έργου:

  «Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Οργανικών Υποπροϊόντων [Μονάδα διαχείρισης – θερμικής αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής και κατεργασίας κρέατος (υλικά κατηγορίας 1, 2 & 3)]»,

  στο αγρόκτημα Πεπονιάς, με φορέα του έργου: BIOEXIS Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.

 9. Μ.Π.Ε. του έργου: «Αποκατάσταση – Εκμετάλλευση ενιαίου λατομικού χώρου 47.128,34 τ.μ. (συνένωση 2 όμορων λατομείων μαρμάρων)» στη θέση ‘Αλωνοράχη’ ΤΚ Μικροβάλτου, Δήμου Σερβίων, με φορέα του έργου: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΕΡΝΕΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.
 10. Μ.Π.Ε. του έργου: «Νέος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 997,50 kWe, με καύση βιορευστών», στο αγροτεμάχιο υπ’ αρ. 3485 Δ/Κ Αμυνταίου, με φορέα του έργου: ΓΑΛΗΝΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΩΤΗΡΑ Ι.Κ.Ε.
 11. Μ.Π.Ε. του έργου: «Υφιστάμενος Σταθμός Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας με οδοποιία, με κωδική ονομασία θέσης «ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ Χ 140 3312» στο Τρ. ΓΥΣ «Ύψωμα κορυφή Κομνηνά», Δήμου Εορδαίας, με φορέα του έργου: COSMOTE A.E.

Όλα τα θέματα είχαν θετικές εισηγήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Τα θέματα 1-7 παραπέμφθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τα θέματα 8, 9 κ 11 ψηφίστηκαν ομόφωνα βάσει των σχετικών εισηγήσεων, ενώ το θέμα 10 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με εξαίρεση τον κ. Καραντζίδη Βασίλειο που το καταψήφισε.

Τοποθέτηση σχαρών ομβρίων υδάτων στο Δενδροχώρι από τη Δ.Ε.Υ.Α.Καστοριάς.

Δ.Τ- Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Ένα ακόμη έργο της για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών από το Δήμο Καστοριάς.

 

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr