Αρχείο για : Ιανουάριος, 2021

Πρεμιέρα εμβολιασμών και στην Καστοριά – 98χρονος εμβολιάστηκε πριν λίγο στο νοσοκομείο Καστοριάς και μιλά στον Αντώνη Παραρά και στο ΔΙΚΤΥΟ1 – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

 

 

Ο κ. Αλέξανδρος Παπανικολάου 98 ετών είναι από τους πρώτους που εμβολιάστηκε πριν λίγο στο νοσοκομείο Καστοριάς και μίλησε στο ΔΙΚΤΥΟ1 και τον Αντ.Παραρά . 

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα σε όλη την χώρα όπου ξεκίνησαν εμβολιασμοί στους ηλικιωμένους που δήλωσαν πως επιθυμούν να εμβολιαστούν

Οι τελευταίες εξελίξεις για το lockdown – O Ν.Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πριν λίγο τι γίνεται με Κοζάνη, lockdown μαγαζιά και παράταση μέτρων για κάποιες περιοχές – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι όλα δείχνουν ότι ξεπεράσαμε τον σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Διατηρείται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που ήδη ισχύουν. Επίσης, διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως αυτοί ισχύουν και τώρα.

Γεωργιάδης: Ανοίγουν την Δευτέρα λιανεμπόριο, κομμωτήρια, μανικιούρ και πεντικούρ, εμπορικά και mall

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοινώνοντας τα μέτρα είπε: Πήραμε την έγκριση της επιτροπής για την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Πρόσθεσε ότι αν υπάρξει πρόβλημα διασποράς η απόφαση θα ανακληθεί.

Περιγράφοντας τι θα ισχύει από την Δευτέρα λοιπόν είπε:

Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. 

Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Έναρξη λειτουργίας, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. 

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (για να μπορούν να επιστρέψουν όλοι σπίτια τους μέχρι τις 9 που αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας)

Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του. 

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον  (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής:  Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

Τι θα ισχύει για κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες 

Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

 Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Προαιρετική λειτουργία  την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.

Άμεση ενημέρωση για τα καυτά θέματα του Μάκη Βορίδη

Δ.Τ – Επισκέφθηκα στο γραφείο του τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ.Μαυρουδή Βορίδη.Του ανέλυσα διεξοδικά:

α)τα προβλήματα που κυριαρχούν και τις αντιδράσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών από την δυσλειτουργία και κακή συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ.Μακε Μακεδονίας( υλοτομία-διανομή καυσόξυλων-διαχείριση επανεμφάνισης αρκούδων) και

β)τρόπους επιτάχυνσης της ένταξης έργων από την αιρετή τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.

1 κρούσμα σήμερα η Καστοριά – 14 η Κοζάνη – 610 νέα κρούσματα στην χώρα

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID- 19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 610, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 147860 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 52.1% άνδρες.1 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 5421 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 319 (69.9% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/01/2021

 

ΑΠΟ 08:30 ΕΩΣ 12:00 ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ – ΦΩΤΕΙΝΗΣ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ – ΓΕΟΚ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ.

ΑΠΟ 08:15 ΕΩΣ 08:45 ΚΑΙ 11:30 ΕΩΣ 12:00 ΔΕΚΑΛΕΠΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ (ΖΕΡΒΑ) ΕΩΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ.

 

ΑΠΟ 11:00 ΕΩΣ 14:30 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΠΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΨΥΓΕΙΟ ΔΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ Δ/Σ ΤΟΙΧΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΩΣ ΤΟΙΧΙΟ.

 

Αν  οι εργασίες  τελειώσουν  νωρίτερα ,το ρεύμα θα  ξαναδοθεί  πριν από τον  χρόνο  λήξης της  διακοπής .

Για αυτό το  λόγω  οι  ηλεκτρικές  εγκαταστάσεις και τα δίκτυα του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ θα πρέπει  να θεωρούνται ότι  έχουν  συνέχεια  ρεύμα .

Έτσι  για λόγους  ασφαλείας  απαγορεύεται  η προσέγγιση  σε αγωγούς  η  άλλα  στοιχεία δικτύου ακόμα κι  αν βρίσκονται  επί του  εδάφους  γιατί  υπάρχει  σοβαρός  κίνδυνος  ατυχήματος .

                                                              

 

                                                             Κωνσταντίνος Σ. Κωνσταντινίδης    

                                                        Διευθυντής Περιοχής Καστοριάς

Τα θέματα της πρώτης συνεδρίασης του ΔΣ Καστοριάς για το 2021

ΔΤ – Σας προσκαλούμε την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 16:00 σε τακτική συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

P

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΟ

1.  

Ανακοινώσεις – Ενημερώσεις.

2.  

Επικύρωση πρακτικών 25ης, 26ης και 27ης/2020 συνεδριάσεωνΔημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

Εισήγηση Προέδρου

3.  

Έγκριση ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έτους 2020.

Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

4.  

Λήψη Κανονιστικής Απόφασης ρύθμισης κυκλοφορίας (είσοδος – έξοδος) σε βιομηχανική εγκατάσταση στο υπ’ αριθ. 304 αγροτεμάχιο Μεσοποταμίας.

Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

5.  

Λήψη Κανονιστικής Απόφασης ρύθμισης κυκλοφορίας (είσοδος – έξοδος) σε κέντρο αποθήκευσης και διανομής προιόντων στο υπ’ αριθ. 825 αγροτεμάχιο Κολοκυνθούς.

Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

6.  

Λήψη Κανονιστικής Απόφασης για την απαγόρευση στάθμευσης επί των οδών Καραολή 12Α στο Νταηλάκι και Καστριώτη & Γληνού γωνία στη Χλόη της Κ. Καστοριάς.

Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

7.  

Λήψη απόφασης για μείωση μισθωμάτων κυλικείων σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης, για το σχολ. έτος 2020-2021,σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4735/2020.

Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής

8.  

Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Καστοριάς, στη Συμβουλευτική Επιτροπή, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «LIFE ATIAS».

Εισήγηση Αντιδημάρχου κ. Όλγας Θεοχάρη

9.  

Καθορισμός χρήσης γης τμήματος του δημοτικού δάσους Κλεισούρας εμβαδού 200 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Δούκας», Δήμων Καστοριάς και Αμυνταίου, για την υλοποίηση αιολικού σταθμού ισχύος 24 MW.

Εισήγηση Δ/νσηςΟικον/κών  Υπ/σιών

Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

10.  

Εκμίσθωση τμήματος έκτασης του δημοτικού δάσους Κλεισούρας έκτασης 200 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Δούκας», Δήμων Καστοριάς και Αμυνταίου, για την υλοποίηση αιολικού σταθμού ισχύος 24 MW.

Εισήγηση Δ/νσηςΟικον/κών  Υπ/σιών

11.  

Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση των υπ’ αριθ. 71Α,71Β και 217 δημοτικών αγροτεμαχίων, του Εκούσιου Αναδασμού Αυγής (1970-1971) της Δ.Ε. Αγίας Τριάδος του Δήμου Καστοριάς.

Εισήγηση Δ/νσηςΟικον/κών  Υπ/σιών

12.  

Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση του υπ’ αριθ. 391 δημοτικού αγροτεμαχίου, του Εκούσιου Αναδασμού Οινόης (1964-1965), της Δ.Ε. Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς.

Εισήγηση Δ/νσηςΟικον/κών  Υπ/σιών

13.  

Λήψη απόφασης για την διαπίστωση λύσης της σύμβασης δωρεάς κοινοτικού οικοπέδου Βυσσινιάς στο Ελληνικό Δημόσιο (πρώην Αστυνομικός Σταθμός Βυσσινιάς) και επανάκτηση της κυριότητας του δωρηθέντος ακινήτου από το Δήμο Καστοριάς.

Εισήγηση Δ/νσης Οικον/κών  Υπ/σιών

14.  

Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών Εκμίσθωσης, Εκποίησης, Μίσθωσης ή Αγοράς (κινητών και ακινήτων) Πραγμάτων του Δήμου (σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 3 του Π.Δ. 270/81).

Εισήγηση Δ/νσης Οικον/κών  Υπ/σιών

15.  

Συγκρότηση Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

Εισήγηση Δ/νσης Οικον/κών  Υπ/σιών

16.  

Συγκρότηση Επιτροπής Κατάρτισης Μητρώων Αρρένων έτους 2020.

Εισήγηση Δ/νσης Διοικ/κών  Υπ/σιών

 

 

 

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με χρήση της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr (https://epresence.gov.gr), σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 429/12.03.2020 (Β’ 850), όπως τροποποιήθηκε με την όμοια ΔΙΔΑΔ/Φ.37 Α.1/27/οικ.9413/06.05.2020 (Β’ 1704), καθώς και την 1822/16.03.2020 (ΑΔΑ: ΨΕΚ946ΜΤΛΠ-004) εγκύκλιο του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αναρτήθηκε η νέα σημαντική απόφαση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ για ενίσχυση των επιχειρήσεων. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες


Αναρτήθηκε η απόφαση του Περιφερειάρχη κου Γιώργου Κασαπίδη που αφορά στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο: «Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στη Δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας/Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020»
Στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, μέσω στοχευμένων ενεργειών, για αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους με εισαγωγή σύγχρονων και καινοτόμων διαδικασιών και μέσων στην παραγωγική τους διαδικασία.
Τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια αφορούν – κατά προτεραιότητα – στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, στους τομείς Περιφερειακού Ενδιαφέροντος που περιγράφονται στην Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) και ειδικότερα στους τομείς:
Αγροδιατροφή (Μεταποίηση–αγροτικών προϊόντων/Τρόφιμα, ποτά)
Γούνα – δερμάτινα προϊόντα «Επιχειρηματική Ευκαιρία στην Δυτική Μακεδονία» από 892
Περιβάλλον (Ενέργεια – Μεταλλικές κατασκευές)
Τουρισμός
επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 15.000€ έως 280.000€.
Το ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών τους στο πλαίσιο της παρούσας αναλυτικής πρόσκλησης είναι 70% για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όλων των τομέων.
Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή από 27/01/2021 και ώρα 13:00 έως 31/03/2021 και ώρα 15:00.

Παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και χορήγηση δυνατότητας διόρθωσης στοιχείων έως τις 19.1.2021

Το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να διευκολύνει την ένταξη των επιχειρήσεων στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την προσεχή Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, σε περίπτωση λαθών, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα myBusinessSupport(www.aade.gr/mybusinesssupport) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έως τις 19 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι σήμερα, 611.524επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα ξεκινήσει τημεθεπόμενη εβδομάδα.

Αποχιονισμός από τα μηχανήματα του Αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 τα μηχανήματα του Αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς αποχιόνισαν  το επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, ρίχνοντας ταυτόχρονα αντιπαγωτικό αλάτι, προκειμένου να  το διατηρήσουν ασφαλές. Το ύψος του χιονιού έφτανε κατά τόπους τους 10  πόντους.

Παρόλο που  δεν  υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα συνιστούμε στους πολίτες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένουμε τις επόμενες ώρες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

 

 

 

 

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr