Αρχείο για : Δεκέμβριος, 2020

Επικήδειος Μαρίας Αντωνίου για το Μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρόΣεραφείμ

Σήμερα αποχαιρετήσαμε το σεπτό σκήνωμα του Σεβαστού μας Μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ. Η Καστοριά θρηνεί τον Πνευματικό της Πατέρα.

Ο Μακαριστός Σεραφείμ αφιέρωσε όλη τη ζωή του στη διακονία της Εκκλησίας και των συνανθρώπων του. Θρηνούμε την απώλεια ενός Ποιμενάρχη που είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Θα τον θυμόμαστε με αισθήματα αγάπης, σεβασμού και βαθιάς εκτίμησης.

Πιστεύουμε ότι κι από κει που τώρα βρίσκεται θα μας έχει στη μέριμνά του και θα προσεύχεται στον Κύριο για όλους εμάς.

Αιωνία σου η μνήμη πολυσέβαστε Γέροντα και Δεσπότη, Μακαριστέ Ιεράρχη, αοίδιμε Ποιμενάρχη μας.

 

 

Μαρία Αντωνίου

Επικεφαλής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

 

Εκπαιδευτικοί και εμβολιασμός

ΔΤ- Υπάρχει μία προτεραιότητα και αυτή είναι η Δημόσια Υγεία και η αξία της ανθρώπινης ζωής. Όλοι κατανοούμε την αναγκαιότητα της έναρξης του εμβολιασμού κατά του COVID 19 των υγειονομικών και αμέσως μετά των ευπαθών ομάδων , δηλαδή των ατόμων άνω των 70 ετών, καθώς και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Προφανώς όλοι χρωστάμε πολλά, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Όμως η πανδημία έχει επιφέρει και καταστροφικές συνέπειες για την εκπαίδευση των παιδιών σ’ όλον τον κόσμο. Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η προσφορά των εκπαιδευτικών της χώρας μας, όπως είπαν ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας, είναι αδιαμφισβήτητη. Και στις δύο περιόδους έξαρσης της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί με μεγάλο ζήλο και τεράστια προσπάθεια έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο της τηλεκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά υψηλή προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων όχι μόνο για εκπαιδευτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Για να διασφαλιστεί το μέλλον της νέας γενιάς πρέπει να προστατευτούν και οι ίδιοι εκπαιδευτικοί. Είναι γνωστό ότι ενώ η νοσηρότητα των παιδιών με COVID 19 είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση μ’ αυτή των ενηλίκων, η μεταδοτικότητα των παιδιών στους ενήλικες είναι υψηλή. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουμε το πιο γερασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό (Μ.Ο. ηλικίας πάνω από 50 έτη), γίνεται εύκολα αντιληπτή η άμεση ανάγκη προστασίας και εμβολιασμού τους.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας με την ευαισθησία που έχουν ήδη επιδείξει σε θέματα υγείας θα δουν με κατανόηση την επιτακτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων, καθιστώντας τον μια από τις βασικές προτεραιότητες. Θερμή παράκληση, λοιπόν, να ληφθεί σοβαρά και υπεύθυνα υπόψη  το θέμα αυτό , ώστε και οι εκπαιδευτικοί απρόσκοπτα να αφοσιωθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.

ΓΚΑΤΖΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Μακεδονίας  

Στον alphafm.gr δείτε ζωντανά την Εξόδιο Ακολουθία του Μητροπολίτη Καστοριάς

Σύνδεση με τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

Πατήστε ΕΔΩ

«Καλό παράδεισο άγιε Πατέρα μας..»

ΔΤ-Καλό παράδεισο άγιε Πατέρα μας..
Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό
Πολιτιστικός Σύλλογος Διποταμίας

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Νεστορίου για την κοίμηση του Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

ΔΤ-Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου μετά το θλιβερό άγγελμα της κοιμήσεως του αξιαγάπητου ποιμενάρχη και Μακαριστού Μητροπολίτου Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, συνήλθε στην 22η συνεδρίασή του και αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την Ιεραρχία της Ελλάδος, την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και προς τους οικείους του εκλιπόντα, αναγνωρίζοντας το σημαντικό εκκλησιαστικό, ποιμαντορικό, θεολογικό, φιλανθρωπικό και πατριωτικό του έργο για την Καστοριά και τους ανθρώπους της.

 

2. Να διαθέσει ένα συμβολικό ποσό για την Τράπεζα αγάπης της Μητροπόλεως.

 

 

3. Να κηρυχθεί ημέρα πένθους η σημερινή μέρα, που ο λαός της Π.Ε. Καστοριάς και του δήμου Νεστορίου κατευοδώνουνστην αιώνια κατοικία του τον αξιαγάπητο Μητροπολίτη.

 

4. Να κυματίζει σήμερα η σημαία του δήμου μεσίστια.

 

 

5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην Ι.Μ. Καστοριάς.

 

6. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του δήμου.

Στο ΔΙΚΤΥΟ1 ζωντανά η εξόδιος ακολουθία για τον Μητροπολίτη Καστοριάς από τον Μητροπολιτικό Ναό στις 11.00

 

Δείτε στο ΔΙΚΤΥΟ1 ζωντανά την Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς στις 11.00

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Μητρόπολη Καστοριάς – Έκλεισαν οι δρόμοι. Δείτε τις πρώτες εικόνες και μέσα από την εκκλησία

 

Έχουν κλείσει οι δρόμοι τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά και σύμφωνα με την αστυνομία δεν θα μπορέσει κανείς να πλησιάσει στην περιοχή και φυσικά να μπει στην εκκλησία

Δείτε τις πρώτες εικόνες εκτός και εντός εκκλησίας, ρεπορτάζ Ελένη Ψωμαδάκη.

Συλλυπητήριο μήνυμα (Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Καστοριάς)

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
Σήμερα η Εκκλησία μας και ο λαός της Καστοριάς θρηνεί τη μεγάλη απώλεια ενός άξιου ποιμενάρχη, του Μητροπολίτη μας κ.κ Σεραφείμ.
Έναν άνθρωπο με τεράστια πνευματική, κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά που καθ΄ όλη τη διάρκεια του ποιμαντορικού του βίου στάθηκε δίπλα μας με αγάπη και σεβασμό.
Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετούμε τον ταπεινό ποιμενάρχη μας και θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στο λαό της Καστοριάς και στους οικείους του.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ Κυριάκος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΟΥ Δημήτριος

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

       

Σήμερα πενθεί ο Τόπος μας!! Έφυγε από τη ζωή μας, εκοιμήθη  ο πολυαγαπημένος μας Ποιμενάρχης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Σεραφείμ!!

   Το Δ,Σ, του Συλλόγου μας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ! 

Ο εκλιπών  τίμησε επανειλημμένως με τη παρουσία του τις  εκδηλώσεις  μας και με τον τρόπο και το στίγμα του πάντοτε δήλωνε παρών και συμπαραστεκόταν στο Σύλλογό μας!    Δεν ήταν τυχαίο που και ο ίδιος αν και δεν είχε Ποντιακή καταγωγή, μας ζητούσε να τον λογίζουμε ως Πόντιο Αδελφό μας.

Η επί 24 έτη Δημιουργική και Φιλεύσπλαχνη Ποιμαντορία του, αφήνει ένα τεράστιο κενό στις ψυχές μας.

   Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας Συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Ελλάδας, στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στη Πνευματική του οικογένειά και στους οικείους του!

                                          Από το Διοικητικό Συμβούλιο

                           Της   Οργάνωσης Ποντίων Νομού Καστοριάς.

 

 

Η Γραμματέας                                                                                          Ο Πρόεδρος

 

 

ΜΕΓΑΚΛΗ ΜΑΡΙΑ                                                                             ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

              Το Δ. Σ. του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ», εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας  κυρού Σεραφείμ.

Η κοίμηση του ποιμενάρχη μας προκαλεί θλίψη και συγκίνηση σε κάθε πολύτεκνη οικογένεια αλλά και σε όλον τον καστοριανό λαό.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Τοπική Εκκλησία, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στην πνευματική του οικογένεια και στους οικείους του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΤΣΟΣ                       ΘΩΜΑΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr