Όταν έρχεται η στιγμή για να διακοσμήσεις το σπίτι σου, πολλές φορές σου είναι δύσκολο να βρεις έπιπλα τα οποία θα είναι και χρηστικά και βολικά, αλλά ταυτόχρονα θα αντικατοπτρίζουν όχι μόνο το προσωπικό στυλ σου, αλλά και τον χαρακτήρα σου. Η δυσκολία βρίσκεται στο γεγονός ότι θα πρέπει η οποιαδήποτε νέα προσθήκη που θα κανείς, να ταιριάξει με τα είδη υπάρχοντα διακοσμητικά και αξεσουάρ του χώρου σου, εκτός βέβαια στην περίπτωση που έχεις αποφασίσει να ξεφορτωθείς ότι ήδη έχεις στην κατοχή σου μέχρι τώρα. Το θέμα μας όμως σε αυτό το άρθρο είναι η επιλογή καναπέ. Μια διαδικασία που μπορεί να φαντάζει εύκολη και διασκεδαστική, αλλά πανεύκολα μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη! Η επιλογή ενός καναπέ χρειάζεται σκέψη και αφοσίωση, τόσο όσον αφορά τη χρηστικότητα και το καταλληλότερο μέρος, όσο φυσικά και σε σχέση με αισθητικούς παράγοντες. Πάμε να δούμε ανά κατηγορία τους παράγοντες με τους οποίους θα πρέπει να κινηθείτε προκειμένου να κάνετε τη σωστή επιλογή καναπέ για τον χώρο σας.

Χρηστικότητα και πρακτικότητα

Ο νούμερο ένα πιο σημαντικός παράγοντας είναι αδιαμφισβήτητα η λειτουργικότητα και η χρηστικότητα του κάθε επίπλου. Σκεφτείτε τον καναπέ σας με βάση το σαλόνι και τα υπόλοιπα έπιπλα σας. Θα είναι πρακτικός στο σημείο που έχετε σκεφτεί να τον τοποθετήσετε; Ή μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσετε; Μια επίσης έξυπνη και πρακτική ιδέα είναι οι καναπέδες που λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι. Ειδικά, αν έχετε παιδιά, οι καναπέδες που εμπεριέχουν αποθηκευτικούς χώρους, θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι προκειμένου να μπορείτε να αποθηκεύετε μέσα τους τα παιχνίδια ή ακόμα και μερικά ρούχα των παιδιών σας.

Καναπέδες γωνιακοί

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι σίγουρα για τους πιο μοντέρνους τύπους. Είτε θέλετε να παίξετε με τους χρωματισμούς, είτε προτιμάτε κάτι πιο ήπιο και μονόχρωμο, στην κατηγορία γωνιακοί καναπέδες θα βρείτε καναπέ για κάθε στυλ και προτίμηση. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε έναν ουδέτερο, πιο μινιμαλ, γκρι καναπέ, μπορείτε αν θέλετε να πειραματιστείτε με πολύχρωμα μαξιλάρια ή να τοποθετήσετε καλύμματα σε έντονα χρώματα. Όπως και να έχει, ότι και αν προτιμάτε, οι επιλογές είναι αμέτρητες και απεριόριστες, και το αποτέλεσμα πολύ ενδιαφέρον. Επιλέξτε τώρα να κάνετε μια αναζήτησή ή να επισκεφτείτε μεγάλα καταστήματα με έπιπλα στην Αθήνα.